X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mozna ? nie wiedzialam :O
    dzieki . A czego jeszcze nie mozna bo widze, ze makreli, watróbki ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • la Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno u kobiet w ciąży wyostrza się węch żeby wyczuć trujące rzeczy i ich unikać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 12:47

mizzelka lubi tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    powiem Wam,że na fioletowej fajne rady są ale później, na początku nie wiem czemu wszystkie straszą tym co najgorsze... zresztą ciągle tak będzie teraz, czy jest zarodek, serduszko, czy żyje, później kopniaki i ciągle coś ;)
    a przyjemne rzeczy pewnie że są- wyprawka, udane wizyty, zdjęcia ,rosnący brzuszek :)

Monia to teraz rzucę tym z serii"czego w ciąży nie można" i właśnie na liście jest wątróbka :P ale makreli wędzonej też nie można a ja jadłam :P
    jogurty dobrze jeść, ja teraz dopiero od czasu do czasu jem :) mam sój ulubiony ostatnio naturalny bardzo gęsty z bakomy mm :)

Dzisiaj Kto poślubi!!!! :D
    ja sie jakos nie odnalazłam... wkurzały mnie niektóre osoby.. albo się woziły co to nie one... ogólnie.. szkoda gadać..
    ale aby pisze na czerwcowych i lipcowych testerkach :)
    wlasnie tam bylo więcej straszenia niż to warto.. tak mnie nakręciły na tsh że głowa mała ;/ już nie wspominam bo szkoda gadać..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze sledzia opiekanego w lodówce to sobie zjem :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Groszek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na czczo mozna wode mineralna niegazowana wciagnac, nic sie nie stanie :)
    ona jest przeciez obojetna:)

e tam, dobrze bedziecie miec z ta glukoza :)
    a jakie macie wartosci 50 gramów czy 75??
    jak jadłyscie ciasto krowkowe kiedys, to nie powinno byc dla Was to problemem, ja wcisnełam pare kropel cytryny, bo nawet nie spróbowałam a już wciskałam :P
    ale tak naprawde obyłoby sie bez niej:)

za to Młodemu sie spodobała taka dawka i zaczął brykać wtedy hihi :D

jedzcie póki możecie, ja pamietam, ze miałam taki etap, ze tylko słodycze jadłam, bo nic innego mi nie przechodziło przez gardło, aaa... i jeszcze pomidory i zielone ogórki z pieczywem wasa :-/

lepiej nie czytac niekorych tematów...ale co kurde juz na czerwcówkach o zakładaniu szwów na szyjke...jak to poczatek dopiero? :P
    kurcze, cieszyc sie ciaza trzeba, nie wybiegac negatywnie w przyszłość. Przeciez musi byc dobrze, prawda? :)

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    La ja weszlam na belly rano i jak widziałam te tematy to zaraz wyszlam bo szybko sie denerwuje i stresuje a po co to ? tu jest spokojnie :)
    dokładnie.. szkoda nerwów :D

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Podobno u kobiet w ciąży wyostrza się węch żeby wyczuć trujące rzeczy i ich unikać.
    i uczulenie na kosmetyki mozna tez miec.. ja musiałam tusz do rzęs zmienić bo oczy szczypały jak choelra i krem..

• la Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można jeść:
    -ryb wędzonych na zimo,
    - surowego mięsa, ryb;
    - serów pleśniowych;
    - ogółem niepasteryzowane przetwory mleczne;
    -surowe jaja;
    -alkohol
    - wątróbka przez witaminę A
    - kawa i duże ilości czarnej herbaty;
    - wiele ziołowych herbatek

To wszystko co wiem z rzeczy do jedzenia :)

-
    10.06 długi protokół

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    o rety to miałaś gorzej :(
    ale najwazniejsze że za nami to... ale za to znow pewnie inne objawy, cos cie męczy? :)
    Ból pleców,ale to jak na razie da się znieść,bóle głowy i czasami zgaga,ale to zależy od tego co zjem.Najbardziej mi doskwiera pęcherz,co troche nawraca jakieś zapalenie.Juz dwa razy brałam antybiotyk,jeszcze tydzień i musze zrobić badanie moczu i zobaczymy czy jest lepiej

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic surowego i mocno ostrego nie można, grzybów...
    no i za duzo nie szaleć z colą itp.. bo polozna opowiadala mi ze przyszla jedna i miala cukrzyce ciazawa itp i pytaja sie co spozywa a ona że 2 litry coli CODZIENNIE :O i sie dziwic ze miala cukrzyce..
    omijać gazowane, najlepiej jak najmniej i ciężkostrawne rzeczy bo na początku wydyma jak nie wiem co.. ja to miałam brzuch jak w 4 miesiącu :O
    i na te mdłości zależy jak komu pasuje innym pasują mocniejsze przyprawy innym mdłe.. ja jechałam na maślanych bułeczkach i jogurtach i dżem..

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia czego nie można hmm... makrela wędzona, wątróbka, grzyby (mi teściowa nie radziła bo są ciężkie bardzo), sery pleśniowe, wszystkie te wyroby mleczne niepasteryzowane typu oscypek czy ser feta no jest kilka takich rzeczy ;)
    no i w kosmetykach unikać alkoholu czy kwasu salicylowego :P

Groszku można wodę? To super :)
    ja mam 75 i nie boję się słodkości ale właśnie głodu,bo mi po nocy już niedobrze jest..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Ból pleców,ale to jak na razie da się znieść,bóle głowy i czasami zgaga,ale to zależy od tego co zjem.Najbardziej mi doskwiera pęcherz,co troche nawraca jakieś zapalenie.Juz dwa razy brałam antybiotyk,jeszcze tydzień i musze zrobić badanie moczu i zobaczymy czy jest lepiej
    o cholerka.. no mnie na razie zapalenie omija.. na szczęście, a wiesz kto w twoim brzuszku mieszka?
    ja też mam migreny straszne i zgagę co wieczór aż w przełyku pali...

Wysłany: 22 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle jak są mdłości i wymioty to najlepiej dieta lekkostrawna, jak np.nic kompletnie nie można jeść,bo zwraca się to np. zupę jeść łyżka-przerwa,łyżka-przerwa i do godziny tak , jak coś to piszcie, ja z tym mam doświadczenie po szpitalach :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Groszek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mogłam przechodzic koło stoiska z wedlinami i z miesem w marketach :O
    szłam i oczy czerwone, bo mnie naciagało :O
    maż sie ze mnie smiał pamietam:P a ludziei patrzyli jak na jakiegoś przygłupa :O

Madziulka, a żurawit i żurawinke zażywasz? duzo pijesz??
    mnie przed ciaza łapały czeste infekcje, no a w ciazy pozniej ten zastój sie odezwał i kolka nerkowa :| nauczyłam sie b.duzo pić... i siusiac, nie wstrzymywać.
    I dużo kwaśnego zjadać, wypijac- o zakwasza mocz i bakterie nie maja szans wtedy.

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ma czkawkę hahah jak mi lata:D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mialam przygody z pęcherzem przed ciążą.. ale zrobiłam sobie proste zasady.. że zawsze wieczorem szoruje sie i wkładki często zmieniam no i duzo w miarę picia :) a lubie kwaśne to i nie raz cytrynę sobie zjem samą haha :D

Wysłany: 22 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czkawki nie czułam jeszcze...moja lekarka mówi że dopiero koło 30 tyg.jest wyczuwalna :O

najgorsze też są pomieszczenia jak bazar,sklep, kościół gdzie jest dużo ludzi i gorąc... wtedy czujesz jak ci słabo ,dlatego zawsze dobrze mieć przy sobie jakiś soczek albo wodę :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • la Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka feta jest zazwyczaj robiona z pasteryzowanego mleka, dlatego można ją jeść.

W kosmetykach to wszelkie kwasy nie są wskazane, produkty przeciw trądzikowi (dużo witaminy A), olejki eteryczne anyżowy, bylicowy, arnikowy, bazyliowy, brzozowy, kamforowy, cedrowy, z szałwii muszkatołowej, cyprysowy, cytronelowy, goździkowy, koperkowy, hyzopowy, jaśminowy, jałowcowy, majerankowy, mirra, oregano, polejowy, miętowy, różany, rozmarynowy, szałwiowy i tymiankowy. Dodatkowo w pierwszym trymestrze ciąży należy unikać olejku lawendowego, rumiankowego, eukaliptusowego i melisowego.

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kwaśnego to kupiłam sobię wczoraj woreczek kapusty kiszonej a co! :D

mizzelka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze kochałam słodycze a teraz ... jak gdzies jestem i ktos mnie poczęstuje ciastkiem to go wciskam pol godziny ... uwielbialam milky waye, marsy i bounty te mini takie ... teraz mam kilogram w barku i ani jednego nie wzięłam.. nie ciągnie mnie wcale na slodkie.

A sledzie opiekane mogę bo chyba też nie ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ