Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyElina ja nie słucham co oni mówią, bo jeżeli chodzi o leczenie społeczeństwa to niestety to sa tylko wyjątki którym na społeczeństwie zależy i rzeczywiście leczą a nie szkodzą. Tu się liczy tylko kasa. To samo tyczy się witaminy D. Ja wierzę w naturotetapie, codziennie pije witaminę C i nie choruje, a także duże dawki witaminy D tak bardzo istotnej dla nas. Zalecane dawki są śmieszne. Rosax oczywiście zrobisz jak uważasz. Abyś tylko nam nie chorowała a mezulek niech zajada garściami:-P Uwielbiam soki wyciskanie z owoców mmmmmm
-
Makowa_Panna wrote:Rosax a jak się śnią plemniki to co znaczy Taki dziś miałam sen hehe biała armia
Ja łykam rutinacee, wit B kompleks i oczywiscie folik
Nie wiem wiem tylko o kotach i kilka innych ktore faktycznie sie sprawdzaja ale nie u mnie tylko sie sprawdzaja a np czlonkow rodziny albo znajomych blizszych
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Szarlotka123 wrote:widzieć: zawsze zły znak; przede wszystkim oznacza fałsz przyjaciół i znajomych lub rozczarowanie w miłości
być przez niego podrapanym lub ugryzionym: masz groźnych wrogów
atakujący kot: twój przyjaciel zawiedzie się na tobie
odganiać go: pokonasz przeciwności losu i osiągniesz to, czego chcesz
głaskać go: jesteś dobry dla kogoś, kto na to nie zasługuje
przymilający się: ktoś mami cię pochlebstwami, by cię wykorzystać
widzieć z młodymi: wiele swarów z powodu źle wychowanych dzieci
widzieć futro kota: znajdziesz zgubę
czarny: zapowiedź przykrości
słyszeć miauczącego: zostaniesz wciągnięty w intrygi
wychudzony, zabiedzony: przykra wiadomość
zabić go: nie dopuścisz, aby wrogowie ci zaszkodzili.
Taki tam sennik o kocie
Ja biorę folik, witaminy prenatalne i inofem.
Ja znam znaczenia co nie ktorych snow ktore ida z pokolenia na pokolenie. Takie czarownice u nas w rodzinie sa
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Jadziunia wrote:Elina ja nie słucham co oni mówią, bo jeżeli chodzi o leczenie społeczeństwa to niestety to sa tylko wyjątki którym na społeczeństwie zależy i rzeczywiście leczą a nie szkodzą. Tu się liczy tylko kasa. To samo tyczy się witaminy D. Ja wierzę w naturotetapie, codziennie pije witaminę C i nie choruje, a także duże dawki witaminy D tak bardzo istotnej dla nas. Zalecane dawki są śmieszne. Rosax oczywiście zrobisz jak uważasz. Abyś tylko nam nie chorowała a mezulek niech zajada garściami:-P Uwielbiam soki wyciskanie z owoców mmmmmm
Wydaje mi sie ze owoce ktore jadam dziennie kg maja dosc wit C hihi
Ja biore kwas foliowy 800 i czasem biore wit prenatalne ale nie chce ich mieszac z kwasem foliowym za bardzo bo boje sie ze za duzo go wezme. Do tego pije wapno i magnez i czasem zelazo. Wit D wole czerpac ze slonca ale zimowa pora zdarza mi sie lykac jakies D ale nie lubie tego smaku tabletki z D jakos za ostry dla mnie albo musze poszukac innych tabletek z D co nie bada az tak wyraziste. Na nastepnej wizycie poprosze lekarza by powiedzial albo lepiej napisal mi co mam brac jakie tabletki i w jakich ilosciach. Nie chcialabym zaszkodzis jakos moim fasolka
07.11.2012 Julian
Krew -krewni
Kot- nowy czlonek w rodzinie lub u blizszych osob
Pies - policja zalezy jaki pies lagodny czy agresywny to i taka policja
Dziecko- klopoty
Gowno - pieniadze nie tylko dostac ale i tez za cos placic.
Biala suknia slubna - smierc kogos (niekoniecznie najblizszych. Moze to byc kuzynka kolezanki mamy np.)
Kwiat bez kwiata kolorowego - smierc starszej osoby
Kwiat z kwiatem - smierc dziecka
I tak jeszcze kilka innych ktore sie zawsze u nas sprawdzaja.
Kilka przykladow :
Cioci snil sie kwiat z kwiatem od rana chodzila i czekala na tel bo wiedziala ze cos sie stalo. Po 13 dostala telefon "utopil sie" pojechal moj kuzyn na wycieczke szkolna i sie utopil byla u nas akurat ciocia z corka szlismy na basen bala sie ze to nam cos sie stanie. Bo wtedy my tez dzieci bo to kilka lat temu.
Sen taty : mama urodzila dziecko i one bylo obsrane i ani mama ani tata nie chcieli go przebrac i sobie podawali z reki do reki - za dwa dni przyszla policja oboje dostali po 400 euro kary za nielegalna prace (o ktorej nie wiedzieli bo papiery niby podpisywali na legal)
Mi snila sie biala suknia, tacie tez. Jednakowa noc podobne sny. I na dodatek sen o sukni poprzednie byly przerywane nie moglismy nic do konca wysnic... - W ta noc o bialej sukni rano zmarla moja babcia a druga mama mojego taty.
Mojej mamie ostatnio snily sie psy lagodne-po kilku dniach zlapala ja policja i robila rutynowa kontrole.
No tyle starczy ja jakos w to wierze. A ostatnio jak pisalam o tym ze przesadzalam kwiaty w snie bo tak mi sie snilo to 6 dni temu zmarla babci kolezanka..
07.11.2012 Julian
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRosax biedny mezulek, pewnie nic nie je tylko witaminki łyka:-D ale na zdrowie mu i fasolci:-) Mogę Tobie polecić D-vitum forte jest 1000, 2000 i 4000. Dobrze, że dbasz o uzupełnianie witaminek. A robiłaś badania, masz niedobory? No to jak tyle pochlaniasz owoców to podziwiam, ja tylko jak już to soki bo nie zmieszcze:-) bierzesz kwas foliowy 800? A ile najlepiej, 400 czy 800?
-
Szarlotka123 wrote:Matko, śmierć dziecka to jest straszna rzecz..
Rosacx, Tyś serio jakaś czarownica
Ah tam ja czarownica nie jestem ale mam dziwne geny jakies.. Czasem dzieja sie rozne rzeczy ktorych nie da sie wytlumaczyc.. Rozumie to chyba tylko moja rodzina.. No i moj maz niedowiarek zaczal juz wierzyc w to co czasem nas spotyka
07.11.2012 Julian
Jadziunia wrote:Rosax biedny mezulek, pewnie nic nie je tylko witaminki łyka:-D ale na zdrowie mu i fasolci:-) Mogę Tobie polecić D-vitum forte jest 1000, 2000 i 4000. Dobrze, że dbasz o uzupełnianie witaminek. A robiłaś badania, masz niedobory? No to jak tyle pochlaniasz owoców to podziwiam, ja tylko jak już to soki bo nie zmieszcze:-) bierzesz kwas foliowy 800? A ile najlepiej, 400 czy 800?
No wlasnie poprzedni zgodzil sie na 800 ale nie wiem jaki lepszy.. Zapytam na wizycie dopiero co on sadzi i co poleca. Nie robilam badan czego brakuje. Sama od siebie lubie brac witaminy ale oczywiscie uwazam by nie przesadzic. Pije kawe wiec magnez mi sie wyplukuje dlatego go biore a maz jada tez obiady sniadania i kolacje i inne rzeczy. Nie tylko witaminki. Ale jak jest w tygodniu z dala od domu wole by bral witaminy bo pewnie tam jada smieciowe jedzenie.. Kebaby mcdonalds i inne... Mowi ze je tez zdrowe zeczy ale cos nie jestem przekonana dlatego wole mu dawac witaminy dodatkowo
07.11.2012 Julian
nick nieaktualny
-
Jadziunia wrote:Jejku, jakie sny. Mnie osobiście jak się śnią zęby to czekam na wiadomość nie wiem skąd to się bierze.
Zeby tez przewaznie zle wroza.
Tez nie mam pojecia skad to sie bierze. A moze po prostu takie zbiegi okolicznosci sa...? No nie wiem. Ale czasem boje sie snic
07.11.2012 Julian
Teraz mysle, ze moglam bete zrobic - bo mam ochote na piwo. Jutro zrobie (chyba ze @ dostane albo temp znów spadnie).
Zimno, ciemno, zero slonca, wiatr łeb urywa.. chce wiosne (
Ja dzis moze nie bede za wiele pisala, bo mam swiadomosc, ze optymizmem to ja dzis nie zarażam ... -
rosax3 wrote:No i te jego wstretne uzaleznienie od coca coli... Nie wiem juz jak z tym walczyc!
Coca cola to jeszcze spoko a ja w ciąży i ciezko mi rzucić palenie ale powoli walcze zmniejszam codziennie i mysle ze za 3 dni już nie będę palić4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
MMM2016 wrote:rosax3 - faktycznie tych witamin u Ciebie sporo. Myślisz, że np. kw foliowy jest potrzebny aż w dawce 800?
A ja zrobiłam sama witaminki zrobilam sobie sok z jablka i marchewki taki sobie ale napewno leprze to niż ten ze sklepu4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
MMM2016 wrote:rosax3 - faktycznie tych witamin u Ciebie sporo. Myślisz, że np. kw foliowy jest potrzebny aż w dawce 800?
Taki kupilam przypadkiem. Dlatego taki zazywam popytam lejarza na wizycie.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp