Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lenka,wiesz, ze ten test jest prawidłowy w około 60%?
I że wystarczy o dzień machnąć się w podaniu wieku ciąży, żeby był absolutnie bez sensu?
Generalnie PAPPA powinno się robić tylko w przypadku gdy genetyczne usg wyjdzie źle. Bo tak to tylko stres.
Mi się wydaje, że wszystko jest w porządku. Domyślam się, ze niepokoi Cię duża beta, ale to się zdarza i dzieci są zdrowe jak rybki.
W tym badaniu ważna jest korelacja między tymi związkami a tyg.ciązy a długością cyklu, a nie pojedyncze wyniki.
-
nick nieaktualny
-
Lena87 wrote:Złota Wiem, ale sam fakt że nie mieszczę się w normie Mnie przeraża ..
Nie pozostaje Mi nic innego jak czekać, czy jutro lekarz zadzwoni że coś jest nie tak ..
Jeśli nie zadzwoni to nie mam o co się martwić ..
W ogóle o tym nie myśl.
Ja tam tego testu robić nie będę jeśli zajdę kiedykolwiek w ciążę. Za dużo stresów.
mizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZłota wrote:Nie wiem, jakie są normy leukocytów dla kobiet w ciąży?
Na innym wątku znów jakaś kretynka przeżywa, ze może jest w ciąży. Pierwszy raz podczas okresu, z gumką i nie doszedł, a ta sra po krzakach, że ciąża. No nie mogę
W moczu Leukocyty są w porządku ..
We krwi
A co do tej panikary to wybacz ale nie będę komentować -
Lena87 wrote:
Bardzo nieznaczne masz te podwyższenie. Morfologia kobiet w ciąży może odbiegać od normy, więc się nie martw
Lena87 lubi tę wiadomość
-
Lenka...u ciezarnych sa inne parametry
nie martw sie
Lekarz musi rzucić okiem na to bo my tak czy sie sie nie znamy...
Maiałam tą pappe, ale za ciula nie pamietam co i jak....
Dziekuje Kochane za zyczonka, oby sie spełniły
Ja Wam powiem, ze dziś sie słabo czuje, zaczynaja sie bole takie miesiaczkowe, brzuch mnie dziś pobolewa, na "2" juz byłam dwa razy ( sorrki za szczególy) i w ogóle mam jakiś wewnetrzny niepokój...i przeczucie, ze rozpakujemy sie na dniach...za co w sumie bym sie nie obraziła:)
Lena87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lena87 wrote:
Lenka, z ciekawości sprawdziłam swpje wyniki..
Ka miałam 13+2 tc i wyniki taki :
wolne B-hcg 131,6 ( odpowiada 3.402Mom- cokolwiek to znaczy)
Papp-a 6,200 ( co odpowiada 1.480Mom)
-
nick nieaktualnyRudasek wrote:Lenka, z ciekawości sprawdziłam swpje wyniki..
Ka miałam 13+2 tc i wyniki taki :
wolne B-hcg 131,6 ( odpowiada 3.402Mom- cokolwiek to znaczy)
Papp-a 6,200 ( co odpowiada 1.480Mom)
Rudasku ale miałaś tą samą metodą robione ?
Bo badanie u Mnie było robione 12+1 WG. USG -
czeeeeść
krew oddana, nawet mnie dziewczyna przepuściła
później kosmetyczka i odjazdale zdążyła mi zrobić brwi i rzęsy a rzęsy jeszcze siostra doprowadzi do ładu
skusiłam się na żel do włosów z casting ten "pocałunek słońca", myślicie że mogę sobie dzisiaj machnąć?
no i zamykamy dzisiaj sprawy z wózkiem ( zamawiamy) , pakuję torbę i szykuję papiery
pobiegałam, nasłuchałam się komplementów ale już padami bolał brzuszek...
za 2 dni wizyta!
Rudasku ja też mam imieniny w Dzień Babci haha
Lenka ja jak zobaczyłam pappa to od razu do gin. bo dla mnie to chińskie było
Monia to umowa zawiązana!
Livia fajnie szybko czujesz bąbla, czyli tak jak mówią że w drugiej ciąży szybciej
Groszku trzymaj się dzielnie, staraj się spac dużo
Madziula no pora na Was, chyba że Marcelek chce być punktualnie jutro
Madziulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lena87 wrote:Rudasku ale miałaś tą samą metodą robione ?
Bo badanie u Mnie było robione 12+1 WG. USG
metodą ROCHE, wiek ciązy 13+2 wg CRL takie mam info
Przedszkoanko to zrobiłas sie na bóstwo
ja włoski szampnetką robie
strasznie mnie nabiera na taki sarni kolor, ale szkoda mi włosów..juz tyle razy mialam rozjasniane a pozniej siano, ze teraz to ze zapusciłam do naturalnych to cud...a włosy cudne
Miekkie, puszyste, gęste itdLena87 lubi tę wiadomość
-
no jeszcze tą henne i włosy muszę doprawić
a kosmetyczka pierwsza reakcja,że jak ja już mam nisko brzuch
Lena u mnie akurat wyniki wtedy były w dzień wizyty, a teraz mam dzień przed Tobą
wyszło mi w moczu " liczne szczawiany wapnia"o co chodzi?
-
Podwyższone stężenie szczawianów w moczu może wynikać z defektu metabolicznego lub ze spożywania dużej ilości pokarmów bogatych w te związki, takich jak szczaw, rabarbar, pomidory, papryka, kapusta, witamina C. Przesycenie moczu szczawianem wapnia sprzyja powstawaniu kamicy moczowej, dlatego warto powyższy wynik skonsultować z lekarzem, który w razie konieczności poszerzy badania o USG układu moczowego, Rtg czy urografię i zadecyduje o dalszym postępowaniu. Na początek warto ograniczyć spożycie soli i białka zwierzęcego, pić wodę o niskim stopniu mineralizacji oraz dbać o właściwa masę ciała.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:no jeszcze tą henne i włosy muszę doprawić
Lena u mnie akurat wyniki wtedy były w dzień wizyty, a teraz mam dzień przed Tobą
ja też mam wrazenie ze opadł
Młody ma własnie czkawke..to podobno jeszcze nie zwiastuje porodu ( info od lutówek) he he
aaaaa...tak zeby sobie ponarzekać to byłam dziś w lab...punkt 8cała poczekalnia emerytów i rencistów oczywicie, tych którym sie do pracy spieszy, ktorzy czasu nie maja itd....i co? i zaden stary mocher mnie nie wpuscił...dwie nas było w ciazy, smiałysmy sie tylko do siebie a baby i dziady tak skrupulatnie pilnowali swojej kolejki, zebysmy przypadkiem nie weszły! a moja wizyta w gabinecie trwała 2 min...
brak słów!
Ps: ciekawe jak u mnie dziś mocz wyjdzie, ale wyniki dopiero we środe...
Zrobiłam tak jak mi radzono, czyli podmycie przed oddaniem i do kubeczka przez gazewiec mocz na oko był czyściutki, bez nitek śluzu itd! zobaczymy jaki wynik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 13:35
-
przedszkolanka:) wrote:no jeszcze tą henne i włosy muszę doprawić