X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka ale wadę serca można wykryć i tak jak moja znajoma w trakcie ciąży mała została zoperowana, włożono parasolkę i z serduchem problemu nie ma po urodzeniu. Ja myślę, że warto a nawet jak ma być chore to można się oswoić i przygotować i szoku nie ma na porodówce... tak ja sobie myślę :)

Aszka no właśnie planuję sercować a śluz mam nadal płodny - rozciągliwy więc chyba będę działać dalej :D

aszka lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wyniki, standardowo koło 18 powinny być ;-) Wyprosilam żeby z innej żyły mnie kłuli bo juz obolała jestem i pielęgniarka troszkę się naszukala ale dała radę :D Normalnie zrosty bolące już mam :/ I siedzę sobie tak od rana i szukam innego ginekologa, chyba jednak zraziłam się do swojego, może spróbuję się skonsultować gdzie indziej i znalazła jakąś babkę ginekolog-endokrynolog, coś dla mnie :D i ma dobre opinie, chyba nie zawadzi spróbować. Poczekam tylko na swoje wyniki i zapiszę się co niej, ciekawa co wymyśli ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Kotka ale wadę serca można wykryć i tak jak moja znajoma w trakcie ciąży mała została zoperowana, włożono parasolkę i z serduchem problemu nie ma po urodzeniu. Ja myślę, że warto a nawet jak ma być chore to można się oswoić i przygotować i szoku nie ma na porodówce... tak ja sobie myślę :)

Aszka no właśnie planuję sercować a śluz mam nadal płodny - rozciągliwy więc chyba będę działać dalej :D

Dlatego ja sobei mysle ze to kazdy sam powinien podjac decyzje. Ale zeby ja podjac to nalezy sie troche zorientowac bo czasem sluchanie lekarza nie wychodzi na dobre. Dlatego sie zapytalam niecierpliwej czy ma powod i powiedzialam zeby sie troche w sprawie tez zorientowala. W internecie roi sie od postow dziewczyn w okropnych sytuacjach kiedy nie wiedza czy sie zdecydowac na inwazyjne badania czy nie i w koncu dzieci rodza sie zdrowiutkie.
    No i tak jak mowie wady serca czy inne wrodzone to ok, bo tu mozna faktycznei jeszcze cos zdzialac przed (chociaz pewnie tez trzeba rozwazy ryzyko bo moge sobei wyobrazic ze jest ogromne :( ).

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczęta...wchodze tu i zdziwko....chyba 2 strony od wczoraj...co sie dzieje, nie poznaje Was ??:):):)

co tam?
    jak zyjecie ??:D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny musze wam histroyjke opowiedziec zabawna (chociaz troche tragiczna w sumie).

Ostatnio w pociagu jechala babka ktora nie miala biletu. Zostalam poproszona jako tlumacz bo konduktor ani po ang. ani po niemmiecku. A pani do mnie mowi, ze ona biletu nie potrzebuje i ze po calym swiecie zawsze bez pieniedzy podrozuje. I w ogole czymu ja jej nei znam, ze wszysce w stanach ja zanaja. I teraz najlepsze.. uwaga....Jej dzieci zeslal Bog na ten swiat, blizniaki, w dwoch wielkich (ooo takich-pokazala) jajach !

Niezle halo nie? Ocstam jeszcze o BOgu mowila, o gieldzie, o zamku, pmieszanei z poplataniem.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobre..mozna takich ludzi spotkać, oj można...
    ja sie znowu dziś wkurzyłam i po raz kolejny zobaczyłam jacy ludzie sa bezduszni itd...
    jade rano autobusem do pracy...cały autobus ludzi- dodam ze autobus mały-taki ogórek, niby nowoczesny a beznadziejny bo jest kilka siedzen, reszta miejsca stojące ale nie ma sie czego trzymać-dramat!
    No ale jedziemy i na przystanku wsiada starszy Pan..ledwo ruszył autobus robi sie szum..Pan wylądował na podłodze! o iczywiscie co..nikt nie podszedł tylko leca w jego strone komentarze starszych Pan " nie trzyma sie, wchodzi i stoi zamaisr sie łapać"....dodaje po raz kolejny -NIE MA SIE CZEGO ZŁAPAĆ, LUDZIE SIE TRZYMAJA SIEBIE!!!
    Patrze a Pan ewidentnie zasłabł..na szczeście jakiś chlopak sie nim zainteresował, bo nie mogłam sie przebić przez lud....Pan oprzytomniał i co dalej..myślicie ze ktoś wstał z siedzenie..nikt....Chlopak ktory mu pomogł po prostu zwalił babe z siedzonka zeby postawić starszego Pana! Pan mówi ze zakreciło mu sie w głowie i nawet nie zdażył sie złapać drążka , zeby sie przytrzymać! Kur....gdyby miał zawał czy coś nikt by mu nie pomógł!! DRAMAT!!!!

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta ja jeszcze wróce do wiesiołka...powiedzcie mi jak go jeść..tzn słyszałam ze od początku cyklu do owulacji...? a potem..kiedy znów zacząć ?

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że to mochery sa najgorsze. Ciągle słyszy się jak powtarzają "ta dzisiejsza młodzież" a nie raz już byłam świadkiem, że sami zachowują się tak, że wstyd i nie raz ta dzisiejsza młodzież jest dużo bardziej odpowiedzialna niz oni...

Ja Rudasku wiesiolka zaczęłam brać w dniu miesiączki (jak już otrząsnęłam sie po szoku hi hi) i planuję do owulacji. Potem od nowa - no chyba, że nie będzie potrzeby ;-) Ale w tym cyklu to na nic nie liczę, wiec opcja nr 1 ;-)

aszka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale od nowa tzn znów od pierwszego dnia @....??:)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak planuję, mam nadzieję, że prawidlowo :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie nie wiem..ale chyba tak...ja mam jakies wariactwo..kurde zalewa mnie śluz..bleeeeee :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    Dlatego ja sobei mysle ze to kazdy sam powinien podjac decyzje. Ale zeby ja podjac to nalezy sie troche zorientowac bo czasem sluchanie lekarza nie wychodzi na dobre. Dlatego sie zapytalam niecierpliwej czy ma powod i powiedzialam zeby sie troche w sprawie tez zorientowala. W internecie roi sie od postow dziewczyn w okropnych sytuacjach kiedy nie wiedza czy sie zdecydowac na inwazyjne badania czy nie i w koncu dzieci rodza sie zdrowiutkie.
    No i tak jak mowie wady serca czy inne wrodzone to ok, bo tu mozna faktycznei jeszcze cos zdzialac przed (chociaz pewnie tez trzeba rozwazy ryzyko bo moge sobei wyobrazic ze jest ogromne :( ).
    no właśnie w wypadku wady serca mniejdsze niz u dziecka urodzonego bo nie rozcinamy klatki piersiowej :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze zalewa ale co innego i to dopiero jest bleee :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Wiola 1500 mg to sa minimum, mozna tez brac i 3000 grunt zeby sluz nie byl tyle wodnisty, co rozciagliwy. Jak ja bralam 3000 to mnie zalewalo woda, teraz biore 1500 i zobacze czy jest lepiej. To ze na opakowaniu napisane nie oznacza ze u wszytskich ma byc, a producenci wiadomo ze zachecacja bo czym wiecej bierzesz tym szybciej konczysz opakowanie. Tak samo z szyjka jezeli ktos za bardzo nie umie to niech nie grzebie, ja sie przychylam do artykułow i wypowiedzi lekarzy ze pozniej to tym sobie mozna zaszkodzic szczegolnie ze niektore osoby-nie pisze tu konrektnie- a ogolnie to pchaja dosc gleboko paluchy. Tym bardziej po owulacji kiedy wszystko jest tam dosc rozpulchnione i sie odbywa proces implantacyjny np, ja juz po owulacji sie nie dotykam, ale to kazdego decyzja.

Dobrze, że sie pytam, bo dowiaduje sie wielu ciekawych rzeczy. Poczekam i zobacze co bedzie pozniej. Najwyzej będe brala mniej. Dziekuje :)

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Ja uważam, że to mochery sa najgorsze. Ciągle słyszy się jak powtarzają "ta dzisiejsza młodzież" a nie raz już byłam świadkiem, że sami zachowują się tak, że wstyd i nie raz ta dzisiejsza młodzież jest dużo bardziej odpowiedzialna niz oni...

Ja Rudasku wiesiolka zaczęłam brać w dniu miesiączki (jak już otrząsnęłam sie po szoku hi hi) i planuję do owulacji. Potem od nowa - no chyba, że nie będzie potrzeby ;-) Ale w tym cyklu to na nic nie liczę, wiec opcja nr 1 ;-)
    wlasnie te staruszki sa najgorsze, ja mam to samo, jak sie pchaja do autobusu to wala laskami po nogach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziewczęta ja jeszcze wróce do wiesiołka...powiedzcie mi jak go jeść..tzn słyszałam ze od początku cyklu do owulacji...? a potem..kiedy znów zacząć ?
    tez biore do owulki a pozniej to juz od okresu.

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha ha..no i najlepsze jest to ze maja cały dzien wolny, nic nie robią a np na zakupy jada wtedy kiedy ludzie do pracy..na dodatek z takimi torbami na kółkach gdzie zajmuja pół autobusu :D

aszka lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka...

Ty wczoraj coś napisałaś do mnie, pyatłąś o jakieś bobo ???:D
    nie skumałam..możesz napisać o co Ci chodziło ??:D
    hihihihi

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek ja ostatnio bylam na badaniu krwi i slysze co m-c chodze na badanie krwi i juz mam dosc, jakie tu kolejki -staruszka w wieku lat 80 na oko. A ja mowie niech pani zacznie chodzic rzadziej i kolezanki namowi to nie bedzie kolejek. :D

Rudasek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Aszka...

Ty wczoraj coś napisałaś do mnie, pyatłąś o jakieś bobo ???:D
    nie skumałam..możesz napisać o co Ci chodziło ??:D
    hihihihi
    a to w sensie do tego faceta z fb: ze trzeba bylo wstawic komenta czyje to bobo? ;)

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ