X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz przewaznie jest do 36 godzin.

Magduullina lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie facetów. Co prawda moim pierwszym ginekologiem był totalny frajer, który bez podstawnie postawił błędna diagnozę i od tamtej pory już do niego nie wróciłam. Byłam też raz u kobiety ginekolog,która totalnie mnie zlała. Mój poprzedni facet ginekolog ok, niczego nie mogłam mu zarzucić, bardzo delikatny i konkretny, ale minusem było,to że przyjmował tylko prywatnie. Wszystkie dodatkowe zabiegi niestety dodatkowo płatne. Teraz mam fajnego lekarza,który pracuje również w szpitalu, dlatego HSG miałam na NFZ, bez wahania dostałam skierowanie. Jestem z niego jak na razie zadowolona. Do kobiety ginekologa się raczej już nie wybiorę.

Magduullina, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za tydzień mam monitoring u gin :D

rosax3, Magduullina, borsuk, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Księżniczk@ Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wytłumaczenie. Będę próbowała coś obserwować bardziej i siebie mój cykl. Ja niestety prywatnie chodzę. Ale wiem gdzie przyjmuje on na fundusz będę starała się tam do niego umawiać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolę lekarzy- facetów, choć u babki byłam tylko jednej i niby nic do niej nie miałam, tyle że nie umiała trafić z wziernikiem, gdzie trzeba, przeorała mnie raz boleśnie.
    Pierwszy gin, z którym miałam do czynienia będąc jeszcze dziewicą, przyplątała mi się infekcja, a on mnie pyta, czy współżyję, a ja na to, że nie, a ten mnie pyta "to jak ja panią zbadam?". No jakoś dał radę, nie musiał przez odbyt na szczęście, na pierwszy rzut oka coś mi tam przepisał i pomogło. Ale wizyta u następnego gina była już stresem. Przerobiłam ich w sumie 8... obecny daje się lubić najbardziej, ale czy przy nim zostanę, się okaże.

Magduullina, Szarlotka123, madziara0080 lubią tę wiadomość

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie mam traumę na ginekologow. Dwa razy po badaniu zemdlalam :d ostatnio na szczęście trafiłam na wyrozumiałą lekarkę i pomału wychodzę z tej traumy. Nawet rozgrywała czy przy mężu tez tak mam :d ale ja tylko lekarzom nie pozwalam :d

• Księżniczk@ Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak miałem pierwszą wizytę to też tak miałam ze lekarz powiedział do mnie "to jak ja mam z Panią coś zrobić jak Pani nie wspolzyje?" A smerfetka mam podobnie przy wizytach i badaniu ale u mnie to po napaści tak mi się "zrobilo"... Mam blokadę przy badaniu nawet cytologi nie mogę zrobić :-/ ten lekarz jest jeszcze tak ze ma do mnie cierpliwość ale zawsze się dziwi jak ja wspolzyje? A ja się daje dotykać tylko jednemu poprostu.

• borsuk Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja super :) Będzie podgląd!

Magduullina, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie.
    Femibion1 dla starajacych sie lub w pierwszym trym. czy tylko kwas foliowy? tak sie zastanawiam co jest lepsze.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżniczk@ wrote:
    Mam blokadę przy badaniu nawet cytologi nie mogę zrobić :-/ ten lekarz jest jeszcze tak ze ma do mnie cierpliwość ale zawsze się dziwi jak ja wspolzyje? A ja się daje dotykać tylko jednemu poprostu.

Księżniczka, o jakiej napaści piszesz? :(
    Twoja blokada polega na tym, że zaciskasz nogi, uciekasz pupą? Przykro mi!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    A nasza Szarlotka gdzie? Mam nadzieję, że nie popadła w żadnego doła przez te zołzy z fioletowej...
    Jestem, po kolacji to i mam więcej czasu ;)
    Nie popadłam Kochana w doła, wkurzyłam się ale już mi przeszło ;).
    Napisałam ostatecznego posta w którym wam bardzo mocno podziękowałam i wyraziłam swoje zdanie. Oprócz was, dużo osób z samej fioletowej mnie poparło jeszcze więc tyle dobrego ;)
    Jeszcze raz wam Kochane dziękuję, gdyby nie Wy to bym zginęła w tym gąszczu jadu ;/
    Czekam na was na tym wątku ;*
    Ja osobiście wole babki bo do ginekologów facetów w szpitalu niestety się nie przekonałam i mam złe wspomnienia..;/
    Ukija, działajcie i fru na Grudniówki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 19:33

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax jak Ci to aplikacja wyliczyła? Ja szczerze mówiąc wolalabym urodzić juz w styczniu ;) mam dylemat co robić, jak na grudzien wylicza :/

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżniczka ja też ostatnio usłyszałam pytania jak ja współżyje :D ale w sumie do niedawna nie byłam sobie w stanie nawet sama niczego włożyć (tamponu, tabletki dopochwowej) bo mi się od razu słabo robiło ;D to dopiero psychiczne :D

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u czterech ginekologów i za każdym razem była to kobieta.
    Obecnie moja gin jest bardzo miła, wszystko fajnie objaśnia a badanie nigdy nie bolało.
    Wyniki męża będę we wtorek. Od razu zawiozą je do androloga u którego był. Jutro muszę umówić wizyte.
    Szarlotka rozumiem, że tamte dziewczy są nieufne, ale żeby zaraz taki hejt i złość.

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Księżniczk@ Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa lata temu napadł mnie koleś jak szłam do pracy... obronilam się na szczęście ale dwa lata walcZyłam z traumą. I to jest tak ze leżę i grzecznie czekam na badanie ale jak jest próba wlozenia wziernika czy iść tego "patyka" mięśnie się we mnie zaciskaja i boli jak próbuje dr coś włożyć.. :-/ a staram się być rozluzniona i w ogóle dobrze nastawiona ale to mimo wolne.

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżniczk@ - współczuje :*

Czytałam właśnie ten fioletowy wątek...słów brak. Niestety ludzie w internecie głupieją. Swoją drogą fejkowanie wciąż się pojawia. Pamietam kiedyś na wizazu udzialałam się kilka lat w pewnym wątku. Pojawiła się tam osoba, która była też już długo w wątku, oczywiście prywatnym klubie też a potem zaczęła bruździć osobom w świecie realnym. Gorzej, że wtedy ucierpiały też osoby niewinne (w tym ja), które z dnia na dzień zostały wykluczone z klubu, oskarżane o różne rzeczy etc. No ale cóż, widać ludzie nie mają swojego życia, że maja czas udawać kogoś innego i niszczyć cudze

Szarlotka123, madziara0080 lubią tę wiadomość

• Księżniczk@ Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie jak z kwasem foliowym już jak zaczyn starania "oficjalnie" lykac powinnam? Jaka dawkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 20:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, ja też rozumiem różne rzeczy ale jeśli mają dowody przed sobą a dalej komentują, że jestem podejrzana to chyba jest coś nie tak. Dodatkowo należałyby mi się przeproszenia a ich nie ma.. Niektóre nawet jeszcze komentarzy nie usunęły i zamierzam je zgłosić.
    Smerfetka, tak to jest w internecie.. Nic się nie poradzi na to dlatego bez przesady.
    Księżniczka 400 ug dziennie.
    Kurcze, martwię się tym przyrostem.. Oby było wszystko dobrze.

Księżniczk@ lubi tę wiadomość

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka będzie dobrze! Odpocznij koniecznie :)

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka wrote:
    Rosax jak Ci to aplikacja wyliczyła? Ja szczerze mówiąc wolalabym urodzić juz w styczniu ;) mam dylemat co robić, jak na grudzien wylicza :/
    Mam aplikacje happy baby wpisalam miesiaczka 19.03 i obliczylo termin porodu na 24

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ