X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota z jednej strony fajnie by było bo już taka radość w domku...
    ale z drugiej.. zależy ile cie nie ma żeby wam nie porozrabiał w domu i nie szalał z tej tęsknoty..

głupia małpa, kto ją lubi ughh niech sobie idzie ;/

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś a jak nie powie to go obsikam na samolocie hahha :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    Witam się w tym paskudnym dniu
    Brr..zimno za oknem

relgh371ly1mtto9.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy slyszalyscie o czyms takim ze kobieta idzie na macierzynski a w tym samym czasie maz idzie na wychowawczy ??? Podobno tak mozna alw nie mam pewnosci a chcielibysmy tak z mezem zrobic, dowie sie w srode od prawnika ds prawa pracy ale moze mozecie cos podpowiedziec ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero 5.11 ale mam nadzieję że mój Marcelek Dalej jest Marcelkiem bo usg już dawno miałam robione i to też wszystko w pośpiechu

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Dziewczyny czy wy slyszalyscie o czyms takim ze kobieta idzie na macierzynski a w tym samym czasie maz idzie na wychowawczy ??? Podobno tak mozna alw nie mam pewnosci a chcielibysmy tak z mezem zrobic, dowie sie w srode od prawnika ds prawa pracy ale moze mozecie cos podpowiedziec ???
    wiesz można.. tzn mojego męża siostra była na macierzynskim i byla po cc.. synek miał ponad 4 kg i cos sie nie spieszył na świat a próbowali sn..
    i mąż jej poszedł do pracy i zapytal czy mozna itp to zapytala go dyrektorka czy zona korzysta z macierzynskiego a on że nie :D i w ten sposob uzyskał 2 tyg :D
    no ale ryzyk fizyk, z tego co wiem to raczej nie mozna tego łączyć.

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam takie coś w necie ale nie wiem czy to jest to o co pytasz

Z urlopu wychowawczego może korzystać jeden z rodziców albo opiekunów. Jednak z takiego prawa mogą skorzystać również oboje rodzice, przez okres nieprzekraczający trzech miesięcy. W takim przypadku do wniosku urlopowego dołącza się pisemne oświadczenie drugiego rodzica o okresie, w którym zamierza on korzystać z takiego urlopu.

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Ja mam wizytę dopiero 5.11 ale mam nadzieję że mój Marcelek Dalej jest Marcelkiem bo usg już dawno miałam robione i to też wszystko w pośpiechu
    na połówkowym? czy pozniej ci powiedział? :)
    eee jak synek to synek już pozostanie.. ponoć gorzej jest jak stwierdzi córcię a tu ptaszek rośnie.. :P

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że może ojciec iść na tacierzyński ale wtedy te tygodnie zabierają tobie z macierzyńskiego i ja się na to nie zdecyduje
    A tak w ogóle to kiedy można załatwiać sobie macierzyński?

relgh371ly1mtto9.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    na połówkowym? czy pozniej ci powiedział? :)
    eee jak synek to synek już pozostanie.. ponoć gorzej jest jak stwierdzi córcię a tu ptaszek rośnie.. :P
    Na połówkowym
    Znam taki przypadek jak lekarz mówił kobiecie że będzie miała córke,Przyszło do cesarki,rozcieli ją a tam lekarz w szoku i mówi: O kur... tu są bliźniaki

relgh371ly1mtto9.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie do konca o to mi chodzi dziewczyny, podobno jest przepis, ze zona bedac na rocznym maciezynskim i maz maz w tym samym czasie korzystac z rocznego bezplatnego wychowawczego czyli z tego o co stara sie kobieta po macierzynskim.
    Korzystaja razem, ale nie z tego samego, kobeita jest na macierzynskim a maz na wychowawczym :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka to rzeczywiście podpytajcie kogoś kto się na tym zna,bo ja to już zielona.Ja bym z mężem nie mogła byc w tym samym czasie na urlopie,pozabijalibyśmy się a on bez pracy świra dostałby

Anutka lubi tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Anutka to rzeczywiście podpytajcie kogoś kto się na tym zna,bo ja to już zielona.Ja bym z mężem nie mogła byc w tym samym czasie na urlopie,pozabijalibyśmy się a on bez pracy świra dostałby
    Moj ma mobbing w pracy i chce zrobic sobie rok przerwy nie wypowiadajac umowy, a roczny wychowawczy to gwarantuje tylko teraz nie wiemy czy on moze wtedy gdy ja jestem na macierzynskim :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mobbing jak szefowa się dowiedziała że jestem w ciąży.Zwolniła mnie,raptem sobie wymysliła że zrobi likwidacje pracodawcy,przepisała firme która była na jej męża i wzieła na siebie.I takim oto sposobem miała prawo zwolnić kobiete w ciąży.Oczywiście reszty pracowników nie zwolniła

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Na połówkowym
    Znam taki przypadek jak lekarz mówił kobiecie że będzie miała córke,Przyszło do cesarki,rozcieli ją a tam lekarz w szoku i mówi: O kur... tu są bliźniaki
    no nie gadaj... SZOK... żeby pomylić się do ciąży bliźniaczej???

ja znam dużo przypadków że córcia córcia a tu synek wychodził...
    ale myślę że jak dobry gin i dobry sprzęt USG to na pomyłkę raczej nie można się oglądać :D tym bardziej że jak przełączy na 3D to ładnie widać :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka widzę że szefowa to rasowa ku... jak tak można ;/

Anutka nie znam sie może dziewczyny jak się wyśpią :D :D to ogarną :) ale lepiej zapytać jakiegoś prawnika albo studiującego na prawie bo zawsze mogą być te pieprzone haczyki...

ja to zwariuje.. już normalnie siusiam... -.-
    ale i tak powiem Gin co tam się umodziło..

• Anutka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Madziulka widzę że szefowa to rasowa ku... jak tak można ;/

Anutka nie znam sie może dziewczyny jak się wyśpią :D :D to ogarną :) ale lepiej zapytać jakiegoś prawnika albo studiującego na prawie bo zawsze mogą być te pieprzone haczyki...

ja to zwariuje.. już normalnie siusiam... -.-
    ale i tak powiem Gin co tam się umodziło..
    Prawnik w srode ale niecierpliwe dziecko ze mnie i chcialam wiedziec juz :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie udzielam się bo nic nie wiem na ten temat :P

Mizzy mów wszystko, o śluzie to Ci sprawdzi, o tym siusianiu w końcu za to płacimy :)
    a ja dopiero na połówkowych teraz się dowiedziałam że łożysko mam z tyłu :)

mizzelka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej DZiewczynki, ale lecicice..tyle czytania :)
    pogoda pod psem, masakra..nic tylko spać :(
    zimno , leje i wieje...brrrrrrrrrrr... :)

u mnie już w 11 tyg był przepowiedziany Chłopak i tak jest to dziś, ma dzwoneczek jak złoto :)
    Dziewczynki nie stresujcie sie, przyjdzie czas to zobaczycie serduszko i wszystko..leci czAS oj leci...ja już w 25tc a dopiero był 6ty :)
    juz wczoraj mówie do mojego R ze minął swieta i trzeba sie na porodówke pakować..:)

mizzelka lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj leci, następny weekend to już Wszystkich Świętych!! :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1422 1423 1424 1425 1426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ