X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Madziu własnie ja tez musze kupic laktator, a jaki brałaś?
    Ja kupiłam taki najzwyklejszy
    http://allegro.pl/babyono-laktator-reczny-butelka-smoczek-wkladki-i4915010627.html

mizzelka lubi tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Anutka, powinn ruszyc teraz :) glowka w szyjce i pocisnie rozwarcie- oby :)

dziewczyny, my rodzimy zima, a Wy latem.... :)
    jeszcze na tych oddzialach zawsze cieplo...

Madziulka, a masz tak ze uklue Cie w wargach gdzies? po tym ucisnieciu w szyje?
    mi tez gdzies stuka... ale to nieprzyjemne :O

jakbym do terminu dotrzymała, to Mały by miał ok.4 kg. A nie dotrzymam na bank.. bo pewnie Mały niedlugo wyskoczy :O
    Ja mam wrażenie jakby mi szyjkę rozrywał,już na ostatniej wizycie ginka czuła jego główke przy badaniu.

A można wyczuć jak dziecko oddycha w brzuchu?Bo tuz nad moim pępkiem wypina plecki i jak wstrzymałam na chwile oddech to było widać jak rytmicznie sie rusza tak jak przy oddychaniu

relgh371ly1mtto9.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzies o tym pierwszym terminie slyszalam i czytałam...

moj ma czkawke znowu ;p

Madziulka, to Marcelek nisko już... ;)

przy dopochwowym pozniej najlepiej sprawdza sie dlugosc szyjki, czy jest ok, a Malucha juz potem przez brzuszek :)

nie wchodze na belly juz ;p nie dostalam zjebki;p ale juz nic nie pisze ;p bo laski glupoty pisza, co sanepid moze a czego nie.. ja sie znowu wkurzam ;p nie napisze jak to jest bo znowu wyjde na przemadrzała ;p czy ktos mi cos "miłego" napisze ;p a na koniec ciazy szkoda mi nerwów...

relge6yd309xm1zq.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja się powstrzymywałam,one dziwne są:/latać po sanepidach po szczepionki?? Sorry,debilizm..

Marta jak zobaczyłam posta to już zawał...a skąd ta nadżerka?

Mizzy ja też urodze szybciej ;)ostatnio już szyjka kròtsza i zobaczymy jak jutro :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Ja kupiłam taki najzwyklejszy
    http://allegro.pl/babyono-laktator-reczny-butelka-smoczek-wkladki-i4915010627.html
    jak coś to daj znać czy dobry :) bo zastanawiam się czy kupić własnie takie najzwykleszy czy Aventa :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry też bym chciala już tulić maleństwo :)
    no gin zawsze się upiera na ten pierwszy termin i wszystko według niego zapisuje, a ja znów trzymam się zawsze najświeższych terminów :D
    teraz to mam etap szoku.. kurde to już za chwile, już niedługo będzie poród..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to nie ogarniam tych szczepionek, podstawowe strzele jakie trzeba i chyba na tyle :) przeciez wszyscy je robią i też dobrze :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Groszek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale one kombinuja, ze nie mozna nic podpisac ... i tak beda w zeszycie na oddziale a sanepid i tak czy siak bedzie wiedzial ze nie szczepia..
    musi byc rozliczenie zawsze kwartalne.. ile zaszczepiono a ile i kto nie szczepi....

mnie by sie nie chcialo! czemu szczepionki z nfzu maja byc najgorsze? musza byc dopuszczone...
    a bcg, zoltaczka.. to jest kilka odmian, ale jest tylko jeden pratek gruzliczy ktory ja powoduje..

nie moglam tego czytac...

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, Sury... ja tez teraz doczytalam... dobrze, ze tylko nadzerka, nic wiecej... moze Dzidzia ja zlikwiduje jak sie bedzie rodzic???

coraz mocniej boli mnie brzuch na @... boli i popuszcza... krzyz tak samo... moze jeszcze troche wytrzymamy... :O

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie ogarniam tego :D
    szczepie jak każdy :D i musi być dobrze, nie bd kombinować :)
    głupotą by było w ogóle nie szczepić w dzisiejszych czasach, gdzie syf czai się wszędzie :<

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja tez mam takie bóle.. pewnie się przesiliłaś, odpocznij :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Mizzy leze.... i to jest najlepsze :O

a tam wymyslaja, ze gruzlice chca odroczyc- nie dwiema naraz, bo cos tam, a sanepid takiej szczepionki nie wyda itd.
    uhhhh

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wtf, to mają problemy :D

nie denerwuj się Groszku :) szkoda nerwów :)

ja też miałam leżące i leniwe dni i mnie kłuło nieźle w szyjce, chyba tak już musi być :P wytrwamy :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogòle jak mojemu o tym powiedziałam to je wyśmiał :p

Chce Wam sie latać po sanepidach za szczepionką w 37 tyg? :p masakra...

Groszku leż,leż,już jesteś bezpieczna! :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Groszku ja się powstrzymywałam,one dziwne są:/latać po sanepidach po szczepionki?? Sorry,debilizm..

Marta jak zobaczyłam posta to już zawał...a skąd ta nadżerka?

Mizzy ja też urodze szybciej ;)ostatnio już szyjka kròtsza i zobaczymy jak jutro :)

Aga ja miałam stwierdzoną ektopię i przeszła w lekką nadżerkę niestety :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury, ale przynajmniej widziałaś dzieciątko ;) u Mnie jak pojedziesz do Jbia na IP to aby lekarz cię zbadał to muszą Cię przyjąć na oddział ..
    W innej miejscowości nie wiem jak to się odbywa ..

Wracam z malutkiej drzemki, oczywiście w najlepszym momencie jak się dobrze spało, to za przeproszeniem " szczochy Mnie cisnęły " ..
    Denerwuje Mnie te ciągłe latanie do WC .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka u nas na oddział przyjmują jeśli jest taka konieczność. Oczywiście papierologia musi być i wypisałam przed badaniem oświadczenia różne. Ale lekarz trafił mi się bardzo młody ale jaki zarąbisty! Nie potraktował mnie jak panikary, która zawraca mu głowę, wręcz przeciwnie - bardzo poważnie potraktował wszystkie moje obawy, powiedział, że jak tylko coś mnie zaniepokoi to mam przyjść o każdej porze dnia i nocy :O wszystko mi tłumaczył. Na usg mężowi najpierw wszystko pokazał nawet pęcherz dziecka :D później mi obrócił monitorek i wszystko pokazywał, nawet wody płodowe i łożysko :)w ogóle mi to usg 15 minut robił :)
    no i dzidziuś jak na ten tydzień rozwija się idealnie, rośnie ale nie podał ile ma cm bo za tydzień i tak mam wizytę :P nawet kręgosłup mu sprawdzał, wszystkie narządy wielkością itd takie wstępne genetyczne :D no i wszystko jest ok :) śmiał się, że przeszkadzamy małemu bo się obruszał tak jakby mu głowica przeszkadzała i chciał ją odsunąć a później kopnął <3 jak przestał się wiercić to lekarz zaczął go szturchać tą głowicą (tzn. mocniej mi do brzucha przyciskał) żeby się mały jeszcze poruszał troszkę :) płci niestety jeszcze nie widać :P ułożyło się dziecię moje najpierw dupką i kręgosłupem do nas, a później bokiem i ma taki słodki sterczący nosek <3 kocham <3
    a zalecenia mam takie, żeby brać no-spę nawet 3 razy dziennie, zakaz serduszkowania mam i leżeć leżeć leżeć.... no i jutro rano po L4

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mam niestety pecha do zdjęć :( doktorek chciał mi dziś wydrukować kilka razy próbował ale nie chciało się wydrukować jak się okazało skończył się papier :/ pech do tych fotek mnie prześladuje :P

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najważniejsze że wszystko jest Ok i trafił ci się dobry lekarz.. niestety rzadkość na IP ;/

przedszkolanka:), Lena87, Sury lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mnie dziś dobił swoją oszczędnością
    a po co mi: TORBA?
    że mogę pożyczyć od siostr którejś jego.. toć jak one przyjezdzaja do nas to musza sie w cos spakować, no paranoja :D rozbawił mnie...
    a i tak kupiłam, będę słuchać pieprzenia...
    to bd prosić od torbę jakby mnie stać nie było -.-

przedszkolanka:), Lena87, Groszek lubią tę wiadomość

‹‹ 1870 1871 1872 1873 1874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ