SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiu no to zaszaleliście :) a Twój nie miał znów ale po co Ci to i tyle ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądam z ciekawości łóżeczka na olx. pl i za używane chcą prawie tyle samo co na allegro za nowe z materacem :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku Hipp jest u nas w Rossmanie :)
    ładna ta lista :) u mnie marudzą, że tak szybko ale kto wie jaki będzie ostatni trymestr? I mam jeszcze sesje w styczniu, prace mgr...to się tak wydaje a czas leci...

Groszek lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie Aga ... ja chce wózek kupić ok 20 tyg już i łózeczko...

znajoma od 3 trymestru musi leżeć i nawet do toalety ledwo wstaje i cooo ? nie mają kompletnie niccc, ani jedej rzeczy i kto jej wózek kupi ? teściowa ?
    lepiej wcześniej :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój cos tam zrzędził, ale mam to gdzies, babka w firmie powiedziała, ze nawet czasem niektorzy zakupy za tysiaka robia :O :O :O to juz nie wiem co kupuja :P
    odlot totalny :O

pewnie Przedszkolanko, kup i nie żałuj sobie ze masz czekac na jakiś tam konkretny czas.... przeciez w sumie, juz sie termin wielkimi krokami zbliża.
    Lepiej szybciej niz pozniej szalec...albo Twój małżonek bedzie jezdził jak wariat :O

torba w sumie powinna być przygotowana juz od 6 miesiaca, bo to nigdy nie wiadomo :P
    choc lepiej, zeby była jeszcze nie użyta, ale spokojnie czekała, bo potem dzikość :O

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój cos tam zrzędził, ale mam to gdzies, babka w firmie powiedziała, ze nawet czasem niektorzy zakupy za tysiaka robia :O :O :O to juz nie wiem co kupuja :P
    odlot totalny :O

pewnie Przedszkolanko, kup i nie żałuj sobie ze masz czekac na jakiś tam konkretny czas.... przeciez w sumie, juz sie termin wielkimi krokami zbliża.
    Lepiej szybciej niz pozniej szalec...albo Twój małżonek bedzie jezdził jak wariat :O

torba w sumie powinna być przygotowana juz od 6 miesiaca, bo to nigdy nie wiadomo :P
    choc lepiej, zeby była jeszcze nie użyta, ale spokojnie czekała, bo potem dzikość :O

relge6yd309xm1zq.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku pewnie niech sobie mówi , chyba Ty wiesz lepiej niż on co musisz mieć dla maleństwa :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my wózek chcemy mieć wybrany dla rodziców, bo wiem że oni kupią :) ale i tak na styczeń zostawiamy laktator,proszek czy fotelik ..
    a wiadomo że chciałabym wybrać z mężem,bo on też tak się nie zna bo w końcu debiutuje a wiadomo my mamy większe pojęcie co i jak :)

Groszku marudzenie ludzie wokół nas mają we krwi haha :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 21:58

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tego cyklu planuję brać Vita-miner Prenatal. Czy któraś z Was coś takiego brała?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Dzień dobry :-) A jest dobry jak cholera :D

Z uwagi na to iż zauważyłam, że na naszym wątku zachodzi się w ciążę parami (Groszek i Rudasek, Aga i Mizzy) a biedna Monia została sama... postanowiłam dołączyć ;-) Monia, będziesz moją parą? :D

3fadc070d0f4ebb4med.jpg

Strzeliłam dzisiaj o 6 rano (wybaczcie, jakoś słaba ale na żywo krecha jest wyraźniejsza) bo już ciążyły mi te moje obolałe bimbały, zawroty głowy, napady senności itp. Do teraz się jeszcze trzęsę! Szykuję dziecko do szkoły i biegnę na betę i progesteron ;-)

k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,005_sU_orig.gif

Jasna cholera - JESTEM W CIĄŻY!!! Po 12 latach znowu :D

No mówiłam, żeby mąż kupił mi test z wygraną :D Nie wiedział o co chodzi a poradził sobie :D

P.S. Jestem w 30dc, 2 dni przed @ (której nie będzie już ha ha!) i test o czułości 25 ;-) Pierwszy cykl po HSG, wszystkie leki ostawiłam, zluzowałam majty - i proszę :D Nawet nie wiem kiedy miałam owulację :D Jedyne co, to piłam zioła ojca Sroki codziennie :D
    Hej <3
    Podczytuje Was od czasu do czasu i widze ze same dobre wiadomosci :)
    Dzis wlasnie weszlam i tak sobie pomyslalam o Tobie Livia :)

Livia ogromne gratulacje!!! :) Rosnijcie zdrowo <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 22:18

livia30 lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ :D

miłego dnia :) ja sie zbieram na badania powoli .... wczoraj mnie mąż wieczorem zbałamucił ale tylko troszeczke i oczywiście ja zaś panika czy nic sie nie stało bejbikowi .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha Monia widzę, że my faktycznie para jesteśmy :D Ja też zaraz na badanie lecę i też wczoraj mąż mnie zbałamucił :D I też się spinałam ale stwierdziłam, że skoro nie plamię, nic mnie nie boli to jest wszystko dobrze ;-)

A tak w ogóle to dzień dobry ;-)

Wstałam i szybko bułkę wcisnęłam w siebie :/ O rany, dzisiaj będzie powtórka z rozrywki, już to czuję. A wczoraj wieczorem narzekałam, że objawy mi zniknęły :D

Kejti, dziękuję Kochana :*

Uciekam na kłucie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 07:59

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

miłego dnia życzę :) my dziś zalatani po sklepach a później gości mamy i małą imprezkę ale będę zaglądać :)

buziaki!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Wczpraj nabylam karte rossne :-)
    ja też mam! :D

Anutka lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia będzie dobrze :) ciesz się że chociaż na chwilę odpoczęłaś hehehe :D

Groszku widzę że zakupy konkretne..
    ja jak pojade to jak wpadnę w szau to nie wyjdę ... ja już się męczę przy duzym wysilku a co dopiero potem?! nie lepiej teraz na spokojnie? przecież to nie ucieknie :) ja też wyznaję tą zasadę.. tylko aby czekam na okazje żeby zacząć robić zakupy :)
    nawet moja mama już mnie pogania :D w sumie.. wystarczy że śnieg popada i będzie naprawdę nieciekawie... na moje okolice jest naprawdę masakra.. :O
    o to będziemy razem wizytować hehhe :D

Rudasku dobry mikołaj :D i już? :D dobrze masz:D

Anutka Aguś no to chyba sprawa jasna :D będzie córa pewnie :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż mądrala nakrył mnie na pisaniu na forum.. rety i już wywiad śledczy a co to za forum? a po co? -.-
    i mamrotanie.. a kit tam nic nie bd gadać ani tłumaczyć, bo jak usłyszę reakcję to już żyć się odechciewa.. -.-

• livia30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi mój wie, że przesiaduję na forum ciągle :P

Jeny, czekam na te wyniki i czekam. Dzisiaj chodzę i powtarzam do R. "a co jak już nie jestem w ciąży?" Szkoda, ze jego miny nie widziałyście - myślałam, że mi odwinie z plaskacza :D

Zaraz do sklepu lecimy i fotel mi nowy musimy kupić do biurka (a co będe narzekać, ja chce kupowac ja jestem chętna) :D A na 18 chyba idziemy do kina na Interstellar (3 godziny trwa!!!) nie nie wiem jak wysiedzę ale obok jest McDonald więc powinnam wytrzymać :D

A i pochwalę się wam - zdecydowaliśmy się na działkę - kupujemy! Formalności załatwiamy wszystkie w grudniu jak R. wróci ze statku. Kupujemy jednak tą wielką co od początku o niej myśleliśmy i negocjowaliśmy ceną bo inne jakoś takie nijakie były :D Wiec pewnie na wiosnę ruszymy z budową ;-)

Groszek, mizzelka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na badaniach , zapłaciłam 180 zł .
    Znów pobierała mi ta stara babcia z plakietką położna :O
    wszystkie wyniki dostanę na e-maila ale oprócz hiv i grupy krwi ... wszystkie będą dopiero około piątku :O i znowu niepokój czy wszystko ok ..

dziś troche mniej mnie bolą piersi niż zwykle i oczywiście tragedia :P cały czas je macam :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia ja musiałam na wyniki bety czekać bo robiłam w sobote a wyniki dopiero w poniedziałek bo w soboty nie robili hormonów :O daj znać jak wyniki i trzymam kciuki :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • zaneta880 Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Jestem tu dopiero od 29pazdziernika tak wlasnie zaczol sie moj cykl ktory trwa 26 dni dzisiaj powinien byc dzien owulacyjny sprawdzam swoj sluz niby jest rozciagliwy ale mam duzo bialych oplaw (grodki) czy wlasnie w trakcie owulacji moga nastapic oplawy. Jestem zalamana staram sie z partnerem od 2 lat o malenstwo stwierdzono u mnie PCOS i do tego niedoczynnosc tarczyc po leczeniu wrocilo wszystko do normy ale nadal nie moglam zajsc w ciaze wybralam innego lekarza ktory zrobil mi w sierpniu zabieg laparoskopie wszystko jest ok powiedzial ze czeka po miesiacu czyli we wrzesniu na telefon ze jestem w ciazy.Boje sie ze i w tym miesiacu przyjdzie miesiaczka i znowu depresja zalamanie i zadawanie sobie pytan co nie tak robie czy ktos by mogl mi udzielic informacji na temat skad sie wie ze jest wysko i ze jest otwarta no i co z tymi oplawami

zaneta880
‹‹ 1494 1495 1496 1497 1498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ