X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz przewaznie jest do 36 godzin.

Magduullina lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie facetów. Co prawda moim pierwszym ginekologiem był totalny frajer, który bez podstawnie postawił błędna diagnozę i od tamtej pory już do niego nie wróciłam. Byłam też raz u kobiety ginekolog,która totalnie mnie zlała. Mój poprzedni facet ginekolog ok, niczego nie mogłam mu zarzucić, bardzo delikatny i konkretny, ale minusem było,to że przyjmował tylko prywatnie. Wszystkie dodatkowe zabiegi niestety dodatkowo płatne. Teraz mam fajnego lekarza,który pracuje również w szpitalu, dlatego HSG miałam na NFZ, bez wahania dostałam skierowanie. Jestem z niego jak na razie zadowolona. Do kobiety ginekologa się raczej już nie wybiorę.

Magduullina, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za tydzień mam monitoring u gin :D

rosax3, Magduullina, borsuk, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Księżniczk@ Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wytłumaczenie. Będę próbowała coś obserwować bardziej i siebie mój cykl. Ja niestety prywatnie chodzę. Ale wiem gdzie przyjmuje on na fundusz będę starała się tam do niego umawiać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolę lekarzy- facetów, choć u babki byłam tylko jednej i niby nic do niej nie miałam, tyle że nie umiała trafić z wziernikiem, gdzie trzeba, przeorała mnie raz boleśnie.
    Pierwszy gin, z którym miałam do czynienia będąc jeszcze dziewicą, przyplątała mi się infekcja, a on mnie pyta, czy współżyję, a ja na to, że nie, a ten mnie pyta "to jak ja panią zbadam?". No jakoś dał radę, nie musiał przez odbyt na szczęście, na pierwszy rzut oka coś mi tam przepisał i pomogło. Ale wizyta u następnego gina była już stresem. Przerobiłam ich w sumie 8... obecny daje się lubić najbardziej, ale czy przy nim zostanę, się okaże.

Magduullina, Szarlotka123, madziara0080 lubią tę wiadomość

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie mam traumę na ginekologow. Dwa razy po badaniu zemdlalam :d ostatnio na szczęście trafiłam na wyrozumiałą lekarkę i pomału wychodzę z tej traumy. Nawet rozgrywała czy przy mężu tez tak mam :d ale ja tylko lekarzom nie pozwalam :d

• Księżniczk@ Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak miałem pierwszą wizytę to też tak miałam ze lekarz powiedział do mnie "to jak ja mam z Panią coś zrobić jak Pani nie wspolzyje?" A smerfetka mam podobnie przy wizytach i badaniu ale u mnie to po napaści tak mi się "zrobilo"... Mam blokadę przy badaniu nawet cytologi nie mogę zrobić :-/ ten lekarz jest jeszcze tak ze ma do mnie cierpliwość ale zawsze się dziwi jak ja wspolzyje? A ja się daje dotykać tylko jednemu poprostu.

• borsuk Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja super :) Będzie podgląd!

Magduullina, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie.
    Femibion1 dla starajacych sie lub w pierwszym trym. czy tylko kwas foliowy? tak sie zastanawiam co jest lepsze.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżniczk@ wrote:
    Mam blokadę przy badaniu nawet cytologi nie mogę zrobić :-/ ten lekarz jest jeszcze tak ze ma do mnie cierpliwość ale zawsze się dziwi jak ja wspolzyje? A ja się daje dotykać tylko jednemu poprostu.

Księżniczka, o jakiej napaści piszesz? :(
    Twoja blokada polega na tym, że zaciskasz nogi, uciekasz pupą? Przykro mi!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    A nasza Szarlotka gdzie? Mam nadzieję, że nie popadła w żadnego doła przez te zołzy z fioletowej...
    Jestem, po kolacji to i mam więcej czasu ;)
    Nie popadłam Kochana w doła, wkurzyłam się ale już mi przeszło ;).
    Napisałam ostatecznego posta w którym wam bardzo mocno podziękowałam i wyraziłam swoje zdanie. Oprócz was, dużo osób z samej fioletowej mnie poparło jeszcze więc tyle dobrego ;)
    Jeszcze raz wam Kochane dziękuję, gdyby nie Wy to bym zginęła w tym gąszczu jadu ;/
    Czekam na was na tym wątku ;*
    Ja osobiście wole babki bo do ginekologów facetów w szpitalu niestety się nie przekonałam i mam złe wspomnienia..;/
    Ukija, działajcie i fru na Grudniówki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 19:33

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax jak Ci to aplikacja wyliczyła? Ja szczerze mówiąc wolalabym urodzić juz w styczniu ;) mam dylemat co robić, jak na grudzien wylicza :/

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżniczka ja też ostatnio usłyszałam pytania jak ja współżyje :D ale w sumie do niedawna nie byłam sobie w stanie nawet sama niczego włożyć (tamponu, tabletki dopochwowej) bo mi się od razu słabo robiło ;D to dopiero psychiczne :D

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u czterech ginekologów i za każdym razem była to kobieta.
    Obecnie moja gin jest bardzo miła, wszystko fajnie objaśnia a badanie nigdy nie bolało.
    Wyniki męża będę we wtorek. Od razu zawiozą je do androloga u którego był. Jutro muszę umówić wizyte.
    Szarlotka rozumiem, że tamte dziewczy są nieufne, ale żeby zaraz taki hejt i złość.

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Księżniczk@ Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa lata temu napadł mnie koleś jak szłam do pracy... obronilam się na szczęście ale dwa lata walcZyłam z traumą. I to jest tak ze leżę i grzecznie czekam na badanie ale jak jest próba wlozenia wziernika czy iść tego "patyka" mięśnie się we mnie zaciskaja i boli jak próbuje dr coś włożyć.. :-/ a staram się być rozluzniona i w ogóle dobrze nastawiona ale to mimo wolne.

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżniczk@ - współczuje :*

Czytałam właśnie ten fioletowy wątek...słów brak. Niestety ludzie w internecie głupieją. Swoją drogą fejkowanie wciąż się pojawia. Pamietam kiedyś na wizazu udzialałam się kilka lat w pewnym wątku. Pojawiła się tam osoba, która była też już długo w wątku, oczywiście prywatnym klubie też a potem zaczęła bruździć osobom w świecie realnym. Gorzej, że wtedy ucierpiały też osoby niewinne (w tym ja), które z dnia na dzień zostały wykluczone z klubu, oskarżane o różne rzeczy etc. No ale cóż, widać ludzie nie mają swojego życia, że maja czas udawać kogoś innego i niszczyć cudze

Szarlotka123, madziara0080 lubią tę wiadomość

• Księżniczk@ Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie jak z kwasem foliowym już jak zaczyn starania "oficjalnie" lykac powinnam? Jaka dawkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 20:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, ja też rozumiem różne rzeczy ale jeśli mają dowody przed sobą a dalej komentują, że jestem podejrzana to chyba jest coś nie tak. Dodatkowo należałyby mi się przeproszenia a ich nie ma.. Niektóre nawet jeszcze komentarzy nie usunęły i zamierzam je zgłosić.
    Smerfetka, tak to jest w internecie.. Nic się nie poradzi na to dlatego bez przesady.
    Księżniczka 400 ug dziennie.
    Kurcze, martwię się tym przyrostem.. Oby było wszystko dobrze.

Księżniczk@ lubi tę wiadomość

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka będzie dobrze! Odpocznij koniecznie :)

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka wrote:
    Rosax jak Ci to aplikacja wyliczyła? Ja szczerze mówiąc wolalabym urodzić juz w styczniu ;) mam dylemat co robić, jak na grudzien wylicza :/
    Mam aplikacje happy baby wpisalam miesiaczka 19.03 i obliczylo termin porodu na 24

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ