X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    dziewczyny, przejrzałam sobie różne stronki i jestem przerażona: 22-23 letnie kobietki mają problemy z zajściem w ciążę i pierwsza decyzja jaka podejmują to - in vitro.

Czy nie uważacie, za zbyt wiele środków i czasu poświęca zapłodnieniu pozaustrojowemu a zbyt mało faktycznemu leczeniu niepłodności???

In vitro nie leczy, to środek zastępczy.

Dokąd zmierza ten świat? Niedługo będzie jak w Seksmisji: dzieci tylko z probówek.

Mam takie samo zdanie i odczucia co Ty...
    Problem w tym, że tym kobietom nie daje się alternatywy, tylko wrzuca jednotorowo w procedure rządowego programu. Tak jest łatwiej... ale wątpię czy lepiej.
    Zresztą wiesz, że ubolewałam nad tym, że insemki, invitro jak najbardziej refundują ale już leczenia metodą napro jako alternatywę do wyboru nie. Co uważam za wielką niesprawiedliwość bo każdy powinien mieć możliwość wybrania zgodnie ze swoim sumieniem i potrzebami.

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku Pola ma gdzieś ,że wszyscy na nią czekają :P

Groszku hm może spacerek uspokoi go troszkę :)

Madziula to też u Was już opanowane wszystko :) a nie przerażaj mnie że tak to wszystko szybko idzie :P a powiedz mi ja tetrowe pieluchy? ile macie i czy starcza?

Złota ja myślę że to niecierpliwość młodych, bo one chcą hop i już (sama coś o tym wiem) a in vitro jest jedną z najkrótszych dróg...

Madziulka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluch tetrowych mam 12sztuk i do tego 5 sztuk flanelowych i wszystko juz było prane ale narazie starcza.

In vitro to tez nie taka łatwa sprawa,że ci zrobia zabieg i juz ciąza,to jest proces na ktory potrzeba czasu

relgh371ly1mtto9.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, niepłodność da sie leczyć, nie każda, ale się da. Ale nikt mi nie wmówi, ze to jest słuszne, ze 23 latka, mówi lekarzowi, ze od dwóch lat się stara zajść w ciążę i nic, a o na to to luzz, zrobimy in vitro.

Często gęsto bez badań przepisują w tych rządowych programach hormonu i inne inwazyjne leki zamiast popatrzeć na cykle dziewczyny i spróbować ustalić co jest przyczyną braku ciąży.

Zwłaszcza, ze poziom wiedzy o swoim ciele i cyklu u młodych dziewczątek, oczywiście nie wszystkich, ale czasem jest zatrważający!

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Mam takie samo zdanie i odczucia co Ty...
    Problem w tym, że tym kobietom nie daje się alternatywy, tylko wrzuca jednotorowo w procedure rządowego programu. Tak jest łatwiej... ale wątpię czy lepiej.
    Zresztą wiesz, że ubolewałam nad tym, że insemki, invitro jak najbardziej refundują ale już leczenia metodą napro jako alternatywę do wyboru nie. Co uważam za wielką niesprawiedliwość bo każdy powinien mieć możliwość wybrania zgodnie ze swoim sumieniem i potrzebami.

Mnie leczenie kosztowało już tyle, że spokojnie na in vitro bym uzbierała. Ale mi nikt tego nie zrefunduje, bo z uporem maniak a chcę naturalnie.

Mocno nie fair.

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tak młodym wieku to jest wybranie drogi na skróty,ale to tez zalezy od lekarza.Jeden powie że jest młoda i trzeba poszukac przyczyny i zacząc leczenie,a drugi ogarnięty chęcią zysku zaproponuje in vitro

relgh371ly1mtto9.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z i ja mam takie samo zdanie...
    Jest przeciez metoda naprotechnologii, na prawde wiele par sie wyleczyło- i wiem to nie ze słyszenia tylko po prostu ich znam, a tez lekarze nie dawali szans...a nie dawali bo jeden drugiemu pcha w łape kase. Najprsciej jest skierować na in vitro a potem kumpel/ szpital odpali troche za pacjenta...
    wiedomo , ze sa przypadki gdzie nie da sie nic zrobić, ale jest też grono przypadków gdzie to pojscie na skróty...niestety :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zaszłam w ciąze to miałam taka mysł że chyba wyniki mojego męża zostaly z falszowane i tylko chcieli mnie naciagnąc na in vitro.Nie wiem czy to mozliwe bo adres pracowni andrologicznej dostałam od lekarza z kliniki invimed.Wymyslilam sobie taki spisek

relgh371ly1mtto9.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mnie dzisiaj krocze boli tak dziwnie,nie w miejscu szycia tylko cale,nie wiem co jest grane

relgh371ly1mtto9.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na usg dziecko jest jeszcze malutkie ma 1,6mm, ale strasznie się cieszę, że mogłam je zobaczyć :) za tydzień serducho <3

Z., mizzelka, Anutka lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :-) W ZUSie ekspresowo poszło, co tam pójde o jestem w szoku jak szybko załatwiam wszystko :D

Kupiłam dwa pączki (ktore już zjadłam) - średnie były :/

Byłam w Pepco i kupiłam dwa pajace i body na Tomka - marynarskie :D A teraz odpoczywam pod kocykiem ;-)

Z., mizzelka, Maniuś lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szłam po chleb i skończyłam gdzie ? w ciucholandzie :D kurde a co jak w śr okaże się, że jednak facet :O

za 22 zł mam dość troche ciuszków , body na kr. rękawek za 2-3 zł :D uwielbiam ciucholandy :D

moje typy wózków rikko nano i camarelo (nie wiem jak sie pisze :P)
    ale mężnemu sie niezbyt podobają :( :( :(
    ale w przyszłym tyg jedziemy pooglądać i może coś ustalimy w końcu :) idę na pączka :D

Z. lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój typ wózka jak na razie to Riko Nano ;-) Ale trzeba na żywo obejrzeć.

Coś bym zjadła dobrego jeszcze i nie wiem co... Chyba zrobię sobie dzisiaj pastę jajeczną :D

Z. lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, nadrabiam was..

jestem po badaniach, wkur... jak nie wiem co... czekalam godzine, baba mi sie wjebutała z 2 letnim dzieckiem przede mną, nie wiem z jakiej racji... myślałam że ją zjem wzrokiem.. i tez jej powiedzialam ze wolałabym wejsc bez kolejki... -.-
    a dzieciak spokojny zdrowy wesoły.. ciezko poczekac..
    najlepiej wepchać się przed babą w ciąży co nie spała od 3 w nocy (trzymałam mocz i małą mnie kopała) i głodna byłam jak cholera.. weszłam dopiero o 10:30 ;/
    ludzie to są bezczelni.. jeszcze weszła bez kolejki bokiem z trojaczkami...
    stękały jękały, płacz.. szum... ja pierdyle, miałam dziś farta jak nic..

jeszcze policja sie przypitoliła do przyciemnianych szyb.. musielismy ściągać.
    w ogóle dzień do dupy, ledwo zyje, nienawidzę już zakupów, jestem zmęczona, spuchnięta...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Riko Nano widzę bardzo podobny do Camarelo, chyba u mnie go nie było. Ja się chyba zdecyduje na któryś z Baby Design ;)

Mizzelka biedaku, wcale Ci się nie dziwie... to teraz jakąś drzemkę może dla odpoczynku sobie zrób?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:28

livia30 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny badam szyjkę macicy od czasu do czasu więc tak mało sie znam dziś jestem w 27dc jest ona wysoko jest miękka i wydaje mi się że rozpulchniona nie dosięgłam żadnego dzióbka więc sadzę że chyba otwarta co wy na to??? a najbardziej mi chodzi o to ze po tym wszystkim bardzo mnie boi szyjka brzuch jak na okres tak nagle po a wcześniej nie bolał o co chodzi ;)

• Złota Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysoko i pulchna - zawsze mam taką przed @.

A zaczął bolec brzuch - może @ za rogiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:42

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetko chyba tak.. poloze sie, bo z tych nerwów tak twardy brzuch mialam..
    i chyba skurcze.. bo nie mogłam kroka nawet dać, tak mnie zabolało.. nie wiem czy to mała mi nacisnęła czy co...

ale już mam nadzieje ze to ostatnie badania i nigdy więcej!
    jeszcze mi sie źle wbiła i sińca zrobiła..
    niech sie ten dzien konczy :(

ale jeszcze postaram sie podczytac co tam napisalyscie.. bo caly dzien prawie mnie nie bylo :) a potem to juz calkiem nie nadrobie..
    uff..

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia,Livia jesteście niemożliwe z tymi zakupami! :D

Złota pobolewać to i bez @ może..

Mizzy biedna,faktycznie nie Twòj dzień...a ludzie to wredota taka że szok! Leż już sobie i odpoczywaj :)

XxMoniaXx, mizzelka lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    no ostatnio juz bylo ok, ale on sie tak naje na noc, ze szok...kupy nie umial zrobic..lezal na brzuchu i go klepałam po pupie....

cewnik w tyłek osttanio poszedł, a teraz juz nie mam bo sie skonczyly :( masakra była toooo !!!

wygladam jak zombiak !

wlasnie brat jechał z Niemiec i napisałam mu a on był juz w Polsce...

ten sab simplex to podobny do espumisanu tylko ma wieksza dawke simetikonu czyc cos tam :P espumisan 40 mg a sab simplex 65 chyba.... ale gdzies espumisana widziałam ze 100 mg/ml.....

czopki Viburcol...tam jest rumianek i inne zioła...masakra, nawet nie umiałam wlozyc tego czopka tak sie wyginał...

Boze, nie moglam patrzyc jak cierpi :( ehhhh

chyba jednak musze miec diete...nie wiem co zjadlam wczoraj :(
    az mi serce pęka...

a jak ciagnał smoka.... z taką złoscia i bólem.... :(
    ja nie znalazłam espumisanu i mam esputicon i ma 980mg dimetykonu i krzemionkę koloidalną,
    nie zazdroszczę takiej nocki.. i cierpienia malenstwa ;/
    ehh ;/

‹‹ 2168 2169 2170 2171 2172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ