Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
to dobrze Klara:)
Potforku ja pękło to dobrze, bo była owu i serduszko poza tym na pocieszenie zobacz jak te testy u mnie działają;p
Groszku, ja mam trądzik od uuuuuuu mam wrażenie 100 lat:P i na brodzie trochę mi pojedyńcze jasne włoski czasem rosną... hormony;/
-
Groszek wrote:Niecierpliwa, prolaktyna troche tylko podwyzszona...
hmm ten progesteron... a konsultowałaś z gin??
A nie jestes w ciazy?? moze to jest taka przyczyna
Klara, ide na badania 6-9 dc a pozniej 22-25 dc i mam zrobic badania hormonow po @ w nastepnym cyklu...jestem szczuplutka, wloski mam bo mam ciemne wlosy, czasem gdzies tradzik sie odezwie, prawy jajnik jest pecherzykowaty, cykle 28 dniowe regularne. Ale to moze tylko małe torbielki. Dlatego musze hormony zrobic. Owulacja była u mnie w okolicach 12-15 dc.. Przy PCO sa z reguły cykle bezowulacyjne i tego sie boją. Zobaczymy co to bedzie. No i to podejrzenie macicy w kstałcie litery "T" musze to udrzec
Potforek to moze olej to i idz na zywioł? Ja mialam test owu + gdy juz było po owu (wg usg), robilam kilka dni wczesniej i były negatywne, wiec u mnie sie nie sprawdziło
Dobrej nocy Livia :*
ja mialam tylko pęcherzyki na jajnikach( po laparo okazalo sie że pecherzyki ok,normalne mega okreslenie mojej gin) , i tak jak mówisz tradzik od czasu do czasu ,i jedynie nieregularne miesiaczki ale moze taka moja uroda;p
-
Groszek wrote:Niecierpliwa, prolaktyna troche tylko podwyzszona...
hmm ten progesteron... a konsultowałaś z gin??
A nie jestes w ciazy?? moze to jest taka przyczyna
Klara, ide na badania 6-9 dc a pozniej 22-25 dc i mam zrobic badania hormonow po @ w nastepnym cyklu...jestem szczuplutka, wloski mam bo mam ciemne wlosy, czasem gdzies tradzik sie odezwie, prawy jajnik jest pecherzykowaty, cykle 28 dniowe regularne. Ale to moze tylko małe torbielki. Dlatego musze hormony zrobic. Owulacja była u mnie w okolicach 12-15 dc.. Przy PCO sa z reguły cykle bezowulacyjne i tego sie boją. Zobaczymy co to bedzie. No i to podejrzenie macicy w kstałcie litery "T" musze to udrzec
Potforek to moze olej to i idz na zywioł? Ja mialam test owu + gdy juz było po owu (wg usg), robilam kilka dni wczesniej i były negatywne, wiec u mnie sie nie sprawdziło
Dobrej nocy Livia :*
Groszek nie mam pojęcia, wszędzie w necie piszą że jak oba wyższe to ciąża. Bo przy jakiś zaburzeniach jest wysoka prolaktyna niski progesteron...
Ten progesteron jest całkiem spory, ale w tym miesiącu miałam dwa jajka chyba
Już głupieję... chyba jutro pójdę na bete
-
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:to dobrze Klara:)
Potforku ja pękło to dobrze, bo była owu i serduszko poza tym na pocieszenie zobacz jak te testy u mnie działają;p
Groszku, ja mam trądzik od uuuuuuu mam wrażenie 100 lat:P i na brodzie trochę mi pojedyńcze jasne włoski czasem rosną... hormony;/
Też mam trądzik ale najbardziej jak @ się zbliża lub jak już jest . I tyle co mam kremów i wgl nic nie działa -
przedszkolanka:) wrote:to dobrze Klara:)
Groszku, ja mam trądzik od uuuuuuu mam wrażenie 100 lat:P i na brodzie trochę mi pojedyńcze jasne włoski czasem rosną... hormony;/ -
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:u mnie to samo,ile ja leków,kuracji miałam... chociaż od kiedy lepiej jem to nie mam tych dużych ropnych
-
przedszkolanka:) wrote:u mnie to samo,ile ja leków,kuracji miałam... chociaż od kiedy lepiej jem to nie mam tych dużych ropnych
-
nick nieaktualnypotforzasta wrote:No właśnie nie wiem cy pękło czy coś tam urosło i dlatego boli. Pocieszam się faktem że test zrobiłam później niż zwykle dlatego mógł wyjść inaczej. Mam nadzieję że testy się mylą i temp jutro pójdzie w górę. A poza tym muszę kupić inny termometr.
Ja mam owulacyjny Microlife -
nick nieaktualny
-
Bóle jajnikowe...
owu mialam z lewego a w tym cyklu bolal mnie bardziej prawy (pecherzykowaty), lewy tylko troszke mnie kłuł, dziwne co nie?
Poza tym jak lekarz mnie zbadał, to macica ok, niebolesna, lewy jajnik tez a prawy jak mi nacisnal to omal gwiazd nie widziałam !! i mowi tu jest pecherzyk...
zrobil usg a pecherzyka juz nie było ale z lewego jajnika, zobaczyl tylko ciałko zółte..
Mi lekarz o pco powiedzial, ze mozna zobaczyc w usg na jajniku jakies pecherzyki, torbielki, ale sa objawy wlasnie ktore nie do końca mnie dotyczą, czyli:
-nadwaga
-cukrzyca
-owlosienie nadmierne
-tradzik
-zaburzenia hormonalne
-nieregularne miesiaczki
- brak owulacji
nadwagi nie mam, cukrzycy nie mam, owlosienie na sile jakby sie ktos przyczepił mam, ale nie mam na twarzy i w innych meskich miejscach, tradzik (czasem cos wyskoczy), o zaburzeniach hormonalnych ewentualnie dowiem sie po badaniach hormonalnych, miesiaczki mam regularne jak w zegarku co 28 dni, owulacja jest.
Dziwna sprawa zatem. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Landryneczko ale to nie na każdym działa,że jak urodzi to znika...
potworku zazdroszcze!
Damy radę na lajcie
To podobnie jak na poprzednim forum- kto zacznie 100 str.ten ma bliźniaki
Nie na każdym ale z tych osób które znam to im pomogło
Można tak z tymi bliźniakami -
groszku mysle że mamy podobnie ja mialam tylko te pęcherzyki , i cykle nie bardzo. a ty jesli masz cykle regularne to wątpie że masz pco ( nieregularne często też o tym świadczą a nawet jej brak ),poczekaj do badań jak wyjda jakieś zaburzenia to wtedy bedziesz sie martwić.
-
Przepraszam odpisuje z opoznieniem, 3 raz mi prad wylaczyli ( no coz....
Niecierpliwa, to lec na bete jutro i przychodz z dobrymi wynikami moze cos pozytywnego jest na rzeczy...
Tradzik, mam od 13 r.ż, był tragiczny...;/ okres dojrzewania, wielkie buły ropne pozniej tez byl ale o mniejszym nasileniu.. ja mam skore po moim ojcu, tłustą i dlatego. Po antykoncepcji mi troche mineło, potem zabiegi u kosmetyczki... cos jeszcze wyskakuje, zaskórniki są, ja sama lubie wyciskac, nie potrafie sie oprzeć a nie powinno sie wyciskać