Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
My tez po wizycie, mam mierzyć cukier, być na diecie.
Dziecię duże - 890 gram, i ma sporą główkę ale ponoć pomiary mieszczą się w normie. Buziulek nam tylko na chwilę mignął i zdjęcia nie udało się zrobić ładnego. Wszystkie narządy są ładne.
Livia, apropo ułożenia dziecka - moje od początku ciąży na każdym USG stało na głowie (również na połówkowym czyli w podobnym czasie do Twojego) a dziś psikus główka w górze. Mam nadzieję, że się obróci prawidłowo
Aferę przeczytałam, ale ja z natury bez konfliktowy człowiek więc się do tego tematu nie będę odnosić
Potforzasta, siły dla Ciebie i dla mamy! Wierzę, że będzie dobrze.
mizzelka, livia30 lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
potforzasta wrote:No jeszcze wczoraj okolo 1-2 w nocy pisalysmy na gg a dzisiaj po17 dostalam smsa ze ja odwoza do szpitala bo jej cos wykryli podobno jakis polip ale dokladnie bedzie wiadomo po wizycie. Tylko moja mama ma juz astme i zajete prawie cale pluca i nie wiadomo jak to bedzie z tymi jej zabiegami.
Trzymajcie się tam, kurde... że też tak nagle.. oby szybko i sprawnie poszło w razie co i niech mama szybko wróci do zdrówka bo to jest najwazniejsze..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:18
-
Zetko polubiłam za wagę i że wszystko ok na USG, szkoda że musisz mieć dietę, ale to uznał powyżej normy? kurde.
myślałam że jak sie mieścisz w nowych normach to się nie czepnie.
moja też nie lubi być fotografowana niestety za dużo zdjeć też nie mam i już raczej nie bd mieć.. chyba że poza brzuszkiem, to już się łożyskiem nie zakryje mądrala -
mizzelka wrote:Zetko polubiłam za wagę i że wszystko ok na USG, szkoda że musisz mieć dietę, ale to uznał powyżej normy? kurde.
myślałam że jak sie mieścisz w nowych normach to się nie czepnie.
moja też nie lubi być fotografowana niestety za dużo zdjeć też nie mam i już raczej nie bd mieć.. chyba że poza brzuszkiem, to już się łożyskiem nie zakryje mądrala
Mówił, że wyniki są w górnej granicy i że dla dobra dziecka lepiej dietę stosować. Niestety wahania cukru mogą mieć bardzo nie fajne konsekwencje - duża waga urodzeniowa, wady rozwojowe i problemy z oddychaniem. Wyjdzie i mi i synkowi na zdrowie Póki co zaraz będę pić herbatkę owocową bez CUKRU.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, trzeba mieć pozytywne nastawienie
No to po porodzie Milenka będzie miała codziennie sesje zdjęciowe
Ja już też szykuję moją lustrzankę
Livia, może Twoje dziecię będzie grzeczniejsze niż mojeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:10
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Z. wrote:Mówił, że wyniki są w górnej granicy i że dla dobra dziecka lepiej dietę stosować. Niestety wahania cukru mogą mieć bardzo nie fajne konsekwencje - duża waga urodzeniowa, wady rozwojowe i problemy z oddychaniem. Wyjdzie i mi i synkowi na zdrowie Póki co zaraz będę pić herbatkę owocową bez CUKRU.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, trzeba mieć pozytywne nastawienie
No to po porodzie Milenka będzie miała codziennie sesje zdjęciowe
Ja już też szykuję moją lustrzankę
Livia, może Twoje dziecię będzie grzeczniejsze niż moje
ale prawda lepiej zapobiegać.. i kontrolować, będziesz kłuć paluszka? :<
tak zdecydowanie, już jej zakupiłam dziś ciuszki super słodkie to będzie i sesyjka czekam na nią, ale jak na razie strajk -
mizzelka wrote:och rety, właśnie Madzia też bd miała dietkę ponoć ale ciężko jest jej sie umówić do diabetologa, bo przekroczyła tą normę o 0,2 ;/
ale prawda lepiej zapobiegać.. i kontrolować, będziesz kłuć paluszka? :<
tak zdecydowanie, już jej zakupiłam dziś ciuszki super słodkie to będzie i sesyjka czekam na nią, ale jak na razie strajk
Już robię kuj kuj nie boli więc nie jest źle. Wczoraj godzinę od obiadu miałam na granicy wynik a dziś już nisko także dieta działa trochę samodyscypliny trzeba no ale muszę wytrwać.
Mykam do malża który pod moim nosem przed chwilą zjadł lody. Nadrabia za mnie
miłego wieczorku!
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017