X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    musze wyrzucić termomometr. Bo znów mnie pokorciło i zmierzyłam i temp troche niższa i ja już prawie zawał .. wkurzyłam sie weszłam na belly :O i czytam :)
    dziewczyny też miały góry doliny i potem skoczyła i było wszystko dobrze :)
    zrobiłam jeszcze 2 testy : 1 bobotest, 2- gi z allegro. Kreski ciemniejsze niż przedwczoraj. Już nie trzeba sie doszukiwać. Dzisiaj tylko betka ładna i będe spokojna :)
    czyli jak krechy zciemniały to beta powinna być wyższa niż ostatnio ? :O
    jeju jaka ja niedoświadczona w tym temacie :O
    pisze wcześnie bo oczywiście nie mogę spać :D
    no to miłego dnia :)

Anutka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/3e6c9b181e5c2.jpg.html
    A tu coś co obiecałam :) pierwszy cień cienia- tu nie widze jakoś, na żywo było coś widać, potem bobo test i test z allegro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 05:49

mizzelka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Livka, pychota szarlotka napewno:)
    super ze badanka dobrze wyszły, tylko zachodzic w ciaze;) mezus akurat pod reka :) :)

Mizzelcia sie wkurzyła na dziewczyne ;p hihi..ja nie czytam nawet tego tematu i postów bo sie wkurze wewnetrznie :P
    Mizzy, naprawde bedzie dobrze...musza zrobic cukier na czczo, bo jak bedzie wysoki to nie beda mogli nawet Ci podac tej glukozy... ja wolałam zostac na miejscu, bo bałam sie ze gdzies pojde, a nie daj Boze bym zasłabła czy cuś... róznie bywa... posiedziałam, poczytałam, zleciało szybko...
    dwójka dizeci miałam akurat badania pobierane..biedne:( płakały, wyrywały sie...łzy wielkie jak grochy :O omal mi serce nie pękło ! Bałam sie, że sama sie z nimi rozpłacze... :(

La, moze jeszcze cosik wyskoczy :)

Anutka moge napisac ze na 100% nie polecam Enfamilu...dzieciaki rzygaja nam po tym ostro;/ cudowne amerykańskie mleko z DHA !! kurrr...
    a tak to był Hipp, Naan, Bebilon i było ok :)
    a Pepti to juz chyba taki bardziej specjalistyczny na wzdecia kolki i problemy...
    Bebiko jest jednym z tanszych, ale tez roznie dzieci reaguja....

ja zawsze polecam kupic jakies mleko ktore sie chce, ze tak powiem, ale nie jakaś wielką pakę i po prostu poobserwowac dzieciaczka...ok 2 tygodni i jak bedzie ok, czyli bez wzdęć, ulewań mega, biegunek, wysypki itp. to mozna Bobasa nim karmic.
    Ale nadto polecam piers, jesli się oczywiście ma zamiar karmić, nikogo nie zmuszam :) :) :) wolne wybory :) :) :)

ja chyba kupie poczatkowe Bebilon, bedzie leżało w szafie w razie czego :-) moze nawet go nie użyję? (chciałabym) :)

biegunka mi przeszłaaa...ooo :D
    ale brzuszek troche boli, dam rade....

chcialam zrobic dobra herbate zielona lisciasta... nasypałam troszke do szklanki a urosło, ze o mało nie wybiło ze szklanki :P :O
    a jakie to cierpkie feee :P
    za dużo sobie liści wsypałaś :P :P

to posiedzę z tą kuzynką... nikt jej nie bd mamrotał jakby co :D albo kogoś wezmę.. bo ja to mam ADHD, sama nie moge siedzieć :D

jak boli brzuch to zrob sobie kleik ryżowy.. dobry jest na wymioty i własnie jelitówkę, moja sis teraz chorowała :( cały Toruń choruje na wirusówkę i lekarz kazał jej żyć na kleiku ryżowym i nic słodkiego..

a z mlekiem nie mam pojęcia, mam nadzieje że bd mieć tyle pokarmu w cycku że dam radę :)

Groszku jeszcze raz zapytam te pampersy były w rossmanie? to i ja kupie moze jak mi sie uda... kurde szkoda ze w czwartek nie wiedzialam :P bo bym kupila zaraz :D :D ale moze jeszcze promocja będzie..

wczoraj jakies skurcze mnie dopadły i się wystraszyłam... to chyba te co kiedys o nich wspomniałaś.. ale już rano jest OK..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Groszku, cierpkie, bo wrzątkiem pewnie zalałaś? Zieloną herbatę zalewa się woda o temp. 70 stopni C. I wtedy jest pyszna :)
    o to to.. też słyszałam że mniej wiecej po gwizdku czajnika poczekać gdzieś z 3 minuty minimum i dopiero zaparzyć.. ja uwielbiam zieloną herbatę :)

mam włąśnie taki sklep czas na herbate czy cos takiego... i zawsze się obkupie i w te herbatki ziołowe dla babci na wątrobę :) dobre są :)

• Złota Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia sliczne kreseczki!

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    http://zapodaj.net/3e6c9b181e5c2.jpg.html
    A tu coś co obiecałam :) pierwszy cień cienia- tu nie widze jakoś, na żywo było coś widać, potem bobo test i test z allegro :)
    ładniejsze masz kreski niż ja miałam hahah:D
    będzie dobrze.. sama zobacz jak mi skakała temp i odpuściłam i nie mierzę... najważniejsze żeby poniżej podstawowej linii nie skakało, bo wystarczy że w nocy nie śpisz i już masz niższą... olej ten wykres, raz na jakiś czas zmierz :)
    jest fasolka i będzie! :) aby pamiętaj o luteinie, bierz ją :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po becie jestem :)

przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja mama wczoraj dzwoni i pyta "co nowego słychać ?" mało kiedy pyta tak dosadnie :)
    a ja "nic - wszystko po staremu " a w niedziele tam jedziemy na obiad bo nas zaprosiła i będę siedzieć cichutko jak myszka pod miotełką :)

mizzelka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bałam sie to zrobic ale mam nazieje, że nie zapeszę . W końcu zawsze o tym marzyłam :)

Złota, mizzelka lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z uczelni! :p

Monia piękne krechy jak nic:) beta ładna będzie!
    I w końcu suwaczek,piękny <3

A ja już pierwsze słabnięcie zaliczone na wykładzie ;p
    Ale idą mi na ręke na razie :dd i jutro nie na 8 a na 12 jade :ddd

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • la Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) u mnie szaro, buro i ponuro. Czuję się okropnie bo mnie coś bierze chyba. Katar mam jak nie wiem co. @ dalej nie ma, plamienia też. Idę zaraz coś na obiad kombinować :) wczoraj mała imprezka była z okazji urodzin męża.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Hej :)
    musze wyrzucić termomometr. Bo znów mnie pokorciło i zmierzyłam i temp troche niższa i ja już prawie zawał .. wkurzyłam sie weszłam na belly :O i czytam :)
    dziewczyny też miały góry doliny i potem skoczyła i było wszystko dobrze :)
    zrobiłam jeszcze 2 testy : 1 bobotest, 2- gi z allegro. Kreski ciemniejsze niż przedwczoraj. Już nie trzeba sie doszukiwać. Dzisiaj tylko betka ładna i będe spokojna :)
    czyli jak krechy zciemniały to beta powinna być wyższa niż ostatnio ? :O
    jeju jaka ja niedoświadczona w tym temacie :O
    pisze wcześnie bo oczywiście nie mogę spać :D
    no to miłego dnia :)
    Monia im wyzsza beta tym kreki ciemniejsze :-). Jak zrobilam chyba 18 dpi test czuloaci 10 to jreska ciazowa byla nawet ciemniejsza niz testowa :-) :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecyduje sie na mleko Nan :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    a moja mama wczoraj dzwoni i pyta "co nowego słychać ?" mało kiedy pyta tak dosadnie :)
    a ja "nic - wszystko po staremu " a w niedziele tam jedziemy na obiad bo nas zaprosiła i będę siedzieć cichutko jak myszka pod miotełką :)
    Ja widzialam sie ze swoja ale nic nie powiedzialam pi godzinie pijechalismy do niej na kawe i wtedy powuedzilismy :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to jaka teraz powinna być ta beta moja ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • la Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia przedziały są bardzo szerokie i jedyną zasadą jest to, żeby po 48 godzinach podwoiła swoją wartość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 12:30

Anutka lubi tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Jestem tu nowa. Też się staramy o dzidziusia... także trzymam kciuki za wszystkie staraczki :) miłego weekendu życzę :)

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Napisz coś o sobie, jak długo się staracie, skąd jesteś i w czym możemy pomóc :) Witamy na naszym wątku :)

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem ze śląska. Od grudnia 2013 staramy się z mężem o dziecko, ale nic z tego nie wychodziło. Chodziłam do gin z nfz i cały czas powtarzała, że jeszcze mam czekać, że się uda. W końcu poszłam do prywatnego gin. Od razu przeszedł do konkretów...zlecił badania TSH, anty TPO, Progesteron, Prolaktyna), zrobił USG na którym okazało się, że nie pękł mi pęcherzyk... W następnym cyklu miałam znów zrobione USG... znowu niepęknięty.... Dostałam Pregnyl 5000JM oraz Distreptaze...
    Na kolejnej wizycie znowu okazało się, że w prawym jajniku pęcherzyki dalej nie pękły, ale w lewym podobno wszystko jest ok. Występują czynniki wskazujące na zbliżającą się owulację (opóźniona owulacja w tym cyklu).. Dostałam Pregnyl 10000JM oraz Distreptaze. W poniedziałek kolejne USG...mam nadzieję, że tym razem pęknie i się uda ;)

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • patrycja87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda się trzymam kciuki Mini Mouse :)

Trzymam kciuki żeby u każdej z nas zabiło maleńkie serduszko :)
    oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

‹‹ 1397 1398 1399 1400 1401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ