X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny zrobiłam sobie badania i mam za wysoki progesteron norma to 1,2-15,9 a ja mam 22,60 w 9 dpo miala ktoras tak? Bo nie wiem co mysles...

nxbhnwz.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj współczuję...ja tylko te ciacha i babeczki zrobić i frytki bo mężowi po owu obiecałam i mogę leżeć :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 15 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    hej dziewczyny zrobiłam sobie badania i mam za wysoki progesteron norma to 1,2-15,9 a ja mam 22,60 w 9 dpo miala ktoras tak? Bo nie wiem co mysles...

też się chętnie dowiem :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 15 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszedzie piszą że wtedy są cykle bezowulacyjne i zaburzenia cyklu, ja jakz zegarkiem w reku 30 dniowe mam i owulacja jest czasem z dwoch jajek :)
    Druga ewentualnosc - ciaza.
    chyba przejde siedo gina. :)

przedszkolanka:), Groszek lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam sniadanko :-) i tyle :p
    reszta sie zrobi sama :P

Niecierpliwa, to byłoby naprawde fajnie:) miejmy nadzieje ze ten progesteron swiadczy o fasolce :)

Boli mnie lewy jajnik z ktorego była owu :-/

powiedzcie mi ile dokladnie dni po owulacji sie robi test ciazowy? 10 dpo?
    W tych dniach juz jest policzona ewentualna implantacja?

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png

Wysłany: 15 marca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie w ogóle bolą dzisiaj jajka i podbrzusze a jbył albo bezowulacyjny albo już po :P

test w 12-14 dniu powinien pokazać coś ale zdarza się że i później dopiero wykrywa :)
    implantacja jest ok. 7 dnia, z tego co czytałam :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 15 marca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem sie zdarza ze wyjdzie juz 10dpo ale musi byc o wiekszej czulosci niz te standardowe.

nxbhnwz.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys byłam u gina i wlasnie mi powiedzial, ze kobieta nie jest w stanie okreslic czy boli ja jajnik czy cos innego... a ja sobie mysle "Ty głupku" chyba kazda z nas sie zna od wielu lat i bardzo odbrze swoj organizm i mysle ze jest w stanie powiedziec co jej jest... to wlasnie byl ten gin z ktorego zrezygnowałam

Dzieki przedszkolanko:) czyli wlasnie dlatego jest taki czas policzony i wypada on mniej wiecej w okolicach miesiaczki. Bedziemy czekać :-) bedziemy testowac 29, miejmy nadzieje ze @-py nas nie dopadną wcześniej...

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    groszku ja gdzieś czytałam ze najlepiej 16dpo

• Groszek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakimi w ogole testujecie? ktory jest najlepszy? ja mam jeden pink express paskowy, quix duo płytkowy i kilka jakis za 1 zl z allegro. Zapas jest :D wiec jakby ktorejs brakło to zapraszam... :-) owu test mam sporo, bo kupowałam chyba ze 30 sztuk ostatnio...ale chyba sie u mnie nie sprawdziło. Mam nadzieje ze w przyszlym miesiacu sie dowiem kiedy ją mam.narazie wiem ze miedzy 12 a 15 dc- to juz cos ;) no chyba, ze w przyszlym miesiacu juz owulacji nie bedzie ;p;p

relge6yd309xm1zq.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, moj wykres w tym cyklu jakis totalnie dziwny, OF jeszcze nie wyznaczyl owulacji. Chcialabym spytac, na wasze oko mniej wiecej kiedy mogla byc owula?
    Bo wykres tragiczny, jak nigdy :P

wff22n0ab6iac00e.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie jaka akcja:D musze o tym opowiedzieć.... osttanio przychodzi do szpitala dziewczyna po 20 r.ż, do chirurga bo ma guza w brzuchu. Chirurdzy prosza o konsultacje ginekologiczną a tam rozpoczela sie akcja porodowa i guz miał 2650 gram i okazał się uwaga.... dziewczynką :-) ostatania miesiaczke miala w styczniu. Była w szoku jak dowiedziala sie ze jest w ciazy a tym bardziej ze ma rodzić !
    Kurcze, nie uwierzyłabym gdybym sama nie była swiadkiem :) prze jaja! Rozne były sytuacje, ale czegoś takiego nie doswiadczyłam :P
    Musze sie dowiedzieć o co kaman dokladnie :D

Myslicie ze mozna nie wiedziec ze sie jest w ciazy do samego konca?
    Moze miala miesiaczki- ok, ale nie czuła sie inaczej, nie czuła ruchów dziecka??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 13:30

relge6yd309xm1zq.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale swietna historia ! :D Juz nie raz slyszalo sie o takich sytuacjach w tv ale tez zastanawia mnie kilka rzeczy, dziecko wazylo ponad 2kg ale przeciez taki brzuch wystajacy widac !
    No i wlasnie jak to jest z ruchami dziecka? moze ruchy czula, ale myslala ze to wszystko wina 'guza' :D
    Ale to musial byc dla niej szok. Dziewczyna idzie do szpitala a tu kaza jej rodzic :D

wff22n0ab6iac00e.png
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek- ale co ona brzucha nie miala? Przeciez to widac jak ktos w ciazy jest. chyba ze otyla byla. Ja czytalam o tym kiedys artykul. Sa ciaze urojone i sa ciaze ktore sie wypiera i kobieta dowiaduje sie ciazy dopeiro jak rodzi.

Ale czekaj, cos sie nei zgadza. Jak to ostatnia @ miala w styczniu? To troche krotka/albo dluga ta ciaza...

A u mnie nastroj masakra. Dzisiaj moj luby powiedzial do mnie niemile slowo wiec sie obrazilam. Przyszedl do mnie, tlumaczyl sie itd. a ja zaczelam plakac i sie smiac. No masakra. Takiej hustawki dawno nie mialam. Robilam mu wyrzuty przez lzy lecace ciurkiem i do tego sie chichralam jak glupek. ciostka sie zbliza wiec dostaje korby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 14:09

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png

Wysłany: 15 marca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie moze jaka prolaktyna powinna byc przy staraniach? Miala ktoras takie badania?

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie odnośnie alkoholizmu w rodzinie ?
    Teściowa pije ( łagodnie mówiąc ) . Boję się że jak bd dziecko że bd pijana przychodziła i wgl. Mój A. już jej powiedział że jak będzie dziecko to nie bd się mogła do niego zbliżać . Że jak bd chciała wziąć dziecko na rękę chociaż raz to tydzień by musiała nie pić . Ja ogólnie wcale bym jej nie dała , bałabym się . Co wy myślicie na ten temat . Ma któraś z was taki problem .
    Znajoma co teraz jest w ciąży jej tata pije ale w święta przysięgał jej i żonie przed obrazem ze nie będzie pił i nie pije do tej pory . Ale podejrzewam że mama mOjego A. by nie dała rady

• livia30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    A wiecie moze jaka prolaktyna powinna byc przy staraniach? Miala ktoras takie badania?

Ja miałam robione badanie i okazało się, że mam za wysoką - od września zbijam ją Dostinexem. Obecnie mam w normie a z tego co gin mi powiedział wynik prolaktyny i prolaktyny po obciążeniu nie może być większy niż pięciokrotność wyjściowego. Zaraz sprawdzę swój wyniki bo nie pamiętam dokładnie ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobieta była wagi sredniej, widać było brzuch... moze myslala, albo wlasnie tak jak KotkaPsotka napisala, ze dziewczyna wyparła ciążę. A to ktos z otoczenia nie widział, nie mógł jej "uświadomić".
    Może cos z jej psychika jest nie teges. Dzisiaj to wybadam i zdam Wam relację :-)

Oj KotkaPsotka, wierze, jest ciezko w te dni... u mnie czasem jest ok, a czasem hormony "swiruja" ze mialabym ochote pozabijac wkolo wszystkich, wkurzona chodze...wystarczy jedno slowo by rozpetac "wojnę":/ natomiast jak ciotka juz sie pojawia, to wszystkie napiecia przechodzą

Wiecie co? Pomozcie mi z jednym jeszcze, prosze... Jak byłam wtedy u gina, to wg USG napisał ze macica ma kształt litery T i ze jest to rodzaj macicy dwuroznej..kiedys mowiono o tym ze jest to przeszkoda do posiadania dzieci, a teraz ze nic sie nie dzieje bo miał takich macic ciezarnych dziesiatki...
    Poczytałam o tym na necie troche i jakos mi tak dziwnie, boje sie... a jak coś jednak bedzie na rzeczy? To pierwszy ginekolog ktory tak opisał moją macice... moze sie pomylil?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 14:27

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o prolaktyne to nie wiem przynajmniej teraz... jak zrobie badania w przyszlym miesiacu i sie nie uda, to wyczaję temat...
    moze dizewczyny jakies beda tu wiedziec??

Jesli chodzi o alkoholizm w rodzinie, to u mnie tesc...chociaz aktualnie zima nie pije, jak zbliza sie wiosna i lato to pewnie sie bedzie działo. Choc byly juz rozmowy na ten temat i kłotnie, bo mieszkamy z tesciem. Zreszta ja powiedzialam mojemu mezowi ze jak bym byla w ciazy to nie chce tu mieszkac, ze wyprowadzimy sie..nie bede z brzuchem tutaj chodzic a tym bardziej zeby pozniej dziecko na to wszystko patrzyło i pytało "dlaczego dziadek pije" o nie, pijaństwu mowiec kategoryczne "NIE" i tez nie dam dzidziusia dotknac niektorym osoba :-))

relge6yd309xm1zq.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-). U mnie tez dzis tak zimno ze szok! Do tego glowa mnie boli od rana :/
    Zrobilam dzis test owulacyjny i pojawila sie druga kreska! Nie sa jeszcze identyczne ale niewiele jej brakuje, pewnie jutro beda takie same :D stawiam na owulke w poniedzialek, pecherzyk moze miec 20 mm ( liczac ze rosnie po 1 mm na dobe tak jak do tej pory). Ale chyba wielkosc bedzie ok do pekniecia. Jeszcze chyba nigdy nie mialam tak pozno owulki!

Landryneczko nie trac nadzieji! Pamietasz jak mia Ania? A fasolka jest :-)

Niecierpliwa ja mam lekko podwyzszona prolaktyne i lekarz mi kazal brac bromergon. Powinna byc tak ok 20. Jakos to tak bylo :-)

Groszku ja tez ostatnio zakupilam na allegro po 1 zl testy ciazowe, bo tez braam owulacyjne i tak przy okazji :-). Jak n sie uda to codziennie bede robila :D

Przedszkolanko kiedy bedziestestowala? Chyba ze juz testowalas :D

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ