Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx hahaha serio? Kochana jest! Ja chyba nie dam rady przezwyciężyć. Wszystko zaczęło się kiedy byłam w gimnazjum. Poszłam na badanie i głupia pielęgniarka przejechała mi po żyle igłą. I od wtedy panika. Zawsze z Mamą chodziłam do momentu kiedy się nie przeprowadziłam do innego miasta :D

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija, no ja chciałam zrobić niespodziankę, udała się na szczęście i jej przeszło:-) słuchamy rodziców, ale co z tym zrobimy to już nasza decyzja bo wiemy czego pragniemy. Powodzenia, nie ma się czego bać bo w ciąży częściej są badania. Tak też mnie pocieszala pani w punkcie pobrań:-) Ostatnio krew nie chciała mi lecieć z nerwów:-D

• Ukija Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka, same blondynki tutaj :D a właśnie jak najwięcej zrobie, morfologia, witaminy, tsh, cholestresol dobry i zły, tyle na ile da mi skierowanie (prywatna opieka medyczna więc problemu nie powinno być). Jak najwięcej badań za jednym zamachem :D

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w poniedziałkowy poranek. :)

Ukija - lepiej się przyzwyczaj do pobierania krwi. :D Ja nigdy się nie bałam, ani nic. Ale z wiekiem i rosnącymi problemami ze zdrowiem zawsze mnie przeraża widok tylu fiolek, z którymi idę do punktu poboru. :) Nie pamiętam kiedy ostatni raz pobierali jedną, albo dwie. :D Podejrzewam, że w ciąży wcale nie jest lepiej.

Szarlotka - no jasny gwint to ja się już doczekać nie mogę i jak czwartek będę się pakować to specjalnie dla Ciebie tu wlezę, wywalczę dostęp do laptopa! :D

Madziara - no to bardzo ładnie. Trzymam jutro za Ciebie kciuki! :)

madziara0080, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija - o nie nie, ja brunetka! :D

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadziunia Ty już za wczasu mnie nie stresuj. Na każde pobieranie w ciąży będzie ze mną chodził Mój, będzie cieszył się że jest zaangażowany i przy okazji będzie mnie woził :)
    Teściów trzeba trzymać krótko i nie dawać za bardzo się im wtrącali, nie ważne jak bardzo są super sympatyczni :)

Jadziunia lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka co tam słychać nasza kochana brunetko? Swoją drogą kiedyś zafarbowałam się na czarno, jak patrze na zdjęcia młodości to dziś uważam że wyglądałam okropnie :D

• Molyx Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnei w ciązy najgorszy był test obciążenia glukozą. Nie dość, ze fuj - to 2 x kłują ;)

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx prooooszę nie pisz mi takich rzeczy bo zaraz zawału dostanę! Chyba wole być nieświadoma :D

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija - to ja z natury jestem brunetką, ale farbuje się na czarno i nie wyobrażam sobie innego koloru :) Jeszcze jestem okularnicą i mam takie czarne oprawki ;) Czasami wyglądam jak zołza, ale mężczyźni kochają zołzy ;)

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brunetka :)
    Madziara to super, że wynik dobry.
    Chwilę temu przysłali wyniki męża. Wynik: asthenozoospermia - nieprawidłowa ruchliwość. Ciekawe co gin powie. Chyba czas zacząć szukać androloga dobrego.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za taki of ale mam pytanie. Czy owulacja może być 2 razy z tego samego jajnika? W poprzednim cyklu bolał mnie prawy jajnik i teraz znowu :P

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam od przyjaciółki, która ma miesięcznego bąbla, że ten test z glukozy jest okropny, niestety :(

ug376iye929i107i.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa no co Ty gadasz. To nie za dobrze. Ale wszystko się unormuje. Lekarz, leki itp. :)

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija - może się tak zdarzyć. Zazwyczaj owu jest naprzemiennie, raz z lewego a raz z prawego jajnika, ale to nie jest reguła, wiec wszystko jest w normie :)

ug376iye929i107i.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija pewnie, że tak.
    Oby. Teraz muszę go wspierać jak nigdy wczesniej żeby nie czuł się beznadziejny. Dobrze, że reszta w normie.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, mam zawał. Umieram ze strachu przed tymi wszystkimi badaniami w ciąży :( unikam lekarzy jak diabeł święconej wody a tutaj będą badania i kłócie :(

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa - wspieraj chłopa, bo wiesz jak to z nimi jest. Kobietki są jednak bardziej twarde, więc tym bardziej wsparcie mu się przyda.

Kup mu Androvit, myślę, że może pomóc :)

ug376iye929i107i.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa teraz będziesz bardzo musiała się postarać, bo mężczyzna w takiej sytuacji, po takiej wiadomości może się załamać. Teraz Ty będziesz musiała stać się takim trochę mężczyzną w domu ;)

• Molyx Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Dobra dziewczyny, mam zawał. Umieram ze strachu przed tymi wszystkimi badaniami w ciąży :( unikam lekarzy jak diabeł święconej wody a tutaj będą badania i kłócie :(

ej ej no co Ty ! Bardzo zmienisz zdanie, jak zobaczysz II :-) Dasz rade :)
    Ja bardzo balam się znieczulenia podpajęczynówkowego (w kręgosłup), a niemal nic nie bolało

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ