Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Simon ja smaruję się na zmianę oliwką, antycellulitowym, na rozstępy i balsamem dla niemowlaków,ale ostatnio oliwka mi najbardziej podchodzi

Rudasku ze spaniem mam to samo i co godzinę pobudka...
Co do zębów to mi ósemka rośnie od początku ciąży
Złota,może wody masz w sobie za dużo? -
XxMoniaXx wrote:Złota normalnie herbata w saszetkach szałwia ? no co to działa ? wypróbowałaś ? dzięki za radę-kochana jesteś

Próbowałam. Szałwia działa odkażająca i przeciwbólowo. Poza tym jest jak ciepły okład. Parzysz szałwię i ciepła płuczesz. Przynosi ulge tez przy stanach zapalnych, aftach, ropniach i po wyrwaniu zeba. Świetna jest!
XxMoniaXx, mizzelka lubią tę wiadomość
-
o to to ja biorę właśnie Chela Mg+B6 Mama.. w takim razie biorę 2 jak coś.. ale powiem szczerze że jest o niebo lepiej.. widocznie potrzebowałam kilku dni na uzupełnienie... i już nie łapią mnie tak w nocy i mam spokojGroszek wrote:Jesli chodzi o magnez, to ja biore 2 tabletki dziennnie.... Mg+B6, mozna tez z potasem albo z wapnem...jak kto woli. jak nie wystarcza i dalej lapia skurcze to mozna zwiekszac dawke do 6 tabletek dziennie max. Ja zaczelam od 1, ale gdy organizm sie nasyci i Dziecie jest wieksze, potrzebuje tez wiecej to juz nie wystarcza, dlatego jestem na etapie 2x 1 tabletka. Zobaczymy jak dlugo ;-p
Aaa ten magnez dziala tez na macice, w razie czego wzmacnia dzialanie nospy, gdyby wystepowaly jakies skurcze przedwczesne.
Ogladalam wczoraj film " Nad zycie"- piekny
A "Niebo istnieje naprawde" jakis czas temu, rowniez piekny
i śpię jak stara.. aby czuje mięśnie obolałe.. takie zwiotczałe.. to może też skutek uboczny od tego.. ale chyba bryknę sobie i potas bo nie widzę na tych swoich witaminach..
-
ja tak samo, kicham jak opętana, chora nie jestemprzedszkolanka:) wrote:Dzień dobry

Alicja ja mam inne normy
Złota to tak samo jak moja mama...zdradliwa pogoda niestety...
Monia a Ty się przyzwyczajaj do napadów kataru ( przezroczysty)
to jest normalne w ciąży, dla mnie to zmora, bo czasem nawet 7 razy pod rząd kicham i czuję się jak chora a nie jestem 
Sana nie myśl, nie myśl,nie myśl
a mi się uszy pozatykały
i mam tyle do roboty dzisiaj że aż mi się nie chce...
a czasami mialam dni kryzysowe ale przeszło
ale w razie co syrop prenalen w ruch
-
a pro po dopóki pamiętam zapomniałam powiedzieć że celebryta był u szwagra w robocie

chciał sie zatrudnić w Alior banku hahah
PAWEŁEK (z kto poslubi mojego syna) był w różowej koszulce sportowej i BIAŁYM GARNIAKU
z... MAMUSIĄ! wehhehhehe
przedszkolanka:), Sana, Anutka lubią tę wiadomość
-
poczytaj to co podesłała Groszek.. o sroce ona analizuje eleganckoprzedszkolanka:) wrote:musisz Monia mieć do 10 tyg.założoną kartę ciąży i nie mogą zarobki przekraczać... my będziemy o to drugie się starać bo nic nie mamy,ja nie pracuję, nie jesteśmy też ubezpieczeni...
a teraz pytanie, bo robię listę zakupów na listopad/grudzień /styczeń co nam jeszcze zostało i seria pytań:
Jaki lepszy jest proszek: Jelp, Lovela, Dzidziuś czy jeszcze inny?
Chusteczki nawilżane: czy Johnson's baby są takie dobre jak ocenia sroka o?
Pampersy już te bez wycięcia- które polecane? Chłonne i przewiewne najlepiej..
No i jakie kosmetyki? Bambino , Johnson's , Nivea?
-
nie martw sie.. kochana mnie też zęby bolały i to dosłownie... i chyba po prostu od ciąży bo teraz jest spokoj jak choleraXxMoniaXx wrote:jeszcze jestem wkurzona bo ten ząb co mi miesiąc temu dentysta robił- u góry ósemka to mi reaguje jak wypije coś ciepłego albo zimnego... był spokój dopiero gdzieś od tygodnia tak ... i co ciekawe zawsze sie to zaczyna ok popołudnia

nosz szlag niech trafi te zęby... i to jeszcze teraz jak stresy i wszelkie wizyty dentystyczne lepiej przełożyć.... wrrrrr mam nadzieje, że mi to samo przejdzie bo się wścieknę chyba
może przejdzie 
za to krew mi leci jak myje zęby jak cholera i teraz z nosa ;/ ajj tam -
Simon ja smaruje bio oil oliwka taka i super jest i bardzo wydajna..
jak na razie ani jednego rozstępu
Złota zdrowiej mi tutaj :* jejku aby się męczysz ;/
Livia widziałam kotecka
piękny i super ujęcie... na tle kwiatów.
oj coś czuje że nam popularna Pani fotograf się zrobi
-
Nasza Złota i jej ZŁOTE PORADYZłota wrote:Próbowałam. Szałwia działa odkażająca i przeciwbólowo. Poza tym jest jak ciepły okład. Parzysz szałwię i ciepła płuczesz. Przynosi ulge tez przy stanach zapalnych, aftach, ropniach i po wyrwaniu zeba. Świetna jest!
dobrze wiedzieć
słyszałam że też i rumianek jest odkażający
Lena87 lubi tę wiadomość
-
Hejka, u mnie znowu pojezdzone
pozałatwiane co nieco....
Monia, jesli chodzi o twe zabki to szałwia super a moze jeszcze jakas paste do zebów nadwrażliwych np. Elmex? one tez daja rade, gdyby szałwia nie wystarczyła.
Serduszko juz napewno bedzie na nastepnej wizycie;)
a z tym cisnieniem...to próbowałas wieksza ilosc wody pic?? podłaczyć sobie taka jak ja to nazywam "kroplówkę doustną" wypic w odstepach niedługich kilka szklanek wody, podniosą Ci ciśnienie napewno ciut, wyrównaja niedobory...u mnie to skutkowało, a mam takie cisnienie jak Ty
moze akurat Ci pomoze;)
Rudasek, ja tez sie krece z boku na bok okropnie... w nocy wyrywam małzowi kołdre albo nie pozwalam mu sie przykryć
ponoć skopany jest ostro po nerkach... 
albo nie moge zasnac, albo obudze sie i jest strasznie goraco ;/ ze wskoczyłabym do basenu z zimną wodą z checia !
Ja sie smaruje oliwkami, roznymi kremami, to co mam pod reka...ale najlepiej te wlasnie bardziej tłustsze...one dobrze natłuszczaja, nawilżaja...skóra lepiej się naciąga:)
Złota, jak tam zdrówko? mam nadzieje, ze juz lepiej chociaz ciut
ale długi cykl ! 40 dni 
wiem, ze roznie kobiety maja...ze nawet 60 dni niektóre....
byłam dzis w butiku, kupiłam kilka rzeczy dla siebie... 2 wieksze bluzeczki i spodnie dresowe
zostało mi troche wlasnie do zakupienia dla Bobasa...
czekam na wypłate i ruszam
zakupy kosmetyczne w tym miesiacu, pozniej jeszcze jakies zestawy do ubrania z czapeczkamii niedrapkami kilka kompletów do szpitala...
na koniec apteke zostawiam....
ja napisze jakie wybieram rzeczy dla Skarba mego, wg analizy sroki najmniej chemiczne (ponoć
)
proszek: Jelp (trafiłam na promocje) a pozniej moze na Dzidziusia przejde
chusteczki nawilżane: Huggies oliwkowe ( w promocji 3 op.za 10 zł w kauflandzie), ewentualnie tami zielone lub niebieskie z Rossmana i seria chusteczek z Netto
Pampersy z Pampersa na start 2 opakowania mam, tez w promocji były...pozniej przejde ewent.na Dade lub Babydream
i kosmetyki na poczatek bedzie sama woda z parafina lub olejem parafinowym (taka kąpiel) i troszke parafinki na skórke po kąpieli, jak zauwaze ze to juz nie wystarcza to przejde na serie kosmetyków Hippa lub Babydream.
Tylko nie wiem skąd Hippa dorwać...w kauflandzie już nie ma, w Rossmanie tez nie widziałam. Czyżby tylko apteki??
Ale jestem padnięta....tylko spaaaaaaaaać
a jutro mam strasznie dużo prasowania
mizzelka lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH