X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fozik.pl/forum/vt,0,326,870573,0,czy-to-mozliwe :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Mizzelko, właśnie się tak zastanawiałam nad tym progesteronem...że może przez niego tak skacze. Ehh. Dziś tempka podskoczyła ładnie do 37 więc zobaczymy...

Pirelko, gratuluję Tobie i....sobie rocznicy ślubu:) Też wychodziłam za mąż 16 lipca 2011 roku :)...

Rudasku, ja również poluję wyłącznie na lasty. Nigdy się nie zawiodłam...a ostatnio udało nam się trafić na hotel 5***** za 1/2 ceny. Rewelacja.

pirelka lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja hotele zawsze sprawdzam na tripadvisor jak ma więcej niż 90% to jest naprawdę rewelacyjny hotel :)

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ee to raz a nie tyle razy :D
    właśnie nie wiem :P bo co cykl z dupkiem to podświadomie o tym myślę i czekam :P

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wróciłam od lekarza :) badania dobre- parametry krwi ok, glukoza ok, tylko w moczu jakies male ilosci leukocytów wykryto ale kazał mi brac furaginum i bedzie git :)
    dał mi kolejną serie badań nawet te najdroższe na hbs :) no i oczywiscie dostałam L4 do 13.08 :) jupiiiiiiiiiiiii :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 19:03

surykatka, mizzelka lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Rudasku zaczynasz leniuchowanie? Super, że wyniki dobre ;-)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)

Co u Was babeczki? Ja dalej na kroplówkach i zero poprawy... Czekam na lepsze czasy...

Buzi:*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Aga to dalej w szpitalu ale dobrze, że chociaż kroplówki Ci tym razem podają. Trzymaj się tam dzielnie ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymaj się :-* dobrze, że chociaż coś Ci teraz podają no i najważniejsze, że Kropek/Kropka ma się dobrze ;-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    właśnie nie wiem :P bo co cykl z dupkiem to podświadomie o tym myślę i czekam :P
    jednak psychika jest mądrzejsza i przechytrzy :)

przepraszam pirelko nawet nie zauważyłam, wszystkiego najlepszego i dobrego z okazji kolejnej rocznicy ślubu :)

pirelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku to git majonez :) aby tak dalej :)

Aga wracaj do sił i zdrowiej... odwodniłaś się ostro widzę ;/

Lenko możliwe bo za duże skoki chyba że początki mierzenia i jeszcze się nie opanowało termometru. Bo jak mierzysz pod językiem to naprawdę dużo jest różnic temp... a dopochwowo to masz znów tak że jest dokładniejszy pomiar ale niestety dotkniesz scianki pochwy i juz wyzsza tempka, ta bardziej prawidlowa mysle.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż dzielnie zabił mi pająka, skurczysyn wielki był z 4 cm to na pewno miał.. aż się go wystraszyłam.. jak takie cholerstwo wlazło a ja caly dzien spalam nawet nieswiadoma ze takie gówno się plącze mi po ścianie bleeeeeeee....
    juz nie otwieram okna na noc.. o nie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka dziękuję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !

U mnie 24 dc, powoli zaczynają boleć piersi, ale nieznacznie. Nie to co po dupku ;)
    Poza tym chciałam w ciemno zapisać się na USG i najwyżej przełożyć, ale okazało się, że już do 5 sierpnia nie ma wolnych terminów :/ ciekawe jak mam iść 10-14 dc jak nie można się zapisać :/ teraz mam brać to CLO od nowego cyklu i bez usg? :/

Wczoraj znowu zaczynało boleć mnie gardło, więc blisko @ i przeziębienie, jak co cykl :P te objawy to chyba faktycznie nie po dupku :P

Dzisiaj wolne, idę do fryzjera podciąć włoski :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 07:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pirelka! ooo zmiana fryzurki, też się od dłuższego czasu zastanawiam ;) fajnie :)
    u mnie 3dc, temp. spoczynkowa 36,25 ale znów załapałam wirusa ogólnoustrojowego :( idę do lekarza z problemami żołądkowymi a okazuje się, że mam zawalone gardło i antybiotyki do tego ;(
    Siedzę w pracy i czekam z utęsknieniem na 15.30 ;P

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku w pierwszym trymestrze Furaginum brać to dość ryzykowne, nawet bardzo. On uchodzi za toksyczny lek, a dziecko w tym okresie wszystko wytwarza. Furaginum oddziałuje niekorzystnie na układ nerwowy dziecka.
    Nawet w ulotce jest napisane, że dopiero w II trymestrze jest dozwolony.
    Nie wiem u jakiego lekarza byłaś, ale raczej na bieżąco za bardzo to on nie jest.

Na infekcje pęcherza polecam żurawinę i mycie rumiankiem + duże ilości wody (nie słodkie napoje) można też wyeliminować sól, natomiast jeśli jest infekcja bardziej zaawansowana to np. Monnural - bezpieczny w 1 trymestrze, jedna saszetka do wypicia na noc po opróżnieniu pęcherza.

Na Twoim miejscu poważnie bym się zastanowiła czy na tym etapie ciąży brać furaginę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 10:18

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po fryzjerze i paru załatwieniach ;)

Rodzina pojechała więc mam więcej czasu dla siebie. Coś znowu mnie podkusiło i zrobiłam test, negatyw jak stąd do Hiszpanii ;P jakoś nie jestem zdziwiona.

Zapisałam się na USG na 15 dc, jeśli @ będzie planowo, nie jest źle.. mam nadzieję, że będę mogła iść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 13:43

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem aby na moment, serce bije! (nie słyszałam ale widziałam) 130 uderzeń na minutę :) i ciąża jest starsza o jeden dzien :) płyn w zatoce się zmniejszył bo mam aby 7mm... :) a poprzednio bylo 13mm :)

Lenka@, surykatka, pirelka, livia30 lubią tę wiadomość

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko, i jak fryzura??:) Ja rzadko wychodzę od fryzjera zadowolona :) Chociaż ostatnio byłam u pewnego kolesia o odmiennej orientacji i obciął mnie rewelacyjnie :)

Hmmm, skąd ja to znam...to kuszenie, żeby zrobić test. Ile już kasy na nie poszło...

Mizzelko, dziś już drugi dzień jak tempka ładnie pnie się w górę :)!
    CUDNIE, że serduszko bije :*

Przedszkolanko, wracaj kochana do zdrowia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 18:15

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka super wieści ;)

Lenka podcięłam tylko troszkę i podcieniowałam ;) zawsze to świeższa fryzura, nie chciałam drastycznej zmiany.

Fajny salonik znalazłam i zastanawiam się jeszcze nad wypróbowaniem tam masażu ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ