SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nic ciekawego przedszkolanko, ovu mi źle owulację wyznaczyło, bo miałam w halloween a tu mi pokazuje, że owulka była 5.11 :/ czuję, że był to stracony cykl i tak mi jakoś dziwnie... Dziękuję że pytasz :*

Oczywiście trzymam kciuki za wizytę :*

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) wygrzałam całą noc głowę na poduszce elektrycznej , wypiłam gorące mleko z czosnkiem i miodem .
    Nie wiedziałam, że gorąca herbata tylko pogarsza :O
    to dlatego u mamy wczoraj po gorącej herbacie było mi jeszcze gorzej ;)
    wczoraj mama nie umiała sie powstrzymać i znalazła gdzieś na strychu moją i od siostry taką karuzelkę nad łóżeczko i działa :) cudna jest ;)

dziś mąż jechał mi do apteki po ten prenalen :)

znów mam ciśnienie podwyższone przez teściową , do tej pory myślałam, że jest spoko, ale coraz bardziej zaczyna mnie grzać.. znów to co my wymyśliliśmy jest beeeee nosz ku*** m**

Miłego dnia ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kamila X Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki :) moje ovu tez w tym miesiacu mnie zaskakuje... Zwykle cykle mam ponad 35 dniowe a w tym miesiacu to wszystko wskazuje albo na krotszy cykl albo juz sama nie wiem....dzis wystapilo plamienie mimo,ze to 25dc, wiec juz sama nie wiem czy @ sie zbliza czy moze ovu zle wyznaczylo owulacje i dopiero teraz wystapila. Wszystko wskazywalo na owulacje w 12dc i okropny bol prawego jajnika, plamienie i skok temperatury. A dzis to ja juz ńie wiem co to za zwiastun ;)

ovufriend.pl
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj pamiętam ja też miałam przed clo cykle cięzkie do zinterpretowania :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:)
    ale tu dyskusje od samego rana :)

Podczytywama Was w week ale nie pisałam bo brak czasu, w sobote wycieczka do endo, potem imprezka :) a wczoraj wizyta moich rodziców wiec cały dzien na nogach itd :)

u mnie jakby Mały troche wyluzowal i mało sie rusza, na szczescie ide we srode do lekarza to sie dowiemy co i jak z Nim :)

co u Was Dziewczynki ?

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Kamila X Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj pierwszy cykl z ovu i traf chcial,ze sie pokrecilo jakos. Albo moze to u mnie normalne tylko wczesniej tego nie monitorowalam.Chociaz plamien nie pamietam, nie wystepowaly. Wczesniej obserwowalam cialo ale nie zapisywalam. No ale plus z tego taki,ze ciekawie jest poznawac swoje cialo w taki sposob ;) no nic czas pokaze co to za zwiastuny a moze to @ dzis przyszla duuuzo szybciej.

ovufriend.pl
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila trzymam kciuki żeby to nie była @ :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czekam na wyniki na e-mail mają być :)
    a wizyta dopiero za tydzień w środę ;/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kamila X Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, trzymaj, trzymaj :) a noz widelec moze... Nie nakrecam sie za bardzo bo juz mam za soba wkrecone oznaki i dopatrywanie sie we wszystkim oznak ciazy :) i od 2 cykli wuluzowalam. Jak ma byc to bedzie :) i nie chodze z zegarkiem w reku do łózka tylko wtedy kiedy mamy oboje ochote :)

ovufriend.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, postanowiłam do was dołączyć. Moja historia jest burzliwa aczkolwiek nie jedyna się z tym zmaga. W zeszłym roku poroniłam, od tego czasu nie mogę zajść w ciążę. W sierpniu 2014 miałam usuwany torbiel jajnika lewego poprzez laparotomię, kuracja 3 m-ce Visanne i od 4 tygodni jestem bez leku, z nadzieją,że w końcu nam się uda. Niepokoję się ponieważ jestem przeziębiona, mam katar i kaszel, do tej pory brak okresu- w sobotę 4 plamki lekko różowe i nic. Chciałam iśc do lekarza ale nie chce antybiotyku bo a nóż się udało. Czy zrobić BHCG w środę?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj.. ja bym szla na betę a nóz widelec :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kamila X Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek ja tez bym szla sprawdzic. Kto wie :)

ovufriend.pl
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Laseczki :-)

U mnie dziś będzie intensywny dzień... o 18:45 R. ma samolot ale musimy wyjechać wcześniej bo jeszcze musimy kilka spraw załatwić przed jego wylotem. A pod wieczór będę miała gości do środy - przyjeżdżają na zawody konne w Sopocie więc pewnie skocze jutro popatrzeć też i porobić zdjęcia ;-)

Ból gardła już mi przeszedł ale muli mnie ciągle i zawroty głowy dokuczają. Od jedzenia mnie prawie odrzuciło, jak wy jadłyście na początku w ogóle? :D Po owulacji objadałam się jak szalona a teraz nic - najlepiej cola mi wchodzi :D

Poszukuję ginekologa do prowadzenia ciąży, mam już jedna babkę upatrzoną ale poszukam jeszcze jutro i w środę dzwonię się umawiać ;-)

Mam dziś zabiegany dzień więc pewnie uda mi się zajrzeć dopiero wieczorkiem.

A R. do mnie dzisiaj "ale masz cycole wielkie" :O No super :D

Aguś trzymam kciuki za wizytę. Monia wyniki też będą super ;-)

Witam nowe koleżanki :-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie się waham, bo z jeden strony nie chcę sie nakręcać ale z drugiej 4 tyg bez @ chociaż wiem,że po Visanne i do 6 tyg po odstawieniu można nie mieć @. Ehh, dla świętego spokoju jeśli do środy rana nic się nie zmieni to lecę na Betę :)

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Livia :) widze tutaj duzo z Was juz ma za soba oczekiwania na krechy :) super :) mam nadzieje dolaczyc do Was jak najszybciej ;)

ovufriend.pl
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Witajcie Laseczki :-)

U mnie dziś będzie intensywny dzień... o 18:45 R. ma samolot ale musimy wyjechać wcześniej bo jeszcze musimy kilka spraw załatwić przed jego wylotem. A pod wieczór będę miała gości do środy - przyjeżdżają na zawody konne w Sopocie więc pewnie skocze jutro popatrzeć też i porobić zdjęcia ;-)

Ból gardła już mi przeszedł ale muli mnie ciągle i zawroty głowy dokuczają. Od jedzenia mnie prawie odrzuciło, jak wy jadłyście na początku w ogóle? :D Po owulacji objadałam się jak szalona a teraz nic - najlepiej cola mi wchodzi :D

Poszukuję ginekologa do prowadzenia ciąży, mam już jedna babkę upatrzoną ale poszukam jeszcze jutro i w środę dzwonię się umawiać ;-)

Mam dziś zabiegany dzień więc pewnie uda mi się zajrzeć dopiero wieczorkiem.

A R. do mnie dzisiaj "ale masz cycole wielkie" :O No super :D

Aguś trzymam kciuki za wizytę. Monia wyniki też będą super ;-)

Witam nowe koleżanki :-)

Livka mi wchodzily owoce i nabiał- serek ziarnisty, biały, jogurty itd :) i kilogramy jabłek-zreszta do dzis :)
    a co do cycków to powiedz swojemu R ze beda jeszcze wieksze :)
    hehehe ja mam to samo :) moj mi tez o tym cały czas przypomina a ja sie uswiadamiam w fakcie, ze dobrze ze normalnie mam małe bo te mi strasznie ciązą :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek idź na betę :) trzymam kciuki żeby była pozytywna :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Kamila X Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek jak masz mozliwosc to idz i zrob bo przez kolejne mozliwe 2 tyg ( jesli byloby to 6 bez @) to sie kobitko tylko zameczysz zastanwianiem no i nadzieją. Ja trzymam kciukasy za Ciebie i zycze fasolki :D

ovufriend.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję serdecznie :) Ale tu miłe kobitki są :) szok... To jest moje pierwsze forum. Również każdej z was starającej się o potomka życzę szczęścia no i dwóch kresek :) W takim razie nie ma co, w środę idę na betę :) Oczywiście dam znać jak tylko poznam wyniki :)
    A tak z innej beczki, miała może któraś z was podobną sytuację tzn. kurację Visanne?

livia30 lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila bo to szczęśliwy wątek jest ;-)

Rudasku ja wczoraj próbowałam jabłko zjeść ale nie wyszło. Danio Straciatella zjem, kiełbaskę skubnę, wczoraj racuchy zjadłam. No i zupę ogórkową 3 dni pod rząd jadłam :D No nic, dam radę ;-) Wyczytałam, ze przed wstaniem z łózka trzeba coś przekąsić to wtedy ponoć jest lepiej - położę sobie banana jutro na szafce przy łóżku i sprawdzimy ;-) Bełtów nie ma i mam nadzieję, że tak zostanie :D W sumie to źle nie jest, czasem mam schizę tylko, że zaraz okres dostanę :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 1497 1498 1499 1500 1501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ