Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
surykatka wrote:spoko mizzelka
ja jestem zadziwiona bo lubię wiedzieć co się dzieje z moim ciałem, dlaczego coś jest tak a nie inaczej i od kilku dni zauważam wiele rzeczy, których nigdy wcześniej w życiu nie zauważyłam (kilka przy ciąży biochemicznej miesiąc temu ale mniej)
nie uważam, że tak na 100% jestem w ciąży ale na kilka faktów (jak np plamka krwi w śluzie 6 dni po owu) nie znajduję innego wytłumaczeniato ze u mnie tak bylo to nie musi byc u cb tak samo
warto obserwować naprawdę, dużo to pomaga.. a nawet według NPR cykl może się regulować -
nick nieaktualny
-
u mnie teściowa już coś podejrzewa, bo juz mowila mężowi wczoraj ze pewnie termin mam na przełomie lutego marca..... skurkobana.. ona to ma czuja.. ale nic nie mowilam nawet przez tel na pewno nic nie słyszała jak sie umawiałam. więc jak to możliwe? telepatia działa???
-
Farbować można tylko farbami bez amoniaku, aktualnie większość dostępnych farb i tych sklepowych i u fryzjerów jest bez amoniaku.
Twarz malować można jak najbardziej, tutaj ostrzegają głównie ze względu na to, że skóra w ciąży się zmienia i można dostać uczulenia na kosmetyk, który wcześniej był ok.
Paznokcie również można malować jak i zmywać, w warunkach takich jak się powinno (przewiew, żeby nie wdychać zapachów), co najwyżej nie używałabym odżywki z Eveline 8w1/9w1/Diamentowa ze względu na pochodną formaldehydu dość wysoko w składzie (to on robi, że paznokcie są twarde, ścina białka).
Trzeba unikać kwasów w dużych stężeniach, czyli zero peelingów kwasowych. Kwas hialuronowy zawarty w kosmetykach nie przenika głęboko w skórę ponieważ ma za duże cząsteczki.
Zabronione są kosmetyki z retinolem (witaminą A), czyli wszystkie przeciwtrądzikowe, oraz zawierające kofeinę, czyli przeciw cellulitowi.
Do tego nie powinno się używać olejków eterycznych: anyżowy, bylicowy, arnikowy, bazyliowy, brzozowy, kamforowy, cedrowy, z szałwii muszkatołowej, cyprysowy, cytronelowy, goździkowy, koperkowy, hyzopowy, jaśminowy, jałowcowy, majerankowy, mirra, oregano, polejowy, miętowy, różany, rozmarynowy, szałwiowy i tymiankowy. Dodatkowo w pierwszym trymestrze ciąży należy unikać olejku lawendowego, rumiankowego, eukaliptusowego czy melisowego. Ogólnie są one bezpieczne, ale wzmagają niebezpieczeństwo poronienia.
To tak na szybko wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 20:44
mizzelka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualnymizzelka wrote:u mnie teściowa już coś podejrzewa, bo juz mowila mężowi wczoraj ze pewnie termin mam na przełomie lutego marca..... skurkobana.. ona to ma czuja.. ale nic nie mowilam nawet przez tel na pewno nic nie słyszała jak sie umawiałam. więc jak to możliwe? telepatia działa???
wiesz ciężarne kobiety promienieją i wysyłają fluidkico bardziej spostrzegawcze osoby zauważają takie rzeczy ale wiesz słyszałam też, że przez zmianę poziomu hormonów i jakieś tam inne feromony zmienia się zapach kobiety, to może po tym poznała hehe
mizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Interesuję się kosmetykami i wybieram się zrobić studium kosmetologiczne.
Surykatka o 22 kolejny meczWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 20:48
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
surykatka wrote:wiesz ciężarne kobiety promienieją i wysyłają fluidki
co bardziej spostrzegawcze osoby zauważają takie rzeczy ale wiesz słyszałam też, że przez zmianę poziomu hormonów i jakieś tam inne feromony zmienia się zapach kobiety, to może po tym poznała hehe
surykatka lubi tę wiadomość
-
To jak 7 szczęśliwe to 7 lipca robić test?
Jejku jak dobrze, że moj tak meczy nie oglądaCzasem sobie usiądzie i zacznie się bawic w programowanie albo tworzy muzyke ale 5 sekund i jest tylko mój jak mam taką potrzebę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 20:51
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość