X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Nie bede sie tlumaczyc dlaczego mialam zrobic przerwe. Tak czy inaczej mam nadzieje ze sie powiedzie kiedys i takie myslenie musi mi towarzyszyc nie tdn miesiac to kolejny

Rosa mialas straty rozumiem ale nie mozna porownywac nas do siebie
    Tobie sie udalo masz juz dziecko bedzie wszystko dobrze ;* trzeba myslec pozytywnie majac za przyklad takie dziewczyny jak ty
    Mialan zly dzien,przyznaje, ale juz glowa do gory cycki do przodu i mysle dalej poki co naturalnie z ziolami ;* bardzo woerze w te ziola bo na nich mi sie udalo!
    :* no to cycki wysoko i do dziela :* uda sie.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Hej!
    Susanna ja odkąd zaczęliśmy starania nie mam stałej pracy. Przez styczeń, luty i marzec byłam bezrobotna. Teraz pracuję od kwietnia. Umowę mam do końca marca i nie wiem czy mi przedłuża. Ale też nie rezygnujemy ze starań. Ludzie w dużo gorszej sytuacji finansowej decydują się na dzieci i jakoś dają radę. Mu też damy zobaczysz :*
    ZFolwakru, Rosax jak tam się czujecie?
    Mi of wyznaczyło owu. W tym cyklu totalnie nie odczuwałam objawów. Mam jednak nadzieję, że byla i wszystko wróciło do normy. Jedynie co zaobserwowała to idealny śluz w czwartek.
    Planowana @ według of 22.12. Powiem Wam, że na nic nie licze, bo widomo co mój organizm przeszedł w ostatnim czasie jaką burzę.
    Milego dnia Wam życzę :*
    A ja mysle ze razem z molyx bedziecie mialy piekne prezenty swiateczne <3

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    :* no to cycki wysoko i do dziela :* uda sie.
    Wiem Rosa :*

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce taki prezent :) a jak nie to w sylwestra spłodze :d

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerferka a kiedy testujesz?
    Rosax czyli nie jestem sama z tym rozmyślaniem kiedy bym miała termin porodu itp. Gdyby wcześniej było dobrze to rodziłabym w tym samym czasie co Szarlotka. A gdyby ta ostatnia ciąża sie utrzymał to zaczynałabym właśnie 4 miesiąc... Ale nic czasu nie cofnie i nie zmieni tego co się stało. Muszę patrzeć w przód. Widomo, że przychodzą chwilę załamania, ale najważniejsze to się wygrzebać i iść dalej.
    A jak tam przygotowania do świat?
    My wczoraj ubralismy choinkę ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6555ba9cf8d.jpg

zFolwarku lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie @ bowy cykl nowe mozliwosci

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo choinka *_* ja jeszcze nie ubralam bo pierw musimy jakiejs poszukac i kupic :)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam choinki! Musimy kupoc i przygotowac wystroj powoli :)

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my tydzien temu kupilismy 1,8 za 79,99.córa prawie 7 lat ma to będzie miała co robic bo duża to bedzie jej 1 zawsze była malutenka.a ozdoby wlasnorecznie zrobione czekaja

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    póki co trwa sprzatanie mieszkania.mam nadzieje że do piątku fachowiec naprawi mi piekarnik bo w sobote chciałam upiec pierniki z nowego przepisu od koleżąnki z pracy

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    No i of zlikwidowało mi wyznaczenie owu. Wczoraj spaliśmy u teściów i zapomniałam swojego termometru, mierzyłam innym i może w sumie może od razu powinnam zaznaczyć jako do zignorowania. Dziś rano znowu śluz mega rozciągliwy. no nic trzeba męża dopaść :P
    Anusiak uwielbiam duże choinki i pierwszy raz mam aż tak duża, bo ma ze 2 metry :) Powciągałam też już wszystkie ozdoby i poduszki świąteczne.
    Miłego dnia Wam życzę :*

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Z Folwarku dzięki że pomyślałaś o mnie :) u mnie wredna @ przylazła w sobote. No trudno, żyje się dalej :P z tym że nieco muszę zawiesić starania. Czeka mnie ten zabieg więc lipa. Czemu nieco? Bo w tym będzie tylko konsultacja i podglądanie na usg czy nie ma polipa lub mięśniaka. Co tam idzie nie tak że endometrium niejednorodne :P za miesiąc najorawdopodobniej zabieg. Cholernie się boję :(
    Ale w tym miesiącu owu 26 grudnia więc spłodzić jeszcze możemy w 2016 :D

Makowa Ty tam się streszczaj i zachodź bo Ty chyba jeszcze testujesz w tym roku, co? Zaciskam kciuki z całych sił liczę na Ciebie że pięknie zamkniesz ten rok :D

Rosa taka kochana ❤ zawsze wiesz kiedy mnie nie ma na of :D

Przyznam Wam się szczerze, że chciałam odejść z forum, odpocząć ale znowu nie mogę :D normalnie uzależnienie :D

ANKA! Napisz co u Ciebie! :*

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Anka309 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ukija
    Miło że pamiętasz. U mnie bez szału czekam na rozwój sytuacji. Jestem po ovu. Zobaczymy co będzie ale bez testowania bez temperatur na luzaka

1usaio4p21hbw2ds.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka no właśnie myślałam o Tobie ostatnio :P musisz zaciążyć w tym cyklu :D na luzaka najlepiej i najczęściej dziewczyny zaciążają :D jesteśmy jeszcze 3. Ja już w w 2016 z całą pewnością się nie dowiem ale Ty i Makowa macie jeszcze szanse :D

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Anka309 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 20 dc niewiem kiedy była ovu bo nie sprawdzam ale <3 było w połowie cyklu. Na 20 grudnia przewiduje @ więc albo w wigilię wypije wino do kolacji albo nie

zFolwarku lubi tę wiadomość

1usaio4p21hbw2ds.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki Dziewczyny!!! :) <3

Ja dzis mam pierwsza wizyte...

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Ukija dowiem się jeszcze w tym roku co i jak. Choć mam nadzieję, że jeśli @ nadejdzie to dopiero po świętach. Mieliśmy w Wigilie wszystkim ogłosić szczęśliwa nowinę i to, że niestety tak się nie stanie będzie w ten dzień wystarczająco dobijające nie chciałbym jeszcze na dobicie dostać okresu w tym momencie.
    Mój mąż ostatnio jak się go pytałam co chciałby dostać na święta to powiedział, że był tylko jeden prezent, który chciał i o którym marzył, ale teraz go już nie ma. Poryczałam się jak głupia i on nawet miał łzy w oczach.
    zFolwarku czekam na wieści. Magroz i Rosax też chyba dzisiaj wizytują :)
    Anka trzymam kciuki za piękny prezent :*

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Tak Ukija dowiem się jeszcze w tym roku co i jak. Choć mam nadzieję, że jeśli @ nadejdzie to dopiero po świętach. Mieliśmy w Wigilie wszystkim ogłosić szczęśliwa nowinę i to, że niestety tak się nie stanie będzie w ten dzień wystarczająco dobijające nie chciałbym jeszcze na dobicie dostać okresu w tym momencie.
    Mój mąż ostatnio jak się go pytałam co chciałby dostać na święta to powiedział, że był tylko jeden prezent, który chciał i o którym marzył, ale teraz go już nie ma. Poryczałam się jak głupia i on nawet miał łzy w oczach.
    zFolwarku czekam na wieści. Magroz i Rosax też chyba dzisiaj wizytują :)
    Anka trzymam kciuki za piękny prezent :*
    Jeju no slowa meza lekko przygnebiajace.. Uwierzcie ze jeszcze nadejdzie ten prezent :***

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    nie mam pojęcie kiedy testować :D bo ovu była w tym cyklu wcześniej (choć nie mam pewności, bo byłam w szpitalu i nie mam jednej temperatury), więc cykl raczej krótszy niż 28 dni wyjdzie. Wg 28 dni wypada 21 grudnia, ale sądzę że 1-2 wcześniej powinna być

Makowa - to strasznie trudna sytuacja, ale jesteście silni i dacie radę, Będziecie jeszcze cieszyć się maleństwem, następny rok jest nasz!

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna widzę, że on teraz to jeszcze bardziej przeżywa jak widzi to jak muszę się codziennie kłuć.
    Wiecie co jak byłam jeszcze w ciąży to sadziłam cebuli tulipanów i mam teraz takie marzenie, że jak one zakwitną to będę znowu w ciąży :)
    Smerfetka 12-13 dpo powinno już coś wyjść, więc na Twoi miejscu zatestowałabym za tydzień w poniedziałek.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ