SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Mizzy o dzięki! Akurat lubię pietruszkę :)

Monia chodziło mi o nas wszystkie akurat marudy :P ze mną na czele :D

co do orgazmów, to miałam już kilka przez sen i to jak mi się siu siu chciało i aż bolało :O a dzidzia lubi bo tam kołysanie podobno fajne czuje :)
    wiem że o to Ci chodziło :P

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kate851 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prowadź sobie wykres, będzie Ci łatwiej prowadzić obserwację cyklu :)

Ten cykl zaczęłam prowadzić:) tylko tą owulkę już 2 razy przesunęlo kropkowaną linią, chyba sam nie wie tez kiedy ją mam;p

• XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti34 wrote:
    dołączam i ja ,mam 33 lata i 10 letniego syna staram sie od 3 m-cy o drugie ale jakoś mi nie idzie .Piękne macie paseczki dziewczyny gratuluje !
    witaj Beti i życzymy szybkiego zafasolkowania :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jadę po mamę, ale mi zleciało :O będę do godzinki :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy o dzięki! Akurat lubię pietruszkę :)

Monia chodziło mi o nas wszystkie akurat marudy :P ze mną na czele :D

co do orgazmów, to miałam już kilka przez sen i to jak mi się siu siu chciało i aż bolało :O a dzidzia lubi bo tam kołysanie podobno fajne czuje :)
    ciocia pracuje na Praskim i własnie jej koleżanki sprzedały taki patent i mówią że wyniki zaraz są lepsze :D także zaraz o Tobie pomyślałam i kazała dużo.. np z pomidorkiem kanapusie i duzo duzo pietruszki na wierzch :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam banan i jest mi jeszcze gorzej .. ja u tego lekarza chyba nie wytrzymam :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spadam śie powoli szykować bo 13 tuż, tuż a zaś mnie mdli :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    spadam śie powoli szykować bo 13 tuż, tuż a zaś mnie mdli :O

Gratuluję ciąży!:)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zbieram Dziewuszki bo juz 12 a ja dalej w piżamie :/ A nad zdjeciami muszę popracować jeszcze troszkę.

Buziaki i miłego dnia :-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Parówa? :D Rozkosznie, nie ma co :D

Ja mam w domu skarpetki ze słonikami grzechoczącymi - juz rok temu kupiłam i czekały na swój czas ;-) Nie mogę się doczekać jak będę kompletować wyprawkę :D

A w tym jestem juz od dawna zakochana i na pewno zakupię :D

http://allegro.pl/pajacyk-pajac-62-niemowlecy-spioszki-paseczki-n13-i4756407012.html

http://allegro.pl/odjazdowe-komplety-62-body-polspioch-mrofi-n14-i4697740754.html
    Słodkości! <3

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja noc mam masakryczną. Mało spałam a od 3 to już wogóle nic ... koszmar !!!!!
    kochanie.. znam ten ból ja też od 3 nie śpię :( leciaj do lekarza, nie ignoruj tego..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Mam trochę kłopotów, Przedszkolanko, dzięki że pytasz. Kłopotów ze starszą osobą, którą się opiekujemy z mezem - brat dziadka. Jest w szpitalu na OIOM-ie i próbuje z niego uciekac, mówi, ze go na smierć, zostawiamy i że wszyscy go opuścili (jesteśmy u neigo codziennie). Nie mozemy go wziac do domu bo jest pod tlenem i kroplówkami, pod cewnikiem. Jak go ustabilizuja to pojedzie do domu, ale to troche potrwa. Na razie ejst agresywny i wyzywa wszystkich w koło, a uspokajaczy nie mozna mu dac, bo ma ogromne problemy z sercem (rozrusznik, niewydolnosc serca) i umrze od valium albo relanium.

Ech... nie spie dziś od 4 rano, bo dzownił, że jeszcze żyje, ale w piżamie nie moze byc nad morzem i zebysmy go zaraz zabrali.

Taka z nim gadka. Jestem umęczona.
    Złota kochana :( znów problem...
    ehh
    rozumiem co czujesz ale w szpitalu mu pomogą a w domku co byście zrobili?
    ja trzymałam dziadka w domu ( u niego bylo wiadomo że nie ma leczenia lecz hospicjum) dotąd ile się dało.. i wiem ile trzeba włożyć opieki itp nad starszym.. to nie niemowlak którego szybko przebierzesz.. ciężar niesamowity tym bardziej jak jest bezwładny.. ale same podanie tlenu itp, skąd mialabym to wziąć?
    pewnie ma nerwy.. że nie może nic zrobić.. ale gdyby wrócił do domu bez leczenia to co by to dało? pogorszyłoby aby sprawę.. ale my to wiemy ale on nie..
    starsi ludzie czasami jak dzieci, przykro jest to słyszeć z ich ust ale niestety trzeba przeboleć..

najważniejsze żebyście się aby komfortowo czuli, ale co ja pisze.. terazna pewno wam jest ciężko.. ehh

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Kurcze a mi te mdłości przeszły no jak na razie :/ Ten ból @ mnie dzisiaj łapie, takie skurcze co jakiś czas mam. Szlak mnie trafi chyba :D Dobrze, że piersi dalej nabrzmiałe i sutki swędzą to coś się dzieje :P

No dobra, już nie marudzę wam bo trochę mi wstyd :/
    marudź marudź :) a co tam :)
    jest dobrze i będzie :) ja pamiętam jak mnie bolało :( aż nospy szły..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    no bo mam schizy od ostatniej wizyty czemu 3 dni młodsza , ale ginka powiedziała, że jest wszystko ok .
    ja według owulacji mialam na 5 marca a na usg miałam na 9 marca :) to całkiem normalne że dziecko rośnie raz szybciej raz wolniej :) nie zamartwiaj sie aby :) nadrobi.. bo na kolejnym usg mialam termin już na 3 marca ;O a teraz coraz częściej mam na 6 marca.. te kilka dni naprawdę nie robią różnicy :)

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no rosołek postawiony, ziemniaczki obrane, więc coś tam już zrobiłam :P coś mnie sen zmaga ale muszę trochę na zajęcia porobić, więc skorzystam że wszystkie pouciekały z forum :P

mizzelka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do rozmiarów to nie martwcie się :) moja w 26 tyg.ma 808 gram a Rudaska w 23 miał już 785! Więc moja malutka,ale wiadomo że każde dzieciątko ma swoje tempo no i ja mam nadzieję że moja 3kg. do porodu nie przekroczy :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w 21 tyg mialam 380g więc malenstwo :) ale nie martwię się. mieści się w normach to najwazniejsze :)

co do martwienia się.. teraz to forum człowiek sie naczyta za dużo i się zamartwia.. nie bez przyczyny gdzies czytalam że byla tradycja że kobiety w ciąży odsuwano od społeczeństwa żeby sie nie martwiły o dziecko itp.. i spokojnie przeszły ciążę.. a to całkiem normalne że obawiamy się... ale trzeba wierzyć w to że będzie dobrze bo innej opcji nie ma :)
    jesteście zdrowe... kontrolujecie tsh.. a inne kobiety nawet nie wiedzą co to jest...
    jesteście jak najbardziej i najlepiej przygotowane do bycia mamami :)
    teraz tylko relaks i cieszyć się ciążą mimo mdłości i bełtów :P
    minie... musi w koncu hehe :)

dziękuję Kobietki za życzenia i pamięć :) z rana mąż przyniósł mi świeże bułeczki (jak nigdy...) i kawałek ciasta <3
    teraz w mairę się czuję, ból jest cały czas ale po prostu się do niego przyzwyczaiłam.. i gin miał rację im mniej sie ruszam tym lepiej dla mnie..
    po nocy się wyprostowałam! aż się dziwiłam... ale... bolało mnie mocno.. i od 3 nie spałam..
    mąż mowil mi potem że słyszał jak stękałam..
    dlatego tu i teraz ostrzegam.. DŁUGIE BLUZKI! omijać przewiewne miejsca i dbać o siebie...
    ja musiałam w robocie zgrzać się i schylić.. i problem gotowy.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś no własnie coś pouciekały :D a ja dopiero nadrobiłam hahah :D ale tez pewnie zmykam na obiad o ile dojdę..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i kupiłam ten aspargan czy cos takiego na skurcze, dziwne te tabletki :D ale ujdą :D ciekawe czy pomogą :) a ile ich bierzesz w ciągu dnia, jedną?

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    aaaa i kupiłam ten aspargan czy cos takiego na skurcze, dziwne te tabletki :D ale ujdą :D ciekawe czy pomogą :) a ile ich bierzesz w ciągu dnia, jedną?

obrzydliwe są...ja biorę jedną, bo magnez mam dolnej granicy no i na bóle brzucha pomaga,ale można nawet 3x :)

dobra, ja najpierw na allegro siadam, by już zamówić :P tylko wszystko co potrzebuje to u innego sprzedawcy i taka to robota...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1517 1518 1519 1520 1521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ