X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ona rozwiazuje z Wami ta umowe? Czy nadal jej bedziecie placic mimo ze nie mieszkacie?

Jesli umowa obejmuje zapis ze kaucja jest zwrotna po jej wygasnieciu lub rozwiazaniu to musi Wam oddac inaczej mozecie zgloscic sprawe na policje lub do sądu :)

nxbhnwz.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku spokojnie...
    w orange same takie są i mimo ze mój w tej firmie pracuje to narzeka masakrycznie:P

co do baby to bym jej powiedziała ze mnie gó*** interesuje ze nie ma,ja tez nie mam i tyle.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wlasnie jedna z listopadowek napisla ze jej dziecko ma zdiagnozowana wrodzona lamliwosc kosci... Dopiero po 20tc jej to wykryli! Strasznie przykre to :( ja nawet w tv nie moge ogladac chorych dzieci...

nxbhnwz.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa nie strasz...

Groszku take it easy... uspoookuj sie.. wdech i wydech, pamiętaj że jest groszek..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialam sobie zrobic jajko na miękko a wyszło jak zwykle ;/

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    http://www.entliczekpentliczeksklep.pl/wozki-dzieciece/wozki-dzieciece-wielofunkcyjne/camarelo-wozek-3w1-carera_p_827.html
    polecaja na forach wozki polskei camarelo carera

jest lekki

mi sie podoba granatowy:) - rozne sa ceny w zaleznosci czy z fotelikiem itd
    wygląda całkiem całkiem obiecująco i zgrabnie :) sis męża brała wózek i super się sprawdził. musze zobaczyc jak sie nazywa i prowadziłam go i dobrze szło, wózek nie uciekał na boki :) i nie był tragicznie drogi, około 1500

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 20:06

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie strasze, ale tak naprawde niektorzy lekarze gówno wiedzą... pojdz teraz do takiego ze starym sprzetem, wykryli dziewczynie w 23tc teraz diagnoza potwierdzona 24tc+6... A tak naprawde w 13tc jakby sie zainwestowalo w porządną wizyte to genetyczne badanie uwidocznilo by taki defekt.
    A wcale nie jest w grupie ryzyka wad genetycznych 89 rocznik!

nxbhnwz.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy nie jesteśmy w stanie przewidzieć co sie stanie.. gdyby wiedziała to w 13 tc poszłaby na taką wizytę... kto by pomyślał że to tak się skonczy, a może jest jeszcze szansa? że to pomyłka? mam nadzieje ze tak.
    niestety zawsze się znajdzie ten 1%.. i choćby nie wiem jak dmuchała i chuchała to i tak nic to nie da :( jedynie co to bardzo współczuje..
    ja z czystym sumieniem wiem że gin ma dobry sprzęt i mam do niego zaufanie, w koncu bez powodu by nie chodziło tak dużo do niego kobiet z kazdego innego powiatu... a po drugie nie każdego stać żeby wywalać kasę na każdą wizytę i wydawać około 300zł (zalezy jak kto bierze) i chodzi na fundusz...
    a niektóre kobiety przez całą ciążę nie widziały ginekologa i żyją, tak zrobila moja sąsiadka, głupie i nie odpowiedzialne ale co zrobisz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, jadę bo muszę .. Dostaliśmy pozwolenie na budowę i mąż teraz co chwilę jeździ i ławy na fundamenty zbija ;) a że przy pracy trzeba się napić piwa to i kierowca jest potrzebny ;)

Livia Życzę Ci Miło spędzonych dni z mężem ;)

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam inne podejscie, dla mnie to glupota zalowac pieniadze na wizyte zwlaszcza ze w momencie urodzenia dziecka dostaje sie becikowe... 3x300(drozej malo kto bierze) to i tak mniej niz 1000 becikowego. Dla mnie zdrowie dziecka jest bezcenne, w tej chwili nic wazniejszego nie ma.
    Przeraza mnie tylko fakt ze mozna trafic na takich konowałów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 20:27

nxbhnwz.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musi z nami rozwiazac, zeby z tamtymi podpisac...
    w umowie jest napisane kaucja zwrotna... nic nie jest zniszczone.
    nic jej juz nigdy nie zaplace!

musze sie tez zrobic wredna i roszczeniowa, nie bede sie litowac i przepuszczacvwielu spraw, bo tylko czlowiek po glowie dostaje. musze isc na jakis kurs asertywnosci chyba

wali mnie to co ona zrobi, chce kase i juz.

same torby po prostu:-/

co do tej lamliwosci to masakra. wole nie myslec.
    dlatego boje sie tych moich "rogow":w 3D.. tak dziwnie ta glowka wygladala:-/ i krwgoslup tez... ehh.. ja nie ufam nigdy do konca. sama potem jeszcze sprawdzam, szukam i sie dowiaduje... zdrowie dzidzia najwazniejsze!

Lenka, domeczek widze bedzie ;-) laadnie ;-)

Lena87 lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Mizzelko, jadę bo muszę .. Dostaliśmy pozwolenie na budowę i mąż teraz co chwilę jeździ i ławy na fundamenty zbija ;) a że przy pracy trzeba się napić piwa to i kierowca jest potrzebny ;)

Livia Życzę Ci Miło spędzonych dni z mężem ;)
    ooo ale fajnie :) rewolucja się dzieje :) ehhh bd latania i z remontem też, ale za to efekt :) od samego początku wasz dom :)

eee z mężami.... juz nic nie mowie, swojego to udusze chyba :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, Mizzelko ale to nie będzie szybka budowa .. Z oszczędności ..
    Nie chcemy się pakować w kredyty .. Mamy jak na razie gdzie mieszkać jak nas przyciśnie to wtedy pomyślimy ;)

Jak na razie przerażają Mnie kwoty fundamentów , a co będzie dalej ? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 20:41

• Groszek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nawet jakby w 13 tyg wyszla taka wada to co? ja bym nie usunela... no bo to chyba o to chodzi? nie mozna tego wyleczyc. wiem, inaczej by sie czlowiek nastawil wiedzac wczesniej itd. a tak to wie dopiero teraz dziewczyna...

ja mialam przypadek raz dosc rzadki, dziecko ze zlamana koscia udowa wewnatrzmacicznie. nie wiadomo skad i jak... czy defekt.... pojechalo na klinike do diagnostyki.

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez bedziemy zaczynac w przyszlym roku na wiosne jak Bozia da, ale strach...

tez mamy taka sytuacje jak Ty, mamy gdzie mieszkac a chcemy swoje ;-)

kasy sporo pojdzie, ale jaka pozniej radosc bedzie ;-)

fundamenty i kasa do ziemi:-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 20:48

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    my tez bedziemy zaczynac w przyszlym roku na wiosne jak Bozia da, ale strach...

tez mamy taka sytuacje jak Ty, mamy gdzie mieszkac a chcemy swoje ;-)

kasy sporo pojdzie, ale jaka pozniej radosc bedzie ;-)

fundamenty i kasa do ziemi:-/

A daj spokój .. same fundamenty 30 tyś :D Najtańsze z tego wszystkiego to mury będą :D

• Groszek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaa... :-/ myslalam ze to cos taniej bedzie... za ta sume kawal domu by stalo..;-/

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    o jaaa... :-/ myslalam ze to cos taniej bedzie... za ta sume kawal domu by stalo..;-/

Wiesz za Wszystko się cenią .. a jeszcze ile problemów Starostwo robiło w Cieszynie :/ cały czas coś im nie pasowało ..

• Groszek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak zawsze urzedasy i cale grono musi sie doczepic do czegos, bo by ich pokrecilo chyba :-/

ooo... mam niedaleko Cieszyna ;-)

relge6yd309xm1zq.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena super że w końcu i u Was wyszło słońce ;)

Dziewczyny szkoda i dziecka i matki ale tak jak Groszek mówi-przeciez by nie usunela...poza tym choćby sie dmuchało i chuchało to nie wszystko zawsze idzie jak byśmy tego chcieli niestety...to smutne i przeraźliwe w dobie gdy matki pala w ciazy i rodza zdrowe dzieci a te co tak pragna nawet zajsc nie moga... Niecierpliwa rowniez rozumiem Ciebie ze wiadomo lepiej wydac ta kase i 'miec pewnosc'choc na 100% nigdy jej nie mamy- sama płace nie male pieniadze za lekarza czy badania plus endo i leki a gdzie reszta ale niestety nie kazdy moze sobie na to pozwolic...sa czasy gdzie trzeba sie liczyc z kazdym groszem... Tak wiec widzicie no los jest okrutny i niesprawiedliwy w tylu przypadkach ale pozostaje nam modlic sie i wierzyc ze wszystko bedzie dobrze a to jak my zyjemy ma wplyw na nasze malenstwa;)

Jem pizze...JESTĘ WIELORYBĘ...:P

Lena87, Groszek, mizzelka lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ