X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • la Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka będzie ok, wiek ciąży u większości dziewczyn jak widziałam różni się w jedną ze stron :)

mizzelka lubi tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku super że ci nic nie dokucza :) i bez wspomagaczy typu antybiotyk i się udało :)
    ja tez chyba zwalaczam powoli infekcje bo juz mnie nie piecze :D

Groszku uspokajam się powoli. Co ma być to będzie... Jeżeli los ma mnie pokarać to mówi się trudno, ja na to nie zasłużyłam.. zresztą która na to zasługuje.
    Ale taki jest scenariusz.. że nie zawsze idzie wszystko po naszej myśli.
    zobaczę jak ta beta urośnie ;) mam nadzieje że ruszy dupe... zeby było 3600 to bd skakać z radości albo 4000...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zreszta gdyby byla ta pozamaciczna to jak widział te strzępki jajowodów to by nie widział jakieś nieprawidłowości w jajowodzie albo w jajniku? dziwne to wszystko. czytałam że głupi kaszel moze pokazac czy jest to ból związany z pozamaciczną ale nic nie czuje bólu skurczu.. przy siusianiu też jest ok.. a beta już 2000 ponad więc według innych artykułów to powinnam mieć krwawienie i srać z bólu...
    Jak bd prawidłowy przyrost to tego lekarza uduszę za dwa dni niepewności, choć on tłumaczył mi wszystko spokojnie... delikatnie ale weź tu bądź normalna :D

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też tak z HPV było, w ciąży wszystko ustąpiło :)

Ehh mizzelka takie efekty za wczesnych wizyt, jakbyś usiedziała na dupsku jeszcze tydzień to już byłby zarodek i prawdopodobnie serduszko ! :D a nie jakieś pozamaciczne głupoty ! :)

Rudasek, mizzelka lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • la Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat zgadzam się tutaj z niecierpliwą, jeżeli nie będzie krwawień, ani nic, to idź ty na następną wizytę dopiero jak serduszko będzie. Taka wczesna wizyta jest po prostu nie potrzebna i tylko daje stresa, a do tego jeżeli chodzisz prywatnie wywalasz kasę.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam się upewnić co z tą infekcją a dopiero dziś czuje ulgę powoli :) a skurczybyk nic mi nie przepisał. No ale z drugiej str wiem na czym stoję :D
    kut tam co ma byc to będzie.
    Ale baaaaaaaardzo ale to bardzo dziękuję za porady, odpowiedzi i wsparcie, jesteście nieocenione :)
    dzięki wam się uspokoiłam :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisana jestem na 17 lipca więc już coś powinno być :) już nigdzie nie idę :D no chyba że beta licha to trzeba bd coś działac żeby mi jajowód nie rozwaliło

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizyte, prenatalne USG połówkowe. Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze z serduszkiem i innymi narządami.
    To jest tak dokładne badanie... ja to cała drżę żeby przypadkiem czegoś nie wykrył niedobrego.

nxbhnwz.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Monia tule, nie plakusiaj... badanka macie zrobione wszystkie? jakas przyczyne znalezli? Walcz, ile sil... staraj sie nie poddawac :* głoweczka do góry Kochana :)pamietaj, ze mozna wyjsc nawet z ciemnej jaskini...

ja wczoraj popłakałam sobie, dzis mi lepiej...

no mązfatalne wyniki nasienia ale juz lepiej , ale jeszcze minimum nie mamy koniecznego ... ja prolaktyna wysoko i owulacji brak w sumie nie wiadomo dlaczego.... czekac nA OKRES zacząc brać CLO i jak to ginka powiedziała modlić sie do Matki Boskiej .
    Boje sie, że mam jakieś chorobe jajników albo endometrioze , tyle tu o tym czytam, że aż zaczynam miec stracha ze będą mnie leczyc w koło macieju bez skutku... no ale będzie dobrze, CLO zadziała i będziemy mieć ślicznego pulchniutkiego bobaska- staram sie trzymać tej wersji .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh przerąbane... nie zachodzisz w ciążę : kurde coś ze mną nie tak, dlaczego nie mogę mieć dzieci? inni mogą a ja nie? dlaczego mam taką karę? nie zasługuje na to.
    a może z mężem coś nie tak? Czasami się poczuje samotnym podczas starań...
    zajdziesz... a moze biochemiczna? a moze pozamaciczna? kurde coś widać? ale po co? dlaczego mnie to spotyka? kolejny problem?
    i tak w kółko macieju.

Niecierpliwa musi być dobrze :)
    i u mnie też będzie dobrze :D

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh,czekam na badanie i kroplówkę ,pytam pielęgniarki a one nic nie wiedzą :o jak będą dobre wyniki to kroplówki w ogóle nie dostane...to po co ja tu jestem??

A tak szybciutko,co u Pirelki?;o

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko zdrówka dużo dla Was :)
    czy ja dobrze zrozumiałam, że z powodu silnych wymiotów nocnych tak wylądowałaś w szpitalu ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wyniki będziesz miała dobre nawet się nie stresuj! :) zajrzę do Ciebie pogłaszczę brzucho to może się zarażę ;P
    albo jak znam swoje szczęście to jak przyjdę to akurat będziesz na badaniach ;P

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie aga... źle się poczułaś?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to możliwe żebym w 5 tyg nie mieściła się w spodnie? ale się spasłam ;/

Monika mam nadzieje że będzie dobrze... A bierze jakieś leki? witaminki?

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta właśnie ciągle czekam i może tak być;/ leć spokojnie do domu a umówimy się spokojnie na inny termin ;)

Ja wymiotowałam w dzień a w nocy strasznie głodna byłam,dreszcze miałam i niedobrze...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Czy to możliwe żebym w 5 tyg nie mieściła się w spodnie? ale się spasłam ;/

Monika mam nadzieje że będzie dobrze... A bierze jakieś leki? witaminki?
    maż sie leczył na początku salfazinem, l-karnityną, macą, wit C, androvitem , testosteronem, folikiem- byliśmy u urologa (po tym wyniki mega poprawa bo ilośc plemników zwiększyła sie z 1,2 mln w ml na 8,50, pozostałe parametry też sie polepszyły ), teraz zmienił mu na kosmicznie drogi bo 500 zł na 3 mies PROFERTIL , testosteron i podaje mu mace.
    Mam nadzieje, że jeszcze sie polepszy ..
    ale teraz znów u mnie zaczynają się schody :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    maż sie leczył na początku salfazinem, l-karnityną, macą, wit C, androvitem , testosteronem, folikiem- byliśmy u urologa (po tym wyniki mega poprawa bo ilośc plemników zwiększyła sie z 1,2 mln w ml na 8,50, pozostałe parametry też sie polepszyły ), teraz zmienił mu na kosmicznie drogi bo 500 zł na 3 mies PROFERTIL , testosteron i podaje mu mace.
    Mam nadzieje, że jeszcze sie polepszy ..
    ale teraz znów u mnie zaczynają się schody :(
    o jeny to wielkie WOW. duża poprawa... według mnie.
    a u kobiety lepiej jest podreperować niż u faceta.. myślę że te Clo obudzi ci jajniki :) dużo przeszliście to też pewnie miało wpływ, stres z tym związany :)
    także luz wypas wyluz :)
    lek cholernie drogi ale pewnie plemniorki będą liczne <3
    Ale myslę że Clo da radę u Ciebie.. a jakie masz cykle? długie? szkoda ze nie mogę obejrzeć innych wykresów temp.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Marta właśnie ciągle czekam i może tak być;/ leć spokojnie do domu a umówimy się spokojnie na inny termin ;)

Ja wymiotowałam w dzień a w nocy strasznie głodna byłam,dreszcze miałam i niedobrze...
    oj bidulka :( odwodniona jesteś.. ehh to ci fasolinka daje popalić.. u mnie mdłości przeszły jakoś.
    Oby cię ominęły w końcu, ale coś mi śwista w głowie że w 7 tyg jest te apogeum objawów. niech szybko mijają.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    o jeny to wielkie WOW. duża poprawa... według mnie.
    a u kobiety lepiej jest podreperować niż u faceta.. myślę że te Clo obudzi ci jajniki :) dużo przeszliście to też pewnie miało wpływ, stres z tym związany :)
    także luz wypas wyluz :)
    lek cholernie drogi ale pewnie plemniorki będą liczne <3
    Ale myslę że Clo da radę u Ciebie.. a jakie masz cykle? długie? szkoda ze nie mogę obejrzeć innych wykresów temp.
    uspokoiłaś mnie i wywołałaś uśmiech na mej twarzy :)
    cykle przed tabl anty miała 30, 33 dni. przez 2,5 roku brałam Naraye. Potem skończyłam brać, ślub i od razu starania. zaraz po tabl cykl 50 dniowy, potem 39, 37, 34,37, 40 , 39 itp... miałam 2 razy monitoring 3 mies temu pęcherzyk był 16 mm a za 2 dni nie było i płynu po pęknięciu tez nie było, powiedziała, że chyba sie wchłonął.
    teraz w 14 dc podobno nie było nic, ze ani na owulke sie nie zanosi. Poniewaz u meza jest poprawa dała CLO .. teraz czekać na okres i zacząc Clo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 13:48

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ