Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
KotkaPsotka wrote:Dzien dobry.
Ze mna coraz gorzej . W nocy prawie nei spalam tak mnie gardlo meczylo i jeszcze katar sie zaczyna . Goraczki nie mam a wrecz przeciwnie, temp. mniejsza niz zwykle, chyba moj organizm zamierza zwalczyc bakterie chlodem...
Nie wiem czy jest sens isc do lekarza.[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Mloda.Mama wrote:Malinowa, a duże masz te psy?
My co prawda koty mamy, ale mówimy, że to są nasi członkowie rodziny, a nie tylko zwierzęta. I ja się zawsze wpieniam jak sąsiadka do nas przychodzi i mówi "kto to widział by koty w domu trzymać, jak wam dziecko przyjdzie to się tego pozbądźcie, bo jeszcze udrapnie, albo czymś zarazi...". Mój mąż to się zawsze ledwie powstrzymuje by ją wyprosić, powiedział, że kiedyś powie tej babie, że jego nie obchodzi co ona w domu trzyma i w jakich ilościach, więc niech ona się od jego dziewczyn odpier... bo on na koty mówi, że to jego dziewczyny są.
nie są duże to cardigany ale są dwie i zajmują całą tylną kanapę u nas psy są członkami rodziny - dostają prezenty na urodziny itp[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
cześć Wam,
pogoda do dupy, wszystko do dupy.
beta była 3,80 spadła na 2,85.
Nie wiadomo kiedy teraz @ będzie, chciałabym ją dzisiaj ale pewnie nie dostanę przez podwyższoną bete.
W ciąży nie byłam, nie będę pewnie, lekarz za 2 tyg.dopiero i nie wiadomo kiedy krwawić będę a chcę już, bo znowu sie wszystko przesunie!
wybaczcie ale nie wiem czy będę się udzielała jakiś czas, jestem załamana , wszystko jest nie tak, coś jest nie tak ze mną skoro poszło coś nie tak, muszę to przełknąć jakoś...
powodzenia. będę podczytywać pewnie ;*
dostałam @- nawet nie wiecie jak się cieszęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 09:41
-
No wiec... Pracujemy oboje z mezem, mamy swoj duzy dom i zawsze chcielismy miec trojke dzieci. Kocham dzieci i moglabym miec ich nawet 4. Sytuacja finansowa nam pozwala wiec trzeba korzystac. Poza tym mam juz 27 lat i nie chce czekac z trzecim dzieckiem.
-
Swan wrote:No wiec... Pracujemy oboje z mezem, mamy swoj duzy dom i zawsze chcielismy miec trojke dzieci. Kocham dzieci i moglabym miec ich nawet 4. Sytuacja finansowa nam pozwala wiec trzeba korzystac. Poza tym mam juz 27 lat i nie chce czekac z trzecim dzieckiem.[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Malinowa Panienka wrote:to niedobrze bo nie walczy organizm. Moja mama mówi, że musi być gorączka - idź do lekarza lepiej niech coś Ci da...
No wlasnie ja bardzo zadko mam goraczke. W sumie to w zeszlam roku w lutym mnie scielo po raz pierwszy od chyba 10 lat. Dlatego nigdy nie bylam na zwolnieniu lekarskim grrr. A zawsz emis ie marzylo zostac w domku jak inni heheh. No ale ja twardo do pracy ide zawsze i dla mnei tylko goraczka jest argumentem za tym zeby w domu zostac, chociaz rok temu to nawet z goraczka chcialam isc . Ale dlugo mnie trzymalo wtedy.
Moze twoja mama ma racje. Moze to tez jest powiazane z tym ze nei mam w zasadzie zadnych alergii czyli moj organizm nie reaguje agresywnie na czynniki obce. Wiem ze sa ludzie ktorzy dosc czesto choruja z goraczka i wlasnie nie wiem czy to ze mna czy z nimi jest cos nei tak -
Cześć Wam
Ja dziś u lekarza byłam, właśnie wracam ale nie zlecił mi ani bety, ani nie zrobił usg.
Dostałam tylko jakiś lek na wiecznie dokuczjący mi pęcherz moczowy.
Nie wiem czy zrobić tą betę we własnym zakresie, bo właściwie nawet oficjalnie nie potwierdził ciąży.
Co myślicie ? -
Przedszkolanko - Nie łam się, "Marzenia się nie spełniają, marzenia są po to by je spełniać", podnieś się i walcz, a w końcu się uda.
KotkaPsotka - organizm walczy gdy ma się gorączkę, bo gorączka to nie choroba, a właśnie oznaka walki organizmu.
Swan - To oby wam się udało mieć tyle dzieciaczków ile tylko będziecie chcieli. Ale macie dwóch chłopaków, to życzę wam trzeciej córeczki. Nam się marzy wielka rodzina, ale nie wiemy kiedy dokończymy dom, więc jak na razie możemy się zdecydować na dwójeczkę. W ogóle to mi się marzą bliźniaki -
myślę, że coś w tym jest bo lekarze mówią, że sam się broni i będzie ok. idź do lekarza i poleż sobie - teraz tak paskudny wirus panuje, że masakra.[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
niecierpliwa21 wrote:Cześć Wam
Ja dziś u lekarza byłam, właśnie wracam ale nie zlecił mi ani bety, ani nie zrobił usg.
Dostałam tylko jakiś lek na wiecznie dokuczjący mi pęcherz moczowy.
Nie wiem czy zrobić tą betę we własnym zakresie, bo właściwie nawet oficjalnie nie potwierdził ciąży.
Co myślicie ?
Nie zrobił USG, ani BEty nie zalecił? Dziwny lekarz. Zrób betę na własny koszt i po kilku dniach zrób znowu by zobaczyć czy rośnie. Może spróbuj u innego gina?
-
Słuchajcie, a mam takie pytanie nieco z innej beczki - czy macie jakiś sposób na wypranie butów? Młody ma białe trampki i je tak upieprzył gdzieś, że to nie chce puścić, się takie nieładne zrobiły takie brudno szare i już nawet cifem próbowałam i nic.
-
usg nie robi nic złego - są na to badania w stanach. ale lekarze mają różne opinie. Ja nie robiłam bety ale widziałam w 5t3d pęcherzyk.
Nie musisz robić bety - spokojnie daj rosnąć małemu i nie stresuj się bo to źle na Fasolę wpływa.
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Dzięki Malinowa, to ja też bety robić nie będę.
Mam zlecone wszystkie pozostałe badania a za tydzień idę na serduszko, nie chcę się denerwować jakby miała za mało przyrosnąć.
U mnie to dodatkowy koszt 92zł - 2 bety.
I mam wskazania do cesarskiego cięcia...