X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Nika Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanowa ja tez taka miałam przy pierwszej ciazy,moje gratulacje ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

c55f9n73na6cneet.png

mhsv20mmiyyiwgde.png[

65vqxzdvwy0ujhvg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/21408f13ca03.jpg

borsuk, Bajka111, Nika , Anka309, Elina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Olka tez mialam troszke slabsza a po 2 dniach juz mocna gruba kreche:)

Dziewczyny ja czuje ze wy tez ujzycie dwie kreseczki! Czuje to w kosciach!
    Ktora teraz testuje? i kiedy?

• borsuk Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jest kolejna przeszkolona we wstawianiu zdjęć :) Dwie krechy jak nic:)

Wczoraj dotarł do mnie żel conceive plus. Durexa się pozbyłam, bo nie chcę aby coś stawało na drodze żołnierzykom :)
    Trzeba działać dziewczyny i sprawić aby tylko takie zdjęcie jak u Tulipanowej się pojawiały :)

Nika lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamykam miesiąc, bo testuję 31 marca razem z Morwą :)

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My we 3 testujemy w czwartek :D taka próba czy testy dobrze działają :) miło widzieć od samego rana takie cudowne dwie kreski :) mam szczerą nadzieję że się nie mylisz :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udostepnilam tez swoj wykres ale nie wiem czy dobrze, sprawdzcie czy cos jest :-) bo ja swiezynka wiec dopiero sie ucze z wami:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w takim razie czwartek bedzie kolejnym dniem z dwoma kreseczkami:-D

• Ukija Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk jak takie otwarcie to pewnie takie samo zamknięcie. Też będziesz miała 2 krechy :)

Tulipanowa, borsuk lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej dziewczęta. Wczoraj nie pisałam, bo wróciłam o 21 do domu i od razu spać. I dopiero wstałam, zmuszona przez męża. Tak to bym pewnie dalej leżała, bo kompletnie nie mogłam się obudzić. :P

Tulipanowa - ogroooooomne gratulacje! Aż mi się banan na twarzy zrobił! Świetne wieści na początek marca!!! :D

Ukija - ja mam katar codziennie rano 3 dzień, dziś i przedwczoraj też widziałam krew. :( Ale u mnie to raczej osłabienie, niż przemęczenie. :D Masz wysikać dwie piękne krechy innej opcji nie ma!

Rosax- fakt, czworaczki się kłócą o miejsce, w końcu ich tyle, że jakoś muszę tam się porozmieszczać. :D

Nika - strasznie mi przykro z powodu Twoich zasłabnięć. Jeśli chodzi o tarczycę to po prostu leki Ci dadzą. Problemy z tarczycą zwiększają ryzyko problemu z donoszeniem ciąży, jak i samym zajściem. Ale nie jest tak, że to uniemożliwiają. Moja siostra jak zaszła w ciążę dopiero się dowiedziała, że ma chorą tarczycę. Ja natomiast się dowiedziałam dużo przed i endokrynolog od razu mi mówiła, że w razie zajścia w ciążę, bądź jak zaczniemy planować mam do niej przyjść. Więc ma to duży wpływ. Pani ginekolog też najpierw kazała mi się upewnić, czy TSH mam już zbite poniżej 2, zanim zaczniemy starania. :)

Nadzieja - no to miłego przepraszania dziś wieczorem, no i owocnego. ;)

Aurellka Tobie także miłego i pięknego dnia!! :)

Powiem Wam, że drugi dzień niestety budzi mnie na siku w nocy, więc do 6 się rzucam na łóżku, trochę śpiąc, trochę nie. I jak o 6 zmierzyłam dziś temperaturę, zobaczyłam, że spadła. To zrobiło mi się tak cholernie przykro. Już miałam ten cykl na straty spisać. Ale wchodzę tu dzisiaj i widzę, że Rosax ma spadek, Ukija ma spadek, to może po prostu dzień niskich temperatur? :D

Miłego dnia wszystkim!!! :)

rosax3 lubi tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja tez nie mialam jako takiej wysokiej temperatury ....a widzisz :-)

Beda fasolki i to duzo czuje to ! :-DDDDDD

Miłego dnia kobietki

P.S nie chce od was odchodzic na inne forum wiec od razu mowie , po ujrzeniu waszych kresek zakladamy swoj temat na ciezarnych i bedziemy pisac! a co!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 10:49

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanowa no pewnie, że nie odchodź! Zostań z nami, a jak się nam wszystkim uda to założymy swój wątek na fioletowej stronie mocy! :)

Możesz się pochwalić już potwierdzonymi pierwszymi objawami! Wcześniej nie chciałaś pisać, żeby nie było że się nakręcasz. Więc? :D Jak się czujesz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 10:52

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam mega wrazliwe piersi bolaly mnie strasznie a sutki to apogeum nawet w nocy mnie bolaly. Wiekszy apetyt. wzdecia. ale to dopiero od jakiegos tygodnia .
    bole w podbrzuszu. jajniki tez doskwieraly. Zoladek bolal....i moglam spac w dzien co mi sie nie zdarza bo ja z tych co ma pelno energii;p;p
    a bylo mi tak senno ze na siedzaco zamykalam oczy:-)

A przy olce w pierwszej ciazy nie mialam zadnych oznak;p lekko piersi tylko nic wiecej a tutaj calkiem inaczej.

• borsuk Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Borsuk jak takie otwarcie to pewnie takie samo zamknięcie. Też będziesz miała 2 krechy :)
    Nie widzę innej możliwości :)

Ukija lubi tę wiadomość

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka dziś mamy dzień niskich temperatur i co najlepsze wygląda to jak by nasze organizmy się umówiły. Nie ma co się załamywać i przyciągać negatywne myśli :) ja dziś zaczynam brać magnez, ponoć ma dobry wpływ na fl a ja mam lekki niedobór bo mam często drżącą powiekę :) Twoja temperatura może być faktycznie nieco zaburzona przez krótszy niż 4 h spoczynek, napisz to do notatki :)

Tulipanowa ja już bym chciała abyśmy wszystkie przeszły na fioletową stronę i założyły jeden wątek :) a Ty prowadziłaś na of wykres? Udostępnij nam go :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowadzilam wykres, ale tempke zaczelam pozno mierzyc,dopiero pare dni temu. ale mozesz luknac. mam udostepnione ale nie wiem czy widac jak wejdziesz na mnie. robilam testy owulacyjne. i zaznaczalam i tym sie sugerowalam:-)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie. Też miałaś późnow owulacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija tak pozno...:-)
    Ukija po twoim wykresie to nie moze byc inaczej jak dwie kreseczki widac od razu! :-*

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też tak jak Wy mam pozniej owu :) to dopiero przeznaczenie wszystkie zaciazymy:) a co :)

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija - dobrze zapiszę sobie za pamięci. :) Dzięki za radę, chociaż tak szczerze mówiąc, to ja bardzo często się budzę przed 6 to bym musiała codzienne temperatury brać na poprawkę. :D I popieram Tulipanową - u Ciebie muszą być dwie kreski!! <3 Może to maluch już Ci podbiera magnez? :D

Tulipanowa no to faktycznie trochę tych objawów miałaś. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ