Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
ja co miesiąc mam objawy na fasolkę, a potem przychodzi @, więc się nie nakręcam, a czekam aż się przyczołga @
co prawda takich tempek wysokich nie miałam od ostatniego przeziębienia, ale to żadna oznaka...
dziś idzie pomału do dołu, co świadczy, że niedługo morze czerwone... ale u ciebie czyżby zagnieżdżenie w 6dpo? Chociaż zarówno u ciebie, jak i u siebie widzę wcześniejszą owulację, niż wskazuje program...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 12:08
-
Dziewczyny od jutra zacznę mierzyć temperaturę, zobaczymy co mi z tego wyniknie. Zobaczymy jak długo będę ją mierzyć bo ja zapominalska jestem i niesystematyczna.
Co do kupowania rzeczy dla dzieci, my kupujemy tylko jak jest naprawdę jakaś mega okazja i jak nam dają coś za FREE to bierzemy, bo wiemy że w końcu nam się uda, a potem nas może nie być stać wywalić od razu kilka tysięcy na wyprawkę. Bo nie wiadomo czy sprawy się np tak nie potoczę, że w ciąży nie będę mogła pracować (wiele jest takich kobiet), odpadnie jeden dochód, a to zawsze utrudnienie. Po prostu staramy się być przewidywalni, poza tym my niewiele kupiliśmy, w większości zabawki i jakieś dodatki do ubioru, tak to nam wszystko wcisnęli rodzina i znajomi. -
Rudasek wrote:szanse na bliźniaki mamy...z trojaczkami byłaby jazda :D
Może wyczyta..On ma jakiś taki dar, ze nikt nie zauważy a On już wie..niby twierdzi , że widać po twarzy
U nas też szansa na bliźniaki, bo z każdej strony są w rodzinie (i u mnie i u męża), niby trudno tak dwoje na raz, ale tak naprawdę to lepiej byłoby mieć nawet troje czy czworo na raz niż jakby miało nie być wcale -
Rudasek wrote:no tak...to fakt..masz racje to, że nie ma szefa to fajnie ale tych formalności też masz kupę na głowie
No przerąbane, a najgorzej jest jak tysiak co miesiąc trzeba wyłożyć za nic, za to, że się istnieje. Moim zdaniem to chore, bo za co przedsiębiorca ma płacić państwu, za to, że sam zarabia na siebie. Jeszcze ten podatek od sprzedaży - okay, ale ZUS ponad tysiak za to, że się po prostu jest trzeba pokryć z własnych zarobionych pieniędzy.
-
Rudasek wrote:dokładnie...to jest dramat! okradanie ludzi w biały dzien!!!!
To samo chciałam napisać. Tak samo jak podatek na ubranka dziecięce 23%. Na dzieci to powinien być najniższy, jakieś 7% czy tam 8% chyba już jest, a nie ćwierć ceny to podatek. I o ile na jakimś ubranku za 10 zł, to tylko 2,30 zł, o tyle np w chwili gdy coś kosztuje 300 zł to 69 zł jest podatkiem VAT. To okradanie ludzi w biały dzień i to na wszystkim. -
Witam wszystkich
JA już byłam w banki zaliczyłam spacer i najważniejsze zaopatrzyłam się w orzechy i czekolady Z czego już paczuszkę orzechów zjadłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 13:36
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość