SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie :) byle zdrowe :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide do wanny bo mnie głowa boli :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sana Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to odpoczywaj <3

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lece do spania, bo Mały sie tak rusza caly dzień, że szok :O jestem wymeczona dzisiejszym dniem :O

Kochane, a mam pytanie, czy jak jestem na L4, to moge isc na kurs?? tzn. jest specjalizacja ze środków Ministra Zdrowia, normalnie kosztuje 5 tys.a tu za darmo !!!! szok !!! :O
    czy myslicie, ze moge wystartowac? bedzie egzamin, składanie dokumentów...
    pozniej zajecia raz w miesiacu przez weekend.
    No i trwa to 2 lata.

prosze o pomoc, czy moge sie szkolic na L4 !!! :O
    poza tym to tylko kilka miesiecy a potem bede na macierzyńskim......

KURDEEEEE !!!!!! :O :O :O

relge6yd309xm1zq.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mykam spać kochane, kolorowych snów :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Monia, moj tesc mieszka osobno, a dzis w moim (znaczy rodziców domu) zaczął się panoszyć :O :O

jestem w szoku :O

maż teraz sie zaczal podlizywac, ale mam go gdzieś :O
    kurrr....wredny jest jak cholera !!!
    dobrze... daj mu troche popalić, niech zrozumie błąd..
    nie dość że robisz z własnej woli, chcesz żeby zjedli smacznie to wybrzedzają jak w restauracji.. chcą jeść to niech jedzą a nie..
    moje to też marudy, ale jak pójdą gdzie kolwiek np do mojej mamy to nic kompletnie ani słowa nie powiedzą i jedzą aż im się uszy trzęsą, chociaż z tym dobrze...
    a mama dobrze że tak odburknęła.. prawidłowo...

ale nie płacz bo faceci to mało wiele co rozumią, dopiero po fakcie dokonanym, ale co już powiedzieli to już swoje zapamiętasz...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    ja lece do spania, bo Mały sie tak rusza caly dzień, że szok :O jestem wymeczona dzisiejszym dniem :O

Kochane, a mam pytanie, czy jak jestem na L4, to moge isc na kurs?? tzn. jest specjalizacja ze środków Ministra Zdrowia, normalnie kosztuje 5 tys.a tu za darmo !!!! szok !!! :O
    czy myslicie, ze moge wystartowac? bedzie egzamin, składanie dokumentów...
    pozniej zajecia raz w miesiacu przez weekend.
    No i trwa to 2 lata.

prosze o pomoc, czy moge sie szkolic na L4 !!! :O
    poza tym to tylko kilka miesiecy a potem bede na macierzyńskim......

KURDEEEEE !!!!!! :O :O :O
    zależy jakie masz te L4.. ale chyba nie powinno być z tego tytułu problemów..
    ja tez bym skorzystała..
    np jak z florystyki mam świadectwo itp a kurs kosztuje też 4 tysie około.. a za darmo zrobiłam w rok :D akurat wchodził ten kierunek :D a potem to rozłożyli na dwa lata i odpłatnie :P

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pro po ten zestaw co ostatnio od gina dostałam to ciekawe czy wy byście dostały darmowe próbki itp
    bo jak wchodzę na stronkę to widzę że jak sie zarejestrujesz to mozesz cos tam niby dostać.. ciekawe :)

tu link to tego co dostałam mniej więcej, ja mialam inny pakunek w fioletowej torebce:
    http://www.familyservice.pl/sklep/zestaw-prenatalny-juz-wkrotce-bede-mama/

może coś się uda bryknąć ;>

a pro po mam schizy chyba.. bo dziś rano myślałam że się złamię w połowie.. tak mnie nawalało w brzuchu.. dziecko tak walczy o miejsce że szok..
    ale wc odwiedziłam i zaraz lepiej..
    a teraz kopie mnie ponad pępęk.. jeszcze tak wysoko to nie czułam po lewej stronie.. ale czekam dalej na rozwój sytuacji.. bo może pcha się do góry już? ale dziwne żeby tak szybko.. chociaż..
    szybko czułam dziecko, szybko siara.. :D to chyba nic juz mnie nie zaskoczy.

edit: akurat na belly doczytałam na 24 tydzień: "Górna część macicy sięga już około 5 cm ponad pępek i jest wielkości piłki nożnej. "
    czyli zagadka rozwiązana :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 07:46

• moka89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tempka zaczyna spadać.. cykl mogę spisać na straty, a miało być tak pięknie ;( co za dzień :(

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    moja tempka zaczyna spadać.. cykl mogę spisać na straty, a miało być tak pięknie ;( co za dzień :(
    taki spadek to nie spadek :) u mnie też skakała jak cholera na początku, ale nie nakręcam cię bo to najgorsze co może być :)
    najlepiej nastawić się "źle", realistycznie.. żeby mniej bolało.
    Wiem co mówię bo rok walczyłam.. ale inne dziewczyny dłużej i zawsze będę je za to podziwiać bo ja już byłam załamana kompletnie..
    niestety nie ma lekko.. taka niby "prosta rzecz" -.-

• moka89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że nie powinnam 'panikować', to dopiero początek świadomego 'zajścia', ale jestem takim typem człowieka, że jak sobie coś pomyślę i bardzo czegoś chcę to najlepiej na już.

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to każda z nas tak ma :)
    więc znam ten ból :) ale najgorsze są własnie początki, potem człowiek podchodzi do tego z dystansem w miarę bo by psychicznie się wykończył :)
    a później znów kryzys.. wykresy są super bo jednak można poznać swoje ciało, wiele się tutaj nauczyłam ale i dużo nakręcałam.. dopiero kiedy miałam mnóstwo pracy w maju i w czerwcu wtedy zaszłam.. olewałam troszkę mierzenie.. w ogóle myślenie.. raczej nastawiałam się na klinikę i do tego jak nakłonię mojego upartego męża na badania, bo cóż.. urażona duma..

Musisz sobie zająć czymś głowę :) bo widzę że wykres masz cudowny.. w sensie że nie wielkie odstępstwa temperatur na początku i po skoku..
    więc wydaje mi się że organizm ładnie pracuje a czy uda się zajść to tylko kwestia czasu i relaksu :)
    bo przez stres można sobie aby gorzej zaszkodzić :)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No namieszało mi się ostatnio w życiu. Mieliśmy z mężem niecny plan, jak to po ślubie zaczniemy się starać, a jak tylko się uda rzucam L4 i będę dbać o siebie, męża i fasolkę.. i co? Mój pracodawca mnie przechytrzył i wręczył miesiąc po ślubie wypowiedzenie. Ot tak w podzięce, za super zarządzanie salonem. Nigdy więcej pracy w sieciówce! Nigdy!
    Po długich rozmowach jednak, stwierdziliśmy że marzenia o dziecku, pełnej i szczęśliwej rodzinie są ważniejsze niż kolejna praca w korporacji i nie będziemy tego odkładać na później. Zawsze chciałam być młodą mamą, kocham dzieci, a czas niestety nie jest naszym sprzymierzeńcem. Mój P. po 30tce więc to jest dobry dla nas czas.
    Siedząc w domu, przeglądając internet zajarałam się decoupagem i postanowiłam spróbować swoich sił.. coś mi tam wychodzi :D Tak więc, prezenty na wszelkie zbliżające się okazje będą hand made :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystraszył się pewnie, jak to pracodawca, chociaż nam takich którzy są bardzo bardzo życzliwi !

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Anutka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Wystraszył się pewnie, jak to pracodawca, chociaż nam takich którzy są bardzo bardzo życzliwi !
    Moj byl bardzo wyrozumialy, wiedzial ze staram sie o dziecko i dopingowal :-). Moze dlatego mam szefowa kobiete :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Pogoda brzydka,ale mam nadzieje że humory lepsze? Dzisiaj piątek :)

Mizzy mnie juz pod żebrem zaczyna kopać :) a wczoraj falujace morze miałam na brzuchu :p

Ale mi się wstawac nie chce a obiecałam mamie zakupy...juz sie boje tych kolejek !

A taki jeszcze tekst mam dla staraczek 'Miej wyje*ane a bedzie Ci dane' :)trudno zrobic wiem...ale chociaz pròbowac bo dopoki walczymy -jestesmy zwyciezcami ;)
    Tak mnie z rana naszło ..:p

mizzelka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Moj byl bardzo wyrozumialy, wiedzial ze staram sie o dziecko i dopingowal :-). Moze dlatego mam szefowa kobiete :-)

Kobiety-szefowe sa gorsze niz faceci...sodòwka wiekszosci odbija to miałas szczescie ;)
    U mojej mamy to rozumy pozjadały po "awansie"..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeejjjj :)

miłego dnia :)
    ja sie musze zabrać troche za sprzątanie bo masakra .. syf, kiła i mogiła :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Wystraszył się? Wątpię. To raczej polityka firmy. Dziewczyny zapieprzają po 12h, dzień dobry, do widzenia, czy może w czymś pomóc, a czego pani szuka.. i tak cały dzień. Książkę można pisać..
    Po dwóch latach po prostu wymieniają sobie kadrę. Zatrudniając mnie była taka sama sytuacja - czekałam na korytarzu aż zwolnią moją poprzedniczkę, później wchodziłam i przejmowałam sklep. Teraz sytuacja podobna, wchodzą wręczają plik papierów do podpisania i proszę zamknąć sklep. Nigdy nie czułam się tak podle. Oczywiście bez podania powodu, bo jak masz mowę na czas określony, to nie muszą podawać powodu zwolnienia.

ehh chyba musiałam się wyżalić tak z rana :P

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my i spadamy do położnej :)
    bedziemy później :)
    buziaki :*

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 1489 1490 1491 1492 1493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ