X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku trzymaj się ;*

Co za dzień, chyba tez musze zniknac... Mam bakterie w moczu grozne dla plodu,do tego przestały mnie cycki bolec;( od pon.antybiotyk ,posiew moczu i za niedlugo usg...tak sie boje by bylo z nim wszystko dobrze ;((( jestem zalamana! Caly czas placze....Boze niech kropek ma się dobrze...blagam...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Aga :( I dopiero dzisiaj to znaleźli? Przecież wczesniej wyniki pisalas, że masz dobre... Jeny, co to się dzieje do cholery na tym świecie?

Trzymam kciuki z całej siły, będzie dobrze, zobaczysz. Musi być :*

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, bardzo dużo kobiet ma zapalenie pęcherza i infekcje... najważniejsze że już masz antybiotyk i będzie wszystko dobrze :) gorzej jakbyś się nie leczyła :) a nie szczypało cię?

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi powiedziały, nawet nikt nie raczył mi powiedziec! Dopiero przypadkiem powiedzial bo pytalam czy usg jest bezpieczne a on z tekstem" a zyje zarodek?" a bo musza sprawdzic a bo na zlosc nie robia a bo lepszy antybiotyk niz sepsa no kurde...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mam objawow a antybiotyk dopiero po posiewie w poniedzialek...;/ jeju chce juz usg i zobaczyc ze wszystko dobrze...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamelia wrote:
    testem się nie przejmuj ponieważ może on wyjsć dodatni ( jak coś jest) w dniu @, też zrobiłam test w 24 dc i był ujemny, powtórzyłam dzień po dniu w który wg ovu miała wypadać @ i wyszła blada ( bardzo blada) kreska. beta potwierdziła : )

dziękuję, mój problem polega na tym, że ja nie wiem kiedy powinnam dostać @ o_O jestem pierwszy cykl po odstawieniu hormonów i mogło się poprzestawiać, przed tabsami miałam między 21-28 dni więc teoretycznie powinno już coś pokazać na teście ;/ ale jest ok, mam już plan na przyszły cykl :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze jeszcze jedno....

Aga, wstrzymywalas mocz... bakterie sie kisily :-(

Nie rob tego wiecej, jak tylko chce sie siku to lec do lazienki :-*

Pij duzo wody, zurawinke wcinaj i duzo kwasnego. Bedzie dobrze :-*

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze będzie Aguś, widzę, ze tam u Ciebie w szpitalu znieczulica jak w większości :( Przykre to strasznie... Trzymaj się dzielnie, dla maluszka!

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIRELKO SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ!!!! Tych wypowiadanych głośno i tych najskrytszych ukrytych na dnie serca :) Sto lat kochana! ;****

Groszku przykro mi, że masz takie problemy :( Trzymaj się cieplutko, myślimy tu o Tobie i czekamy na Ciebie! Uważaj na siebie i na Groszka Juniora! ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Dzień dobry :-)

Pirelko wszystkiego naj naj (nie wymieniam dokładnie bo sama najlepiej wiesz czego pragniesz) ;-)

Surykatka głowa do góry, cyce do przodu i do boju. Walczymy dalej ;-)
    U mnie też test negatywny ale ja mimo wszystko mam dziś dobry humor. 7 sierpnia mam wizytę w klinice niepłodności i bierzemy się ostro do roboty. Nie chce dzidzia po dobroci? To weźmiemy ją sposobem :D

Aga melduj co u Ciebie!

Groszku trzymam kciuki, żeby wszystko ładnie się u Ciebie poukładało :-)

dzięki livia ;* jest ok, spodziewałam się tego ale nadzieję miałam :) to dopiero pierwszy cykl, a po @ idę zrobić wszystkie niezbędne badania :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to są chujki za przeproszeniem...
    nie martw się naprawdę skarbie, te nerwy gorzej dadzą popalić niż groszkowi.
    Najważneijsze że nie masz tego zaraz koło groszka, to jest w moczu tylko :)
    ja już się naczytałam o tym uwierz mi... bo jak miałam krwiomocz to mialam oszukany test ciązowy i pojechalam do gina... a na forach itp kobiety normalnie bez konsultacji z lekarzem brały urofuraginum a niby zakazane w ciąży (chyba ze ryzyk fizyk, i jest większa korzyść niż ryzyko) i rodziły zdrowe bobasy bez przeszkód.
    Macica jest powiększona, wszystko rozpulchnione dlatego bardzo łatwo o infekcje.
    Kup sobie chusteczki nawilżające i za każdym razem na wieczór przed snem lub po <3 wycieraj się a rano płynem do higieny i szorować, aaa i często zmieniaj wkładki.. ja to nawet dobry papier toaletowy brałam i za kazdym razem jak szłam siusiu to wyrzuciłam i wytarłam się i założyłam nowe.. :)
    pomogło mi bo już 2 miesiąc nie mam :)
    a mialam zapalenie z krwiomoczem.. raz mialam antybiotyk Nolicin troche pomogl ale szału nie było, potem Urosept dluzszy czas i ta przesadna higiena i było git majonez :)
    teraz aby raz dziennie się podmywam żeby nie zaburzyć flory bakteryjnej aby po <3 się wycieram husteczką pampersa :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak Groszek pisze... dużo wody z cytryną :) i żurawinką i będzie dobrze :)

moja kolezanka w ciazy miala liche wyniki badan z moczu i wyszlo że mieli urąbaną probówkę a żadnego zapalenia nie było ;O także można i taką opcję brać pod uwagę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Groszku trzymaj się ;*

Co za dzień, chyba tez musze zniknac... Mam bakterie w moczu grozne dla plodu,do tego przestały mnie cycki bolec;( od pon.antybiotyk ,posiew moczu i za niedlugo usg...tak sie boje by bylo z nim wszystko dobrze ;((( jestem zalamana! Caly czas placze....Boze niech kropek ma się dobrze...blagam...

Boże Aga! ;( trzymaj się kobieto! Będzie dobrze, musi być!!! Twój kropek jest silny i zdrowy, zaraz podadzą Ci odpowiednie leki i będzie dobrze!!!!
    A czemu antybiotyk dopiero od poniedziałku?! Matko!!!....
    Trzymaj się nie płacz bo niepotrzebnie zestresujesz też fasolinkę! :(

• Groszek Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, wredni sa naprawde, to nie do pomyslenia :-(...

nie sluchaj ich. Musza dac antybiotyk bezpieczny dla Ciebie i dziecka.
    chca Cie nastraszyc. Dzidzia bedzie zyla. Ona sie nie da. Nie tak latwo :-*

Pij hektolitry i sikaj!

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Surykatka pamiętaj, że nie które badania trzeba jeszcze w trakcie @ robić (tzn na początku cyklu) - jeśli chcesz się tak dokładnie przebadać ;-)

mizzelka ale wypracowanie :O ja to uważam, że nie ma co przesadzać - nie szoruję się tam co chwilę tylko normalnie, nie stosuje płynów do higieny intymnej i nic nigdy nie mam. Ale może juz taka moja uroda. Za to mam wiele innych schorzeń :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero w poniedzialek bo jutro posiew a w weekend lekarze oczywiście nie pracują... Dobrze ze tak wyszlo bo odwlekałabym te badania az do wizyty...ale objawy mi przeszly i boje sie ze to zly znak...ehh zawsze pod górke no zawsze...;(

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaden zły znak! W ciąży już tak jest - czasem cycki bolą czasem nie i nie oznacza to nic złego! Aga proszę Cię, maluszek wyczuwa Twój strach. Postaraj się uspokoić i pomyśł o czyms przyjemnym np jak zmieniasz pieluchę już małemu pączuszkowi ;-)

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia ja też.. ale wkurzało mnie to że co chwile infekcja wracała nawet delikatna po braniu antybiotyku... to prawda że jest to choroba miesiąca miodowego :P
    więc starałam się to ogarnąć mimo wszystko i jak na razie jest ok, widocznie tego mój organizm potrzebował :D i obyło się bez kolejnych antybiotyków :D

Aguś w moczu to połowia biedy, gorzej jakbyś miała w pochwie... Będzie dobrze zobaczysz :*
    mnie też nic cycki nie bolą. jajniki też nie :) mdłości przeszły :D jak nie ma plamienia to nie ma sie czym martwić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 10:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie myśl w ten sposób!!! Będzie dobrze, zobaczysz! Wszystkie ciocie się teraz modlą za Twoją kropeczkę więc nie ma bata musi być OK!!!!!:*

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakterie w moczu są częste w ciąży dlatego zaleca się żurawinę - sok 100% litr kosztuje ok.40zł poproś małża żeby kupił Ci go w aptece/piotrze i pawle lub almie.

Mizzelka Furaginum wcale nie jest w ciąży zakazane! W drugim i trzecim trymestrze na bakteryjne infekcje pęcherza lepsze niż antybiotyk. Lekarze zamiastr robić posiew podają antybiotyki empirycznie, co w efekcie daje wiecej szkod niz korzysci. No i często gęsto pózniej są grzybice pochwy.

Przedszkolanko od bakterii w moczu nie ma sepsy:) chyba ze cie cewnikują.
    A te kroplówki to naprawde dziwnie że ci nie podali, u mnie na sorze kilka razy dali na wynos :) i na gwoździu w domku wisiała po imprezie :)

mizzelka lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ