X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha padłam :D no nie mogę sie uspokoić :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaahahhahaha Aga mąż wygrał nad wszystko hahahahahahaahaahahah :D

Livka jak robisz pomidorki w śmietanie ?

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomidorki kroję, cebulkę w piórka, sól, pieprz i śmietanka. Nic szczególnego ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha czyli jak to u nas się nazywa sałatka z pomidorów do chlebka jemy ją :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E do chlebka to nie ale jako surówka do obiadu to tak :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na zimę robię tak do słoików. Pomidory w sezonie kupuje ok 5 kg , parzę, obdzieram skórkę, kroję w ćwiartki, zasalam i czekam aż puszczą sok, po ok godzinie wkładam do słoiczków i pasteryzuje :)

potem jak potrzebuje to otwieram słoik i albo blenderem na zupę pomidorową lub jakiś sos robię albo tak jak jest daje do miseczki , przyprawiam , cebulke dodaje i śmietanki troche daje i ze świeżym pieczywem mmmmmmm pychaaaaaa :)
    dzięki tej sałatce nie umarłam z głodu przez pierwsze 2 m- ce ciąży jak nic absolutnie niccccc nie chciałam jeść i miałam mdłości to tylko to mi przechodziło przez gardło :D

mizzelka, mon!ta^ lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ksiezniczka szykuje sie do przewracania na boki, co za dziecko :-) :-). Noce przesypia, dni marudnie ale w sumie to ok bo w nocy spimy :-) :-) zjafa miedzy 70-90 ml za kazdym razem :-). Rosnie :-) :-)

Nie mogla zrobic kupy przez 3 dni wiec pogmeralam jej paltyczkiem dol uszu zamoczonym w bephantenie i poszlo :-) :-) nie wiem czy dobrze zrobilam, ale brzuszek miala taki twardy a teraz mieciutki :-)
    o patrz, nawet nie wiedziałam że tak można... najważniejsze że pomogło.. :)
    przynajmniej przeszło :) a to gdzieś wyczytałaś ten sposób czy jak wpadłaś na niego? :D

ooo to już się przekręca? :) szybka jest :) to aby czekać jak bd zaraz śmigała do raczkowania i do chodzenia :D
    ja mialam 10 miesiecy jak juz chodzilam :D

ale przynajmniej w nocy grzeczna, to najwazniejsze, wyspisz sie ;)

Anutka lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    kurcze jakoś mi rano sie zachciało siku i jak sie w łózku przewracałam bolało w boku po prawej stronie po godzinie jak wstałam przeszło a teraz czuje jak sie ruszam, że czasem boli :O cóż zaś to może być :O
    małe szaleje :) dobrze, że w poniedziałek to połówkowe mam .
    na coś ci uciska.. ale jak zmieni pozycje to przejdzie, mam nadzieje ze nie bd ci się to nasilać :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    na coś ci uciska.. ale jak zmieni pozycje to przejdzie, mam nadzieje ze nie bd ci się to nasilać :)
    no mam nadzieje, że uciska na coś a nie jakaś kolka to czyż inne pieroństwo :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Ja używałam z Majką Sudocream albo Linomag zielony i przy tym też teraz zamierzam zostać ;-) Monia ja po każdej zmianie pieluszki - najpierw chusteczką nawilżana myłam potem chwilka wietrzenia, kremik i pielucha.

Jak mnie dzisiaj brzuch rozbolał, musiałam dwie nospy wziąć. Wystrachałam się nie na żarty! I nie wiem czy cewka moczowa mnie nie piecze przypadkiem trochę... W poniedziałek skoczę zrobić badanie moczu na wszelki wypadek.

Aguś a chciałaś ze spaceru z dzieckiem wrócić w ręku już? :D

Zaraz obiadek będzie, ziemniaczki już się gotują. Majka zamówiła sobie schabowe więc będą z pomidorkami w śmietanie ;-)
    jak nie chce ci sie smigac do lab to mozesz kupic testy na infekcje drog moczowych w rossmanie, tam są dwa paski testowe azotyny i leukocyty, jak sa same leukocyty to tragedii nie ma, ale jak juz wskaznik pokaze azotyny to furagina ;/

ja kupilam wlasnie linomag zielony i jeszcze krem nivea na odparzenia ale to tylko na pułdupki w razie co smyrnę :) a tak to linomag pachwinki itp.
    i chusteczki tami.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja już nic nie rozumiem :O co mam kupic linomag zielony, sudocrem czy bephanten :O i co jest na co :O
    czym po każdej zmianie pieluchy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 16:45

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    no mam nadzieje, że uciska na coś a nie jakaś kolka to czyż inne pieroństwo :O
    u mnie była rwa kulszowa, ale da się przeżyć :)
    tyle że apap itp wtedy gówno dają.. jak bys miala kolkę nerkową to by była lipa, ale zazwyczaj jak ona złapie to raz a porządnie, ani siku schylić się itp
    ból ponoć niesamowity, a rwa też niezbyt miła...
    ale widocznie jakiś nerw naciska główką albo pupą bo na pewno jeszcze jest miednicowe... a to tylko kwestia czasu jak ulozy sie na glowkowe :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupujecie m jak mama ? ja dziś zakupiłam , później będę czytać :D wc środku jest cały plan porodu , trzeba tylko dać krzyżyki gdzie trzeba :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    ale on jest pewien,że pcha ją w główkę i koniec! no już nie wiem jak mu zobrazować to wszystko :P aaa i jeszcze jedno- że zaleje małą w środku! no cycki mi opadają... :P
    u mojego nie ma wymówki :D jest wręcz przeciwnie :D
    aby cycki zobaczy i już koniec... :D :D

tyle że już mniej wygodnie ehhh..

livia30, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no rano dopóki sie nie wysikałam ciężko było sie ruszyć, mocno bolało , potem bolało też ale mniej a teraz jak sie ruszam to czuje czasem że boli ale teraz to w skali 1/10 .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    aha czyli jak to u nas się nazywa sałatka z pomidorów do chlebka jemy ją :)
    to ja uwielbiam pomidorki świeże pokrojone i ogórek świeży i cebulkę i z jogurtem, troszkę soli i szczyptę cukru i troszkę pieprzu, PYCHA :)
    z jogurcikiem najlepsze :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomidorów z ogórkami nie próbowałam , ale musze spróbować kiedyś :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    no rano dopóki sie nie wysikałam ciężko było sie ruszyć, mocno bolało , potem bolało też ale mniej a teraz jak sie ruszam to czuje czasem że boli ale teraz to w skali 1/10 .
    no to maluszek.. nie pocieszę cię bo może cię porządnie złapać.. tak że z łóżka nie wstaniesz.. ale nie obawiaj się aby :) i nie martw na zapas.. ja to tak sie bałam wtedy że szok.. ale gin mnie uspokoił że musze to po prostu przechodzić, choć dał mi leki ale co tam.. dwa dni aby mogłam je brać a potem apap, i tak nie brałam bo to nic nie dało :(
    ale im więcej leżałam na twardym podłożu to tym lepiej było.. i ciepła kąpiel dawała ukojenie :)

jakbyś chciała odróżnić kolkę nerkową od rwy to wystarczy że lekko się schylisz i uderzysz się w plecy z tyłu gdzie kończą sie mniej wiecej żebra, bo w sumie nerki wysoko.. i jak byś się puknęła lekko czy mąż by ci pomógł to byś nie wyrobiła z bólu skoro to by byla kolka nerwkowa, mi tak gin sprawdzał zaraz jak tylko weszłam do gabinetu :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    pomidorów z ogórkami nie próbowałam , ale musze spróbować kiedyś :D
    całkiem inaczej smakuje :) i najlepszy jest jogurcik grecki albo naturalny :)

ale smaka mam :)
    chociaz dziś poszedł jogurt na polędwiczki... marynują się :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia kup do smarowania co chcesz. Ja mam sprawdzony sudocream i linomag i nie będe kombinowac z niczym innym.
    Linomag po kazdej zmianie pieluszki a jak się pojawia odparzenia to sudocream.

Mizzi mój tez jak zobaczy bimbalki albo jak go smyrnę ręką w kroku to po mnie :D Za pierwszym razem w ciązy się bał i taki delikatny był a później już heeeeja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 17:00

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 2128 2129 2130 2131 2132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ