X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Mizzy jak już zaczęłaś to ja kebaba jadłam w sobotę, wczoraj śledzika a dzisiaj zajdę do kfc :P

a męża olej,niech gada, a Ty jednym uchem słuchaj a drugim wypuszczaj :P

jejuu jest tak zimno że z łóżka nie chce się wychodzić :O

Agata ja też się leczę na niedoczynność która wyszła mi w ciąży...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam subkliniczna niedoczynność która na początku nieleczona przyczyniła sie do poronienia...teraz biorę euthyrox25 jednak tej wyszło mi 4,2.dzisiaj idę do lekarza po zwiększenie dawki żeby Tej nie przekraczało 2,5

preg.png[/url]
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja już dawno po pracy.. ale też nie chcialo mi sie wychodzić... jeszcze wstałam z bólem głowy i tak ciemno było.. ale dałam radę i jak na razie przeszło a non stop deszcz pada, chyba jestem uzależniona od pogody ...
    jeny.. dlaczego ja mam tak daleko do miasta?! cieepie katusze, ale w czwartek wizyta i się obkupię! :)
    olewam i opier... bo inaczej sie nie da :D jak z dzieckiem momentami.

ale kładę się do łóżka i grzeje tyłeczek i nigdzie nie wychodzę + drzemka :)

wczoraj myslalm ze znow mam te pseudo zapalenie pęcherza, bo znów coś mi naciska na pęcherz, kurna jak mi jezdzi :D ostatnio czułam jakby coś mi na jelita uciskało, czy to możliwe? czy to tylko moje schizy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 09:27

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata najważniejsze że już działasz i wiesz na czym stoisz... a z pierwszym dzieckiem nie było problemu? czy wykryłaś to w tam tym czasie?
    będzie dobrze ;) teraz to fajnie ze są leki i można wszystko w naszych organizmach podrasować :)

• jeannet Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, z męzem staramy sie o dziecko.
    To jest mój 2cs. W poprzednim cyklu miałam monitoring i owulacja była w 14dc.
    Dziś jest 10 dc. Wczoraj czułam straszny ból w podbrzuszu. Pod wieczór juz tylko prawy jajnik strasznie bolał. Do tego wczoraj rano raz pojawiło sie duzo śluzu płodnego, ale tylko raz.
    Dziś już jajnik boli dużo mniej. Śluzu brak.
    Dodam że pije ziółka ojca sroki.
    Czy jest możliwe że wczoraj była owulacja? w 9dc?

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też biorę euthyrox 25 , u mnie było w 6 tyg. 4,97 i spadło w miesiąc do 1,49 :) Tobie też szybko poleci :)

Mizzelko ja też mam kawałek do miasta,ale tak już sobie obiecałam dzisiaj i jadę :)

jeannet wszystko jest możliwe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 09:33

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poronienie bylo dawno...jeszcze nie wiedziałam o tarczycy potem w ciąży bylam pod kontrola i corcie mam zdrowa także wiem co i jak :)
    Ja ten cykl mialam taki dziwny wsystko z opóźnieniem zawsze mialam 28 dni 4 miesiące mialam 33 dni i czuje ze ten tez bedzie dłuższy...także jak jutro nie bedzie @ to testowanie w niedziele

preg.png[/url]
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeannet bardzo możliwe choć owulacja nie musi się pokrywać z dużą ilością śluzu.
    Ale każdy cykl może być inny i robić nam psikusa, a ból owulacyjny może być równie dobrze przed jakże i po owulacji np u mnie tydzien przed i tydzien po caly czas czułam naprzemiennie...
    a prowadzisz wykres temperatur?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata współczuje, ale wazne że wiesz co i jak.
    a pro po jedna kolezanka z forum na początku ciąży miala 28 aż... i spadło jej do 1,2 w przeciągu chyba 3 tygodni o ile dobrze pamiętam.. będzie dobrze :)
    różne cuda się dzieją :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Aghata witam:)

Surykatko bierz męża przed wyjściem do pracy :D 20 min starczy spokojnie :D i na stole :D hahah :D a co... jak szaleć to szaleć :D

.

No właśnie w sobotę tak żeśmy poszaleli na stole w kuchni, i mój P. twierdzi uparcie, że się udało ;P ale za bardzo obolała po tym stole byłam ;P

mizzelka lubi tę wiadomość

• jeannet Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie prowadze bo pewnie nie byłabym systematyczna

dawno juz nie czulam takiego bólu jak wczora.
    najbardziej podczas kichania i kaszlu, potem to juz nawet przy chodzeniu bolało.
    Dziś juz jest duzo lepiej.
    No ale ten śluz mnie wczoraj zastanawiał.
    Było fo dużo ale tylko raz.

• aghata Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu tez mialam go mniej jak zwykle...iowulacja chyba była pozniej ale brzuch bolał mnie przez większą czesc czasu,więc w tym miesiącu szalelismy troche bo wszystko sie opoznilo...wg 28 dniowego cyklu @ powinna byc jutro mam nadzieję że w ogole jej nie bedzie przez najbliższe 1,5 roku...aż tyle bo wcześniej nie mialam tyle bo karmilam córeczkę i okres dostałam jak skończyła pół roku

preg.png[/url]
  • jeannet Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogólnie sluzu mialam malo
    dlatego ta wczorajsza ilość mnie zaskoczyla

• Kornpat Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,

Staramy się z mężem o rodzeństwo dla naszego 4,5 latka . Niestety 4 miesiąc mija i znowu pojawia się okres. Nie załamuje się,nie widzę jeszcze końca świata ale ze względu,że jestem potwornie niecierpliwa irytuje mnie to. Kochamy się praktycznie co drugi dzień i nie mogę uwierzyć ,że się nie udaje.

Czy nadżerka może stanowić problem zajścia w ciąże?

xyz
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Dziewczynki, pospało mi się trochę znowu (poza wstawaniem do kibelka w nocy 2 razy chyba dzisiaj).

U mnie słoneczko! :D A skoro mówimy o jedzeniu to ja dzis jadę na chińskie jedzonko bo taka mam chęć, chociaż kebabem też bym nie wzgardziła :P

Aghata ja też zbijam tarczycę - miałam 3,69 na poczatek, potem brałam Euthyrox 25 i spadło do 1,90, potem dawka 50 i obecnie mam 0,98 - wiec idealnie ;-) Tobie też szybko spadnie ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :):)

ja też dziś pospałam, dopiero wyszłam z łozka :)
    podoga marna...ehhhhhhh nigdzie dzis nie wychodze, dobrze ze wczoraj pozałatwialam sprawy na miescie :D
    u mnie dzis pomidorowa, schabowy i góra frytek :D jeeeeeeeeee :)

poza tym jest oki...chyba czas na sniadanko..wiec znikam na 10 min..i oczywiscie jem z Wami :D:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia30 ja biorę euthyrox25 i mam wynik ostatni 4,2 także dzisiaj chce zwiększyć dawkę 37,5 a potem 50 zobaczymy jak lekarz powie

preg.png[/url]
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zaczynalam od Euthyroxu 25 to od razu mi powiedział, ze na tydzień tylko a potem mam zwiększyć sobie do 37,5, no a potem i tak na 50 się skończyło. Najwazniejsze żeby bylo w okolicach 1 wiec mam idealne i Ty jak zwiększysz dawkę też tak będziesz miała ;-)

Jadę dziś znowu po ten nieszczęsny regał na ksiażki - wczoraj jak sobie upatrzyliśmy to pani przy kasie mówi "nie mamy na stanie" to ja się do cholery pytam po co jest wystawiony? Wrrrrr :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 10:49

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornpat wrote:
    Hej ,

Staramy się z mężem o rodzeństwo dla naszego 4,5 latka . Niestety 4 miesiąc mija i znowu pojawia się okres. Nie załamuje się,nie widzę jeszcze końca świata ale ze względu,że jestem potwornie niecierpliwa irytuje mnie to. Kochamy się praktycznie co drugi dzień i nie mogę uwierzyć ,że się nie udaje.

Czy nadżerka może stanowić problem zajścia w ciąże?

Jezeli nie masz stanu zapalnego oraz cytologia wyszla ci dobrze to nie powinno byc problemem :)

Zakochana
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Jestem tutaj świeżakiem, więc witam Was wszystkie serdecznie :)

Wraz z mężem rozpoczęliśmy starania jakieś 1,5 miesiąca temu (w pierwszym cyklu pudło :> ) Wszelkie badania zrobiłam - wszystko w normie, poza strasznie niskim progesteronem :(

Wczoraj na wizycie u gina dostałam receptę na Duphaston (nadmieniam, iż mam długie cykle: 42-45 dni). Jako, że w 14-tym dniu cyklu (wczoraj) miałam robione USG i pęcherzyk miał dopiero 17 mm, mam zacząć brać Duphaston w 18-27 dniu cyklu po 2x tabletki dziennie (tak mi wyliczył mój gin). Od początku tego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę i prowadzić obserwację śluzu.

Nie wiem, jak "poruszać się" jeszcze na forum i wyszukiwać tego, co by mnie interesowało :) Jakie macie doświadczenia z tym lekiem i jakie są szanse, że pomoże on w staraniu się o bąbla? :)

Z góry dziękuję za odpowiedź i wszelkie informacje :)

f2w33e3k2hwnvdoc.png
‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ