Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Groszku trzymaj się ;*
Co za dzień, chyba tez musze zniknac... Mam bakterie w moczu grozne dla plodu,do tego przestały mnie cycki bolec;( od pon.antybiotyk ,posiew moczu i za niedlugo usg...tak sie boje by bylo z nim wszystko dobrze ;((( jestem zalamana! Caly czas placze....Boze niech kropek ma się dobrze...blagam... -
Tak mi powiedziały, nawet nikt nie raczył mi powiedziec! Dopiero przypadkiem powiedzial bo pytalam czy usg jest bezpieczne a on z tekstem" a zyje zarodek?" a bo musza sprawdzic a bo na zlosc nie robia a bo lepszy antybiotyk niz sepsa no kurde...
-
nick nieaktualnyKamelia wrote:testem się nie przejmuj ponieważ może on wyjsć dodatni ( jak coś jest) w dniu @, też zrobiłam test w 24 dc i był ujemny, powtórzyłam dzień po dniu w który wg ovu miała wypadać @ i wyszła blada ( bardzo blada) kreska. beta potwierdziła : )
dziękuję, mój problem polega na tym, że ja nie wiem kiedy powinnam dostać @ o_O jestem pierwszy cykl po odstawieniu hormonów i mogło się poprzestawiać, przed tabsami miałam między 21-28 dni więc teoretycznie powinno już coś pokazać na teście ;/ ale jest ok, mam już plan na przyszły cykl -
nick nieaktualnyPIRELKO SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ!!!! Tych wypowiadanych głośno i tych najskrytszych ukrytych na dnie serca
Sto lat kochana! ;****
Groszku przykro mi, że masz takie problemyTrzymaj się cieplutko, myślimy tu o Tobie i czekamy na Ciebie! Uważaj na siebie i na Groszka Juniora! ;*
-
nick nieaktualnylivia30 wrote:Dzień dobry
Pirelko wszystkiego naj naj (nie wymieniam dokładnie bo sama najlepiej wiesz czego pragniesz)
Surykatka głowa do góry, cyce do przodu i do boju. Walczymy dalej
U mnie też test negatywny ale ja mimo wszystko mam dziś dobry humor. 7 sierpnia mam wizytę w klinice niepłodności i bierzemy się ostro do roboty. Nie chce dzidzia po dobroci? To weźmiemy ją sposobem
Aga melduj co u Ciebie!
Groszku trzymam kciuki, żeby wszystko ładnie się u Ciebie poukładało
dzięki livia ;* jest ok, spodziewałam się tego ale nadzieję miałamto dopiero pierwszy cykl, a po @ idę zrobić wszystkie niezbędne badania
-
no to są chujki za przeproszeniem...
nie martw się naprawdę skarbie, te nerwy gorzej dadzą popalić niż groszkowi.
Najważneijsze że nie masz tego zaraz koło groszka, to jest w moczu tylko
ja już się naczytałam o tym uwierz mi... bo jak miałam krwiomocz to mialam oszukany test ciązowy i pojechalam do gina... a na forach itp kobiety normalnie bez konsultacji z lekarzem brały urofuraginum a niby zakazane w ciąży (chyba ze ryzyk fizyk, i jest większa korzyść niż ryzyko) i rodziły zdrowe bobasy bez przeszkód.
Macica jest powiększona, wszystko rozpulchnione dlatego bardzo łatwo o infekcje.
Kup sobie chusteczki nawilżające i za każdym razem na wieczór przed snem lub powycieraj się a rano płynem do higieny i szorować, aaa i często zmieniaj wkładki.. ja to nawet dobry papier toaletowy brałam i za kazdym razem jak szłam siusiu to wyrzuciłam i wytarłam się i założyłam nowe..
pomogło mi bo już 2 miesiąc nie mam
a mialam zapalenie z krwiomoczem.. raz mialam antybiotyk Nolicin troche pomogl ale szału nie było, potem Urosept dluzszy czas i ta przesadna higiena i było git majonez
teraz aby raz dziennie się podmywam żeby nie zaburzyć flory bakteryjnej aby posię wycieram husteczką pampersa
-
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Groszku trzymaj się ;*
Co za dzień, chyba tez musze zniknac... Mam bakterie w moczu grozne dla plodu,do tego przestały mnie cycki bolec;( od pon.antybiotyk ,posiew moczu i za niedlugo usg...tak sie boje by bylo z nim wszystko dobrze ;((( jestem zalamana! Caly czas placze....Boze niech kropek ma się dobrze...blagam...
Boże Aga! ;( trzymaj się kobieto! Będzie dobrze, musi być!!! Twój kropek jest silny i zdrowy, zaraz podadzą Ci odpowiednie leki i będzie dobrze!!!!
A czemu antybiotyk dopiero od poniedziałku?! Matko!!!....
Trzymaj się nie płacz bo niepotrzebnie zestresujesz też fasolinkę! -
Surykatka pamiętaj, że nie które badania trzeba jeszcze w trakcie @ robić (tzn na początku cyklu) - jeśli chcesz się tak dokładnie przebadać
mizzelka ale wypracowanieja to uważam, że nie ma co przesadzać - nie szoruję się tam co chwilę tylko normalnie, nie stosuje płynów do higieny intymnej i nic nigdy nie mam. Ale może juz taka moja uroda. Za to mam wiele innych schorzeń
-
Dopiero w poniedzialek bo jutro posiew a w weekend lekarze oczywiście nie pracują... Dobrze ze tak wyszlo bo odwlekałabym te badania az do wizyty...ale objawy mi przeszly i boje sie ze to zly znak...ehh zawsze pod górke no zawsze...;(
-
Żaden zły znak! W ciąży już tak jest - czasem cycki bolą czasem nie i nie oznacza to nic złego! Aga proszę Cię, maluszek wyczuwa Twój strach. Postaraj się uspokoić i pomyśł o czyms przyjemnym np jak zmieniasz pieluchę już małemu pączuszkowi
mizzelka lubi tę wiadomość
-
Livia ja też.. ale wkurzało mnie to że co chwile infekcja wracała nawet delikatna po braniu antybiotyku... to prawda że jest to choroba miesiąca miodowego
więc starałam się to ogarnąć mimo wszystko i jak na razie jest ok, widocznie tego mój organizm potrzebowałi obyło się bez kolejnych antybiotyków
Aguś w moczu to połowia biedy, gorzej jakbyś miała w pochwie... Będzie dobrze zobaczysz :*
mnie też nic cycki nie bolą. jajniki też niemdłości przeszły
jak nie ma plamienia to nie ma sie czym martwić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 10:04
-
nick nieaktualny
-
Bakterie w moczu są częste w ciąży dlatego zaleca się żurawinę - sok 100% litr kosztuje ok.40zł poproś małża żeby kupił Ci go w aptece/piotrze i pawle lub almie.
Mizzelka Furaginum wcale nie jest w ciąży zakazane! W drugim i trzecim trymestrze na bakteryjne infekcje pęcherza lepsze niż antybiotyk. Lekarze zamiastr robić posiew podają antybiotyki empirycznie, co w efekcie daje wiecej szkod niz korzysci. No i często gęsto pózniej są grzybice pochwy.
Przedszkolanko od bakterii w moczu nie ma sepsy:) chyba ze cie cewnikują.
A te kroplówki to naprawde dziwnie że ci nie podali, u mnie na sorze kilka razy dali na wynosi na gwoździu w domku wisiała po imprezie
mizzelka lubi tę wiadomość