SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka, dokładnie, tak jak piszesz :) Lepiej się upewnić, że wszystko jest dobrze żeby w razie czego nie zaszkodzić :) No my juz od roku czekamy... Jak to mówi mój mąż "ciągle trafiamy do poczekalni". Najpierw kazali czekać po łyżeczkowaniu 2 mc, potem staranka bez owocna więc wizyta i gin, okazało sie że torbiel więc poczekalnia na 3 mc bo zapisał mi lekarz anty żeby sie wchłonęło, po tych 3 mc wizyta( miały być dobre wieści że sie wchłonął i możemy działać, okazało się że się nie wchłoną a urósł :( więc praktycznie natychmiastowa operacja no i kolejna poczekalnia na 3 m-ce bo kuracja visanne....

Ehhhh.....

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie stresuj się teściową, znam ten ból, omijaj szerokim łukiem a w myślach strzel jej w łeb :D
    picgifs-animals-cats-pets-2919121.gif

ale mi bulgocze w brzuchu ooo rety... i jeszcze głowa też mnie boli..
    w sumie co sie dziwić.. całą noc nie spałam przez te ryki..

Kama dziwię się że w razie ciąży pozwoliła na 3 Apapy.. u mnie to aby na jedną tabletkę na dobę pozwolił.. to przeczekałam ten ból w dzien a na wieczór brałam.. kładłam się pod kołdrę w ciszy, zasłoniłam rolety i czekałam.. aż ból się uspokoi.. a miałam migrenowe :<

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 12:28

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    hmm na katar miałam sposób tzn dobry psiukacz ale w ciąży nie za bardzo żeby go uzywać.. słyszałam że dla dzieci dają do wąchania czosnek pokrojony, może spróbuj??
    Psikacza mam do nosa ale nic nie pomaga,czosnek jak narazie przykładam do wargi żeby mi ta nieszczęsna opryszczka zeszła.
    Wyczytałam żeby do wrzątku wsypać sól i to wdychać pod ręcznikiem 10min,spróbuje tego.

relgh371ly1mtto9.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy skąd Ty te gify bierzesz? Boskie :D
    Uciekam na zakupy, miłego dnia dziewczyny :*

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka o cholerka to same leczenie ile.. ale jak juz jest zielone światło to niech się dzieje co chce.. :) oby dobrze
    w razie co zbadaj prl i progesteron jak Przedszkolanka podała.. bo dziwię się że nie kazał gin tego przebadać.. choć po kuracji hormonalnymi każą czekać 2 miesiące żeby sprawdzić poziom hormonów, żeby organizm się oczyścił z tego..
    więc ciekawe czy wynik byłby realny :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka- na katar to zrób sobie inhalację tzn. w litrze wdy zagotuj 7 ziarenek ziela angielskiego, 2 torebki herbaty rumiankowej, łyżkę soli i garśc majranku i wdychaj gorące pod ręcznikiem :)

Madziulka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Mizzy skąd Ty te gify bierzesz? Boskie :D
    Uciekam na zakupy, miłego dnia dziewczyny :*
    https://www.picgifs.com/reaction-gifs/animals-cats-pets/&p=3/
    na poprawę humorku :D

Miłego dnia ;)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inhalacja taka? hmm ciekawe czy z olejkiem eukaliptusowym by się udało..
    a psiukacz jaki masz?

ooo zgredka fajnie napisała akurat rumianek odkaża.. a pewnie bakterie ci tam siedzą w tym nosie i robią zamieszanie..

Zgredek lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawiają humor jak najbardziej :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Madziulka- na katar to zrób sobie inhalację tzn. w litrze wdy zagotuj 7 ziarenek ziela angielskiego, 2 torebki herbaty rumiankowej, łyżkę soli i garśc majranku i wdychaj gorące pod ręcznikiem :)
    Zakupie herbatę rumiankową i spróbuje i tego bo już zaczynam w depreche popadac przez ten katar

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja musze coś zrobić w pokoju bo mam strrrrrrrrrasznie suche powietrze.. :(
    aż nos zatyka.. muszę jakoś nawilżyć w tym pokoju..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka, no badania zrobie dla samej siebie z krwi tak?
    Organizm po Visanne oczyszcza sie w ciągu 2 dniu od odstawienia. Ogólnie bardzo duzo jest sytuacji( wyczytałan ma innych forach) gdzie kobitki zachodzą w ciążę zaraz po odtawieniu bo te leki działaja jak menopauza :) Tzn jajniki sa w uśpieniu i jak wystrzela to wiesz :) od razu heheh albo w kolejnym cyklu zachodzą w ciążę. Zobaczymy jak będzie u nas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka ja to samo będę robić jak wróce dziś z pracy (do 16.00 pracuję) bo tez mnie to męczy :) Ja stosuje to z 2,3 dni, możesz to na nowa zagotowywać-nic sie z tym nie stanie :)

• Madziulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    inhalacja taka? hmm ciekawe czy z olejkiem eukaliptusowym by się udało..
    a psiukacz jaki masz?

ooo zgredka fajnie napisała akurat rumianek odkaża.. a pewnie bakterie ci tam siedzą w tym nosie i robią zamieszanie..
    Mam Vicks Sinex,ale na mnie nie działa

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka nie dziwię ci się.. mi na katar zawsze pomógł tylko otrivin.. ale niestety nie jest za bardzo przyzwolony w ciąży aby w kryzysowych sytuacjach bo uzależnia i coś ma w składzie, choć nie tak mocno groźne bo kobietki normalnie stosowały ale ryzyk fizyk... kiedys lekarz powiedział facetce że jak ma się męczyć z takim oddechem to już niech lepiej sobie nim psiuka..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Mizzelka, no badania zrobie dla samej siebie z krwi tak?
    Organizm po Visanne oczyszcza sie w ciągu 2 dniu od odstawienia. Ogólnie bardzo duzo jest sytuacji( wyczytałan ma innych forach) gdzie kobitki zachodzą w ciążę zaraz po odtawieniu bo te leki działaja jak menopauza :) Tzn jajniki sa w uśpieniu i jak wystrzela to wiesz :) od razu heheh albo w kolejnym cyklu zachodzą w ciążę. Zobaczymy jak będzie u nas :)
    Oby Oby :) tak tak krew bd potrzebna :) wiem że progesteron fajnie sobie zbadać w 7 dniu cyklu po skoku temperatury.. że wtedy jest największy "wyrzut" tego hormonu, ale niektóre sobie badają tak normalnie żeby chociaz zobaczyć co tam sie dzieje i czy wlasnie nie jest za słaby.. żeby utrzymać fasolkę w razie co :)

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    i ja musze coś zrobić w pokoju bo mam strrrrrrrrrasznie suche powietrze.. :(
    aż nos zatyka.. muszę jakoś nawilżyć w tym pokoju..
    Chyba też mam suche powietrze,jak się pali w centralnym to temp sięga 24-25 stopni c

relgh371ly1mtto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Oby Oby :) tak tak krew bd potrzebna :) wiem że progesteron fajnie sobie zbadać w 7 dniu cyklu po skoku temperatury.. że wtedy jest największy "wyrzut" tego hormonu, ale niektóre sobie badają tak normalnie żeby chociaz zobaczyć co tam sie dzieje i czy wlasnie nie jest za słaby.. żeby utrzymać fasolkę w razie co :)

No tylko widzisz, ten pierwszy cykl po Visanne to nie wiadomo czy miałam/mam ovu więc ciężko będzie trafić ale chyba zrobie tak po prostu zobaczyć czy nic niepokojącego tam nie ma.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    No tylko widzisz, ten pierwszy cykl po Visanne to nie wiadomo czy miałam/mam ovu więc ciężko będzie trafić ale chyba zrobie tak po prostu zobaczyć czy nic niepokojącego tam nie ma.
    dokładnie... nie zaszkodzi a może pomoże :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze wyników nie ma ohhhh czekam i czekam

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1500 1501 1502 1503 1504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ