Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
wersje i pesymistyczne i optymistyczne.
Wg ostatnich wyników nasienia spadła ilość ale poprawiła się jakosc...
ilość w miesiącach : marzec- czerwiec- wrezesień.
il w ml : 1,2 mln-8,50mln-7,8mln
upłynnienie: natychmistt- po 5 min- po 5 min
obj : 7 ml- 8,5 ml- 6 ml
całkow. liczba plemn: 8,40- 52 mln- 46,8 mln (norma: >39 mln)
ruch postępowy : 10%-23%-28% (>32)
r. całk: 32%-35-45 (>40 %)
brak ruchu : 68%-65-55 (<60)
żywotność : 26-28-41 % (>58%)
plemn. o prawidł. bud : 8%-12%-15%
to tak w skrócie mam nadzieje, że sie wyznacie, zaraz cd opowieści.przedszkolanka:), livia30 lubią tę wiadomość
-
wg faceta co przeprowadza badania nie kawalifikujemy sie na insemke bo za mało plemników i wydamy tylko kase. Jak in vitro bo do tego sie nadajemy- świetnie
to Chyba klinika w Bydgoszczy najlepsza ? nie wiem na pewno. Katowice odradza bo tylko wezmą kasę a w ciąży i tak nie będe.
Wg nowego urologa : najpierw badania testosteron, LH, FSH, prolaktyna. Zwiększyc testosteron z 1 kaps na 3. i przyjśc z wynikami za tydziń to będzie widział co i jak i będzie działać. Na razie androvit plus brać.
Skonsultować sie możemy z edo jeszcze. Powiedział, że wyniki nie są dobre ale nie są beznadziejne żeby sie z tym nic nie dało zrobić. Niby nam pomoże je poprawić.
Potem mamy isc na spermiogram ale zrobic go w klinice komputerowo gdzie robią in vitra bo takie badanie przez człowieka nie jest tak wiarygodne.
Zrobl powoli i dokładnie usg niby żyklaków narazie nie ma.
i zbadał przez odbyt czego pierwszy uro nie zbadał - ależ było zdziwienie męża.
Ale wszystko ok . Zrobić wyniki , za tydzień przyjść i będziemy działać. Młody ten urolog , chyba z 35 lat miał , ale rzeczowy i konkretny na każde pytanie odpowie.
Oby coś zdziałał bo juz nie wiem .przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Monia no to dobre wieści! Wyniki fajnie wyglądają a sama wiesz,że nie liczy się ilość tylko jakość
poza tym lekarz młody to jeszcze nie jest zniechęcony zawodem to się przejął i myślę że tu Wam naprawdę może pomóc
no ja bym się cieszyła na Twoim miejscu
nie jest sprawa beznadziejna
XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
Kochana ja obecnie leczę się w InviMedzie i mogę Ci tą klinikę polecić, jest w Katowicach
Tzn ja w Gdyni ale oddzial jest też w KatowicachZdecydowanie nie naciągają nakasę, wręcz mówią, że szkoda kasy np na coś co jest niepotrzebne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 20:11
XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Monia no to dobre wieści! Wyniki fajnie wyglądają a sama wiesz,że nie liczy się ilość tylko jakość
poza tym lekarz młody to jeszcze nie jest zniechęcony zawodem to się przejął i myślę że tu Wam naprawdę może pomóc
no ja bym się cieszyła na Twoim miejscu
nie jest sprawa beznadziejna