X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacyntka wrote:
    cześć dziewczyny nie wiem czy wbiłam się na dobre forum;) mam pytanie otóż bardzo chciałabym mieć dzidziusia:) w związku z tym co miesiąc mam wszystkie objawy które może mieć kobieta w ciąży:D jest wielka radość jestem pełna nadziei aż przychodzi ten dzień @ jest płacz, rozczarowanie i mega dół...w tym miesiącu jest tak samo okres był 14.08 stosunek 17.08(czwarty dzień cyklu) długość cyklu nieznana (3 miesiące temu miałam cykl 25 następnie 31 a następnie 36 więc nie wiem jak długi będzie cykl w tym miesiącu dwa ostatnie okresy miałam bardzo skąpe i krótkie)trzy dni po stosunku(7dc) zauważyłam niteczke krwi w śluzie w tym samym dniu zaczęły boleć mnie piersi i bolą do dzisiaj a jest 21 dzień cyklu 5 dni po tym ból prawgo jajnika który utrzymywał się przez dwa dni(12 i 13dc)cały czas czuje się jakbym była przeziębiona a nie jestem całymi dniami mogę spać nie mam apetytu temp zaczęłam mierzyć dopiero od kilku dni w pochwie 37 pod pachą 35.5 35.7 35.4 36 codziennie inna(mierzę przed wstaniem z łóżka) zgłupiałam do tego stopnia że sprawdziłam kolor warg sromowych bo podobno przybierają siny kolor i co są sine albo fioletowe jak kto woli....i co o tym myślicie??udało się??
    kochana sinienie i np przy brodawkach bo zmieniaja kolot to dopiero może być ale nie musi.. w 6 tygodniu... to gdzieś za 2-3 tyg mogłoby zmienić kolor... u mnie późno bo około 8 tyg. I gdyby nie mdłości to bym nie wiedziała o ciąży, bo ciało diametralnie sie nie zmienia. Człowiek jest nagazowany itp ale to też i przed @, bolą piesi to też przed @, itp.
    Skoro tak przeżywasz to naprawdę nie wkręcaj sobie bo to nic nie pomoże ;/ aby gorzej będziesz smutna.
    Prowadzisz wykres temperatur? będzie przynajmniej wiadomo kiedy skok itp jest.
    Mam nadzieję że może ten cykl jest szczęśliwy :) ale nie sugierowałabym się objawami :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och livka... :(
    pamiętaj nie poddawaj sie. Masz z R Plan i musi się udać.
    Działamy dalej...

zdrowiej kochana... mi dziś też zawaliło nos ale w miarę ogarniam.
    Kładź się do łóżka i grzej :*

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    Z tym "mamy siłę" to różnie, zależy na jakim etapie która z nas jest... Ja nie mam chwilowo; chwilowo leję moczem pawiana na testy, ciążę i w ogóle ;P :D
    są chwile zwątpienia ale jesteśmy tu nadal i nadal działamy.
    A to już jest sukces, że mimo tych cholernych małp
    coś dalej się dzieje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może masz i rację... Zawsze już zrobiłam kilka kroków na drodze, na której końcu jest pozytywny test ciążowy ;P

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie i idzie się dalej... zatrzymujemy się ale aby na chwile ale i tak brniemy dalej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzej jak się człowiek zaczyna cofać, bo np. startuje z miejsca gdzie jest pewien, że jest zdrowy ale po drodze się okazuje, że to jest nie tak, tamto trzeba leczyć... ;P

• Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema Laski :*

Słuchajcie, pomęczę Was z tym Dupkiem once more - jak mam długie cykle, to jak odstawie po 10 dniach tego Dupka, to okres przyjdzie wcześniej, czy normalnie jakbym miała cykl 42-45 dni? :)

Ps. Wczoraj się obżarłam spaghetti i dziś mam jakieś zaparcia :D Chyba sobie jakiegoś czopa glicerynowego zaaplikuję jak wrócę z work :)

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) U mnie dziś ok, zlewka totalna, nawet bóle @ mi przeszły, kłują tylko jajniki i sutki ;P co ma być to będzie, nie ma na to wpływu ;P

• Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już mam większy luz, chyba w ogóle oleję sprawę - tylko od przyszłego cyklu będę mierzyć temp i monitoring cyklu z ginem i jazdeczka :D

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja olewam całkiem, żadnego mierzenia temperatur, żadnego sprawdzania śluzu czy liczenia dni płodnych ;P Jak będzie miała przyjść @ to będę wiedziała bo zawsze już dzień wcześniej mnie brzuch napierdziela, więc mnie nie zaskoczy, witaminy będę brała bo są dobre na organizm ogólnie ale nic poza tym... I pewnie przyjdzie szybko taki dzień, że sobie pomyślę: "Zaraz zaraz...a kiedy ja ostatnio miałam okres?!" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 09:21

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

ale od rana pędzicie! :O

Livia bierz herbatkę z cytryną, miodem i pod kocyk :*odpoczywaj :)
    proszę nie dołuj się, macie perspektywę i plany,pamiętasz? Zabieg a jak nie to in vitro tak? Będziesz mamą po raz drugi,masz cudowną córkę która Cię kocha, masz dla kogo żyć a kolejny brzdąc to tylko kwestia czasu :*

Monia nie ma co myśleć, najlepiej zająć się przez te 13 dni na maksa by nie myśleć :)

Marta takie podejście najlepsze jak widzę z obserwacji ;) a opowiesz coś o firmie? ;>

Anoosiak szybciej @ przyjdzie ;)

Mizzelko a co u Ciebie?

ja sierota chleba na śniadanie nie odmroziłam :P
    aaa kto nie widział a lubi dzisiaj "Igrzyska śmierci" są na TVP2 :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Aga :)
    O firmie na razie nie ma co opowiadać bo jeszcze jesteśmy w trakcie załatwiania dokumentów wszystkich, ale na pewno w tym roku otworzymy :) Jak wszystko dobrze pójdzie to pozwoli nam to stanąć na nogi i zacząć spłacać długi jakoś konkretniej niż teraz no i będę mogła "pracować" nie wychodząc z domu a to mi się podoba :D

Wysłany: 4 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i będziesz własnym szefem, to jest super :) nie jesteś uzależniona od czyichś humorków :) to pozostaje życzyć powodzenia!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    no i będziesz własnym szefem, to jest super :) nie jesteś uzależniona od czyichś humorków :) to pozostaje życzyć powodzenia!
    nie dziękuję ;) to będzie dobre jeśli uda mi się zostać matką, nie będę musiała liczyć na macierzyńskie czy coś i bać się, że mnie zwolnią ;P
    a propo: dziś już bóli @ nie mam, kłują tylko jajniki i cycki, też tak miałaś?

Wysłany: 4 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze,powiem Ci,że nie pamiętam... cycki mnie prawie w ogóle nie bolały,ja mam male więc pewnie dlatego inaczej a jajniki :O w ciągu dnia chyba czasem dokuczały podczas jakiejś roboty,ale nie pamiętam z tym bólem @, czy jak zawsze bite 14 dni bolał czy z przerwami :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę nadzieję mam, ale raczej mniejszą niż większą ;P i w sumie pewnie znowu nic z tego nie wyjdzie, dlatego przyjmuję postawę obronną przed kolejnym rozczarowaniem - olewam ;P

Wysłany: 4 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej nie myśl o tym :) wmawiaj sobie,że nic nie boli bo przecież zawsze boli :) jeszcze tydzień i się dowiesz :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no ;) jeszcze tydzień :)

• Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    Hej Aga :)
    O firmie na razie nie ma co opowiadać bo jeszcze jesteśmy w trakcie załatwiania dokumentów wszystkich, ale na pewno w tym roku otworzymy :) Jak wszystko dobrze pójdzie to pozwoli nam to stanąć na nogi i zacząć spłacać długi jakoś konkretniej niż teraz no i będę mogła "pracować" nie wychodząc z domu a to mi się podoba :D

Sury super - własna firma to moje marzenie, chociaż jeszcze nie mam pomysłu co bym miała robić. Jeśli można wiedzieć - jaka branża? :D

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnobranżówka :)

‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ