Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Miej wy*ebane a będzie Ci dane - Aga, podpisuję się pod tym

No dobra, ja dzis od rana zdycham. Tak mnie mdłości łapią, że aż słabo mi się robi a na godz. 12 jadę do dentysty - mam nadzieję, że jej nie ohaftuję
WYKRAKAŁYŚCIE MI!!!!
przedszkolanka:), Lena87, mizzelka lubią tę wiadomość

-
Witamy się i my
Wchodze na wątek a tu takie wiadomości.
Livia30 gratuluje serdecznie
W środę miałam wizyte,wszystko wporządku,no i najważniejsze Marcelek zostaje Marcelkiem,widziałam duże jajeczka:)Następna wizyta za 3tyg a później już co 2 tyg bo to co raz bliżej ąż to do mnie nie dociera
Wczoraj wybrałam się też do lekarza rodzinnego na NFZ w związku z moim przeziębieniem i przeżyłam szok.Okazało się że w eWUŚ nie mam uprawnień do świadczeń zdrowotnych.Lekarz mnie przyjął ale mega wkurzona musiałam jechać do ZUS i wyjaśniać sprawe.
Wyszło na to że gdy zwolniona zostałam z powodu likwidacji pracodawcy przysługuje mi zasiłek chorobowy i jestem zwolniona ze składek zdrowotnych ale pozostaje pod bezpłatna opieką zdrowotną do ostatniego dnia chorobowego z tym ze nie będzie mnie w systemie eWUŚ.Teraz jak będe chciała iść do lekarza na NFZ to musze z ZUS brać specjalne zaświadczenie.
mizzelka lubi tę wiadomość
-
Teraz mąż musi mnie wziąść na swoje ubezpieczenie zdrowotne bo nie chce żeby się okazało że każa mi płacić za poród w szpitalu gdy skończy mi się chorobowe.Człowiek to naprawde nie zna się na przepisach i chyba ktoś na demna czuwał że poszłam do tego lekarza i to wyszło bo ZUS to o niczym nie poinformuje człowieka
-
nick nieaktualnyHej dziewczynki. Widze, ze wy tu wszystkie tak pozytywnie nastawione jestescie. Mam nadzieje, ze uda mi sie zlapac od was troche tej pozytywnej energii. Kolejny dzien cyklu a tu nadal wysoka temperatura, ale piersi mniej bola. Juz nawet przestalam oczekiwac ciazy, tylko czekam na @. Szybciej przyjcie, szybciej bedzie mozna zaczac starania
-
XxMoniaXx wrote:Livia a pamiętasz jak mówiłyśmy kilka/ kilkanaście dni temu o cudownym środku na zachodzenie IBUPROM MAX
a jednak sie sprawdziło 
Fakt!
A ja uciekam do dentystki - ma mi dziś 3 zęby zaplombować za jednym zamachem, bo mam małe ubytki. Może jakoś to zniosę
Do później

-
XxMoniaXx wrote:Livia daj troche tych Twoich mdłości
bo to jest normalnie niemożliwe żeby nie mieć ani jednego poranka z mdłościami 
ja na siłe jem śniadanie bo nie mam na nic ochoty a dzidziuś musi coś jeść przecież
Monia zazdroszczę Ci, dzisiaj już biegłam w kierunku kibla ale przeszło

-
ja nie wiem no niby fajnie no ale ludzie... przecież choć raz bym mogła zaliczyć ten kibeleklivia30 wrote:Monia zazdroszczę Ci, dzisiaj już biegłam w kierunku kibla ale przeszło

ja sie czasem zastanawiam czy naprawde jestem w ciąży
-
Monia powinnaś się cieszyć że mdłości Cię nie męczą.Ja wymiotowałam od 6tyg do 15tyg i to codziennie.Z domu wychodziłam tylko do lekarza i to musiałam miec ze sobą coś do jedzenia ale i tak nie pomagało.w domu nie sprzątałam ,nie gotowałam,nie miałam siły podnieśc głowy z łóżka.Teraz się zastanawiam jak mój mąż ze mną wytzrymał w tamtym okresie
-
jestem

ale pogoda, jesień pełną parą..
ja ciągle głodna , zaopatrzyłam się dzisiaj w żarełko i nie wychodzę spod kocyka
tylko obiadek- tortille zrobię i koktajl truskawkowy na kolację 
Madziulka ale Cię zrobili... nie poinformowali,że nie jesteś ubezpieczona??
wózeczek ładny
my jutro jedziemy oglądać, żeby mieć wybrany bo wiem,że rodzice będą kupować
a nie wiem czy później dam radę tyle chodzić i szukać 
Kinia a który to Twój cykl jest?
Monia jeju, Ty się ciesz że nie dolegają Ci!! Bo wykraczesz jak ja i znikniesz nam tu na kilka tygodni bo będzie Ci ciężko ręką ruszyć(wiem co mówię)
Madziulka dokładnie ja tak samo, nic nie robiłam, u teściowej byłam na garnuszku przez miesiąc i pół miesiąca w szpitalu... tylko ja jeść nawet nie mogłam.. -
przedszkolanka:) wrote:na lutówkach jest dziewczyna która miała mdłości od 11 tygodnia
a niektóre w drugim trymestrze, więc wiesz 
to już nic nie mówie 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 12:49
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Jestem ubezpieczona tylko nie widnieje w eWUŚ,a w ZUS pani mi powiedziała żeby się tym nie przejmować.Latwo jej mówić bo to ja musze świecić oczami u lekarza i tłumaczyc dlaczego tak jest.
Wózek wybrałam juz miesiąc temu a że mój brat zaproponował że nam dołoży połowe pieniążków więc korzystam:)
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH