SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacyntka piszesz o stosunku w 4 dc, jeśli był to jedyny stosunek to raczej szanse masz nikłe... Tak czy siak żadna z nas nie powie Ci czy się udało czy nie. Fakt jest taki, że każda z nas ma wszystkie możliwe objawy bo doszukujemy sią ich a psychika płata nam figla. Zrób test ciążowy sikany lub idź na pobieranie krwi - to da Ci odpowiedź...

A tak w ogóle to dzien dobry w ten wstrętny, okropny dzień - jestem chora :-(

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livko przeziębienie Cie dopadło ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już od kilku dni zatoki mi dokuczały ale miałam nadzieję, że zaleczę ale niestety... Także cud miód i orzeszki, zapowiada się wspaniały dzień!

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacyntka wrote:
    cześć dziewczyny nie wiem czy wbiłam się na dobre forum;) mam pytanie otóż bardzo chciałabym mieć dzidziusia:) w związku z tym co miesiąc mam wszystkie objawy które może mieć kobieta w ciąży:D jest wielka radość jestem pełna nadziei aż przychodzi ten dzień @ jest płacz, rozczarowanie i mega dół...w tym miesiącu jest tak samo okres był 14.08 stosunek 17.08(czwarty dzień cyklu) długość cyklu nieznana (3 miesiące temu miałam cykl 25 następnie 31 a następnie 36 więc nie wiem jak długi będzie cykl w tym miesiącu dwa ostatnie okresy miałam bardzo skąpe i krótkie)trzy dni po stosunku(7dc) zauważyłam niteczke krwi w śluzie w tym samym dniu zaczęły boleć mnie piersi i bolą do dzisiaj a jest 21 dzień cyklu 5 dni po tym ból prawgo jajnika który utrzymywał się przez dwa dni(12 i 13dc)cały czas czuje się jakbym była przeziębiona a nie jestem całymi dniami mogę spać nie mam apetytu temp zaczęłam mierzyć dopiero od kilku dni w pochwie 37 pod pachą 35.5 35.7 35.4 36 codziennie inna(mierzę przed wstaniem z łóżka) zgłupiałam do tego stopnia że sprawdziłam kolor warg sromowych bo podobno przybierają siny kolor i co są sine albo fioletowe jak kto woli....i co o tym myślicie??udało się??
    hiacynta raczej nie jesteś w ciąży, w 12 i 13 dc jajniki Cię bolały na owulację dopiero! ;P zrób test i będziesz miała jasność ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 07:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Sury :D jak samopoczucie ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla kogo dobry dla tego dobry... Nie będę się raczej dzisiaj udzielać za bardzo, w ogóle to mam dość wszystkiego wiec nie chcę wam humoru psuć ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej :) generalnie stwierdziłam, że mam to wszystko w dupie bo na siłę sobie dziecka w brzuch nie włożę ;P robię wszystko co mogę aby się udało, reszta w rękach Boga <3 skupiam się na założeniu firmy reszta niech się dzieje "obok" :) luuuzzzzz :D

mizzelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Twoje Monia? Pewnie super po wczorajszej wiadomości :D

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Dla kogo dobry dla tego dobry... Nie będę się raczej dzisiaj udzielać za bardzo, w ogóle to mam dość wszystkiego wiec nie chcę wam humoru psuć ;-)
    znam to uczucie, rozumiem, zdrowiej nam szybko! :)
    chociaż wiesz... podobno jednym z pierwszych objawów ciąży jest uczucie przeziębienia i choroby...;)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    A jak Twoje Monia? Pewnie super po wczorajszej wiadomości :D
    po wczorajszej wiadomości spokojna. Mąż mi dziś rano napisał smsa przed pracą "Kochanie czuje, że w tym cyklu nam sie udało "
    a ja jednak myślę, że to nie będzie takie łatwe jeszcze.
    no ale modle sie mocno i błagam .. cóż mogę więcej ?

sury_cat, mizzelka lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym pomyślałam Sury o tym objawie :P
    Livia zdrowiej nam szybko i napisz jak będziesz sie lepiej czuć i mieć więcej siły, będziemy czekać i będzie nam brakować Twoich postów :)

sury_cat lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz musze leciec , odezwe się koło południa chyba :) miłego dnia .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety na ciążę wskazywać mógłby pozytywny test ciążowy przynajmniej z cieniem cienia... Także niestety, złudzeń już brak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 07:50

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :) A może Monia mąż ma rację? dość się już wyczekaliście :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Niestety, objawem ciąży jest przynajmniej pozytywny test ciążowy z cieniem cienia... Także niestety, złudzeń już brak.
    a robiłaś?... przykro mi ;(

• livia30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam bo głowa tak mnie boli od zatok, ze chciałam sprawdzić czy mogę leki wziąć. No niestety - teraz drożność jajowodów przede mną a wy jak na razie nie dostaniecie ode mnie lodów...

Trzymajcie się Babeczki :*

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się... A może jednak test za szybko jeśli @ masz mieć 7.09??

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Kochane różne emocje nami kierują .. mną dziś też pokierowały jak sie dowiedziałam o kolejnych ciążach i wpadkach koleżanek z technikum..
    będzie dobrze, same zaciążymy :)
    ale za to jaka radość jak się uda... a nie smutek czy też dezorient... ja po roku starań to myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok :D
    a znów kolezanka co wpadla to nic nie opowiadala o dziecku o ciazy... tak omylała temat.. w sensie jakby była w pretensji do świata i ludzi że zaszła.. takiej to bym strzeliła w łeb tym bardziej że miała spoko faceta i była już dorosła. -.-
    za chwile kreseczki potem usłyszy się serduszko a potem jak fika na USG.
    Doceniamy ten cud i będziemy doceniać. Dla mnie liczy się to że będziemy wszystkie dobrymi matkami... bo się nie poddajemy i jestesmy nauczone cierpliwości, mamy siłę :)

sury_cat lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym "mamy siłę" to różnie, zależy na jakim etapie która z nas jest... Ja nie mam chwilowo; chwilowo leję moczem pawiana na testy, ciążę i w ogóle ;P :D

‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ