X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;-)

Ale tutaj dzisiaj cisza...

Rudasku jak tam sytuacja?

My wczoraj wróciliśmy od domu przed północą, od 22 ledwo siedziałam tak mnie krzyż bolał i temat rozmowy jakoś działał mi na nerwy. No i jak przyjechaliśmy do domu to nerwy mi puściły, ryczałam, pożarłam się z R., później się pogodziliśmy i dopiero po 2 w nocy poszliśmy spać. Doszło do tego że płakałam i mówiłam, że nie chce być już w ciąży bo te wahania nastrojów mnie wykończą :/

A w nocy co chwilę się budziłam tak wiało, myślałam, że okna nam wyrwie. Dzisiaj to samo, nigdzie z domu się nie wychylam, z resztą prawie cały dzień przespałam i dalej bym to robiła :/

Zaraz skonsumuję pamelo i zamierzam dalej nic nie robić ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczęście nie mam takich wahań nastrojów uff :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza jak makiem zasial :O

Livka, dobrze ze poszliscie do znajomych, porozmawialiscie, wyklociliscje sie a Ty wyrzucilas z siebie te wszystkie emocje :-) mysle, ze tylko dobrze to Wam zrobilo. I jest lzej.

Te wahania mina, tak mysle... Ja tez na poczatku mialam, pozniej przeszlo.
    W kazdym badz razie- mamy do tego prawo! - Ciaza

Ja w nocy co chwile siku, budzilam sie z lękiem... W sumie teraz czlowiek czeka kiedy sie TO zacznie :O

a pospalam popoludniu 3 h- obudzilam sie cala spocona :O

ciekawe czy zasne dzis :O

relge6yd309xm1zq.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze tzn , że mnie jeszcze czekają takie wahania nastrojów ? ojjjj :O oby nie :P
    odwiedzinki u rodzinki zaliczone :)
    a jutro zaraz z rana na badanie krwi, moczu , tsh i ft3 i 4 bo dawno nie robiłam .. :)

dobrej nocy :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

I jak tam, Rudasku, maleństwo?

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam w nowym tygodniu,niech minie spokojnie :)
    My wczoraj do 15 na uczelni ,pòźniej zakupy i w domu o 18 :o
    Dzisiaj też kilka spraw załatwić i od jutra nauka-ostatnia w tym semestrze ! Ale ile tego...

Miłego dnia! :)

Lena87 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

ja byłam na tych badaniach krwi i moczu .
    Przy okazji pobrałąm te próbke do tej dziewczyny na belly co robi te badania na płeć dziecka ale nie wiem czy mi to wyjdzie bo trafiłam na staruszke w labo i nie dość , że bolało :O to jeszcze nie wiedziała do jakiej fiolki z jakim odczynnikiem tą krew dać i dąła do byle jakiej :( mimo, że powiedziałam jej szczegółowo na co to ... no cóż ...
    miłego dnia :)
    wyniki badań popołudniu to dam znać ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Nie wiem własnie...wczoraj w dzien byl aktywny, jak bylismy na zakupach to tak napierał na szyjke ze myslalam ze urodze w BIedronce i dostane wyprawke:) hahhaha :)

pozniej coraz mniej a dzis w ogóle...nie wiem czy śpi czy coś , ale to do niego nie podonbe:(
    Poczekam jeszcze chwile, jak sie nie ruszy to jade....nie chce sie martwić!

Ps: dziś zaczęty 36 tydzień :)
    Rudasku miałam to samo,tak szalał że kroku w sklepie zrobić nie mogłam aż wróciłam do auta.Ledwo dojechałam do domu,było mi duszno i spociłam się jak mysz.

Wczoraj rano też miałam stracha bo w ogóle się nie ruszał,głaskałam,poruszałam brzuchem i nic.Dopiero po pól godz. Księciunio się obudził.
    Może to pogoda tak zadziałała na te nasze dzieciaczki

relgh371ly1mtto9.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Rudasek, moj tez nie zawsze sie rusza... Teraz moze coraz mniej bo ma malo miejsca... Ale czuje ze gdzies mnie co jakis czas przygniata. Pewnie po prostu spi, ale jak Cie cos niepokoi i intuicja podpowiada-jedz na IP.

A ja wczoraj zmierzla pod wieczor.... Ale mam nadzieje, ze niedobrze mi bylo po nalesnikach ktore dosc pozno jadlam...

Bolala mnie tez kosc lonowa, krzyz i podbrzusze jak na @ wielka...
    Dzis rano tak samo.... Jakies pol godziny i bol minal... Macie tez tak ktoras??

Wialo w nocy wczoraj, teraz tez nie lepiej.... Kolezanka mnie uswiadomila, ze wtedy lubia wody odchodzic przy zmianie pogody :-(
    Groszku miałam takie same bóle,tylko u mnie to trwało 6 godz i skurcze były nieregularne i przeszło.Dzisiaj też podbrzusze mnie boli,ale potrzyma chwilke i puszcza i tak co jakiś czas.Może już coś się u mnie wkońcu rozkręci

relgh371ly1mtto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałam dziś glukozę, przesiedziałam 2,5 godz w ośrodku ręka puchnie od igły, jak patrze na słodkie zaczyna mi się cofać ;/ mam nadzieję że już więcej w tej ciąży nie będą tak męczyć ;/
    jestem zła na ludzi czekających na pobranie krwi ich zachowanie totalna porażka..

Na dzień dobry facet z fochem do mnie że przed nim chcę wejść (tłumaczę że to nie potrwa długo, a ja muszę później siedzieć 2 godz bo mam glukozę) z wielką łachą mnie wpuścił, a później gdy dwa razy wchodziłam grzecznie pytałam czy mogę przed daną osobą wejść, spojrzenie danej osoby mówiła sama za siebie i te szepty za plecami.. człowiek głupi miły być a nie wchodzić na tzw. chama. Pominę fakt że godzinę stałam żeby jakieś miejsce się zwolniło żeby usiąść. Przyszła też kobieta w 9mc słuchajcie mało awantura nie wynikła że ona chce wejść bez kolejki. Porażka społeczeństwa.

Życzę ich córkom i wnuczkom żeby je tez tak traktowano w ciąży ;/

Idę spać.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry ludzie są chamscy.. a nie wiedzą debile że obowiązuje pierwszeństwo dla kobiet w ciąży w lab ;)
    ja na szczęście mam kuzynkę kierowniczkę w lab i ona zawsze mnie wpuszcza z drugiej strony.. nie muszę się żreć z ludźmi :<

dziewczyny dopiero mam prąd, o ja cie... jak mi się przykrzyło ... masakra..

ale dziś już poprasowałam rzeczy dla małej zadowolona, happy a tu kuźwa popuściło farbę w półśpiochach jednych jedynych.. zła byłam jak cholera i na szybko gąbką zmyłam z żelazka (żelazko teściowej :D) i na szczęście zmyło się :)

A pro po Anutka skarbie i jak tam? działają coś?

Rudasku a co tam synek wyprawia? i jak sie miewiacie? wszystko ok?

ja ledwo żyje.. normalnie Krocze mi odpada i kręgosłup (najbardziej odcinek dolny)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Monia na allegro zakupiłam takie woreczki
    a jak wyglądają? bo ja na pieluszki kupiłam w rossmanie paklanki czy coś takiego.. woreczki pachnące i zasłaniające na pieluszki :D ponoć tak się tym rajcują kobietki :D ciekawe czy to takie dobre.. i czy pochłania zapachy..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    w domu jestem!! :D

Mizzy dziękuję, ale po prostu zdjęcia dobrze zrobione, bo mam jedno gdzie mam taki cellulit i parówki zamiast nóg że się przeraziłam :O

jutro mam plan pojechać- załatwić co muszę - i jak najszybciej wrócić :P

jaki u nas armagedon :O co za pogoda! :O

edit : zapomniałam się Wam wczoraj pochwalić,że zostałam pochwalona przez lekarkę, bo nie mam ani jednego rozstępu :) miło :)
    ja to mam cellulit i nie wiem czy dobrym ujęciem by się udało to ukryć hahah :D pięknie wyglądasz, gorzej ze mną :D

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry podziwiam,że w ogóle się pytałaś! wchodzisz i już,masz takie prawo! do tego na kłucie po godzinie/dwóch to samo! po dobroci się z nimi nie da..

Mizzy przecież ładnie wyglądasz, nie przesadzaj ;)

Anutka nie miała dzisiaj mieć wywoływanego?? :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Rudasek, moj tez nie zawsze sie rusza... Teraz moze coraz mniej bo ma malo miejsca... Ale czuje ze gdzies mnie co jakis czas przygniata. Pewnie po prostu spi, ale jak Cie cos niepokoi i intuicja podpowiada-jedz na IP.

A ja wczoraj zmierzla pod wieczor.... Ale mam nadzieje, ze niedobrze mi bylo po nalesnikach ktore dosc pozno jadlam...

Bolala mnie tez kosc lonowa, krzyz i podbrzusze jak na @ wielka...
    Dzis rano tak samo.... Jakies pol godziny i bol minal... Macie tez tak ktoras??

Wialo w nocy wczoraj, teraz tez nie lepiej.... Kolezanka mnie uswiadomila, ze wtedy lubia wody odchodzic przy zmianie pogody :-(
    mnie tak boli Groszku...

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku, Anutka odezwijcie się do nas :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś teraz mnie nie widzisz hahah :D

Mała znów mnie dusi aż mi w uszach szumi :<

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    a jak wyglądają? bo ja na pieluszki kupiłam w rossmanie paklanki czy coś takiego.. woreczki pachnące i zasłaniające na pieluszki :D ponoć tak się tym rajcują kobietki :D ciekawe czy to takie dobre.. i czy pochłania zapachy..
    Mam cos takiego
    http://allegro.pl/babyono-pachnace-woreczki-na-zuzyte-pieluchy-1052-i4944417553.html

relgh371ly1mtto9.png

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy a Ty myślisz,że teraz jak ja wyglądam? :P i to wychodzę zaraz tak z domu :P

u Rudaska wczoraj pisałam wieczorem to mówiła, że Staś coś się ruszył leniwie,mam nadzieję że jest teraz wszystko ok :)

mizzelka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam wizyte,ciekawe co tam sie okaze po niej.Tylko nie wiem jak ja wytrzymam 2 godz w podróży.Chyba sie zarejestruje na tą wyprawke od rmf fm,może akurat uda się trafic :P
    Byłoby fajnie jakby sie urodzil 15go,bo mąz ma 15go urodziny i ja tez 15go urodzona tylko ze inne miesiace :)

mizzelka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
‹‹ 1897 1898 1899 1900 1901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ