Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki zegnam sie :)
    jak mi sie uda to Was czytne a jak nie to bede dopiero w poniedzialek:)
    trzymajcie sie Wszystkie cieplutko i zdrowo :)
    buziaki :)

Madziulka, mizzelka lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziewczynki zegnam sie :)
    jak mi sie uda to Was czytne a jak nie to bede dopiero w poniedzialek:)
    trzymajcie sie Wszystkie cieplutko i zdrowo :)
    buziaki :)
    Miłego weekendu życzymy :)

relgh371ly1mtto9.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreambaby wrote:
    wiem ze tak jest najlepiej zrobic komplet badan i nie zastanawiac sie gdzie jest przyczyna ale ostatnio maz powiedzial ze ma przeczucie ze wkrotce nam sie uda i to jakos troszke podtrzymuje mnie na duchu. maz ma stresujaca prace teraz bedzie mial sporo wolnego (akurat w dni plodne) wiec jestem pelna nadziei

O widzę, że mamy podobne plany i nadzieje.
    Poza tym ostatnio zauważyłam ukradkiem, że mąż lubi oglądać akcesoria dla dzieci np. zabawki którymi lubi się bawić. Ostatnio kupił sobie sterowany helikopter, aby go zostawić dla córki/syna.

Mam nadzieje, że się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 15:34

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 zycze wam tego z calego serca! a wy dlugo sie staracie?

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero 4 miesiące czyli bardzo mało. Bardzo mnie wkurzają głupie komentarze i pytania ludzi o dziecko np.
    Teście:
    "No kiedy będziemy mieć wnuka?"
    "Może twój mąż jest pusty i nie ma czym?"
    Kiedy ten wnuczek? Pewnie po 40 dopiero jak będziemy bardzo starzy i nie będziemy się ruszać
    Teściowa: Po co wam to X w domu? ja jestem sama w domu jak palec i nie mam z kim się bawić i opiekować. (zawsze może pobawić się przecież mężem). Nie pomijając faktu, że sama w domu na pewno nie jest.
    Znany tekst teścia: Starajcie się, bo chce zbudować super wózek na resorach z nitro"
    Kiedy to dziecko?"
    "Pewnie zostawiliście gorzałkę na chrzciny"
    Nie wspomnę o życzeniach " I oczywiście dużo wnuków jak najszybciej, pociechy z dzieci i żebyście razem zgadzali" "Wnuków najlepiej bliźniaków lub parkę"
    "Jak będziesz miała dzieci, to będziesz mniej roztrzepała i stabilna" hahaha ciekawe
    "Dzieci są takie fajne, starajcie się starajcie" koleżanka, która wpadła w niechcianą ciąże i wiele wiele innych

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek, cyckonosze biale, miekkie, zwyczajne do karminia, wzielam 2x biale.
    miłego weeku ;)

Ale poroslyscie z tymi miskami, ja nie wiem czym bede karmic...;p

malgo, wiem te komenty najgorsze, potem jak na zlosc nie wychodzi i czlowiek z kazdym komentem dostaje wiekszej piany.

dzis dzwonil tesc i pytał czy jem.........
    nosz kurrrrrrrrrrrr..............
    on to specjalnie robi???????

relge6yd309xm1zq.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:49

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku a ja przespałam całe popołudnie normalnie no. Położyłam się na chwilkę po obiadku i masz Ci los - 17 już :D

Muszę niedługo z domu wyjść a tak mi się nie chce. Do Lidla skoczę bo pieczywa wcale nie mam... Niech ten mój mąż już wraca - wtedy będzie on jeździł :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Dzieki, wiekszosc ma z 5 centyla,ale miesci sie w siatce centylowej :-) :-) zdrowa jest, lozysko ok, termin na usg wyszwdl kijowy, ale ja wybralam aobie 15 styczni :-) mamy z mezem szczesliwe 15. 15.09 slub :) 15.10 zaczelismy byc razem, corcia urodzi sie w 15 roku :-). Wiec urodze 15 styczni amen :-). A i chrzcimy 15.02 bez wzgledu na to kiedy aie urodzi, bo w wielkim poscie u nas nie chrzcza i dopiero w kwietniu mozna bedzie.
    ja też mam z 5 centyla ;) i jest ok :)
    a z tymi terminami to róznie bywa.. ale zazwyczaj sprawdza się ten który pierwszy ustalił z USG gin ;)
    bynajmniej on mi tak mówił bo ciągle 6 marzec albo 3 mi wyskakuje... różnie.. a za pierwszym razem obliczył mi na 9 marca :D i tego sie trzymam :D
    no i on wpisuje mi skonczone tygodnie.. a nie zaczęte.
    i niech tak będzie jak Ty piszesz :) aby zdrowa była a już waga i wielkość to żeby aby w normach była, lepsze mniejsze dziecko do wypchnięcia niż za duże :D
    a ja nawet nie pomyślałam o chrzcinach :D

Anutka lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukułka92 wrote:
    Kobietki, dziś 3 dzień z rzędu wyszedł mi pozytywny test owu, wiem że powinno się testować tylko do pierwszego testu pozytywnego, ale chciałam zobaczyć jak długo będą wychodziły pozytywne. We wtorek byłam na minitoringu i były dwa pęcherzyki,jeden miał 28mm a drugi 25mm, dziś dopiero tempka się podniosła. Podejżewam że się zluteinizowały.. Macie jakieś doświadczenia z tym związane? czy przy LUF tempka wzrasta długo i powoli czy jest taki znaczny skok jak u mnie??
    według mnie owulka była w środę, testy owulacyjne mają tylko 60% wiarygodności :)
    patrz na skok :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreambaby wrote:
    postanowilismy ze probujemy jeszcze 2-max 3 cykle i idziemy do lekarza bo szkoda czasu, w lutym bede miec 26 lat niby jeszcze mam czas ale nigdy nie wiadomo ile to potrwa
    ja czekałam rok.. i już wybierałam lekarza, już wybierałam się na badania hormonalne itp..
    a tu udało się.. w równy rok :)
    problem był u mnie bo organizm oszalał po odstawieniu tabletek hormonalnych ( a musialam je brać 2 lata bo krwawiłam strasznie.. nie wychodziłam z podpasek kilka miesiecy)
    Mam nadzieję że szybko wam się uda... obserwuj cykl i co z tobą się dzieje i naprawdę to dużo ci powie... sam pomiar temperatury i śluz..
    zobaczysz czy wszystko jest tak jak trzeba :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku miłego weekendu! :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to myślałam że tylko ja się tak duszę.. nie raz jak mi ciśnie w brzuchu na te narządy to oddech ciężko jest złapać..

teściowa wróciła :D

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Chyba pójde spac niedługo,noc to jest dla mnie koszmar.Niech ten styczeń już nadchodzi

Wtedy noc bedzie jeszcze wiekszym koszmarem :) praktycznie jej nie będzie.

Groszek lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    a to myślałam że tylko ja się tak duszę.. nie raz jak mi ciśnie w brzuchu na te narządy to oddech ciężko jest złapać..

teściowa wróciła :D
    U mnoe tez... Mecze siw idac z kuchni do pokoju, musze sie polozyc i poznoej stekam 5 minut.... Masakra :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ja też mam z 5 centyla ;) i jest ok :)
    a z tymi terminami to róznie bywa.. ale zazwyczaj sprawdza się ten który pierwszy ustalił z USG gin ;)
    bynajmniej on mi tak mówił bo ciągle 6 marzec albo 3 mi wyskakuje... różnie.. a za pierwszym razem obliczył mi na 9 marca :D i tego sie trzymam :D
    no i on wpisuje mi skonczone tygodnie.. a nie zaczęte.
    i niech tak będzie jak Ty piszesz :) aby zdrowa była a już waga i wielkość to żeby aby w normach była, lepsze mniejsze dziecko do wypchnięcia niż za duże :D
    a ja nawet nie pomyślałam o chrzcinach :D
    Terminy mialam rozne... Najwczesniejszy to 19 .01. A najpozniejszy 28.01 :-)

mizzelka lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    U mnoe tez... Mecze siw idac z kuchni do pokoju, musze sie polozyc i poznoej stekam 5 minut.... Masakra :-)
    własnie dzis zrobiłam obiad... posprzątałam na dole.. ja pierdyle jaka ja słaba jestem.. i taka nieporadna.. już mi tak wszystko zgrabnie nie idzie jak kiedyś.. i właśnie.. szybko się męcze.. musialam teraz godzinkę odpocząć bo plecy myslalam że mi pękną po tym sprzątaniu...
    a jak ja sie przewracam w lozku z boku na bok to stękam hahhaha :D mąż się ze mnie smieje ze jak stara baba..
    nawet lekarz teraz jak byłam u gina to gadał że już inaczej wstaje i widać że mi ciężej na kręgosłup po tej rwie kulszowej...

a jak rano wstaje to tak mi strzyka w kręgosłupie i boli.. jakbym nie wiem po jakiej libacji była czy robocie.. jakbym z tydzien ziemniaki z pola zbierała na stojąco :O

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka śliczne te rzeczy :)
    kolejna słodka czapeczka <3

Madziulka lubi tę wiadomość

• Groszek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha niecierpliwa, dobre to....
    koszmar moich koszmarów...

Kondzio daje popalić?

ja czekam do 37 hbd, moze ciut za i chce sie rozpakowac;p

nie wczesniej, broń Boze...juz nas postraszyło.

moge miec koszmarne noce, bo juz w tym łózku nie wytrzymuje teraz :O :O

a gdzie tam ponad miesiac.....;/ ?

syf w domu po remoncie, jak kobieta w poniedzialek przyjdzie to sie za łeb złapie :O
    wstyd !!! wszystko usyfiałe, wszedzie paczki od kurierów;/ ciekawe gdzie ja to ułoze... cuszki trza poprac...poprasowac... mama jedynie upierze, ona musi uprasowac, bo mama sie wykończy... :O

relge6yd309xm1zq.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    własnie dzis zrobiłam obiad... posprzątałam na dole.. ja pierdyle jaka ja słaba jestem.. i taka nieporadna.. już mi tak wszystko zgrabnie nie idzie jak kiedyś.. i właśnie.. szybko się męcze.. musialam teraz godzinkę odpocząć bo plecy myslalam że mi pękną po tym sprzątaniu...
    a jak ja sie przewracam w lozku z boku na bok to stękam hahhaha :D mąż się ze mnie smieje ze jak stara baba..
    nawet lekarz teraz jak byłam u gina to gadał że już inaczej wstaje i widać że mi ciężej na kręgosłup po tej rwie kulszowej...

a jak rano wstaje to tak mi strzyka w kręgosłupie i boli.. jakbym nie wiem po jakiej libacji była czy robocie.. jakbym z tydzien ziemniaki z pola zbierała na stojąco :O
    Zobaczysz jaki pozniej jest czad :-)

mizzelka lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1754 1755 1756 1757 1758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ