SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • beata.k Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje drogie dziwne rzeczy mnie spotykają zaczne znowu od tego ze owulacje miałam 31 października test owulacyjny od 29 wychodzil pozytywny i tak w niedziele 2.11 stoje w kościele i strasznie mi duszno było jakiś starszy dziadek ustapil mi miejsce przed spojrzał na mnie od góry do dolu później koeljna sprawa bylam na zakupach w większym markecie ide do kasy z mama patrzymy duza kolejka przy innej kasie podchodzimy kobieta nas w sumie zaprosila liczy ja patrze kasa dla kobiet w ciąży :D i kolejna sprawa impreza rodzinna siedzimy mowie ze ja kieruje ze nie pije i wszyscy w ciąży jesteś ktoś z rodziny dojechal i mowi o chłopak na pewno będzie...;| jakos z miesiąc temu miałam sen którego interpretacja mowila cos o dziecku ciąży itd. czy która miała podobne przypadki?

Beata.k
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata na objawy takie jak osłabienie, uderzenie gorąca spowodowane ciążą, z całą pewnością jest za wcześnie. Życzę Ci, aby te wszystkie znaki w niedługim czasie skutkowały pozytywnym testem ciążowym, aczkolwiek jeśli mogę Ci coś doradzić to staraj się nie nakręcać, bo w razie przyjścia @ rozczarowanie jest większe. Ale kciuki trzymam ;)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • beata.k Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem:( tzn jest tak ze caly miesiąc nie mysle do momentu az zbliza się okres...

Beata.k
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już sobie pospałam.. i tak od 3 nad ranem..

nie wzięłam magnezu i sama nie wiem co to jest
    czy to cholerstwo co Groszek przechodził czy po prostu mięsień mi sie przestawił..
    boli mnie strasznie prawy bok.. nie mogę się przekręcić za dobrze, wcześniej napieprzała mnie noga prawa, nawet usiąść nie mogłam, ani nawet przekręcić sie na ten bok.. teraz juz lepiej z nogą ale nie mogę opanować bólu koło krzyża..
    martwie sie bo sama nie wiem co mi dolega..
    teraz wzielam ostatnia tab magnezu.. zobacze jak rozwija sie sytuacja.. jezeli nie pomoże.. to chyba pozostał szpital....

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czołem Kobietki, no i jak zawsze tyle naprodukowane jak mnie nie ma :P

a dziś pewnie cisza bedzie;P

kurcze Mizzy :( :( bieeedaku.....
    moze jakas rwa kulszowa Cie złapała? tak bardzo boli?? wez sobie jakąs nospe i zobaczysz czy przejdzie....
    ale to nie czujesz tam w środku bólu, czy wiesz ze to miesień??

jak nie przejdzie, to uciekaj do szpitala...moze to wlasnie kolka?
    trzymaj sie Mizzelcia:*

a ja wyrzuciłam znowu meza w nocy z łózka;P ha ha i sie wyspałam,, bez krecenia, przewracania :D :D chyba narazie tak musimy spać :) męczymy sie ze sobą w łożku razem :P

relge6yd309xm1zq.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Basiu doskonale Cię rozumiem. Niejedna z nas tak ma.

Mizzy współczuję :(

Groszku haha a co mężu chrapie? :P

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was i ja .. maskara nomalnie.. nie dość , że dziś śniło mi sie, że poleciała ze mnie krew :O błagam tylko nie to :O

to jeszcze z gardłem ciut lepiej tzn już tak mocno nie rwie ale poszło na struny głosowe.
    Czasem na to cierpię z reguły 1-2 razy w roku i zawsze sie kończy antybiotykiem. Więc robię co mogę ale już nie wiem czy pomoże. Boje się o maluszka .

Livia to bardzo wzruszająca historia z tym tatą Majki tzn o to mi chodzi , że tak ładnie traktuje Twojego R. :) aż miło sie czyta ;)

miłego dnia :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sana Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia podobno sny się czyta zawsze na opak :) więc to pewnie znak, że Twoja ciąża będzie nudna i spokojna ;) trzymam za to kciuki.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Kamila X Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasna pała, przyszła @! A to złośliwa menda ;)

ovufriend.pl
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i zaraz uciekam się szykować ;-)

Pierwsza, samotna noc za mną. Obudziłam się o 3 w nocy i zasnąć nie mogłam brrr a o 7 jak budzik zadzwonił to z kolei bym spała i spała :D

Wcisnęłam w siebie śniadanie (kawy już od kilku dni nie piję :O odrzuciło mnie).

Ciągle mam stresa, ze zaraz okres dostanę - ale głupota. Zamiast cieszyć się ciążą to kurde panikę sieję. A jak złapie mnie taki @ ból to strach w oczach od razu :/ Ale dzięki bogu mam uderzenia gorąca od rana, cycole dalej obolałe i zawroty głowy są więc to znaczy, że dalej jestem w ciąży :D Termin miesiączki minęłam już 3 dni temu a miewam terminowe co do dnia ;-)

Muszę przestać panikować bo nic dobrego z tego nie będzie - nie ma opcji żeby coś poszło nie tak ;-) I tej myśli trzeba się trzymać :D

Miłego dnia Laseczki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 08:35

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku przy koncu jak oddaje mocz to ból gorszy, dlatego mam podejrzenia ze to jest to co masz.
    głównie koncentruje sie po srodku prawego boku promieniuje na biodro, plecy, pachwine, nie moge podniesc nogi nawet przy wchodzeniu na schody.

dlatego 1 nospe wzielam normalna o 3, potem o 6 i czekam d0 12.. i leze
    jak nie przejdzie to IP, alecewnika w razie co nie dam zalozyc, za chiny ludowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 08:48

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia kochana panika normalna rzecz:)
    nie martw sie aby, @ juz nie przyjdzie

ja tez staram sie zachowac spokój... bo nie mam skurczu tylko tępy ból
    i całe szczescie malenstwo kopie raz na jakis czas...

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Witam się i zaraz uciekam się szykować ;-)

Pierwsza, samotna noc za mną. Obudziłam się o 3 w nocy i zasnąć nie mogłam brrr a o 7 jak budzik zadzwonił to z kolei bym spała i spała :D

Wcisnęłam w siebie śniadanie (kawy już od kilku dni nie piję :O odrzuciło mnie).

Ciągle mam stresa, ze zaraz okres dostanę - ale głupota. Zamiast cieszyć się ciążą to kurde panikę sieję. A jak złapie mnie taki @ ból to strach w oczach od razu :/ Ale dzięki bogu mam uderzenia gorąca od rana, cycole dalej obolałe i zawroty głowy są więc to znaczy, że dalej jestem w ciąży :D Termin miesiączki minęłam już 3 dni temu a miewam terminowe co do dnia ;-)

Muszę przestać panikować bo nic dobrego z tego nie będzie - nie ma opcji żeby coś poszło nie tak ;-) I tej myśli trzeba się trzymać :D

Miłego dnia Laseczki ;-)

Hej Livia :)
    Nowa rzecz dla ciała - ciąża to i takie dziwne bojaźnie przychodza do głowy ;) zawsze bol miesiaczkowy zwiastowal @ a teraz bole sa a tu nic ;) zobaczysz bedzie dobrze a z reguly co nowe to napedza nam stracha

ovufriend.pl
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi biedaku mój, trzymaj się Kochana!!!

Widzicie, kto by pomyślal - nie pierwszy raz jestem w ciąży a tak panike sieję no, w życiu bym się o to nie podejrzewała :D

Uciekam - będę wieczorkiem :*

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam radę... gorsze bóle mnie czekają...
    choc musze przyznac ze ten tępy ból jest dosc upierdliwy.

livia to objaw ciazowy, a sama wiesz po mnie (wmawialam sb zle tsh itp) ze ciaza odbiera rozum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 08:55

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beata.k wrote:
    moje drogie dziwne rzeczy mnie spotykają zaczne znowu od tego ze owulacje miałam 31 października test owulacyjny od 29 wychodzil pozytywny i tak w niedziele 2.11 stoje w kościele i strasznie mi duszno było jakiś starszy dziadek ustapil mi miejsce przed spojrzał na mnie od góry do dolu później koeljna sprawa bylam na zakupach w większym markecie ide do kasy z mama patrzymy duza kolejka przy innej kasie podchodzimy kobieta nas w sumie zaprosila liczy ja patrze kasa dla kobiet w ciąży :D i kolejna sprawa impreza rodzinna siedzimy mowie ze ja kieruje ze nie pije i wszyscy w ciąży jesteś ktoś z rodziny dojechal i mowi o chłopak na pewno będzie...;| jakos z miesiąc temu miałam sen którego interpretacja mowila cos o dziecku ciąży itd. czy która miała podobne przypadki?

spokojnie beatko, teraz kiedy starasz sie o dziecko to zwracasz wieksza uwage na takie rzeczy jak dzieci, kobiety ciezarne itp :) wczesniej tez sie z tym spotykalas tylko nie zwracalas na to uwagi ;)
    Ale trzymam kciuki aby to cos zwiastowalo :)

ovufriend.pl
  • Sana Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia @ to Ty jeszcze długo nie zobaczysz :)
    Pięknego dnia :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy biedna :( trzymam kciuki żeby przeszło <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwoniłam się do gina, przyjmie mnie na godzinę 11... uff..
    ból nie przemija.. nie mogę chodzić i funkcjonowac na prawa strone.. nie ogarniam..
    trzymajcie kciuki za mnie zeby było aby OK...

• Natu93 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o moim wykresie

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
‹‹ 1508 1509 1510 1511 1512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ