Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Groszek wrote:Anutka, powinn ruszyc teraz
glowka w szyjce i pocisnie rozwarcie- oby
dziewczyny, my rodzimy zima, a Wy latem....
jeszcze na tych oddzialach zawsze cieplo...
Madziulka, a masz tak ze uklue Cie w wargach gdzies? po tym ucisnieciu w szyje?
mi tez gdzies stuka... ale to nieprzyjemne
jakbym do terminu dotrzymała, to Mały by miał ok.4 kg. A nie dotrzymam na bank.. bo pewnie Mały niedlugo wyskoczy
A można wyczuć jak dziecko oddycha w brzuchu?Bo tuz nad moim pępkiem wypina plecki i jak wstrzymałam na chwile oddech to było widać jak rytmicznie sie rusza tak jak przy oddychaniu -
gdzies o tym pierwszym terminie slyszalam i czytałam...
moj ma czkawke znowu ;p
Madziulka, to Marcelek nisko już...
przy dopochwowym pozniej najlepiej sprawdza sie dlugosc szyjki, czy jest ok, a Malucha juz potem przez brzuszek
nie wchodze na belly juz ;p nie dostalam zjebki;p ale juz nic nie pisze ;p bo laski glupoty pisza, co sanepid moze a czego nie.. ja sie znowu wkurzam ;p nie napisze jak to jest bo znowu wyjde na przemadrzała ;p czy ktos mi cos "miłego" napisze ;p a na koniec ciazy szkoda mi nerwów... -
Groszku ja się powstrzymywałam,one dziwne są:/latać po sanepidach po szczepionki?? Sorry,debilizm..
Marta jak zobaczyłam posta to już zawał...a skąd ta nadżerka?
Mizzy ja też urodze szybciej ;)ostatnio już szyjka kròtsza i zobaczymy jak jutro -
Bluberry też bym chciala już tulić maleństwo
no gin zawsze się upiera na ten pierwszy termin i wszystko według niego zapisuje, a ja znów trzymam się zawsze najświeższych terminów
teraz to mam etap szoku.. kurde to już za chwile, już niedługo będzie poród.. -
ale one kombinuja, ze nie mozna nic podpisac ... i tak beda w zeszycie na oddziale a sanepid i tak czy siak bedzie wiedzial ze nie szczepia..
musi byc rozliczenie zawsze kwartalne.. ile zaszczepiono a ile i kto nie szczepi....
mnie by sie nie chcialo! czemu szczepionki z nfzu maja byc najgorsze? musza byc dopuszczone...
a bcg, zoltaczka.. to jest kilka odmian, ale jest tylko jeden pratek gruzliczy ktory ja powoduje..
nie moglam tego czytac...
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Groszku ja się powstrzymywałam,one dziwne są:/latać po sanepidach po szczepionki?? Sorry,debilizm..
Marta jak zobaczyłam posta to już zawał...a skąd ta nadżerka?
Mizzy ja też urodze szybciej ;)ostatnio już szyjka kròtsza i zobaczymy jak jutro
Aga ja miałam stwierdzoną ektopię i przeszła w lekką nadżerkę niestety -
nick nieaktualnySury, ale przynajmniej widziałaś dzieciątko
u Mnie jak pojedziesz do Jbia na IP to aby lekarz cię zbadał to muszą Cię przyjąć na oddział ..
W innej miejscowości nie wiem jak to się odbywa ..
Wracam z malutkiej drzemki, oczywiście w najlepszym momencie jak się dobrze spało, to za przeproszeniem " szczochy Mnie cisnęły " ..
Denerwuje Mnie te ciągłe latanie do WC . -
nick nieaktualnyLenka u nas na oddział przyjmują jeśli jest taka konieczność. Oczywiście papierologia musi być i wypisałam przed badaniem oświadczenia różne. Ale lekarz trafił mi się bardzo młody ale jaki zarąbisty! Nie potraktował mnie jak panikary, która zawraca mu głowę, wręcz przeciwnie - bardzo poważnie potraktował wszystkie moje obawy, powiedział, że jak tylko coś mnie zaniepokoi to mam przyjść o każdej porze dnia i nocy
wszystko mi tłumaczył. Na usg mężowi najpierw wszystko pokazał nawet pęcherz dziecka
później mi obrócił monitorek i wszystko pokazywał, nawet wody płodowe i łożysko :)w ogóle mi to usg 15 minut robił
no i dzidziuś jak na ten tydzień rozwija się idealnie, rośnie ale nie podał ile ma cm bo za tydzień i tak mam wizytęnawet kręgosłup mu sprawdzał, wszystkie narządy wielkością itd takie wstępne genetyczne
no i wszystko jest ok
śmiał się, że przeszkadzamy małemu bo się obruszał tak jakby mu głowica przeszkadzała i chciał ją odsunąć a później kopnął
jak przestał się wiercić to lekarz zaczął go szturchać tą głowicą (tzn. mocniej mi do brzucha przyciskał) żeby się mały jeszcze poruszał troszkę
płci niestety jeszcze nie widać
ułożyło się dziecię moje najpierw dupką i kręgosłupem do nas, a później bokiem i ma taki słodki sterczący nosek
kocham
a zalecenia mam takie, żeby brać no-spę nawet 3 razy dziennie, zakaz serduszkowania mam i leżeć leżeć leżeć.... no i jutro rano po L4 -
nick nieaktualny
-
Mój mąż mnie dziś dobił swoją oszczędnością
a po co mi: TORBA?
że mogę pożyczyć od siostr którejś jego.. toć jak one przyjezdzaja do nas to musza sie w cos spakować, no paranojarozbawił mnie...
a i tak kupiłam, będę słuchać pieprzenia...
to bd prosić od torbę jakby mnie stać nie było -.-
przedszkolanka:), Lena87, Groszek lubią tę wiadomość