X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Złota Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryska, a gdzie ty tej sukni szukasz?

U mnie załamka, maż nie dostał grantu naukowego, teraz ma depresję totalną, siedzi na kanapie z kubkiem herbaty wygląda jak by miał się rozpłakać. Liczyliśmy na te pieniądze, bo bez tego ciężko nam będzie. I gdzie tu jeszcze o dziecku myśleć...

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, ciesze sie ze u Was dobrze wszytsko i na wizycie, Mała rosnie :D

juz niedługo nasze Maluchy nie beda wcale takie małe hehe ;)
    Koniecznie wrzucaj fotki tego mietowego dresiku :)

Lena, wspólczuje jelitek..:( co to sie stało? moze jakis wirusek Cie dorwał??

no wlasnie tez tak pomyslalam, ze o jakis papracz z weta :( wiem, ze powikłania sie zdarzaja, ale dzwonilam do tej hodowli i mowila nam kobita, ze nie miala takiego przypadku jeszcze.... no czemu znowu na nas to spadło??

mama juz po punkcji i badaniach dnia pierwszego...nie chce zebym dzis przyjezdzala. ciekawe czemu? :O

Mizzelcia ja mam normalne lozeczko z wyciaganymi szczebelkami...ale niestety boku sie nie wykreca. no zobaczymy co to przyjdzie....

Anutka a w avatarze to Twoja swinka?

relge6yd309xm1zq.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Przedszkolanko, ciesze sie ze u Was dobrze wszytsko i na wizycie, Mała rosnie :D

juz niedługo nasze Maluchy nie beda wcale takie małe hehe ;)
    Koniecznie wrzucaj fotki tego mietowego dresiku :)

Lena, wspólczuje jelitek..:( co to sie stało? moze jakis wirusek Cie dorwał??

no wlasnie tez tak pomyslalam, ze o jakis papracz z weta :( wiem, ze powikłania sie zdarzaja, ale dzwonilam do tej hodowli i mowila nam kobita, ze nie miala takiego przypadku jeszcze.... no czemu znowu na nas to spadło??

mama juz po punkcji i badaniach dnia pierwszego...nie chce zebym dzis przyjezdzala. ciekawe czemu? :O

Mizzelcia ja mam normalne lozeczko z wyciaganymi szczebelkami...ale niestety boku sie nie wykreca. no zobaczymy co to przyjdzie....

Anutka a w avatarze to Twoja swinka?
    Teraz to nie Baxyl, on jest smutas, nie usmiecha sie :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • la Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiejsza beta 52,02 znaczy się ciąża potwierdzona! Nadal w to nie wierzę :)

Groszek, mizzelka, Anutka, livia30, przedszkolanka:), XxMoniaXx lubią tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Złota Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La! Mega gratulacje!!!!!!!

la lubi tę wiadomość

• Groszek Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota, moze mozna sie odwołac jeszcze??
    Z kasa teraz, to widze ze ciezko wszedzie....moj maz przedzie jak moze....ale nie wysyłaja mu wycen produków na czas, ktore by chciał miec....ogolnie maja to gdzie i na wszystko czas. Tylko, że inne firmy nie maja czasu....

La, jak cudownie !! Po cichu gratuluje :) jaka młodziutka ciąża :) za dwa dni druga bete zrobisz??

Kurcze, pazdziernik jest jakiś piekny :-)

u mnie troszke duzo na glowie, no ale trzeba dać rade i stanac na wysokości zadania :-)

la lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La Gratuluję serdecznie! teraz musi być tylko dobrze, a nie mówiłam że będziecie rodzicami???!! :)
    teraz wypocznij i życzę jak najmniej ciążowych dolegliwości... :)

Złota współczuje.. kurde mol, nie da się jakoś jeszcze tego odratować? odzyskać?

a o łóżeczku to o takie mi chodzi:
    http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik-2w1-kacperek-zebra-140x70-biale-i4680119781.html
    http://allegro.pl/pino-2w1-lozeczko-tapczanik-biale-70-140-barierki-i4681031334.html
    i nie wiem wlasnie czy inwestowac w takie cos czy nie..
    kurde źle sie czuje jakbym miala zaaraz caly obiad zbełtać, ale sie nie poddam..

la lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Złota, moze mozna sie odwołac jeszcze??
    Z kasa teraz, to widze ze ciezko wszedzie....moj maz przedzie jak moze....ale nie wysyłaja mu wycen produków na czas, ktore by chciał miec....ogolnie maja to gdzie i na wszystko czas. Tylko, że inne firmy nie maja czasu....

La, jak cudownie !! Po cichu gratuluje :) jaka młodziutka ciąża :) za dwa dni druga bete zrobisz??

Kurcze, pazdziernik jest jakiś piekny :-)

u mnie troszke duzo na glowie, no ale trzeba dać rade i stanac na wysokości zadania :-)

Jak sie odwołamy to stracimy szanse na udział w naborze w grudniu tergo roku. Wiec chyba sie nie odwołamy, tylko po prostu spróbujemy raz jeszcze. Dostał dwie skrajne opinie: jedna, ze cudowny wniosek, druga, ze beznadziejny. uznali zatem, ze się nie kwalifikuje. Wszystko zależy od tego, kto w komisji siedzi i jakie masz plecy. My pleców nie mamy i jak widać, pieniędzy tez nie:(
    Do tego mam mega doła. Bardzo się cieszę, ze wam się wszystkim udało zajść i niezmiernie szczęśliwa jestem że udało się Moni, która tak o tym marzyła i LA, która tak długo czekała.

Ale mam taki ból w sercu, ze chyba będę musiała Was opuścić na jakiś czas, aż dojdę do ładu ze swoimi uczuciami. Muszę przewartościować swoje życie.
    Nie podjęłam jeszcze decyzji o odejściu, ale jestem blisko.

Edit: A na 100% nie będę prowadzić wykresu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 15:10

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota rozumiemy.. i wracaj do nas jak tylko lepiej sie poczujesz.. odpocznij
    to na pewno dobrze ci zrobi..
    ale pamiętaj że zawsze my tu jesteśmy i będziemy wspierać jak tylko się da :)
    to prawda jak nie mamy pleców to dużo zdziałać nie można, ale... może się uda mimo wszystko? i życzę wam żeby się tak stało, w koncu pazdziernik jest szczęśliwy :)

Złota lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku nie wiem co Mi się działo :)

Mija południe a u Mnie spokój tak jak by, bo wczoraj były już plamienia a dziś @ na nowo się rozkręca ..

Mizzy tak tak pamiętam :D ha ha ha ..

To prawda, szczeniaki są słodkie - tyle cycków mają do ciumkania a One biją się o 1 :D

La, Moje Gratulacje, po tej całej Waszej walce, naprawdę należy/ało się Wam <3

Złota a co to jest ten Grant Naukowy ? bo ja nie w temacie o.O

Mam nadzieję że poukładasz sobie wszystko na spokojnie i wrócisz ze zdwojoną siłą do Walki :) <3

la, mizzelka lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La gratulacje :)
    złota..teraz Twoja kolej, wiec sie szykuj..bedzie dobrze, nie wolno sie załamywać..popatrz na Monie itd! walczyła jak lwica i wywalczyła!
    teraz ja i La czekaja tylko przyjemne chwile, czyli mdłośći i rzyganko :) ihihihihi

Agusia, ja mam wizytę 12.11 u Pana PAPA :)
    a wczesniej -4.11 wizyta u Pana DZiadka po skierowanie na morfologię, mocz i glukoze :) wiec pewnie 5.11 bede pić glukozę

Dziewczyny, czy Wy sobie zdajecie sprawę ze czas biegnie jak szalony i za chwilę bedziemy rodzić....juz połowa pazdziernika jest! :)

Anutka, la, przedszkolanka:), XxMoniaXx lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, mąż robi doktorat i chciał zrobić badania do doktoratu. koszt takich badań przekracza 50 000 zł. Można złożyć wniosek o dofinansowanie. Dostajesz pieniądze na badania i miesięczną pensję na przeżycie.

A tu dupa, wniosek odpadł :( Bez badań, nie zrobi doktoratu. Będziemy musieli sami to sfinansować, więc bieda będzie piszczeć u nas. ja zarabiam niecałe 2000 zł, mąż ma stypendium ale jest niewielkie. Czarno to widzę.

Rudasku, wiem, ze nie wolno się załamywać, ale jakoś dziś mnie załamało:(

• livia30 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale numer! Październik jakiś szalony jest!
    La gratuluję serdecznie!

Nie ma to tamto, teraz ja się w kolejkę wpycham :D

Wpadlam tylko na chwilkę, zabiegani ostatnio jestesmy, ciagle coś się dzieje i coś robimy.

Byłam dzisiaj u nowego endokrynologa, zadowolony z moich wyników, wygadany facet, bardzo dużo mi popwiedział i jestem w sumie zadowolona. Recepty mam to czego chcieć wiecej ;-) Powiedział, że czuję że na następna wizytę przyjdę już w ciąży - ciekawe :P

Wybaczcie ale nie mam jak za bardzo was nadrobić, muszę zmykać.

Buziaki :*

la, mizzelka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Yuly Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Lenka, mąż robi doktorat i chciał zrobić badania do doktoratu. koszt takich badań przekracza 50 000 zł. Można złożyć wniosek o dofinansowanie. Dostajesz pieniądze na badania i miesięczną pensję na przeżycie.

A tu dupa, wniosek odpadł :( Bez badań, nie zrobi doktoratu. Będziemy musieli sami to sfinansować, więc bieda będzie piszczeć u nas. ja zarabiam niecałe 2000 zł, mąż ma stypendium ale jest niewielkie. Czarno to widzę.

Rudasku, wiem, ze nie wolno się załamywać, ale jakoś dziś mnie załamało:(

jakie to są studia? Wydział Uniwersytet...

lfd8poqni64bfdt5.png
    Problemy: nieregularne cykle, rzadka owulacja
    Próbowaliśmy: naturalnie, akupunkturę, femarę, inseminację, zioła ojca sroki
    Aktualnie: zioła baby&mama med
    Nie poddajemy się!
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    U mnie dzisiejsza beta 52,02 znaczy się ciąża potwierdzona! Nadal w to nie wierzę :)
    Sueaczek ciazowy tworzyc czas :-)

mizzelka lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • la Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betę powtórzę w czwartek albo piątek. Zobaczę jak uda mi się wyrobić z zajęciami. Nadal w to nie wierzę. Boję się, że nie urośnie beta. Plus nie wiem na jaki termin dawać suwaczek. Bo wg OM to byłby już 7 tydzień, a nie ma szans żeby to był 7 tydzień.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maż wzial sie za malowanie....miał byc sufit biały a pomalował mi na kolor malinowy jak ściany ;( zabije go !!!!!!!
    nosz kurrr....jakbyscie widziały jak to wyglada:( jak w burdelu !!!!!!!!!!

przedszkolanka:), Lena87 lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju, co za emocje!!
    Ia bardzo się cieszę!! <3 teraz beta musi już tylko rosnąć i rosnąć :)

Złota co to za badania za taką kasę?? Pogięło ich ? Zwykły człowiek, na polskich zarobkach nie ma szans na taką sumę ;/
    jak czujesz potrzebę odpoczynku to wiesz, co my na to :) my tu będziemy czekać :*

Mizzelko, no praktyczne to łóżeczko, ja o czymś innym myślałam :P zależy ile w takim łóżku później pośpi, musicie sami zdecydować :)
    co do bełtów też dzisiaj miałam moment że mi się chciało :O

Rudasku to 5.11 robimy imprezę glukozowo-rzygankową?? Bo ja też idę 5.11 na 7 rano :P

Livia wpychaj się ,kolejka już czeka zaklepana :D

a Monia to już nas opuściła, bo w ciąży?? No nieładnie! wracaj tu! :P

Groszku brawo dla męża haha <3 nie nerwój się :P

A zdjęcia Wam dresiku nie pokażę bo..ktoś odebrał a paczki nie ma...jutro muszę to załatwić, dzień dzwonienia mnie czeka ..

la lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Madziula9 Nowa

Wysłany: 21 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) jestem nowa:) czy jest tutaj ktos kto sie stara o dzidzie? Ja za dwa dni powinnam dostać @ i mam nadzieje że nie przyjdzie... Czy moge juz zrobic test- któraś z was robiła przed @ i wyszedł pozytywnie ? Pobolewa trochę brzusio i dzis sporo biegam do wc ale piersi normalne...no moze jak by takie rozgrzane.. Jak u Was?

Madziula9
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Madziula :) pewnie,że są dziewczyny :) test teoretycznie już możesz zrobić,ale lepiej poczekać te dwa dni :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1405 1406 1407 1408 1409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ