X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Ja mam zwykłe kapcie różowe :P
    ja różowe laczki kupiłam po domu a brązowe do szpitala :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Tomcio wczoraj już też mówił, że najbliższe wolne to dopiero jak będziemy się przygotowywać do porodu ;)

Co raz bardziej zaczynam interesować się szpitalem, w sumie wyjścia nie mam bo obstawiam Żory ;) a też gdybym Go nie wybrała to Szwagierka obraziła by się na śmierć ;)

Wiem że brzmi to śmiesznie, ale to nie jest tak że jej się podporządkowuję.
    Zawsze lepiej jest rodzić w szpitalu gdzie są jakieś znajomości i wiesz że będziesz miała dobrą opiekę podczas pobytu w szpitalu a przede wszystkim podczas porodu ;)
    Jest to lepszy szpital niż w Jastrzębiu ale Mniej rozbudowany jeśli chodzi o problemy noworodkowe ..

Przy okazji wyczytałam, że musisz im przynieść Plan Porodu, oraz możesz wynająć sobie pokój rodzinny na 3 dni, koszt z wyżywieniem niecałe 400 zł ..
    Mężuś może spać na kanapie, łóżeczko-kołyska w pokoju .. Osobista łazienka :D

Same plusy :D chodź ostatnio jak to poczytałam Mu, to nie był zbytnio zadowolony z tego noclegu ;) bo On wolał by spać w domku to raz, a dwa po wizycie u Mnie chciał by cieszyć się z rodziną i troszkę % wypić ;)

ale ze Wszystkim można dojść do porozumienia ;) Ja mogę nawet sama spać w tym pokoiku byle łazienka pod nosem by była i tylko dla Mnie ;)
    lepiej mieć kogoś znajomego... ja też bym tak poszła jakbym miała tylko taką możliwość, a tak to uciekam daleko w nieznane, ale czytam po opiniach że jest ok, świeżo po remoncie i dobre warunki i mój gin jako ordynator to moze tez bd inaczej te babki patrzeć :)
    ale trzeba już myśleć jak to planujecie itp :) u mnie nie ma mozliwosci zeby mąż nocował... bo robota :(

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy a Ty z mężem rodzisz ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Rudasek dajesz mi nadzieję widzę że będziesz miała synka, ja jeszcze nie znam płci bo się dupką wypina ale chcieli byśmy z mężem pierwszego synka, mam podobnie cera super, włosy, paznokcie, kto wie może będzie Jasiek :) dziś usg wieczorem może tym razem się nie wypnie :)

Sury jakoś tak to zleciało od 10tc że nawet nie wiem kiedy :) byle do wiosny :)
    mam nadzieje że dziecko ci się pokaże i nie bd strzelało fochy jak moje do 32 tyg :D :D

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    mam nadzieje że dziecko ci się pokaże i nie bd strzelało fochy jak moje do 32 tyg :D :D
    a ja tu liczę, że moja sie ujawni na wizycie :O to będzie 17 + 1 tyg .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:48

mizzelka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Przedszkolanko, brałam Luteinę. Okresu wciąż nie mam, nic mnie nie boli, nie zapowiada @. Tylko ta tempka poleciała na łeb na szyję.
    Może to kwestia zmian klimatu? Do rodziców i z powrotem mam 1000 km.

Nie wiem, ale coś czuję, że to biochemiczna. Dziś rano zrobiłam test, uznany za negatywny, bo kreseczka była baardzo, baardzo blada.

A jutro będzie potop.
    :( mam nadzieję że tempka spadła tylko od podróży... a lutkę już odstawiłaś?

• Groszek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, zapomnialam o Tobie :( wybaczysz??
    chyba dziewczynka u Ciebie :) :)

u Mizy mnie sie nie sprawdziło... :P

o nie, jeszcze jutro nie rodze... w przyszłym tygodniu moze..?
    tylko jak dr zobaczy crp to mi sciagnie na bank pessar wrr...

jakos nie moge uwierzyc w to, ze to juz niedługo !! bedziemy tulic Maluchy :)

bee kaszanka... duzo owocow jem...

zasuplementuje sie chemicznie i naturalnie :)

Mały spory, wiec potrzebue zelaza...

ale mnie stuka w szyjke "puk puk, niedługo wychodze"
    ale ja sobie mysle- Boże, jak ta matka Cie urodzi :)

Rudasek, fajnie taki Maluszek.. :) bedzie sie dobrze rodziło... :)

nie taki klops jak mój.. chociaz jest 0,5 kg +/- czyli mój moze miec 2800-3700 g

do szpitala mam rozowe kudłate kapcie ;p juz 2 x prane, bo przeszly 2 pobyty w szpitalu

dzieki za porady i dobre słowo :) :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:50

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    a ja tu liczę, że moja sie ujawni na wizycie :O to będzie 17 + 1 tyg .
    już odpowiedni termin żeby pokazało co tam ma :D już gin nie zastrajkuje ze za wcześnie :)

• XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisałam nieumyślnie "moja" :P czyżby przeczucia :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 12:54

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Mizzy a Ty z mężem rodzisz ?
    chyba nie.. chociaż to jest jeszcze do obgadania.. nie wiem jak to bd przebiegać.
    ale będzie się kręcił najbliżej jak się da. a jak bd cc to niestety nawet jakby chcial to nie moze byc na sali.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    już odpowiedni termin żeby pokazało co tam ma :D już gin nie zastrajkuje ze za wcześnie :)
    ostatnio tam mu gmerała tym usg 5 min - sama chciała wiedzieć , ale ono uparte :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Mizzelka o nie wiem czy ja będę w stanie tyle wytrzymać jakby co ale wszystko jest możliwe :)

Monia nie znamy dzidzia ma fochy :)
    to tak jak moja :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    chyba nie.. chociaż to jest jeszcze do obgadania.. nie wiem jak to bd przebiegać.
    ale będzie się kręcił najbliżej jak się da. a jak bd cc to niestety nawet jakby chcial to nie moze byc na sali.
    na belly czytałam, że jedna też nie chciałą a jak doszło co do czego to kazała mężowi być :) a Twoj nie chce być przy porodzie ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce żeby mój był.. niech widzi ile nas to kosztuje :) przynajmniej mi nigdy nie powie, że urodzić dziecko to nic takiego :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    ale się rozpisałyście!

witaj Bluberry :) zobaczysz jak teraz Ci będzie leciało :) ja w ogóle nie pamiętam okresu 23-30 tydzień :O

co do zmian w organiźmie to cere mam jaką miałam, włosy mam lepsze ale też chodzę do fryzjera więc może dlatego, paznokcie ostatnio coś gorsze nie wiem czemu, no i owłosienie mniejsze :D

Złota nie rób bety, co ma być to będzie a szkoda kasy.. oby to była zmiana klimatu, podróż itp...oby...oby...

Lena pewnie, rozglądaj się już bo później różnie bywa, nie ma co zostawiać na ostatnią chwilę bo nigdy nie wiadomo co będzie :) mój ostatnio sam pochwalił, że dobrze że zaczęłam zakupy we wrześniu bo teraz by była masakra ( a wiadomo że się nie odłoży bo zawsze na coś się wyda:P) a teraz już tylko nam końcowe zostały rzeczy :)

no i mam pytanie, bo ja jestem zielona: jakie pampersy i ile? Chodzi mi o paczkę new born z dziurką na pępek (jakie, gdzie kupić) i te kolejne ( 1 czy 2? Ile sztuk? )...help!
    z tego co czytam to kobietki biorą jedną paczkę 1 i dwie np paczki 2 albo jedną 1 i jedną 2.. (bo dwójka jest od 3-5kg) zalezy jak mała się urodzi, a jedynki szybko się zmarnują... najlepiej na bierząco więc możesz już sobie kupić jedną paczkę taką i drugą taką. piszą że około 8 pileuszek na dobę idzie.. dlatego ja tez mam problem jaką tą paczkę wybrać a pieluszki biorę Dady newborn :) bynajmniej takie mam w planach...

• Złota Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    :( mam nadzieję że tempka spadła tylko od podróży... a lutkę już odstawiłaś?

Tak, odstawiłam w poniedziałek. tzn. w poniedziałek wzięłam ostatnią.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też będę kupować jak przyjdzie czas te biedronkowe, tesco itp :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Tak, odstawiłam w poniedziałek. tzn. w poniedziałek wzięłam ostatnią.
    dopóki nie ma @ jest nadzieja !

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    dopóki nie ma @ jest nadzieja !

No wiem, ale już mi dziś się wierzyć nie chce.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
‹‹ 1867 1868 1869 1870 1871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ