Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
ja na zimę robię tak do słoików. Pomidory w sezonie kupuje ok 5 kg , parzę, obdzieram skórkę, kroję w ćwiartki, zasalam i czekam aż puszczą sok, po ok godzinie wkładam do słoiczków i pasteryzuje
potem jak potrzebuje to otwieram słoik i albo blenderem na zupę pomidorową lub jakiś sos robię albo tak jak jest daje do miseczki , przyprawiam , cebulke dodaje i śmietanki troche daje i ze świeżym pieczywem mmmmmmm pychaaaaaa
dzięki tej sałatce nie umarłam z głodu przez pierwsze 2 m- ce ciąży jak nic absolutnie niccccc nie chciałam jeść i miałam mdłości to tylko to mi przechodziło przez gardłomizzelka, mon!ta^ lubią tę wiadomość
-
Anutka wrote:Ksiezniczka szykuje sie do przewracania na boki, co za dziecko . Noce przesypia, dni marudnie ale w sumie to ok bo w nocy spimy zjafa miedzy 70-90 ml za kazdym razem . Rosnie
Nie mogla zrobic kupy przez 3 dni wiec pogmeralam jej paltyczkiem dol uszu zamoczonym w bephantenie i poszlo nie wiem czy dobrze zrobilam, ale brzuszek miala taki twardy a teraz mieciutki
przynajmniej przeszło a to gdzieś wyczytałaś ten sposób czy jak wpadłaś na niego?
ooo to już się przekręca? szybka jest to aby czekać jak bd zaraz śmigała do raczkowania i do chodzenia
ja mialam 10 miesiecy jak juz chodzilam
ale przynajmniej w nocy grzeczna, to najwazniejsze, wyspisz sieAnutka lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:kurcze jakoś mi rano sie zachciało siku i jak sie w łózku przewracałam bolało w boku po prawej stronie po godzinie jak wstałam przeszło a teraz czuje jak sie ruszam, że czasem boli cóż zaś to może być
małe szaleje dobrze, że w poniedziałek to połówkowe mam . -
livia30 wrote:Ja używałam z Majką Sudocream albo Linomag zielony i przy tym też teraz zamierzam zostać Monia ja po każdej zmianie pieluszki - najpierw chusteczką nawilżana myłam potem chwilka wietrzenia, kremik i pielucha.
Jak mnie dzisiaj brzuch rozbolał, musiałam dwie nospy wziąć. Wystrachałam się nie na żarty! I nie wiem czy cewka moczowa mnie nie piecze przypadkiem trochę... W poniedziałek skoczę zrobić badanie moczu na wszelki wypadek.
Aguś a chciałaś ze spaceru z dzieckiem wrócić w ręku już?
Zaraz obiadek będzie, ziemniaczki już się gotują. Majka zamówiła sobie schabowe więc będą z pomidorkami w śmietanie
ja kupilam wlasnie linomag zielony i jeszcze krem nivea na odparzenia ale to tylko na pułdupki w razie co smyrnę a tak to linomag pachwinki itp.
i chusteczki tami. -
XxMoniaXx wrote:no mam nadzieje, że uciska na coś a nie jakaś kolka to czyż inne pieroństwo
tyle że apap itp wtedy gówno dają.. jak bys miala kolkę nerkową to by była lipa, ale zazwyczaj jak ona złapie to raz a porządnie, ani siku schylić się itp
ból ponoć niesamowity, a rwa też niezbyt miła...
ale widocznie jakiś nerw naciska główką albo pupą bo na pewno jeszcze jest miednicowe... a to tylko kwestia czasu jak ulozy sie na glowkowe -
przedszkolanka:) wrote:ale on jest pewien,że pcha ją w główkę i koniec! no już nie wiem jak mu zobrazować to wszystko aaa i jeszcze jedno- że zaleje małą w środku! no cycki mi opadają...
aby cycki zobaczy i już koniec...
tyle że już mniej wygodnie ehhh..
livia30, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:aha czyli jak to u nas się nazywa sałatka z pomidorów do chlebka jemy ją
z jogurcikiem najlepsze -
XxMoniaXx wrote:no rano dopóki sie nie wysikałam ciężko było sie ruszyć, mocno bolało , potem bolało też ale mniej a teraz jak sie ruszam to czuje czasem że boli ale teraz to w skali 1/10 .
ale im więcej leżałam na twardym podłożu to tym lepiej było.. i ciepła kąpiel dawała ukojenie
jakbyś chciała odróżnić kolkę nerkową od rwy to wystarczy że lekko się schylisz i uderzysz się w plecy z tyłu gdzie kończą sie mniej wiecej żebra, bo w sumie nerki wysoko.. i jak byś się puknęła lekko czy mąż by ci pomógł to byś nie wyrobiła z bólu skoro to by byla kolka nerwkowa, mi tak gin sprawdzał zaraz jak tylko weszłam do gabinetu
-
Monia kup do smarowania co chcesz. Ja mam sprawdzony sudocream i linomag i nie będe kombinowac z niczym innym.
Linomag po kazdej zmianie pieluszki a jak się pojawia odparzenia to sudocream.
Mizzi mój tez jak zobaczy bimbalki albo jak go smyrnę ręką w kroku to po mnie Za pierwszym razem w ciązy się bał i taki delikatny był a później już heeeejaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 17:00
mizzelka lubi tę wiadomość