Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Z. wrote:To chyba nie jest źle.
Ja ogólnie na czczo mam 68 czyli dolna granica. A widać po glukozie jednak słabo wyszło...
Z. wydaje mi się, ze Twoje wyniki jak dla ciężarnej to sa w normie.
ja miałam zabawnie, bo po glukozie cukier zamiast rosnąc, to spadł
Z. lubi tę wiadomość
-
mizzelka wrote:poniżej 172 to norma dla kobiet w ciąży... z tego co mi wiadomo. Teraz Magda robiła i tam były takie napisane normy
Mi na wyniku podali tylko normy na czczo. A te po 1 h po 2h przy obciążeniu 75g znalazłam w necie. I po godzinie jest do 180, ale już po dwóch do 140. No nic zobaczymy.
Bo jest jeszcze badanie z obciazeniem 50 g. Które wykonuje się standardowo i jeśli to wyjdzie źle to wtedy się robi 75 g. Mój lekarz pominął to pierwsze i od razu dał na to drugie.
Monia, a Ty się nie stresuj, jak Ci teraz glukometrem wyszło po posiłku okej, to w badaniu też wyjdzie
Ja skierowanie dostałam na badanie więc miałam za darmo. Nie wiem ile kosztuje jakby się chciało wykonać samemu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 10:23
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
ostatnio mąż coś szukał w komodzie o otwarł przypadkowo komodę małej a tam pełne półki ubraneki reszty wyprawki i teściowa to zobaczyła i dziwnie zareagowała .. tak jakby jak ja mogę już mieć tyle ciuchów i innych rzeczy a to przepraszam kiedy mam to zacząć kolekcjonować od 39 tc czy może 40 ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 10:25
-
Złota wrote:Z. wydaje mi się, ze Twoje wyniki jak dla ciężarnej to sa w normie.
ja miałam zabawnie, bo po glukozie cukier zamiast rosnąc, to spadł
Oby spełniły się Twoje słowa. Ale póki co robię dietę bo jak się naczytałam o tym co to może powodować u dziecka to wolę już spiąć pośladki...Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Z. wrote:Mi na wyniku podali tylko normy na czczo. A te po 1 h po 2h przy obciążeniu 75g znalazłam w necie. I po godzinie jest do 180, ale już po dwóch do 140. No nic zobaczymy.
Bo jest jeszcze badanie z obciazeniem 50 g. Które wykonuje się standardowo i jeśli to wyjdzie źle to wtedy się robi 75 g. Mój lekarz pominął to pierwsze i od razu dał na to drugie.
Monia, a Ty się nie stresuj, jak Ci teraz glukometrem wyszło po posiłku okej, to w badaniu też wyjdzie
Ja skierowanie dostałam na badanie więc miałam za darmo. Nie wiem ile kosztuje jakby się chciało wykonać samemu.
"Na czczo 70,4 mg/dl
Kobiety ciężarne < 92 mg/dl (zalecenia PTD 2014)
Po 1 h 150,4 mg/dl
Kobiety ciężarne < 180 mg/dl (zalecenia PTD 2014)
Po 2 h 153,2 mg/dl nomy 70 -140
Kobiety ciężarne < 153 mg/dl (zalecenia PTD 2014)"
więc w normach sie mieścisz akurat bo mi sie pokićkało z wynikiem po 1 hZ. lubi tę wiadomość
-
mizzelka wrote:skopiuje jej wyniki
"Na czczo 70,4 mg/dl
Kobiety ciężarne < 92 mg/dl (zalecenia PTD 2014)
Po 1 h 150,4 mg/dl
Kobiety ciężarne < 180 mg/dl (zalecenia PTD 2014)
Po 2 h 153,2 mg/dl nomy 70 -140
Kobiety ciężarne < 153 mg/dl (zalecenia PTD 2014)"
więc w normach sie mieścisz akurat bo mi sie pokićkało z wynikiem po 1 h
To mieszczę się na granicy według tych norm Trochę mnie pocieszyłaś bo to by oznaczało, że aż takiej tragedii nie ma. Mąż mnie pocieszał, że niektórzy mają ponad 200 i wtedy jest problem...
W każdym razie słodkie i tłuste ograniczę na wszelki wypadekDwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Monita ona jest tego zdania że ona z trójką dzieci latała do końca, robiła w domu wszystko , baaaa nawet ciążko dźwigała i nie ma sie co nad sobą rozczulać tylko trzeba robić ...
to jest typ który żyje swoimi myślami a każda ciąża ma być taka jak jej i nic do niej nie dociera.
Ja jej powiedziałam, że ja zamierzam mieć do 30 tyd dosłownie wszystko ! od wózka po waciki ... potem zajmować się praniem, prasowaniem i pakowaniem torby a ie ganiać za wyprawką ..
a nikt mi nie zagwarantuje porodu w 40 tc , może sie to wydarzyc i w 33- czego sobie nie życzę , ale trzeba myśleć realnie .
Ja zawsze wolę mieć wszystko prędzej i jeszcze nigdy źle na tym nie wyszłam .Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 10:54
-
u nas znów wrzask...brzuszek miekki, pierdziochy robi wiec nie wiem o co kaman..jedyne co to np teraz po jedzeniu nie bylo kupki..Nie wiem, moze ma zatwardzenie przez to ze zjadłam wczoraj kilka pierników w czekoladzie., ja pierdziule, trzeba sie pilnować na kazdym kroku. No nic, dałam mu espumisan i zasnał...może przejdzie..