Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Podobno u kobiet w ciąży wyostrza się węch żeby wyczuć trujące rzeczy i ich unikać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 12:47
mizzelka lubi tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
przedszkolanka:) wrote:powiem Wam,że na fioletowej fajne rady są ale później, na początku nie wiem czemu wszystkie straszą tym co najgorsze... zresztą ciągle tak będzie teraz, czy jest zarodek, serduszko, czy żyje, później kopniaki i ciągle coś
a przyjemne rzeczy pewnie że są- wyprawka, udane wizyty, zdjęcia ,rosnący brzuszek
Monia to teraz rzucę tym z serii"czego w ciąży nie można" i właśnie na liście jest wątróbkaale makreli wędzonej też nie można a ja jadłam
jogurty dobrze jeść, ja teraz dopiero od czasu do czasu jemmam sój ulubiony ostatnio naturalny bardzo gęsty z bakomy mm
Dzisiaj Kto poślubi!!!!
ale aby pisze na czerwcowych i lipcowych testerkach
wlasnie tam bylo więcej straszenia niż to warto.. tak mnie nakręciły na tsh że głowa mała ;/ już nie wspominam bo szkoda gadać..
-
na czczo mozna wode mineralna niegazowana wciagnac, nic sie nie stanie
ona jest przeciez obojetna:)
e tam, dobrze bedziecie miec z ta glukoza
a jakie macie wartosci 50 gramów czy 75??
jak jadłyscie ciasto krowkowe kiedys, to nie powinno byc dla Was to problemem, ja wcisnełam pare kropel cytryny, bo nawet nie spróbowałam a już wciskałam
ale tak naprawde obyłoby sie bez niej:)
za to Młodemu sie spodobała taka dawka i zaczął brykać wtedy hihi
jedzcie póki możecie, ja pamietam, ze miałam taki etap, ze tylko słodycze jadłam, bo nic innego mi nie przechodziło przez gardło, aaa... i jeszcze pomidory i zielone ogórki z pieczywem wasa
lepiej nie czytac niekorych tematów...ale co kurde juz na czerwcówkach o zakładaniu szwów na szyjke...jak to poczatek dopiero?
kurcze, cieszyc sie ciaza trzeba, nie wybiegac negatywnie w przyszłość. Przeciez musi byc dobrze, prawda? -
Nie można jeść:
-ryb wędzonych na zimo,
- surowego mięsa, ryb;
- serów pleśniowych;
- ogółem niepasteryzowane przetwory mleczne;
-surowe jaja;
-alkohol
- wątróbka przez witaminę A
- kawa i duże ilości czarnej herbaty;
- wiele ziołowych herbatek
To wszystko co wiem z rzeczy do jedzenia
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
mizzelka wrote:o rety to miałaś gorzej
ale najwazniejsze że za nami to... ale za to znow pewnie inne objawy, cos cie męczy? -
nic surowego i mocno ostrego nie można, grzybów...
no i za duzo nie szaleć z colą itp.. bo polozna opowiadala mi ze przyszla jedna i miala cukrzyce ciazawa itp i pytaja sie co spozywa a ona że 2 litry coli CODZIENNIEi sie dziwic ze miala cukrzyce..
omijać gazowane, najlepiej jak najmniej i ciężkostrawne rzeczy bo na początku wydyma jak nie wiem co.. ja to miałam brzuch jak w 4 miesiącu
i na te mdłości zależy jak komu pasuje innym pasują mocniejsze przyprawy innym mdłe.. ja jechałam na maślanych bułeczkach i jogurtach i dżem.. -
Monia czego nie można hmm... makrela wędzona, wątróbka, grzyby (mi teściowa nie radziła bo są ciężkie bardzo), sery pleśniowe, wszystkie te wyroby mleczne niepasteryzowane typu oscypek czy ser feta no jest kilka takich rzeczy
no i w kosmetykach unikać alkoholu czy kwasu salicylowego
Groszku można wodę? To super
ja mam 75 i nie boję się słodkości ale właśnie głodu,bo mi po nocy już niedobrze jest..
-
Madziulka wrote:Ból pleców,ale to jak na razie da się znieść,bóle głowy i czasami zgaga,ale to zależy od tego co zjem.Najbardziej mi doskwiera pęcherz,co troche nawraca jakieś zapalenie.Juz dwa razy brałam antybiotyk,jeszcze tydzień i musze zrobić badanie moczu i zobaczymy czy jest lepiej
ja też mam migreny straszne i zgagę co wieczór aż w przełyku pali...
-
w ogóle jak są mdłości i wymioty to najlepiej dieta lekkostrawna, jak np.nic kompletnie nie można jeść,bo zwraca się to np. zupę jeść łyżka-przerwa,łyżka-przerwa i do godziny tak , jak coś to piszcie, ja z tym mam doświadczenie po szpitalach
-
ja nie mogłam przechodzic koło stoiska z wedlinami i z miesem w marketach
szłam i oczy czerwone, bo mnie naciagało
maż sie ze mnie smiał pamietam:P a ludziei patrzyli jak na jakiegoś przygłupa
Madziulka, a żurawit i żurawinke zażywasz? duzo pijesz??
mnie przed ciaza łapały czeste infekcje, no a w ciazy pozniej ten zastój sie odezwał i kolka nerkowanauczyłam sie b.duzo pić... i siusiac, nie wstrzymywać.
I dużo kwaśnego zjadać, wypijac- o zakwasza mocz i bakterie nie maja szans wtedy. -
a ja czkawki nie czułam jeszcze...moja lekarka mówi że dopiero koło 30 tyg.jest wyczuwalna
najgorsze też są pomieszczenia jak bazar,sklep, kościół gdzie jest dużo ludzi i gorąc... wtedy czujesz jak ci słabo ,dlatego zawsze dobrze mieć przy sobie jakiś soczek albo wodę -
Przedszkolanka feta jest zazwyczaj robiona z pasteryzowanego mleka, dlatego można ją jeść.
W kosmetykach to wszelkie kwasy nie są wskazane, produkty przeciw trądzikowi (dużo witaminy A), olejki eteryczne anyżowy, bylicowy, arnikowy, bazyliowy, brzozowy, kamforowy, cedrowy, z szałwii muszkatołowej, cyprysowy, cytronelowy, goździkowy, koperkowy, hyzopowy, jaśminowy, jałowcowy, majerankowy, mirra, oregano, polejowy, miętowy, różany, rozmarynowy, szałwiowy i tymiankowy. Dodatkowo w pierwszym trymestrze ciąży należy unikać olejku lawendowego, rumiankowego, eukaliptusowego i melisowego.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań. -
ja zawsze kochałam słodycze a teraz ... jak gdzies jestem i ktos mnie poczęstuje ciastkiem to go wciskam pol godziny ... uwielbialam milky waye, marsy i bounty te mini takie ... teraz mam kilogram w barku i ani jednego nie wzięłam.. nie ciągnie mnie wcale na slodkie.
A sledzie opiekane mogę bo chyba też nie ?