SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana a Ty bierzesz jakieś leki czy naturalnie narazie? Bo wiesz, ja też byłam pewna owulki akurat w którymś dniu a ona zrobiła po swojemu i była w innym ;)

Monia teraz się denerwować nie możesz, więc "lej" na to co mówi teściowa :) ja zawsze słucham wszystkich rad, co lepiej kupić albo "po co to kupować" a robię i tak po swojemu ;) kuruj się a wyniki będą na bank dobre :*

Kamila wykres masz ładny, ładna implantacja mogła być, no ale trzeba czekać co z tego wyjdzie :)

Rudasku Pola nadrobiła przez weekend za Stasia w kopaniu <3 oni się tak zamieniają chyba haha :P

Zgredku witamy :) zrób bete dla swojego spokoju :) a jak będzie ujemna to wylecz się do końca i wtedy zacznijcie, bez stresów :) skoro raz Wam się udało to nie masz problemu z zajściem a może z utrzymaniem? Robiłaś badania?

Livia ja jadłam co 30 min.po kilka łyżek zupy,albo małą kanapkę z serem :) a później praktycznie nic niestety...aa i próbowałam kukurydzę wciskać :P
    to dzisiaj Wam zleci dzień no i wycieczkę będziesz miała, a zdjęcia fajne będą, już to czuję :D
    dziękuję za kciuki :*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia banana i suchara albo herbatnika przy łóżku trzymaj :)

Kamila, Zgredku napiszcie coś o sobie :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Kamila bo to szczęśliwy wątek jest ;-)

Rudasku ja wczoraj próbowałam jabłko zjeść ale nie wyszło. Danio Straciatella zjem, kiełbaskę skubnę, wczoraj racuchy zjadłam. No i zupę ogórkową 3 dni pod rząd jadłam :D No nic, dam radę ;-) Wyczytałam, ze przed wstaniem z łózka trzeba coś przekąsić to wtedy ponoć jest lepiej - położę sobie banana jutro na szafce przy łóżku i sprawdzimy ;-) Bełtów nie ma i mam nadzieję, że tak zostanie :D W sumie to źle nie jest, czasem mam schizę tylko, że zaraz okres dostanę :D

Livka nie wiem czy banan to dobry pomysł...zalecaja kawałek chleba, najlepiej piętke albo czerstwy :) i szkalnicha wody :) ja tak robiłam i troche pomagało ale na poczatek, a pozniej znów ochota na bełt, ale na szczescie tylko cohota :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, ja gdzieś czytałam że chcesz zioła ojca Sroki chyba? Mam szczęśliwe - piłam jeden cykl i proszę ;-) Oddam z dobrymi wiruskami jak chcesz :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia jak z kocykiem, zamowiłas już jakiś, bo widzialam ze szukałaś Minky :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to spróbuję z kromką chleba ;-) Wodę i tak wcześniej piję bo Euthyrox muszę popić i później dalej leżakowanie :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Agusia jak z kocykiem, zamowiłas już jakiś, bo widzialam ze szukałaś Minky :)

mam już upatrzony,tylko jeszcze nie wybrany wzór :) zamawiać będziemy dzisiaj jak zdążymy,bo muszę jeszcze kilku rzeczy poszukać :)

Livia euthyrox ja zauważyłam że mi najlepiej wchodzi jak tylko małym łykiem popiję :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko ja tylko kwas foliowy łykam i witaminę B6.
    Livia baaardzo chętnie przygarnę! <3

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    mam już upatrzony,tylko jeszcze nie wybrany wzór :) zamawiać będziemy dzisiaj jak zdążymy,bo muszę jeszcze kilku rzeczy poszukać :)

Livia euthyrox ja zauważyłam że mi najlepiej wchodzi jak tylko małym łykiem popiję :)

Agus pokazuj jaki ???

bo ja też szukam :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka- badania robiłam, jeśli chodzi o moje narządy to wszystko działa prawidłowo, robiłam tydzien temu Toxo, Cytomegalię i HTC i wszystko jest super, dostaliśmy "zielone swiatło" od lekarza prowadzącego.

Jestem z okolic Poznania, mam 23 lata, od 3 m-cy jestem, szczęśliwą żona wspaniałego faceta :) Z wykształcenia jestem Nauczycielką wych. przedszkolnego i nauczania początkowego ale nie pracuje w zawodzie.

Mój mąż jest ode Mnie starszy o 5 lat i bardzo chciałby juz zostać tatą. Z medycznego punktu widzenia jesteśmy zdrowi, tylko nie wychodzi....

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wysłałam Ci zaproszenie - odbierz i napisz mi swój adres ;-) ale wyślę dopiero w czwartek ok? ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok :) Dziękuję z całego serca kochana <3 :****

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Ok :) Dziękuję z całego serca kochana <3 :****

<3

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku taki , myślę że jakiś różowy wybiorę jak potwierdzi się dzisiaj Pola :

http://allegro.pl/cienki-kocyk-maluszka-75x100-minky-light-makaszka-i4702167731.html

Zgredku a jak progesteron, prolaktyna i tarczyca?
    to w moim wieku jesteś i nawet mamy ten sam zawód :)

Sana takie wysyłanie u nas działa, Monia coś o tym wie ;) :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kamila X Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, my staramy sie o dziecko od niedawna, moze jakies pol roku. Z tym,ze "nie zwariowalismy" jeszcze i po prostu kiedy mamy ochote to idziemy pobaraszkowac ;) co prawda w kazdym cyklu mialam nadzieje na to,ze to jednak ten cykl ale bez monitorungu. Od tego cyklu postanowilam zalozyc ovufriend,zeby wiedziec czy sie "wstrzelilismy" czy tez nie. Dla wlasnego spokoju, bo jak nie monitorowalam cyklow to w zasadzie kazdy byl mozliwy. No ale widze teraz,ze ten cykl jest jakis dziwny bo ostatnie miesiace moje cykle byly dlugie a ten albo zapowiada sie krotszy przez "mozliwa" owulacje w 12dc ( plamienie,skok temp., i bol jajnika) albo kto wie moze dopiero teraz mam owulacje. Albo zaciazylam no i tych "albo" jest duzo :) ;) :)

ovufriend.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczyca bardzo dobra, progesteron i prolaktyna nie miałam badane :(

A ty skąd jesteś kochana?

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Aguś zapomniałam :D Maja już wie - zareagowała nawet nawet. Powiedziała, ze cieszy się bo wie, ze ja się cieszę i że będzie mi pomagać. Ale później było kilka rozmów jeszcze i łzy, bo jest już zazdrosna i boi się, że zejdzie na dalszy plan... To akurat zasługa jej ojca (biologicznego) bo Majka ma młodszego brata, na którego bardzo się cieszyła no ale mozecie sie domyślić jak było później... Także moje dziecko nie jeździ tam wcale, rzadko się widują - mi to na rekę ale nie dziwne, ze Mloda teraz się boi :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Rudasku taki , myślę że jakiś różowy wybiorę jak potwierdzi się dzisiaj Pola :

http://allegro.pl/cienki-kocyk-maluszka-75x100-minky-light-makaszka-i4702167731.html

Zgredku a jak progesteron, prolaktyna i tarczyca?
    to w moim wieku jesteś i nawet mamy ten sam zawód :)

Sana takie wysyłanie u nas działa, Monia coś o tym wie ;) :P

No to ja tez te ogladałam :) tylko ja kupie z tych grubszych, bo dwa cienkie mam :)
    tylko szczerze mowiac to nic nie wynalazłam fajnego, mam poscielke w owieczki niebieską itd i nie chce teraz dodawać do tego sówek i robić odpustu z łożeczka :) heheheh i szukam jakiegos w miare jednolitego :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia jak się dzidziuś urodzi a Maja zobaczy że nie zeszła na drugi plan to w pełni będzie się cieszyła malutkim braciszkiem lub siostrzyczką :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Livia jak się dzidziuś urodzi a Maja zobaczy że nie zeszła na drugi plan to w pełni będzie się cieszyła malutkim braciszkiem lub siostrzyczką :)

Też mam taką nadzieję :-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 1498 1499 1500 1501 1502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ