Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
mizzelka wrote:Kryśka najlepiej 14 dpo.. ja miałam bladzioszki więc nie warto się śpieszyć
powodzenia
o nie! to padnę z ciekawości postaram się jakoś wytrzymać i nie stresować
ale już chyba dzisiaj albo jutro zaopatrzę się w testy, żeby mieć je pod ręką -
mizzelka wrote:w sumie racja, ale słyszałam inne opinie że to może w ciąży zaszkodzić takie nagłe odstawienie, choć mogę się mylić
Nie zaszkodzi, bo jeśli ciąża prawidłowa, to ciałko żółte podtrzymuje jej rozwój a progesteron produkowany jest naturalnie. Jeśli zaś za mało jest progesteronu, to pojawi się plamienie i lekarz zarządzi ponowne podanie luteiny.
Można ewentualnie zażywać lutke do terminu spodziewanej @ i zrobić test. Jeśli nie ma dwóch kresek, to odstawić. Ale wtedy wydłużasz sobie sztucznie cykl o kilka dni i zaburzasz gospodarkę hormonalną, bo faza lutealna zamiast mieć około 14 dni będzie miała 20. -
Złota wrote:Nie zaszkodzi, bo jeśli ciąża prawidłowa, to ciałko żółte podtrzymuje jej rozwój a progesteron produkowany jest naturalnie. Jeśli zaś za mało jest progesteronu, to pojawi się plamienie i lekarz zarządzi ponowne podanie luteiny.
Można ewentualnie zażywać lutke do terminu spodziewanej @ i zrobić test. Jeśli nie ma dwóch kresek, to odstawić. Ale wtedy wydłużasz sobie sztucznie cykl o kilka dni i zaburzasz gospodarkę hormonalną, bo faza lutealna zamiast mieć około 14 dni będzie miała 20.
No w sumie plamienie by było wyznacznikiem i w razie co opakowanie jest i mozna dzialać.
ja sobie w poprzednim cyklu wydłużyłam bo sie bałam.. a i tak ciąży nie było.
A fl się nie zmienił, zawsze był 12 -
mizzelka wrote:właśnie Rudasku miałam pytać dziś o tą kapę
jak poszło
A ja właśnie chyba dziś zrobię sałatkę makaranowa która za mną tyle chodziła
ale nie mam otwieracza do puszki, jupiii... ;/
z tą luteiną to nie wiem w sumie, ja bym sie bała gwałtownie odstawić.
No kape położyłam na łozko ale widać ze ma nierówny kolor
pojade dziś do lidla to moze zakupie jakiś odplamiacz czy cosniby w gazetce widzialam ze są, wiec moze coś sie uda kupić :Dale zimno Dziewczyny.......a tak chcialam dziś na miasto uderzyc bo coś dla Młodego ehhhhhhhhhhh:(
-
nick nieaktualny
-
dziewczyy to teraz mam jeszcze głupie pytanie
bo pierwsza tabl luki wzięłam tylko wieczorem bo wizyte miała popołudniem i od tego dnia kazała brać. To czy te ostanią mam skończyć brać 11- stego dnia tylko rano żeby było takie pełne 10 dni brania ? -
XxMoniaXx wrote:dziewczyy to teraz mam jeszcze głupie pytanie
bo pierwsza tabl luki wzięłam tylko wieczorem bo wizyte miała popołudniem i od tego dnia kazała brać. To czy te ostanią mam skończyć brać 11- stego dnia tylko rano żeby było takie pełne 10 dni brania ?
Ja tak biorę -
XxMoniaXx wrote:no bo w ostatnim cyklu juz tej dawki rannej nie brałam czyli taj jakby wzięłam 9,5 dnia a nie 10 .
Czy to mogło mieć wpływ na ten mój mega skąpy i dziwny okres w tym cyklu ?
Nie mogło. Wpływ mógł mieć w ogóle fakt brania luteiny. Ja na lutce mam bardzo skąpe okresy i lekarz mówi, ze tak niestety na niej jest. Natomiast skrócenie przyjmowania leku o jedną tabletkę wpływu na skąpość nie miało:)