X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czeeeeść :)

my dopiero wrócili i ogarnęli się :) paaaaadaaaaamyyyy..ale fajnie było i zleciało, lepiej się spać będzie :)

Groszku no akrobatka, ona dwie nogi miała na głowie,nie wiem jak to zrobiła :O
    co do sprawdzania tej krwi to ja dalej tak mam! :O
    co do bełtów to podobno pierwszy trymestr taki jak trzeci i odwrotnie...oby nie!

Monia a mówiłyśmy żebyś nie krakała z mdłościami...obyś nie miała jak ja,że szpital bo nic nie wchodzi nawet woda...

Kamila obserwuj i oby te marzenia się na Święta spełniły :)

Rudasku ja na odparzenia mam Sudocrem, a do noska będzie sól fizjologiczna, a na pępuszek gaziki i spirytus :)

Mizzy tak myślałam że to jest rwa... leż teraz jak najwięcej, nie pracuj i odpoczywaj biedaczku :*
    a dzidziuś fajnie że wszystko ok :)

Livia ja też w pierwszych tygodniach po przejściu na jeziorka miałam bóle brzucha i zadyszki, ale teraz też mam tyle że dzisiaj spokojnie 6 km przeszłam :) i to schody jeszcze :)
    i jakie śliczne ciuszki :) a z tą żyrafką my mamy kaftanik! :D
    a Alicja ładne imię <3 Jaś też,ale u nas ich pełno :P

mizzelka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka, widze ze moje imie tez jest nominowane hihi :) :) miło mi :D
    aa teraz pełno roznych imion :) i kazdy chce być niepowtarzalny, nie wiadomo co wybrać :O

Przedszkolanko, niezła jestes...ja juz na wykonczeniu jestem, niczym wielki klops :P troche postoje, popracuje i koniec :| za niedługo nawet na zakupy nie pojade ;/
    kręgosłup nawala.
    Juz niedługo bedziecie podróżować w powiększonym składzie :D

nie chwale sie ale to marmurkowe wyszlo mi calkiem całkiem :P a nie jestem jakas wysmienita w robieniu ciast. Moze z 10 ciast w swoim zyciu zrobiłam :P ha ha ha :P

Zgredku, ja tez mialam i testy owulacyjne i ciazowe z allegro- byly naprawde dobre. Mozna kupic takie zestawy.
    Ja tez zaszłam w ciaze kiedy najmniej sie spodziewałam, a w sumie nawet nie myslalam o zajsciu, bo wyskoczyły problemy, nie liczylam dni owu, przytulalismy sie czasem z mezem, wiec moje zdziwienie było znaczne w momencie wykonania testu :O :O

relge6yd309xm1zq.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wróciłam godzinę temu. Zjadłam obiad !!!! :O szok :O i nawet ciacho - co prawda siła ale weszło ;)
    potem barszczyk z krokietem to barszczyk sama przyjemność :) krokiet mniej :P
    cały czas tam mówiłam do siebie - "tylko nie naciągaj, nie puść pawia " oczywiście co pół godziny średnio konieczne było wyjście na dwór bo jak już czułam tę ciężkośc na żołądku to wolałam opuścić większą ilość ludzi .

ale jak wróciłam do domu i widziałam tylko kuchnia już naciągałam jak durna ... :O

jutro rano ide sie zapisać do lekarza bo zaczyna, kaszleć i boje się że przez te ciągłe napinanie brzucha coś zrobie małemu :( a z resztą po krtani czuje że moja walka z próbami pokonania choroby zakończy się klęską więc ide do doktora. Nie ma na co czekać . Napewno bardziej zaszkodze dzidziusiowi jak to przechodze i jeszcze tego nie dolecze.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dzielna jestes ! Przetrwałaś:)
    mhmmm...krokiecik pyszna sprawa z barszczykiem :D :D
    mniammmi :D

Idz do lek.jak Ci tylko nie przechodzi, nie ma co sie meczyc.
    A dzidzia sie mocno trzyma, nie bój sie :D

haa...pamietam to jak dzis, wchodziłam przez prog mieszkania, poczułam tylko lodówke i mnie naciągało...własnie małz na mnie patrzył jak na durną :P :P :P
    oby przeszło Ci jak najszybciej! Bo po pewnym czasie jest to męczące....

a ja przed chwila sie popłakałam, ze moj Bobo sie tak rusza mocno, bo pewnie chce sie obrócić...siłuje sie i nie może :( :( i sie meczy biedaczek :( :( Boże.....:(

relge6yd309xm1zq.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku na najważniejsze, że się rusza ! tule Cie kochana , napewno da sobie radę <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz wkurzało mnie to , że nie miałam ani razu mdłości, martwiłam sie czy to jest ok ale nie myślałam, że są one aż tak dokuczliwe :/
    teraz już mi sie ich odechciało :P miałyście racje !

no Groszku barszczek mega pychota ale krokieta bym oddała :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzielne dziewczyny :)
    Monia barszczyk też bym zjadła, a pewnie dopiero na święta bedę z uszkami mmmm :D
    jejuuu mam tyle do roboty,na nic czasu nie mam i nic mi się nie chce..a tu praca mgr czeka, konspekty na zajęcia czekają, a stos gazet dla mam czeka...nawet na allegro nie mam kiedy poszukać i zamówienia zrobić..jutro trzeba się spiąć bo wieczorem finał "Kto poślubi" :D

uciekam lulu, dobranoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 21:54

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ide spać bo już mam tego okropnego samopoczucia związanego z chorobą dosyć. A rano musze iść się zarejestrować . Dobranoc Wam :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! Jutro finał Patryczka a ja mam szkołę do 21 - będę łamać wszystkie przepisy drogowe żeby zdążyć! :D

Ja też już w łóżeczku i zbieram się do zasypiania.

Dobranoc moje Kochane Laseczki ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja noc mam masakryczną. Mało spałam a od 3 to już wogóle nic ... koszmar !!!!!

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • beata.k Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owulacja 31 stosunek przed 31,31,1 i wczoraj zrobiłam test i nic okres mam miec14.11 wiec już wiem ze znowu nic. Dowiedzialam się wczoraj ze moja znajoma zaszla w ciaze 6 dni po okresie także już można zwariować...

Beata.k
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może jeszcze zbyt szybko na test .. owulacje miałaś potwierdzoną ?

może napiszesz coś więcej o sobie skąd jesteś, długo się staracie , ile masz lat ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • beata.k Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test owulacyjne pozytywny był 3 dni przed nim i w czasie pozytywnych kochaliśmy się 24 lata pol roku się staramy z tym ze dopiero teraz uzylam testow owulacyjnych z warszawy jestem

Beata.k
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a prolaktyne badałaś, tsh ? mąż też przebadany ? testy owu nie dają 100 % pewności, że do owu dochodzi. Najpewniejszy jest monitoring u gina. Byłaś na wizycie odkąd się staracie ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te mdłości to istny koszmar :O przed jedzeniem mdłości, po jedzeniu mdłości :O na 13 ide do lekarza i mam nadzieje, że wszystkiego dookoła nie zbełtam .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mateńko, nie było mnie od soboty, a tu tyle się działo ;) U mnie niestety @ przyszła, także zabieram się za kolejny cykl. Muszę mojego uzbroić w jakieś witaminki, skoro ja biorę kwas to i on może coś łykać :)

Gdzieś czytałam o ziołach Ojca Sroki, możecie coś więcej powiedzieć? Pomagają?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Nie nadrobię Was, nie mam szans!

Nie miałam czasu zaglądać, najpierw goście, potem kłopoty, jak to w zyciu, pozdrawiam!

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota mam nadzieje, że teraz to już wszystko dobrze .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piłam ojca sroki ale troche nieregularnie bo bałam sie je łączyć z clo i przestałam ale opinie o nich czytałam, że dobre.
    Nasza Livia piła je cały pierwszy cykl i jest w ciąży to jej posłużyły chyba ;)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • beata.k Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam u gina w tamtym miesiącu to bylam w pierwszej fazie i owulacje miałam z lewego jajnika niestety bez rezultatu :(

Beata.k
‹‹ 1511 1512 1513 1514 1515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ