Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Prolaktyna: norma jest 4,8 - 23,3 ng/ml
W pierwszym badaniu miałam wyjściową 19,9 a po obciążeniu 146,7! i tu zaczęło się leczenie (wrzesień)
Kolejne badanie w listopadzie: 13,9 a po obciążeniu 66,9 - w miarę
I ostatnie z lutego: 18,2 po obciążeniu 83,8 - ładnie
-
livia30 wrote:Prolaktyna: norma jest 4,8 - 23,3 ng/ml
W pierwszym badaniu miałam wyjściową 19,9 a po obciążeniu 146,7! i tu zaczęło się leczenie (wrzesień)
Kolejne badanie w listopadzie: 13,9 a po obciążeniu 66,9 - w miarę
I ostatnie z lutego: 18,2 po obciążeniu 83,8 - ładnie
Kazde laboratorium ma inne normy, zawsze są podane na wyniku badania.
Ja mialam badanie bez obciazenia. -
Wlasnie on nie mowil o tylozgieciu bo jest napisane ze macica jest w przodopochyleniu u mnie...czyli prawidlowo.. kurcze juz nie wiem o co moze chodzic;/ czy jakas prosta jest czy co?
Kejti91 wazne ze jest owulka:) kiedy bedziesz testowała?? jak fajnie Ci pecherzyk rosnie tak regularnie;D
niecierpliwa21 ja tez mam bolesne miesiaczki, choc to bywa roznie... raz boli, raz nie.. -
Groszek wrote:Wlasnie on nie mowil o tylozgieciu bo jest napisane ze macica jest w przodopochyleniu u mnie...czyli prawidlowo.. kurcze juz nie wiem o co moze chodzic;/ czy jakas prosta jest czy co?
Kejti91 wazne ze jest owulka:) kiedy bedziesz testowała?? jak fajnie Ci pecherzyk rosnie tak regularnie;D
niecierpliwa21 ja tez mam bolesne miesiaczki, choc to bywa roznie... raz boli, raz nie.. -
Prawidłowe położenie (fizjologiczne) macicy określa się, jako przodopochylenie (kąt zawarty między trzonem a pochwą) i zgięcie ku przodowi (kąt utworzony między osią trzonu i szyjki). Inne stany tj. silne przodozgięcie, skręcenie, tyłozgięcie, pochylenie ku tyłowi są położeniem nieprawidłowym.
-
przesdzkolanka:) wrote:Potforku jutro Ci skoczy to będzie owu :)co do brzucha to też tak miałam... a dzisiaj takie dziwne kłucie czort wie gdzie;/ a test jak pokaże pozytyw to wyrzucam je!!!
Udało się test pozytywny aż się nie mogę na niego napatrzeć Tylko ta temp poleciała w dół i nie wiem co myśleć czt test mógłby wyjść owu być a temp niska??
Co do alkoholizmu to u mnie za dużo powiedziane ale teść lubi wypić na szczęście tylko jak ma wolne w pracy i to nie zawsze ale niektórym osobom też bym nie dała dziecka dotknąć.
Prolaktyna ech mi lekarz leczył ten 1 konował a nie powinien bo była super tak moja endo powiedziała i zepsuł mi tym inne hormony i przytyłam dużo po tych lekach.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Groszek wrote:ja mam macice:
" w prawidlowym pochyleniu (przodopochyleniu), o prawidlowych wymiarach, w kształcie litery T"- wg opisu gina.
Wiec ksztalt litery T wyklucza tyłozgiecie skoro jest w przodopochyleniu ale dalej nie potrafie dojsc o co chodzi.... -
Kejti jakbym mogła to bym ze 4 razy polubiła Twój post za to co napisałaś mam nadzieję że tak będzie
kejti91 lubi tę wiadomość
-
potforzasta wrote:Kejti jakbym mogła to bym ze 4 razy polubiła Twój post za to co napisałaś mam nadzieję że tak będzie
-
nick nieaktualnyGroszek wrote:Jesli chodzi o prolaktyne to nie wiem przynajmniej teraz... jak zrobie badania w przyszlym miesiacu i sie nie uda, to wyczaję temat...
moze dizewczyny jakies beda tu wiedziec??
Jesli chodzi o alkoholizm w rodzinie, to u mnie tesc...chociaz aktualnie zima nie pije, jak zbliza sie wiosna i lato to pewnie sie bedzie działo. Choc byly juz rozmowy na ten temat i kłotnie, bo mieszkamy z tesciem. Zreszta ja powiedzialam mojemu mezowi ze jak bym byla w ciazy to nie chce tu mieszkac, ze wyprowadzimy sie..nie bede z brzuchem tutaj chodzic a tym bardziej zeby pozniej dziecko na to wszystko patrzyło i pytało "dlaczego dziadek pije" o nie, pijaństwu mowiec kategoryczne "NIE" i tez nie dam dzidziusia dotknac niektorym osoba )
Ja się boje jak to będzie u nas z teściową . Jak nie przestanie pić to nie dotknie dziecka i tyle . Ja to mówię mojemu już żeby jej to uświadomił .
Jak ze mną teściowa rozmawia to mówi że chce żeby dziewczynka była bd jej kucyki robiła na spacery chodziła a ja bedę mogła iść do pracy żałosne to jest
-
co za dzień, babeczki zrobione, krówka w trakcie:)
test owu oczywiście..... pozytywny i to mega krecha jest , coś ze mną jest nie tak? Tempka o ok.13 36,9 :o
dziwnie dzisiaj mnie boli podbrzusze... i trochę oba jajniki...
Agatte Ty lepiej mój zobacz to jest dziwny
Landryneczko,ja myślę że to indywidualna sprawa, moja mama nigdy mnie samej babci nie dawała(lubi popić) i ja też nigdy nie zostawię...
Potforku super!!!! ja też pozytyw haha czyli idealnie masz równo pozytyw i tak, tempka jutro odbije napewno
Kończę ciacho i wracam tu i tempkę później zobaczę