Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Zdecydowanie facetów. Co prawda moim pierwszym ginekologiem był totalny frajer, który bez podstawnie postawił błędna diagnozę i od tamtej pory już do niego nie wróciłam. Byłam też raz u kobiety ginekolog,która totalnie mnie zlała. Mój poprzedni facet ginekolog ok, niczego nie mogłam mu zarzucić, bardzo delikatny i konkretny, ale minusem było,to że przyjmował tylko prywatnie. Wszystkie dodatkowe zabiegi niestety dodatkowo płatne. Teraz mam fajnego lekarza,który pracuje również w szpitalu, dlatego HSG miałam na NFZ, bez wahania dostałam skierowanie. Jestem z niego jak na razie zadowolona. Do kobiety ginekologa się raczej już nie wybiorę.
Magduullina, Szarlotka123 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny za tydzień mam monitoring u gin
rosax3, Magduullina, borsuk, Szarlotka123 lubią tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nick nieaktualnyWolę lekarzy- facetów, choć u babki byłam tylko jednej i niby nic do niej nie miałam, tyle że nie umiała trafić z wziernikiem, gdzie trzeba, przeorała mnie raz boleśnie.
Pierwszy gin, z którym miałam do czynienia będąc jeszcze dziewicą, przyplątała mi się infekcja, a on mnie pyta, czy współżyję, a ja na to, że nie, a ten mnie pyta "to jak ja panią zbadam?". No jakoś dał radę, nie musiał przez odbyt na szczęście, na pierwszy rzut oka coś mi tam przepisał i pomogło. Ale wizyta u następnego gina była już stresem. Przerobiłam ich w sumie 8... obecny daje się lubić najbardziej, ale czy przy nim zostanę, się okaże.Magduullina, Szarlotka123, madziara0080 lubią tę wiadomość
-
Ja ogólnie mam traumę na ginekologow. Dwa razy po badaniu zemdlalam :d ostatnio na szczęście trafiłam na wyrozumiałą lekarkę i pomału wychodzę z tej traumy. Nawet rozgrywała czy przy mężu tez tak mam :d ale ja tylko lekarzom nie pozwalam :d
Magduullina lubi tę wiadomość
-
A jak miałem pierwszą wizytę to też tak miałam ze lekarz powiedział do mnie "to jak ja mam z Panią coś zrobić jak Pani nie wspolzyje?" A smerfetka mam podobnie przy wizytach i badaniu ale u mnie to po napaści tak mi się "zrobilo"... Mam blokadę przy badaniu nawet cytologi nie mogę zrobić ten lekarz jest jeszcze tak ze ma do mnie cierpliwość ale zawsze się dziwi jak ja wspolzyje? A ja się daje dotykać tylko jednemu poprostu.
-
Mam pytanie.
Femibion1 dla starajacych sie lub w pierwszym trym. czy tylko kwas foliowy? tak sie zastanawiam co jest lepsze.Magduullina lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnyKsiężniczk@ wrote:Mam blokadę przy badaniu nawet cytologi nie mogę zrobić ten lekarz jest jeszcze tak ze ma do mnie cierpliwość ale zawsze się dziwi jak ja wspolzyje? A ja się daje dotykać tylko jednemu poprostu.
Księżniczka, o jakiej napaści piszesz?
Twoja blokada polega na tym, że zaciskasz nogi, uciekasz pupą? Przykro mi! -
nick nieaktualnymadziara0080 wrote:A nasza Szarlotka gdzie? Mam nadzieję, że nie popadła w żadnego doła przez te zołzy z fioletowej...
Nie popadłam Kochana w doła, wkurzyłam się ale już mi przeszło .
Napisałam ostatecznego posta w którym wam bardzo mocno podziękowałam i wyraziłam swoje zdanie. Oprócz was, dużo osób z samej fioletowej mnie poparło jeszcze więc tyle dobrego
Jeszcze raz wam Kochane dziękuję, gdyby nie Wy to bym zginęła w tym gąszczu jadu ;/
Czekam na was na tym wątku ;*
Ja osobiście wole babki bo do ginekologów facetów w szpitalu niestety się nie przekonałam i mam złe wspomnienia..;/
Ukija, działajcie i fru na GrudniówkiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 19:33
-
Ja byłam u czterech ginekologów i za każdym razem była to kobieta.
Obecnie moja gin jest bardzo miła, wszystko fajnie objaśnia a badanie nigdy nie bolało.
Wyniki męża będę we wtorek. Od razu zawiozą je do androloga u którego był. Jutro muszę umówić wizyte.
Szarlotka rozumiem, że tamte dziewczy są nieufne, ale żeby zaraz taki hejt i złość.Szarlotka123 lubi tę wiadomość
-
Dwa lata temu napadł mnie koleś jak szłam do pracy... obronilam się na szczęście ale dwa lata walcZyłam z traumą. I to jest tak ze leżę i grzecznie czekam na badanie ale jak jest próba wlozenia wziernika czy iść tego "patyka" mięśnie się we mnie zaciskaja i boli jak próbuje dr coś włożyć.. a staram się być rozluzniona i w ogóle dobrze nastawiona ale to mimo wolne.
-
Księżniczk@ - współczuje :*
Czytałam właśnie ten fioletowy wątek...słów brak. Niestety ludzie w internecie głupieją. Swoją drogą fejkowanie wciąż się pojawia. Pamietam kiedyś na wizazu udzialałam się kilka lat w pewnym wątku. Pojawiła się tam osoba, która była też już długo w wątku, oczywiście prywatnym klubie też a potem zaczęła bruździć osobom w świecie realnym. Gorzej, że wtedy ucierpiały też osoby niewinne (w tym ja), które z dnia na dzień zostały wykluczone z klubu, oskarżane o różne rzeczy etc. No ale cóż, widać ludzie nie mają swojego życia, że maja czas udawać kogoś innego i niszczyć cudzeSzarlotka123, madziara0080 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMakowa, ja też rozumiem różne rzeczy ale jeśli mają dowody przed sobą a dalej komentują, że jestem podejrzana to chyba jest coś nie tak. Dodatkowo należałyby mi się przeproszenia a ich nie ma.. Niektóre nawet jeszcze komentarzy nie usunęły i zamierzam je zgłosić.
Smerfetka, tak to jest w internecie.. Nic się nie poradzi na to dlatego bez przesady.
Księżniczka 400 ug dziennie.
Kurcze, martwię się tym przyrostem.. Oby było wszystko dobrze.Księżniczk@ lubi tę wiadomość
-
Aurellka wrote:Rosax jak Ci to aplikacja wyliczyła? Ja szczerze mówiąc wolalabym urodzić juz w styczniu mam dylemat co robić, jak na grudzien wylicza
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp