X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, Najważniejsze że czujesz się tam jak u Siebie ;) i nie usychasz z nudów ..
    Zawsze sama możesz pójść do dziewczyn troszkę czas sobie zająć ;)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku szkoda, że musisz być w tym szpitalu , ale ciesze się, że dobrze się tam czujesz i nie musisz się stresować :)
    uważajcie na siebie ;)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jednak nie lubi McDonalda... dało mi jasno do zrozumienia, że mam tam nie jadać póki we mnie siedzi :D

Sury, ja byłam dwa razy u gina na nfz i szkoda gadać. Dobry lekarz ma kolejki z kosmosu a do byle jakiego to chodzić nie muszę bo sama się zdiagnozować potrafię i więcej czasu na to poświęcę niz ten konowal co studia na ściagach przeleciał. Prawda jest taka, że jak ktoś jest dobrym specjalistą to się ceni i wolę zapłacić i mieć świadomość tego, że w kazdej chwili mam kontakt z lekarką, która mnie prowadzi. Mało jest takich lekarzy "z powołaniem" teraz a taki co jest naprawdę dobry to chce na tym dobrze zarobić. Watpię żebyś na nfz miała telefon komórkowy do lekarza i mogła do niego zadzwonić gdy coś Cię niepokoi? Ja widzę same plusy prywatnego gina, stać mnie to korzystam i nie mam zamiaru na tym oszczędzać. A nawiasem mowiąc jesczze jakiś czas temu narzekałas na ginekologa swojego a teraz mówisz, ze jesteś zadowolona - trochę sprzeczne zeznania ;-)

Posprzątałam, poodkurzałam i sapię jak stara baba :D Chwila odpoczynku i zaraz do szkoły jadę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 17:50

mizzelka, Madziulka, przedszkolanka:), Lena87 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie na nfz są tragiczni..
    no żeby wzrokiem oceniać czy masz problemy hormonalne? byłam raz i podziękowałam.. kurna jak za murzynami poczułam się jak u szamana w Afryce.
    nawet nie musiałam wyjeżdżać za granicę...
    paranoja jakich mało, wolę zapłacić a mieć zaufanie do lekarza do którego są kolejki ale mimo wszystko zawsze znajdzie dla mnie czas.. przyjął mnie nawet 11 listopada, zawsze odbiera telefon, uspokaja, przebada, nie doczepię się do niczego, mimo że płci nie poznałam ale to już taki dar losu.. ;/

nawet na NFZ to się płaci u mnie - łapówki u innych specjalistów :D
    żeby coś zrobił dobrze to i tak trzeba zapłacić i tak :D

livia30, Madziulka lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku kochany.. szkoda..bardzo szkoda że te święta spędzisz tutaj, ale... wśród swoich ludzi a za rok będzie wasz mikołajek siedział przy choince i brał się za bombki :)
    na pewno będzie o wiele mniej nerwów i tych skurczy niż w tam tym szpitalu ;/

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia ostatnio jadłam z MC i niestety zgaga po tym była straszna, ale dziecko przyjęło :D
    ale już chyba wolę zjeść ananasa niż tam to.. chociaż.. co się nie robi żeby w ogóle coś wszamać po tych cholernych mdłościach.. :D

ja teraz staram sie ograniczac w tym żarciu i troche oszukuje się wodą bo non stop głodna chodzę :D

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury ja też nigdy nie zdecyduje się iść na nfz do ginekologa. To wyjątkowy typ lekarza i nie chcę się zrazić :)

kuchnia ogarnięta , dywanik kuchenny wyprany :) aż milsze będą te święta :)

mizzelka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja zmieniłam pościel :D
    aby umyć podłogi i fenito :)
    ale to już jutro, dziś olewka, odpoczywam :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sprzątać będe gruntowniej w czw bo w piątek mam kolędę :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z lekarzem jest tak,że ja musze mieć kobiete,a że pierwszy raz byłam u niej w wieku szkolnym podstawowym to zostało do teraz. Jest najlepszym lekarzem, ufam jej i mimo że liczy się to wiem że nie odwala roboty jak nie jeden na nfz,ma dobry sprzęt..dzięki niej zaszłam w ciąże,nie spławiławiła mnie przy pierwszym cyklu :)
    A na nfz nie jest u nas tak kolorowo,sam endo to 2-4 lata czekania,stanie od 5 w kolejkach (np.na podzamczu) a trafić u nas dobrego ginekologa :o dziewczyna z ktòrą leżałam tak straciła ciąże i nie mogła biedna sobie wybaczyć,bo gościu nie "widział"ciąży... Tak więc podobnie jak dziewczyny-kasy mnòstwo,ale chodzi o dziecko a nie o nas :)
    A w ogòle na nfz to nie są tylko 3 wizyty od założenia karty? Ktoś tak kiedyś pisał..

Groszku <3 widać po pisaniu już że całkiem inaczej Ci tu u siebie niż tam :) cieszę się :)

A w ogòle to Livia,Aguś,Groszku ,Mizzy poproszę o adresy na priv ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 18:42

mizzelka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze mam kolędę po świętach i to grubo :D
    jak ja tego za przeproszeniem nie lubię...
    jak na wywiadzie śledczym, co kto z kim a po co, czemu... -.-

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś słyszałam że na nfz są aby 3 USG (te główne) i koniec

no moj jest orydynatorem ale nie wiem czy bym go złapała na nfz gdzies w okolicy bo i tak zapieprzam do niego okolo 30km w jedną stronę, (a tam gdzie jest ordynatorem ponad 40 i tam idę rodzić mimo że nie znam szpitala ale na pewno jest lepszy niż te na moje okolice) ale akurat ma godzinki kiedy mamy wolne :) i może na spokojnie mąż mnie zawieźć a nie sama w taką ciemnicę na ryzyk fizyk jechać...

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Mizzy księża teraz na kolędzie u nas się zasiedzą coś czuje :p

Co do wizyt to tak mi się wydaje też że nie ma co miesiac bo im się to "nie opłaca" no i z tym nr.telefonu co Livia pisała to też prawda -duży komfort,poczucie bezpieczeństwa i zaufanie a na nfz jak ludzi mają "taśmowo" to pôł miasta by musieli obdarować :p

Mizzy Ty moja siostra bliźniaczko moja to też ordynator :d i to tam gdzie będę rodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 18:51

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Moje dziecko jednak nie lubi McDonalda... dało mi jasno do zrozumienia, że mam tam nie jadać póki we mnie siedzi :D

Sury, ja byłam dwa razy u gina na nfz i szkoda gadać. Dobry lekarz ma kolejki z kosmosu a do byle jakiego to chodzić nie muszę bo sama się zdiagnozować potrafię i więcej czasu na to poświęcę niz ten konowal co studia na ściagach przeleciał. Prawda jest taka, że jak ktoś jest dobrym specjalistą to się ceni i wolę zapłacić i mieć świadomość tego, że w kazdej chwili mam kontakt z lekarką, która mnie prowadzi. Mało jest takich lekarzy "z powołaniem" teraz a taki co jest naprawdę dobry to chce na tym dobrze zarobić. Watpię żebyś na nfz miała telefon komórkowy do lekarza i mogła do niego zadzwonić gdy coś Cię niepokoi? Ja widzę same plusy prywatnego gina, stać mnie to korzystam i nie mam zamiaru na tym oszczędzać. A nawiasem mowiąc jesczze jakiś czas temu narzekałas na ginekologa swojego a teraz mówisz, ze jesteś zadowolona - trochę sprzeczne zeznania ;-)

Posprzątałam, poodkurzałam i sapię jak stara baba :D Chwila odpoczynku i zaraz do szkoły jadę ;-)
    zmieniłam lekarza, ten jest bardzo dobry :) telefonu nie mam ale mam szpital po drugiej stronie ulicy ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    U mnie z lekarzem jest tak,że ja musze mieć kobiete,a że pierwszy raz byłam u niej w wieku szkolnym podstawowym to zostało do teraz. Jest najlepszym lekarzem, ufam jej i mimo że liczy się to wiem że nie odwala roboty jak nie jeden na nfz,ma dobry sprzęt..dzięki niej zaszłam w ciąże,nie spławiławiła mnie przy pierwszym cyklu :)
    A na nfz nie jest u nas tak kolorowo,sam endo to 2-4 lata czekania,stanie od 5 w kolejkach (np.na podzamczu) a trafić u nas dobrego ginekologa :o dziewczyna z ktòrą leżałam tak straciła ciąże i nie mogła biedna sobie wybaczyć,bo gościu nie "widział"ciąży... Tak więc podobnie jak dziewczyny-kasy mnòstwo,ale chodzi o dziecko a nie o nas :)
    A w ogòle na nfz to nie są tylko 3 wizyty od założenia karty? Ktoś tak kiedyś pisał..

Groszku <3 widać po pisaniu już że całkiem inaczej Ci tu u siebie niż tam :) cieszę się :)

A w ogòle to Livia,Aguś,Groszku ,Mizzy poproszę o adresy na priv ;)
    Aga ja na nfz mam wizytę co miesiąc normalnie

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale u jednego lekarza? ja nie wiem, tylko tak mówię, bo wiem że ktoś wspominał o tych trzech wizytach tylko.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam problem miesiąc wytrzymać a co dopiero jakbym miała mieć na nfz 3 usg :O

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam przed świętami kolęde i całkiem to fajne, że akurat wtedy :)
    bo przynajmniej posprzątane jest, choć wg mnie to oni i tak po kasę chodzą tyko ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jeszcze plotki zebrać :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooooo byś wiedziała :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1781 1782 1783 1784 1785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ