Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    My to mamy problemy :D Ja wczoraj ryczałam bo nie wiedziałam co chcę zjeść, dzisiaj Sury bo Jackson nie zyje... :D Strach pomyślec co byłoby z prawdziwymi problemami :D Wczoraj jak męzowi opowiadałam przez telefon czemu sie poryczalam to słyszalam, że się podśmiechiwal pod nosem trochę :D Wcale mu się nie dziwię :P

jeszcze jakby ten jackson zmarł wczoraj, ale to już 4 czy nawet 5 lat hahahaha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ja to znów nie byłam płaczliwa tylko przełączyłam się na tryb- nie podchodź bez kija bo zabije..
    nie wiem jak to mąż wytrzymał :D
    albo sie po prostu przyzwyczaił :D

ja miałam ten etap w zeszłym tygodniu (chyba w sumie dalej mam), ale ja z natury drażliwa to wiesz ;P

• livia30 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    trzeba mozarta słuchać :D

Właśnie planuję sobie zakupić bo potem taki wariat mi się urodzi i co? :D Na Majke Mozart podzial to licze że znowu się uda ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się ubierać i zawijam się do sklepu bo znowu w lesie z robotą jestem. Coś mnie muli dzisiaj trochę znowu a juz było tak dobrze... Ale nie ma co narzekać, najgorsze mam nadzieję za mną ;-)

Do później Babeczki ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    a wiecie, że Kaarolaa wyszła z Marcelkiem do domu wreszcie? :D
    Wiem wiem na fb pisala :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Właśnie planuję sobie zakupić bo potem taki wariat mi się urodzi i co? :D Na Majke Mozart podzial to licze że znowu się uda ;-)
    co ma być to będzie :D oby garnęło temat :D
    a to Majeczka lubiła taką muzykę? :) moje chyba też bd lubiło jak we mnie pójdzie :)
    jak byłam mała to marzyłam o tym żeby grać na pianinie :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia raczej juz tak.. ja od 6 tyg do 9 ponad się męczyłam i potem było już aby lepiej :)

a co dziś planujecie robić? coś większego?:D

ja to mam dziś dzien lenia, wczoraj sie przesiliłam..
    mnie też coś mdli.. chyba dziś taki dzien :<

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi ja wczoraj przespalam cały dzień i nic nie zrobilam a dzisiaj mam w planie zrobić bigos tzn zacząć, zaraz zakupy na niego zrobię, muszę podjechać zobaczyć jeszcze gdzie jest Diagnostyka bo zmieniam laboratorium do badań, póżniej pranie - jest co robić w domu tylko nie ma komu :P We wtorek teściowa przyjeżdża znowu to będzie mi pomagać ;-)

A Majka nie lubi takiej muzyki noc o Ty. Ale jej ojciec mnie zmuszął do sluchania Mozarta jak w ciąży byłam bo ponoć dziecię się wtedy uspokaja. Prawda czy nie to Majka byla kochanym dzieciakiem - w dzien spała po 3-4 godziny za jednym podejściem a mając 3 miesiące przesypiała cale noce więc jak mam szansę to powtórzyć to zmusze się do słuchania tego ;-)

No a teraz uciekam :*

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej czuje się dziś jak wieloryb, ciężka jak słoń, dysze jak staruszka z astmą :O
    a jeszcze praktycznie brzucha nie mam :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 12:02

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teściowa właśnie mnie uświadomiła jakie to trzeba mieć żwawe ruchy w ciąży nie można się "zależeć" :O
    bo ktoś tam z rodziny musiał leżeć i potem dziecka nie umiała urodzić :O
    no bo ona w ciąży to tak robiła tyle i nawet lodówki cofała :O
    :O :O :O no jak komuś nie zależy na dziecku to może wszystko robić ale jak ja zaszłam cudem (bo nadal to tak nazywam bo inaczej się nie da !) i nie wiadomo czy 2- gie dziecko też będziemy mieli , czy ten cud jeszcze się wydarzy ! to się szanuje i nie leże po całych dniach ! ale też nie będe wszystkiego robić ! no sorry bardzo :O bede latać jak porąbana i nie daj bże strace dziecko albo potem zamiast kompletować wyprawke i szukać wózka będe leżeć z szyjką skracającą się :O dzięki bardzo za takie dobre rady . Niech se je w dupe wsadzi !!!!!!!! tak to sie dobrze gada jak ktoś zachodzi kiedy chce na zawołanie !!!!
    szkoda nerwów !

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia Ty to się masz z tą Twoją teściową o.O co za indywiduum!

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ robota najważniejsza !!!!a w dupie to mam ... syfu metrowego nie mam - codziennie na bieżąco coś robię bo albo pranie albo cokolwiek.... wiadomo, że sufitów przed świętami myć nie będę bo mamy panele plastikowe które oprócz że na mokro musze polerować szmatką i płynem do szyb bo wszystko widać ale sorry... wiem co to za robota i rece w górze...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ;)

po wizycie, pessar trzyma szyjke.... jest ok
    dr mowi ze mam sie nie bac, jestem bezpieczna, 2 tyg przed terminem bedziemy sciagac pessara :O
    mamy szanse dotrwac:)
    odnosnie pessara globulka gyno-pevaryl co 2 dzień.
    I smial sie ze luteina jest mi niepotrzebna na tym etapie bo nic nie daje, no ale jak zlecili to mam brac..;p
    ktg oczywiscie w moim przypadku swietne ze skurczami wyszlo :P:P hahahah
    ze skurczami ktorych nie bylo :P:P:P bo kopniaki Małego

wazy juz 2280 g :) :O

nastepna wizyta 22.12

nick nieaktualny, XxMoniaXx, przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ona jest nauczona latać i robić coś cały czas... dla niej nie ma tekiego czegoś jak chwila przerwy w ciągu dnia albo spokoju , położenia się chwile...
    i wszystkim mówi jaka to ona jest zapracowana i nie ma na nic czasu ... ok spoko każdy ma swoje obowiązki i nikt po całych dniach nie siedzi i nie pluje w sufit z nudów... ale ja mam swój rozum i jak troche porobie to potem kuje mnie w szyjce i musze dać na luzzz...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku super wiadomości :) Ci w tym szpitalu to jacyś niedoinformowani chyba :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa i jeszcze dziś mi dała do zrozumienia, że chyba dziewczyna będzie bo mi się skóra pogorszyła, pryszcze mam i dała do zrozumienia, że zbrzydłam :O
    no sorry tak jakbym własnego lustra nie miała..
    kocham takie komplementy :D

nick nieaktualny, przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ale na belly (I trymestr) to jakieś grobowe te wątki, same złe rzeczy! strach się bać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś na obiad robię fasolkę po bretońsku ze świeżymi bułeczkami <3 mnie ochota nagła naszła :D

• Groszek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no zabic te tesciowe czasem...eh :/

trzepnac ta szmatą od podłogi :P moze sie obudzą :O

mnie znowu teraz wypryszczylo, jakas powazniejsza na twarzy jestem :P hii
    ale mam faceta :)

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no zabic te tesciowe czasem...eh :/

trzepnac ta szmatą od podłogi :P moze sie obudzą :O

mnie znowu teraz wypryszczylo, jakas powazniejsza na twarzy jestem :P hii
    ale mam faceta :)

relge6yd309xm1zq.png
‹‹ 1758 1759 1760 1761 1762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ