X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko, przyjmę nawet potrójne szczęście ;P

chociaż właściwie... oszalałabym chyba o_O przydałaby się dodatkowa ręka, i dodatkowy cycek do nocnego karmienia o_O

pozostańmy przy jednym ale porządnym ślicznym zdrowym i silnym pęcherzyku :D

mizzelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    no właśnie, przecież i tak już kochasz to dziecko i nawet jakby nie daj Boże coś było to pewnie byś urodziła?
    dokładnie. Mimo wszystko jest moje i je nie oddam :) :D
    a na USG jeżeli serce nie daj boże by bylo chore albo coś to by wyskoczyło na badaniu itp. i w razie co można działać i ratować :)

sury_cat lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co? kobiety powinny mieć pod ręką taki specjalny guzik, po wciśnięciu którego pękają pęcherzyki :) dziś? o spoko: <klik> i takie <pstyk> albo <plask> (w zależności od wielkości szanownego przyszłego dzidziusia ;P)

pocieszający jest fakt, że jakąś cząstkę dziecka zawsze mamy "w sobie" <3

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekhem surykatko z jednego też mogą być bliźniaki hahhaha :D

no fajnie by bylo gdybyśmy decydowały o wszystkim w swoim organiźmie :D ja bym wyłączyła zgagę chętnie :D

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i przyspieszacz czasu! Klik i już zima :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym natrzaskała mojemu woreczkowi żółciowemu bo boli od rana drań ;P

a wiesz i u mnie i u mojego P. w rodzinie sporo bliźniaków się przewinęło także... biorę taką możliwość pod uwagę :D mój P. marzy, żeby strzelić od razu boya i girluchę ;P
    ok ja uciekam do domku później zajrzę :D

• mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klik i wyglądamy jak dorodne mikołaje, klik i marzec luty :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    i przyspieszacz czasu! Klik i już zima :D
    czemu zima?! o_O laaaato :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimaaa ! Bo ja chcę już na porodówkę!! :D a później długie i ciepłe lato :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie :D termin mam na 9 marca :D już bym chciała mieć to z głowy :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=wbIQk-gzr2U :D bajeruje bajeruje ale może warto posłuchać o łóżeczku :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło Dziewczynki, że we mnie wierzycie ;-) Mam nadzieję, że nie będziemy później zbiorowo ryczeć ;-) Właśnie wyliczyłam, ze mam Estrofem do następnej niedzieli tylko więc chcąc nie chcąc będę musiała w swoje urodziny zrobić test żeby w razie co po receptę lecieć :/

A teraz musiałam no-spę wziąć, tak mnie podbrzusze boli, normalnie takie skurcze jak na okres mnie łapią i po chwili przechodzą i zaraz znowu... Do tego ziewam i śpiąca jestem (to już po Duphastonie pewnie). No nic, odpoczniemy chwilę po obiadku i jedziemy do JYSKa po regał na moje książki ;-) Wieczorem w planie był rower ale zobaczymy jak to będzie ;-) Dostałam super piękny, DROGI (za drogi wg mnie) rower a ani razu na nim jeszcze nie byliśmy :/

Wiecie... co do świadomosci, ze urodzi się chore dziecko (ale mnie wyklniecie pewnie) - ja bym nie urodziła. Rozmawiałam o tym z moim R. i on ma takie samo zdanie. Tzn nie chodzi o jakąs wadę serca czy coś co można naprawić ale o jakieś poważne genetyczne, nie uleczalne schorzenie. Musimy myślec o tym, że kiedyś nas zabraknie i dzieciak musi być samodzielny - jeśli nie ma na to możliwości to lepiej żeby się nie pojawiał, nie cierpiał (chodzi mi o dziecko warzywko bo zespół Downa np to dla mnie zadna przeszkoda). Nie bijcie - takie mam zdanie ale może dlatego, ze w takiej sytuacji nie byłam nigdy i nie chcę być!

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam takie skurcze :D to było dziwne.... ból na @ i za kilka sek znika :D
    ponoć rower nie zalecany jest w ciąży, bo się położenie macicy zmienia :P

no prawda... ale nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji i wole na razie o tym nie myśleć, nastawiać sie pozytywnie :) nikt cie bron boze nie pobije, to twoje zdanie :) i na pewno nie tylko ty tak myślisz :) ale ja się upieram aby na USG :D bo ten papa ponoć aby niepotrzebnie straszy :) więc wolę spać spokojnie bez statystyk itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 17:10

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natknełam sie na pytania Surykatki i Przedszkolanki co z moja temp :p dziś nie mierzyłam bo zaspałam, ale nie mam pojęcia co to wczoraj było :P termometr oszalał.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi i co ja powiem R.? Kupił mi rower a tu psikus? :D

Zobaczymy, na razie jedziemy po regał do sklepu ;-)

Do później Babeczki :*

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka ja bym nie ryzykowała z tym rowerem. Po co narażać sie zwłaszcza, że masz takie bóle.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie odpuszczę sobie... Mogliśmy się z nim wstrzymać no ale trudno - jakby się udało to będzie na przyszły rok do zbicia kg z ciąży :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wlasnie... nie no oglądałam jak gin się jakiś wypowiadał, że nawet sobie kobiety nie zdają sprawy co się dzieje z macicą podczas jazdy rowerem i na początku to trochę ryzykowne, choć ja raz na minute sie przejechalam bo musialam i jest ok :D

• kassandra Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny...
    i dupa :( beta 0,3 a dzis 10 dpo no może 8dpo bo owu i prypadło miedzy 15-18 sierpnia ... licze jeszcze na to ze sie nie zagnieździło ..

a955ed6c3d328059e9acdaf02cabf69f.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej czekać do terminu @, tym bardziej ze nie prowadzisz wykresu temp i nie widzisz kiedy był ten skok, ale nie przejmuj się :) powtórz za kilka dni ;)

‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ