X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fozik.pl/forum/vt,0,326,870573,0,czy-to-mozliwe :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Mizzelko, właśnie się tak zastanawiałam nad tym progesteronem...że może przez niego tak skacze. Ehh. Dziś tempka podskoczyła ładnie do 37 więc zobaczymy...

Pirelko, gratuluję Tobie i....sobie rocznicy ślubu:) Też wychodziłam za mąż 16 lipca 2011 roku :)...

Rudasku, ja również poluję wyłącznie na lasty. Nigdy się nie zawiodłam...a ostatnio udało nam się trafić na hotel 5***** za 1/2 ceny. Rewelacja.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja hotele zawsze sprawdzam na tripadvisor jak ma więcej niż 90% to jest naprawdę rewelacyjny hotel :)

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ee to raz a nie tyle razy :D
    właśnie nie wiem :P bo co cykl z dupkiem to podświadomie o tym myślę i czekam :P

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wróciłam od lekarza :) badania dobre- parametry krwi ok, glukoza ok, tylko w moczu jakies male ilosci leukocytów wykryto ale kazał mi brac furaginum i bedzie git :)
    dał mi kolejną serie badań nawet te najdroższe na hbs :) no i oczywiscie dostałam L4 do 13.08 :) jupiiiiiiiiiiiii :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 19:03

nick nieaktualny, mizzelka lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Rudasku zaczynasz leniuchowanie? Super, że wyniki dobre ;-)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)

Co u Was babeczki? Ja dalej na kroplówkach i zero poprawy... Czekam na lepsze czasy...

Buzi:*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Aga to dalej w szpitalu ale dobrze, że chociaż kroplówki Ci tym razem podają. Trzymaj się tam dzielnie ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymaj się :-* dobrze, że chociaż coś Ci teraz podają no i najważniejsze, że Kropek/Kropka ma się dobrze ;-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    właśnie nie wiem :P bo co cykl z dupkiem to podświadomie o tym myślę i czekam :P
    jednak psychika jest mądrzejsza i przechytrzy :)

przepraszam pirelko nawet nie zauważyłam, wszystkiego najlepszego i dobrego z okazji kolejnej rocznicy ślubu :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku to git majonez :) aby tak dalej :)

Aga wracaj do sił i zdrowiej... odwodniłaś się ostro widzę ;/

Lenko możliwe bo za duże skoki chyba że początki mierzenia i jeszcze się nie opanowało termometru. Bo jak mierzysz pod językiem to naprawdę dużo jest różnic temp... a dopochwowo to masz znów tak że jest dokładniejszy pomiar ale niestety dotkniesz scianki pochwy i juz wyzsza tempka, ta bardziej prawidlowa mysle.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż dzielnie zabił mi pająka, skurczysyn wielki był z 4 cm to na pewno miał.. aż się go wystraszyłam.. jak takie cholerstwo wlazło a ja caly dzien spalam nawet nieswiadoma ze takie gówno się plącze mi po ścianie bleeeeeeee....
    juz nie otwieram okna na noc.. o nie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka dziękuję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !

U mnie 24 dc, powoli zaczynają boleć piersi, ale nieznacznie. Nie to co po dupku ;)
    Poza tym chciałam w ciemno zapisać się na USG i najwyżej przełożyć, ale okazało się, że już do 5 sierpnia nie ma wolnych terminów :/ ciekawe jak mam iść 10-14 dc jak nie można się zapisać :/ teraz mam brać to CLO od nowego cyklu i bez usg? :/

Wczoraj znowu zaczynało boleć mnie gardło, więc blisko @ i przeziębienie, jak co cykl :P te objawy to chyba faktycznie nie po dupku :P

Dzisiaj wolne, idę do fryzjera podciąć włoski :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 07:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pirelka! ooo zmiana fryzurki, też się od dłuższego czasu zastanawiam ;) fajnie :)
    u mnie 3dc, temp. spoczynkowa 36,25 ale znów załapałam wirusa ogólnoustrojowego :( idę do lekarza z problemami żołądkowymi a okazuje się, że mam zawalone gardło i antybiotyki do tego ;(
    Siedzę w pracy i czekam z utęsknieniem na 15.30 ;P

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku w pierwszym trymestrze Furaginum brać to dość ryzykowne, nawet bardzo. On uchodzi za toksyczny lek, a dziecko w tym okresie wszystko wytwarza. Furaginum oddziałuje niekorzystnie na układ nerwowy dziecka.
    Nawet w ulotce jest napisane, że dopiero w II trymestrze jest dozwolony.
    Nie wiem u jakiego lekarza byłaś, ale raczej na bieżąco za bardzo to on nie jest.

Na infekcje pęcherza polecam żurawinę i mycie rumiankiem + duże ilości wody (nie słodkie napoje) można też wyeliminować sól, natomiast jeśli jest infekcja bardziej zaawansowana to np. Monnural - bezpieczny w 1 trymestrze, jedna saszetka do wypicia na noc po opróżnieniu pęcherza.

Na Twoim miejscu poważnie bym się zastanowiła czy na tym etapie ciąży brać furaginę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 10:18

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po fryzjerze i paru załatwieniach ;)

Rodzina pojechała więc mam więcej czasu dla siebie. Coś znowu mnie podkusiło i zrobiłam test, negatyw jak stąd do Hiszpanii ;P jakoś nie jestem zdziwiona.

Zapisałam się na USG na 15 dc, jeśli @ będzie planowo, nie jest źle.. mam nadzieję, że będę mogła iść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 13:43

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem aby na moment, serce bije! (nie słyszałam ale widziałam) 130 uderzeń na minutę :) i ciąża jest starsza o jeden dzien :) płyn w zatoce się zmniejszył bo mam aby 7mm... :) a poprzednio bylo 13mm :)

Lenka@, nick nieaktualny, nick nieaktualny, livia30 lubią tę wiadomość

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko, i jak fryzura??:) Ja rzadko wychodzę od fryzjera zadowolona :) Chociaż ostatnio byłam u pewnego kolesia o odmiennej orientacji i obciął mnie rewelacyjnie :)

Hmmm, skąd ja to znam...to kuszenie, żeby zrobić test. Ile już kasy na nie poszło...

Mizzelko, dziś już drugi dzień jak tempka ładnie pnie się w górę :)!
    CUDNIE, że serduszko bije :*

Przedszkolanko, wracaj kochana do zdrowia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 18:15

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka super wieści ;)

Lenka podcięłam tylko troszkę i podcieniowałam ;) zawsze to świeższa fryzura, nie chciałam drastycznej zmiany.

Fajny salonik znalazłam i zastanawiam się jeszcze nad wypróbowaniem tam masażu ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ