SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Groszku było tylko mnie to szczerze mówiąc nie jara tak jak moje dziecko :D Koni bardzo długo sie bałam a teraz nawet je pogłaszczę ;-)

Przepisu Ci nie podam bo nie znam :/ Poza tym od słodkiego mnie odrzuciło coś.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, musze znalezc cos sama dobrego :D ale mnie ciagnie.... :D
    choc poczatek tez taki Livko miałam, mało co jadłam...ledwo co.... ale jak teraz przeszło, to wszystko w kazdych ilosciach.

Mąż sie ze mnie śmieje, że jestem łapczywa :/ gdzies w kolejce w sklepie to powiedział, jak cos jadłam...az sie kobita stojaca przed nami obróciła i śmiała :O
    i dodatkowo jestem nazywana "parówą" :O i mąż wtedy nadyma pucki i się ze mnie śmieje.
    Boje sie, ze za chwile zacznie mi zabierać i wydzielać jedzenie :P :O

aaa...nie pochwaliłam sie Wam. Byłam wczoraj w Ikei, kupiłam poscielke dla Małego, lampke księżyc :D, kocyk biało-szary oraz pojemniki materiałowe- przydadza sie na drobiazgi lub jakieś kosmetyki.

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parówa? :D Rozkosznie, nie ma co :D

Ja mam w domu skarpetki ze słonikami grzechoczącymi - juz rok temu kupiłam i czekały na swój czas ;-) Nie mogę się doczekać jak będę kompletować wyprawkę :D

A w tym jestem juz od dawna zakochana i na pewno zakupię :D

http://allegro.pl/pajacyk-pajac-62-niemowlecy-spioszki-paseczki-n13-i4756407012.html

http://allegro.pl/odjazdowe-komplety-62-body-polspioch-mrofi-n14-i4697740754.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 15:42

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te półśpiochy w zwierzęce motywy booooskie! <3

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczyłam drzemkę i od razu mi lepiej ;-) Mąż dzwonił - jest już w Brazylii i mówi, że upał niemiłosierny :D

Sana te półśpiochy skradły moje serce, taka żyrafka mała <3

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka, ciekawe kogo nosisz pod serduchem :) jeszcze troche trzeba bedzie poczekać :D
    ale mężu zadowolony i dumny, pewnie nie chciało mu sie wyjezdzać....
    kurcze, jak ten czas leci... a niedawno przyjechał

a tak w ogóle jak sie czujesz? Jakieś nieprzyjemne objawy?

Jejuuu.... teraz na dzieciaki to jest masa pięknych rzeczy <3 :) :) nic, tylko przebierać :D

Sana, spódnica super, ale ja tez sie do niej nie zmieszcze :( :P

skończyłam ciacho marmurkowe, zobaczymy jakie bedzie w smaku hmmm....

kurde, Młody od rana wariuje :O aż sie martwie, ze cos nie tak.... kopie po prawym boku non stop;/ ehhh....

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja nie mam żadnego przeczucia kto zamieszkał u mnie w brzuszku - to chyba niezbyt dobrze o mnie świadczy :D Ale jest mi to zupełnie obojętne - ma być zdrowe! ;-)

A R. spełnił obowiązek małżeński - przyjechał, zrobił dziecko i pojechał pieniądze zarabiać :D Szybko minie te 5 tyg - teraz już się tak nie spinam ;-) Mam co tutaj robić. No i oczywiście dumny jak paw chociaz się do tego nie przyznaje ale całej swojej rodzinie już się pochwalil przed wyjazdem :D

Dolegliwości w sumie nie mam żadnych bardzo uciążliwych - mówiłam, że ja jestem stworzona do bycia w ciąży :D Zmęczenie i senność najgorsze a nigdy w dzień nie spałam. Mdłości malutkie, zawroty głowy już znośne - w takiej ciąży mogę być cały czas :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 17:32

Groszek, mizzelka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, ze co do imienia wyluzowałam trochę, R. mi powiedział, zebym sie nie denerwowała (ja??? to ja się obraziłam? :D ) bo dojdziemy do porozumienia. Jest na tapecie: Jaś, Grześ, Aleksander, Krzyś
    A dla dziewuszki: Alicja (faworyt R., mój i Majki), Liliana i Emilka

Ciezko się zdecydować, trzeba będzie kolejne szybko robić odmiennej płci :D A i do porodu pewnie jeszcze nie raz zdanie zmienimy :D Ale postanowiliśmy wspólnie jedno - nikomu nie powiemy jakie imie wybraliśmy (was w to nie wliczam oczywiście :D R. już wie, że wy wszystko pierwsze wiecie :D ) dopiero jak sie urodzi to będzie uroczyste przedstawieni z imieniem. Nie chcę słuchać, ze imię brzydkie, że np moja mama wolalaby Antosię bo takie imie jej sie marzy a mój ojciec chce wnuka o męskim, polskim imieniu... Mieli swoją szansę jak dawali nam imiona ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 17:42

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jeść - naszedł mnie głód i zmierzam do lodówki :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego livia :) z podanych przez Ciebie imion najbardziej podobają mi się Jaś (<3), Grześ, Alicja :) czasu macie sporo, na pewno wybierzecie super imię :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Grzesia to jest ciekawa historia bo mam brata młodszego Grzegorza i ja mu imię wybrałam jak się urodził :D Widać miłość do tego imienia mi nie przeszła jeszcze :D

A Jaś, Jasiek, Janek <3 zakochałam się w nim przed wczoraj :D

Bułeczka z twarożkiem - pyyyyyyyycha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 17:53

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Jasiu też jestem zakochana :) yyy w tym imieniu oczywiście :D
    Maleńki Jaś, nastoletni Jasiek, dorosły Janek a później dziadek Jan :) przepiękne imię <3 u mnie nosił je mój dziadek, D. dziadek też ma tak na imię :D
    Albo Antoś... Też mi się podoba :) czy Staś. Jakoś tak lubię takie starsze imiona :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Antosia się R. nie zgadza a Stasia ja nie chcę bo mój kochany mąz skutecznie mi to imie obrzydził... Jeszcze jakis czas temu mowił, że jak będziemy miec psa to będzie Stasiek, na mojego jednego kota tak woła no to teraz niech nie planuje nazwać tak nawet syna bo mu oko podbiję :D Kiedyś marzyłam o synu Filipie no ale zostałam sprowadzona do parteru juz dawno temu :D

Tak samo jak z Jasiem jest z Aleksandrem: Oluś, Olo, Alik, Aleks, Olek...
    No zobaczymy, może nie będzie żadnego problemu bo okaże się dziewuszka :D Kochaliśmy się cały cykl co drugi max trzeci dzień więc ma chyba większe szanse babka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 18:02

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, jakoś mi tak dziwnie... Musiałam się zwierzyć. Jutro miałam iść na betę ale znów mam kilka plamek zapowiadających @, więc chyba odpuszczę. Dziwne, bo nawet poranny sex nie poskutkował tak jak zawsze-wywołując @ :)Jak juz ma przyjść to niech nadchodzi. Jutro śmigam do apteki, kupuję termometr z dwoma miejscami po przecinku i testy owulacyjne- polecicie jakąś nazwę sprawdzoną???

• livia30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś używałam testów owu ale kupiłam na Allegro za 1zł, takich aptecznych nigdy nie miałam.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile sztuk potrzeba tych testów i jak się je używa??

• livia30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi schodziło przynajmniej 5 sztuk na cykl. Owulację miałam z reguły tak 15-16 dc, czasem 14dc więc od 12dc robiłam jeden test. Robisz jak ciązowy z tym różnicą, że o stałej godzinie codziennie, ja robiłam o 17, wczesniej przez godzinę nie można za wiele pić. No i pojawiają sie kreski. Testowa musi być ciemniejsza lub taka sama jak kontrolna - wtedy test owu jest pozytywny. Ale pamietaj, że nie dają one 100% pewności co do owulacji. Najpewniej jest zrobić monitoring u gina - wtedy wiesz na 100% ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 18:14

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie. Wiem, że to nie daje pewności na 100% ale od czegos trzeba zacząć :) hehe. Do tego dodam obserwacja temperatury i śluzu i zobaczymy co z tego wyjdzie :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek mi się udało doppiero jak wszystko odpuściłam - przestałam mierzyć temperaturę, nie sprawdzałam śluzu i nie robiłam testów... Wiem, że szlak trafia jak się to słyszy ale jestem przykładem, że to jednak prawda z tym odpuszczeniem i wyluzowaniem. Oczywiscie na początku przebadałam się dokładnie, leczyłam, robiłam HSG ale jak już okazało się, że jest wszystko dobrze to olałam te wszystkie obserwacje. Widzę, że dopiero zaczęłas starania - postępowałam dokładnie tak samo jak Ty, nakręcilam się na to wszystko a potem tyle łez ile wylałam to szkoda mówić... Życzę Ci, żebyś nie "zwariowała" tak jak ja wcześniej i ze spokojem podeszla do starań a wtedy na pewno się uda ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam Babeczki popracować trochę przy zdjeciach które dzisiaj powstały ;-) Mam nadzieję, że będzie tam coś sensownego :D

Buuuuuuziak <3

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 1510 1511 1512 1513 1514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ