Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kołdrę ponad 2 m.. i w miarę się godzimy :D nawet jak mam poduszkę pod nogami :D

aaaaa mała mi rozpycha brzuch... ja pierdyle :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus spokojnie nie denerwuj sie, bardzo mozliwe,ze peklo Ci naczynko tak jak livia pisze tam wszystko sie juz powoli przygotowuje do porodu to mogly byc jakies zyleczki oslabione ;) daj znac co ci gin powiedziala

• livia30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka spałam z nią kilka dni jak męża nie było, teraz na razie odłożona w kąt leży ale jest w porządku. Dupy nie urywa to fakt no ale ja wybrzydzam ostatnio bardzo ;-)

Wózek, który tak mi się podobal ma takie wstretne opinie, że muszę o nim zapomnieć chyba :( W marcu męzu obiecał, że pojedziemy na pierwszy rajd po sklepach w sprawie wózka :D

Uciekam do kuchni nalesniki robić na kolację a potem film oglądamy ;-)

Buziaki Dziewuszki.

Aga, zamelduj co i jak ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też odkąd zaszłam śpimy pod 2 kołdrami ... jak mężny protestuje :O oj oj oj :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja paczka z ciuszkami do mnie wędruje :D
    ale jutro znów święto to cały dzień nic .. nie wiem czy w śr z ostrowa wlk do mnie na ślask dojdzie , wątpię .. pewnie dotrze do mnie ok czwartku .

Groszek lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny , mam mały dylemat , poszłam dzisiaj zrobić wyniki badań na hormony ( a tak mnie coś wzięło) wizyte do ginekologa mam dopiero w przyszłym tygodniu , wiem że badania powinno się robić w różnych dniach cyklu ale strasznie boje się igły i pobierania krwi (zawsze mdleje) tak już mam heh dlatego też zrobiłam wszystkie hormony dzisiaj , i jeśli możecie spojrzeć i coś powiedzieć na ten temat bo ja się wogóle nie znam , to byłabym bardzo wdzięczna za każdą opinie .

badania robione w 14 dniu cyklu tj dzień po przypuszczanej owulacji bo wg testów owulacyjnych była ona wczoraj tzn przedwczoeaj i wczoraj test pozytywny dzis juz test negatywny ,

MOJE WYNIKI :
    ŻELAZO 13,5 UMOL/L
    TSH 2,1 ULU/ML
    LH 10,63 U/L
    FSH 5,67 U/L
    ESTRADIOL 318,00 PG/ML
    PROGESTERON 1,99 NG/ML
    TESTOSTERON 0,53 NG/ML NORMA (0,08-0,48)
    PROLAKTYNA 258,70ULU/ML NORMA (102-496)

PROGESTERON POWYŻEJ NORMY A RESZTY NIE ROZUMIEM BO NIE MA NORM , ALE TAK JAK JUZ PISAŁAM JEST TO 14 DNIEN CYKLU , DZIEŃ PO OWULACJI
    CO MYSLICIE ?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka oddzwoniła, mam się nie martwić i czekać spokojnie do wizyty, na tym etapie może to być śluzówka, gdyby się powtórzyło to do niej dzwonić :) uff,teraz tylko niech mała się obudzi :P

Lena87, mizzelka lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz Aga , super :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanelo na rozwarciu 3 cm, skurcze sie wyciszyly, zwariuje tutaj...

Jestem wsciekla, na siebie, Lene, sytuacje, tesknie za domem...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka .. mam nadzieje, że już jutro będziesz tuliła maluszka .. a nie mogą Ci podać oksytocyny dla rozwoju akcji skoro już 3 cm rozwarcie ? <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Anutka .. mam nadzieje, że już jutro będziesz tuliła maluszka .. a nie mogą Ci podać oksytocyny dla rozwoju akcji skoro już 3 cm rozwarcie ? <3
    Czekaja do 39 tc bo to podobno najlepszy czas na narodziny...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjjj :/ to mam nadzieje, że mała się zlituje i się urodzi ... bo do domu chyba Cie nie wypuszczą z rozwarciem coooo ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ojjjj :/ to mam nadzieje, że mała się zlituje i się urodzi ... bo do domu chyba Cie nie wypuszczą z rozwarciem coooo ?
    No masakra jakas, ordynator powiedzial ze do porodu juz mnie nie wypusci...a termin mam na 22, kpina

Chodze po schodach, szczypie brzuch, robie przysiady, pije kole i nic..

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia dobrze, ze jest dobrze :*

Anutka no nie za ciekawie masz ta sytuacje...

Ja własnie wykonałam tajną misje z R..powiesilismy ogloszenie o ciszy nocnej w klatce...tzn to cała epopeja na temat zakłócania :)

wiecie co...WAm tez golenie sprawia taka trudnośc, we srode mam ginka wiec pasowało wykonać depilacje i to jest wyczyn na miare oskara..wszystko na ślepo, masakraaa....ja nie wiem jak to bedzie przed porodem! Masakraaaa....strasznie sie omeczyłam zanim to wykonałam, chyba kupie krem do depilacji, coś czytałam, na stronie jakiegos szpitala ze sa jakies bezpieczne dla ciązy, sromu itd w okresie ciązy :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po sesji... Wykamana na maxa :-/ kolega nas meczyl przez 3 h :O
    ale udalo sie! Ciesze sie ze dotrwalismy i mamy fotki!

Maly dzis cisnal na prawe zebro... Masakra! Okropny bol... Az miedzyzebrami na nerwy...
    Pojechalam sprawdzic do szpitala... Wsio ok.
    Glowkowo ulozony...alw zmienil strony.. Z lewej na prawa...
    Ssal palec od stopy hahaha, pozniej pokazal jezorek i otwieral buzinke, polykal wody plodowe...
    Wazy 3250 g.

Hmm kocham Go bardzo, choc dokucza mi strasznie.... :-) <3

Wody, przeplywy ok.. Gmerac sobie nie dalam... :-p poza tym i tak jest pessar...

czuje sie jakbym w polu przerobila caly dzien :O

lecw spac.... Dobranoc:-*

Agus, krwawienke swieza czy koncowo-miesiaczkowo krwia? Moze naczynko strzelilo? Wczesniej moze sie wyproznialas?? Cisnelas? Albo po prostu strzelilo....
    Lezalam w szpitalu z laska co miala wlasnie takie krwawienie przez 3-4 dni... I wszystko ok. Nie wiadomo z czego. Zaniknely samoistnie.
    Ja tez mialam przez kilka dni plamienia stara krwia,ale to chyba od pessara.. Same ustaly

Sury moj kociak sie na poczatku tez kladl na moim brzuchu, teraz probuje sie od niego odbijac :-p hihi

Anutka, to sie zatrzymalo? Ale jaja... Hmm mogliby wypisac, pewnie sie boja teraz...

Reszte postaram sie jutro nadrobic :-*

Lena87, mizzelka lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jakos szybko sie wyspalam, bo od 4 nie spie :-p hihi

wiec witajcie :-)

Rudasek, ja sie gole bez lusterka, na czuja :D ze tak powiem... Jade i gole sie, splukuje... Jak cos pod palcami wyczuje to dogalam... :P kombinuje... Malzny mowi ze fryzurka tam jest ok :-) a zawsze byl wyczulony pod tym katem...

Monis, widze ze szal zakupow sie zaczyna :-) :-)

Livka, co to za wozeczek byl ? Tutek? Tamber? Wlasnie nie pamietam :O ale ja dluuugo tez meczylam sie z wyborem :-( chyba ze 2 miechy... Ogladalismy, probowalismy... Ja czytalam opinie, pisalam z ludzmi, bo nie chcialam "wtopy". No ale to przekonamy sie na sobie niedlugo :p mysle :-)

Z koldra juz sie nie klocimy... Najczesciej jest mi goraco i sie odkrywam... Spie z mezem i cebuszka :-) maz na cebuszke mowi "poduszka-rozwodnik" bo zamiast do niego, tule poduche...

Nawilzacz mam taka zawieszke na kaloryfer... A tata w piecu przywalil wczoraj, ze myslam ze sie podusimy. W domu 25 stopni bylo. Lubie cieplo ale bez przesady... Szczegolnie teraz :P

Mizzelcia ja ta nianie z monitorkiem troche pozniej zamowie :-) cos sobie odloze na "po". I myslalam o specjalnym koszu na pampki... Bo przeciez bedzie walilo straaaasznie :P a nie bedzie mi sie chcialo latac z kazdym pampkiem do kontenera.... A moj nos wrazliwy na wszelkie zapachy, nie chce zeby cuchnelo :p i tak mysle nad tym....

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiecie co, jeszcze?:P

jestem optymistycznie nastawiona do porodu :D moze dlatego,ze w koncu sie wyspalam po tamtych nockach :-p hmmmm.... Ale juz nie czuje tej paniki :-) uszlo ze mnie wszystko, co mnie przerazalo :-)

"bedzie to, co musi byc" damy rade.... Sprezymy sie i pojdzie Gabrys w swiat :-) ale niech jeszcze troche dojrzewa :-)

Nastawiam sie bojowo do walki :-) tyle batalii stoczonych, to czemu tez tej nie mozna wygrac ? :-)

The final countdown :p - chyba ta nute mi beda musieli na porodowce zapodac :P

Milego dnia dziewczynki :-* :* :-)

mizzelka lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam Dziewczynki <3

Grosiu no zaczynam zakupki :D tzn chyba już dawno zaczęłam :P

cieszę się, że już sie oswoiłaś z myślą o porodzie , tyle przeszłaś , że to pędzie pesia :D napewno będzie dobrze :)

Groszek lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu sie zatrzymalo :(

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Ja się jeszcze wyleguję w łòżku,o dziwo dobrze spałam i tylko dwie pobudki na siu :o

Groszku to była normalna kropla krwi jak np.z nosa leci.
    Co do golenia to mnie dzisiaj mąż będzie bo ja już tam nic nie widzę :p
    Cieszę się,że tak pozytywnie już podchodzisz i koniecznie chcemy zdjęcia z sesji!!

Anutka pomyśl że to tylko kwestia dni..spaceruj po szpitalu,staraj się nie leżeć...u nas położna mowiła że nie dopuszczają do takich sytuacji by tyle czekac i się męczyć tylko pomagają by jak najszybciej i jak najsprawniej poszło.

A w ogòle nasza porodòwka została uznana za najlepszą w wojewòdztwie i nawet z pomorza tu przyjeżdżają :o

My dzisiaj na spokojnie odpoczywamy,tzn.porobie na uczelnie,pòźniej z siostrą i T.pizze robimy,poprasuję a T.kończy pokoik więc po pochwalę się naszym dziełem :)

Miłego dnia ;)

Lena87, Groszek lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1856 1857 1858 1859 1860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ