SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam Dziewczynki bo czas leci :-)

Miłego dnia <3

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :*

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredku ja z Wałbrzycha :)
    Zròb progesteron i prolaktyne bo moze tu cos szwankuje...

Livia no to super :) a mysle ze na pewno nie odczuje ze jest odepchnieta,ma cudowna mame ktora na to nie pozwoli :)

Rudasku ja narazie ten wezme,bo pozniej wiosna i lato ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey
    Mam takie pytanko. Jak sobie radzić z bólami głowy? Mi gin zezwoliła na 3 zwykłe Apapy na dzień. A znacie jeszcze jakieś sposoby?

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak już pisałam jestem 4 tyg po odstawieniu Visanne, w sobote miałam 4 plamki jasno różowe. @ to to nie była hehe, chociaż brzuch bolał Mnie jak na @ własnie ale tylko przez krótki czas. Czy któraś z was tez jest po takim leczeniu endometriozy??

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Syrop się nazywa Hederasal,dodatkowo mąż naciera mnie amolem.Kaszel minął,ale katar trzyma już ponad tydzień.Nos ciągle zatkany,czerwony już nie wiem czym się ratować
    hmm na katar miałam sposób tzn dobry psiukacz ale w ciąży nie za bardzo żeby go uzywać.. słyszałam że dla dzieci dają do wąchania czosnek pokrojony, może spróbuj??

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Kamila X Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek ja niestety nie mam pojecia na ten temat zadnego... Ale pomoge trzymajac kciuki mocno, bardzo mocno :)

ovufriend.pl
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś dokładnie... w ogóle mąż fochacz huk wie o co, ale kit tam, to ja nie powinnam sie odzywać, no ale sie trudno mowi.. dzika atmosfera ale nie pierwszy raz to przetrwam :)

no z happy endem to ok :) ale jednak człowiek myśli o tym.. ja omijam takie historie, nic nie czytam bo zaraz bym sobie coś wmówiła albo bym ciągle myślała o tej osobie.. ehhh

tak tak zrobiłam na nowo przesianie na fb.. niektóre osoby ciężko mi złapać więc jak kogoś ominęłam to przepraszam.. było ludu ale szczerze to mnie nie obchodziło co u nich sie dzialo albo co udostępniali.. więc postanowiłam oczyścić co nie co, odświeżyć i dodawać tylko takie osoby z którymi nadal utrzymuje kontakt a nie mowie tylko raz na rok cześć na ulicy ...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek a Visenne to anty czy jak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizelka Visanne to hormony, które zatrzymuja owu na czas ich brania, zazwyczaj zalecano po usunięciu torbieli tak jak u Mnie właśnie.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila X wrote:
    Oj dziewczynki :) moje ovu tez w tym miesiacu mnie zaskakuje... Zwykle cykle mam ponad 35 dniowe a w tym miesiacu to wszystko wskazuje albo na krotszy cykl albo juz sama nie wiem....dzis wystapilo plamienie mimo,ze to 25dc, wiec juz sama nie wiem czy @ sie zbliza czy moze ovu zle wyznaczylo owulacje i dopiero teraz wystapila. Wszystko wskazywalo na owulacje w 12dc i okropny bol prawego jajnika, plamienie i skok temperatury. A dzis to ja juz ńie wiem co to za zwiastun ;)
    Kamilko znam ten ból sama miałam 44 dniowe cykle.. a owulacje dopiero w 27 dc.. gin zawsze się spierał że nie możliwe że za późno a jedank się udało :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Witajcie Laseczki :-)

U mnie dziś będzie intensywny dzień... o 18:45 R. ma samolot ale musimy wyjechać wcześniej bo jeszcze musimy kilka spraw załatwić przed jego wylotem. A pod wieczór będę miała gości do środy - przyjeżdżają na zawody konne w Sopocie więc pewnie skocze jutro popatrzeć też i porobić zdjęcia ;-)

Ból gardła już mi przeszedł ale muli mnie ciągle i zawroty głowy dokuczają. Od jedzenia mnie prawie odrzuciło, jak wy jadłyście na początku w ogóle? :D Po owulacji objadałam się jak szalona a teraz nic - najlepiej cola mi wchodzi :D

Poszukuję ginekologa do prowadzenia ciąży, mam już jedna babkę upatrzoną ale poszukam jeszcze jutro i w środę dzwonię się umawiać ;-)

Mam dziś zabiegany dzień więc pewnie uda mi się zajrzeć dopiero wieczorkiem.

A R. do mnie dzisiaj "ale masz cycole wielkie" :O No super :D

Aguś trzymam kciuki za wizytę. Monia wyniki też będą super ;-)

Witam nowe koleżanki :-)
    jakbym o sobie czytała, cola mi wchodziła wyjątkowo, krakersy, czasem jogurty, wafle ryżowe w miarę.. i kanapki bez masła z dżemem.. tak przeżyłam :D bo była masaaaaakraaaa..
    dasz radę :*
    a R niech się cieszy bo dopiero będą cycole hahah :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Mizelka Visanne to hormony, które zatrzymuja owu na czas ich brania, zazwyczaj zalecano po usunięciu torbieli tak jak u Mnie właśnie.
    hmm bo to co piszesz własnie takie plamki pojedyncze mialam po odstawieniu anty.. i zawsze co miesiąc w tym samym dniu mniej wiecej.. a @ brak..
    ale nie wiem, nie znam się, może to plamienie implantacyjne, może organizm chce @ a jednak nie może?
    albo przeziębienie wpływa na przesunięcie @. hmm.

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizelka, ciesze sie,ze Tobie sie udalo i ja tez czekam na swoj czas :) niech nadchodzi ino myk :) a najlepiej byloby gdyby dzisiejsze plamienia zwiastowaly ciaze a nie zadna @ czy tez owulacje. Tak byloby najprosciej i najlepiej :)

ovufriend.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem, za dużo tego "a może" hehe. Człowiek może oszaleć, no ale cóż. Jeszcze troche trzeba wytrzymać, idę w środę na Betę to zobaczymy czy to czasem nie ciąża. Albo za chwilę przyjdzie @ i będziemy miec pewność,że cylk wrócił. owu też i możemy działać :)

To jest właśnie dla Mnie najgorsze, bo jesli mam juz dostać @ to niech to będzie już, żebyśmy mogli spokojnie sie starać a nie czekać i nadal być "zblokowani".

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmaila X, też mam taka nadzieję, za zarówno u Ciebie jak i u Mnie te plamki oznaczają zagnieżdżanie się :)

Trzymam kciuki :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle witam nowe koleżanki :)
    próbuje was nadrobić i dlatego jest taki harmider w wypowiedziach..

Livia nie dziwię się młodej wcale w takim razie.. ale jak będzie na codzien z maluchem to po prostu się przyzwyczai :) na pewno będzie dobrze :)

Aguś daj znać jak po wizycie :)

Kama09 a jakie masz ciśnienie? przy bólach głowy? kup sobie olejek eukaliptusowy i smaruj skronie.. przynosi ulgę chociaz na chwilę albo amol ale ja preferuje te pierwsze :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila X wrote:
    Mizelka, ciesze sie,ze Tobie sie udalo i ja tez czekam na swoj czas :) niech nadchodzi ino myk :) a najlepiej byloby gdyby dzisiejsze plamienia zwiastowaly ciaze a nie zadna @ czy tez owulacje. Tak byloby najprosciej i najlepiej :)
    Ja też mam wielką nadzieję że ci się uda, ale pamiętaj nie pierwszt cykl i nie ostatni :) damy radę :) ja walczyłam rok, ale dopiero po 9 miesiącach od odstawienia anty cykle wróciły do normy w miarę.. przez głupotę.. gin podała mi złe leki, eksperymentowała.. zamiast zrobic poziom hormonow i dopiero mi dobrać..
    ale musiałam coś wziąć bo była masakra.. krwawiłam ciągle.
    całe szczęście koszmar sie skonczyl.
    a widzialam ze mierzylas tempkę o 8 :) dość późno :P

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredku niestety.. ja to nienawidziłam chodzić na te bety.. te czekanie.. ale jezeli byś brała antybiotyk czy coś to lepiej być pewnym..
    Damy radę :)

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Eksperymentowala" gratulacje dla gin ;) ale na szczescie masz juz za soba te eksperymenty i wszystko ma swoj dobry koniec :)

8 to za pozno? O kurka, myslalam,ze ok. Od nasteonego cyklu jesli bede mierzyc o 7 myslisz,ze bedzie ok?

ovufriend.pl
‹‹ 1499 1500 1501 1502 1503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ