Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy wy slyszalyscie o czyms takim ze kobieta idzie na macierzynski a w tym samym czasie maz idzie na wychowawczy ??? Podobno tak mozna alw nie mam pewnosci a chcielibysmy tak z mezem zrobic, dowie sie w srode od prawnika ds prawa pracy ale moze mozecie cos podpowiedziec ???
-
Anutka wrote:Dziewczyny czy wy slyszalyscie o czyms takim ze kobieta idzie na macierzynski a w tym samym czasie maz idzie na wychowawczy ??? Podobno tak mozna alw nie mam pewnosci a chcielibysmy tak z mezem zrobic, dowie sie w srode od prawnika ds prawa pracy ale moze mozecie cos podpowiedziec ???
i mąż jej poszedł do pracy i zapytal czy mozna itp to zapytala go dyrektorka czy zona korzysta z macierzynskiego a on że niei w ten sposob uzyskał 2 tyg
no ale ryzyk fizyk, z tego co wiem to raczej nie mozna tego łączyć. -
Znalazłam takie coś w necie ale nie wiem czy to jest to o co pytasz
Z urlopu wychowawczego może korzystać jeden z rodziców albo opiekunów. Jednak z takiego prawa mogą skorzystać również oboje rodzice, przez okres nieprzekraczający trzech miesięcy. W takim przypadku do wniosku urlopowego dołącza się pisemne oświadczenie drugiego rodzica o okresie, w którym zamierza on korzystać z takiego urlopu. -
Madziulka wrote:Ja mam wizytę dopiero 5.11 ale mam nadzieję że mój Marcelek Dalej jest Marcelkiem bo usg już dawno miałam robione i to też wszystko w pośpiechu
eee jak synek to synek już pozostanie.. ponoć gorzej jest jak stwierdzi córcię a tu ptaszek rośnie.. -
mizzelka wrote:na połówkowym? czy pozniej ci powiedział?
eee jak synek to synek już pozostanie.. ponoć gorzej jest jak stwierdzi córcię a tu ptaszek rośnie..
Znam taki przypadek jak lekarz mówił kobiecie że będzie miała córke,Przyszło do cesarki,rozcieli ją a tam lekarz w szoku i mówi: O kur... tu są bliźniaki -
No nie do konca o to mi chodzi dziewczyny, podobno jest przepis, ze zona bedac na rocznym maciezynskim i maz maz w tym samym czasie korzystac z rocznego bezplatnego wychowawczego czyli z tego o co stara sie kobieta po macierzynskim.
Korzystaja razem, ale nie z tego samego, kobeita jest na macierzynskim a maz na wychowawczym -
Madziulka wrote:Anutka to rzeczywiście podpytajcie kogoś kto się na tym zna,bo ja to już zielona.Ja bym z mężem nie mogła byc w tym samym czasie na urlopie,pozabijalibyśmy się a on bez pracy świra dostałby
-
Ja miałam mobbing jak szefowa się dowiedziała że jestem w ciąży.Zwolniła mnie,raptem sobie wymysliła że zrobi likwidacje pracodawcy,przepisała firme która była na jej męża i wzieła na siebie.I takim oto sposobem miała prawo zwolnić kobiete w ciąży.Oczywiście reszty pracowników nie zwolniła
-
Madziulka wrote:Na połówkowym
Znam taki przypadek jak lekarz mówił kobiecie że będzie miała córke,Przyszło do cesarki,rozcieli ją a tam lekarz w szoku i mówi: O kur... tu są bliźniaki
ja znam dużo przypadków że córcia córcia a tu synek wychodził...
ale myślę że jak dobry gin i dobry sprzęt USG to na pomyłkę raczej nie można się oglądaćtym bardziej że jak przełączy na 3D to ładnie widać
-
Madziulka widzę że szefowa to rasowa ku... jak tak można ;/
Anutka nie znam sie może dziewczyny jak się wyśpiąto ogarną
ale lepiej zapytać jakiegoś prawnika albo studiującego na prawie bo zawsze mogą być te pieprzone haczyki...
ja to zwariuje.. już normalnie siusiam... -.-
ale i tak powiem Gin co tam się umodziło.. -
mizzelka wrote:Madziulka widzę że szefowa to rasowa ku... jak tak można ;/
Anutka nie znam sie może dziewczyny jak się wyśpiąto ogarną
ale lepiej zapytać jakiegoś prawnika albo studiującego na prawie bo zawsze mogą być te pieprzone haczyki...
ja to zwariuje.. już normalnie siusiam... -.-
ale i tak powiem Gin co tam się umodziło.. -
Ja nie udzielam się bo nic nie wiem na ten temat
Mizzy mów wszystko, o śluzie to Ci sprawdzi, o tym siusianiu w końcu za to płacimy
a ja dopiero na połówkowych teraz się dowiedziałam że łożysko mam z tyłumizzelka lubi tę wiadomość
-
hej DZiewczynki, ale lecicice..tyle czytania
pogoda pod psem, masakra..nic tylko spać
zimno , leje i wieje...brrrrrrrrrrr...
u mnie już w 11 tyg był przepowiedziany Chłopak i tak jest to dziś, ma dzwoneczek jak złoto
Dziewczynki nie stresujcie sie, przyjdzie czas to zobaczycie serduszko i wszystko..leci czAS oj leci...ja już w 25tc a dopiero był 6ty
juz wczoraj mówie do mojego R ze minął swieta i trzeba sie na porodówke pakować..mizzelka lubi tę wiadomość